Chciałbym zostać piłkarzem!!! - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Chciałbym zostać piłkarzem!!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 17 sie 2011, 23:38

Odłóż hantle a weź w to miejsce piłkę. Chyba chcesz grać w nogę, a nie startować w strongmenach. Jedynie na drabinkach ćwicz szybkość nóg. Nie masz lewej nogi? co za problem weź piłkę na boisko, porozkładaj kamienie, puszki, cokolwiek i ćwicz slalom pomiędzy, żonglerkę. Miałem okazje widzieć na żywo trening młodych (dokładnie nawet Twój rocznik 98) w Arsenalu i Barcelonie. Chłopacy nie mają żadnego ćwiczenia bez piłki! Wszystko co robią to z piłką przy nodze. Ćwicz, ćwicz i ćwicz to jedyna rada.

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 18 sie 2011, 8:53

Proszę, pomóżcie mi, Wielkie THX, dla tych którzy napisali jak sobie radzić i już wiem, że trzeba się najpierw starać o klub, żeby później kluby starały się o Cb.

Ale byłbym wdzięczny gdybym znalazł kogoś, który pomógłby mi rozwiązać mój problem z treningiem...

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 18 sie 2011, 17:11

Proszę pomóżcie mi z tym dajcie może jakieś namiary, czy jakieś daty, nie nie wiem, no i może znajdzie się jakiś amator, który pomógłby m i ułożyć plan?? Treningu oczywiście.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 sie 2011, 17:25

Nauczyli w szkole z google korzystać?

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 18 sie 2011, 17:27

Obrazek

Boromir, mnie np nie uczyli z google korzystac w szkole :P

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 18 sie 2011, 17:31

Proszę moderatora o usunięcie moich ostatnich 2 postach na tej stronie i ten, który jest tu napisany, bo myślałem, że nienapisało mi się, a to na 2 stronie ;P

Boromir, myślałem, ze ktoś będzie taki życzliwy i mi pomoże, zkim mozna pogadac bo google raczej tego nie umie

lech98, a może pomożesz, nie wiem podaj jakieś ćwiczenia mi cy coś takiego?? Ale to co na poprawienie siły i celności lewej nogi slalom między puszkami? Sorry nie zrozumiałem. To że z samą piłką to wiem, ale co na tą lewą nogę, a i na szybkość dobra jest drabinka???

Bo ja wieczorkiem zawsze zrobię truchtem jakieś 15 km, ale to raczej na wytrzymałość, a na szybkość co??? Starty np: 10 m na 100 % itp. czy jak???

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 sie 2011, 17:38

PoGGromca pisze:Boromir, myślałem, ze ktoś będzie taki życzliwy i mi pomoże, zkim mozna pogadac bo google raczej tego nie umie
To forum kibiców. Trenerem chyba jest tylko Wilmore, ale on nie kwapi się do pomocy, do niego uderz, jeśliś odważny. Za to w internecie jest mnóstwo stron o treningu.

Jeśli chodzi o kwestię naboru, to szukaj takich informacji po klubach, strony internetowe, dzwoń i kontaktuj się, wysyłaj maile. W Chrobrym jak jest nabór, to jest informacja na stronie. W innych klubach pewnie podobnie.

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 18 sie 2011, 17:40

A ktoś gdzieś napisał, czy to prawda, ze najlepiej jechać do poloni Bytom, bo tam wszystkich prawie przyjmują?? Ale z kolei to bytom. A i jakby ktoś mnie przyjął, to jak to jest miałbym zapewniony dojazd czy nie, musiałbym dojechać do bytomia i tam dopiero na mecz?? Jak to jest. I od ilu lat taki nabór jest?? Nie chcę poprostu przeoczyć.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 sie 2011, 17:45

Masz 13 lat, jaki Bytom, jakie dojazdy? Znajdź klub z twojego regionu, który gra w wyższej lidze, ma juniorów w wojewódzkich rozgrywkach i tam się zapisz, a nie będziesz na Śląsk jechał, bo tam biorą wszystkich.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 sie 2011, 17:48

W Bytomiu nie biorą wszystkich, ale bardzo wielu. A to dlatego, że... Polonia Bytom ma co najmniej 10 grup młodzieżowych, od dzieciaków w wieku 7-8 lat po 18-latków. 8) A nie wszędzie tak jest, w wielu klubach są tylko jakieś umowy ze szkolnymi klubami, lub jakimiś "przybudówkami" :wink:

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 18 sie 2011, 18:42

A więc, jeśli jestem z Mazowsza, w północnej części prawie, że na Mazurach to co mi radzicie?? Warszawe?? Delikatnie bliżej mam Płock, a Płońsk, albo Ciechanów, ma jakiś klub lepszy, no nie wiem, mi się wydaję, że najlepiej do Płocka, ale czy tam są takie dni otwarte na mój wiek, gdzie mógłbym coś zaprezentować. i czy ktoś może wie na czym to polega. A i propo, pewnie musiałbym tam zamieszkać co?? To może lepiej spróbować po gimnazjum i wybrac tam jakąś szkołę z internatem, no niewiem... prosze POMOCY!

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 18 sie 2011, 19:19

Generalnie najlepiej bedzie jak uderzysz do Wilmora na pw, nikt tak nie ogarnie twojej lewej nogi jak on. Zapominisz, że w ogóle masz jeszcze prawą.

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 19 sie 2011, 9:53

berele dzięki za cynk ;P

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 sie 2011, 11:51

PoGGromca pisze:najlepiej do Płocka, ale czy tam są takie dni otwarte na mój wiek, gdzie mógłbym coś zaprezentować. i czy ktoś może wie na czym to polega
Minuta szukania i proszę: http://www.wisla.plock.pl/mlodzicy-rocznik-98

Masz terminy zajęć, zjaw się tam o tej porze, znajdź trenera i o wszystko go zapytaj.

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 19 sie 2011, 17:14

Napisałem, na pocztę w kontaktach zobaczę. A jak by było lepiej gdybym dołączył tam jak odchodzić będę z gimnazjum, i wybrałbym tam liceum czy jak??? Czy lepiej będzie teraz??? Ja mam jednak 13 lat, i sam nie podejmuję tych decyzji, jest jeszcze mama ;/... niestety. Szkoda mi wszystkich znajomych, no ale jest gotów oddać się piłce nożnej. A więc lepiej bym teraz, czy po gimnazjum, bo teraz i np: przenieść się w drugim półroczu do tamtego gimnazjum, nie wiem naprawdę!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”