Olisadebe - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 24 sty 2005, 17:34

Liverpool pisze:Oli nie jest Polakim. Nie powinin grać w reprezentacji. A w ogóle polscy napastnicy są w o wiele lepszej formie od niego.
Czy w lepszej formie, tego nie wiemy, wiec nie rozumiem Twojego sprzeciu. Przeciez sezon dopiero sie rozpoczął więc co wypisujesz za bzdury?Oprócz Rasiaka i Niedzielana to nie wiemy w jakiej formie są napastnicy, więc głupotą jest porównanie ich do Olisadebe.
Nie uważam, że Oli ustępuje umiejętnościami. Powiem nawet więcej: Oli jest od większości z Polaków lepszy i technicznie i motorycznie. No a że nie gra w kadrze to inna sprawa.
Liverpool zastanów się nad tym co piszesz później nas oświecaj. Tak będzie lepiej dla wszystkich.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tweety
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tweety » 26 sty 2005, 19:54

W Polskiej pilce wszystko się zmienia błyskawicznie. W przeciągu roku nasz najlepszy zawodnik (Olisadebe) spadł na dno jeśli chodzi o reprezentację. Miałem nadzieję na zestawieniu w lini napadu Olisadebe z Niedzielanem a tymczasem mamy teraz Zurawia z Frankiem. Zawsze podziwiałem Oliego za dobrą grę w reprezentacji. Jego późniejszego zachowania nie komentuje bo chyba nikt naprawde nie wie co się działo. Licze na to że Janas da jeszcze szansę Oliemu . Myśle że napewno nie odstępuje od naszych napastników a od niektórych kadrowiczów jest zdecydowanie lepszy (od Rasiaka-nic do niego nie mam ale w reprerzentacji się kompletnie nie sprawdził)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 27 sty 2005, 16:50

Tweety pisze:W. Myśle że napewno nie odstępuje od naszych napastników a od niektórych kadrowiczów jest zdecydowanie lepszy (od Rasiaka-nic do niego nie mam ale w reprerzentacji się kompletnie nie sprawdził)
Rasialdo ma syndrom reprezentacji od kiedy zaczął się identyfikować z kadrą. Ale nie on pierwszy takiego syndromu się nabawił.
Wystarczy wspomnieć piłkarzy znanych jak:

Krzysztof Warzycha
Mirosław Okoński
Bronisław Bula
Leszek Pisz
Kazimierz Kmiecik
Andrzej Rudy
Radosław Gilewicz
Andrzej Jarosik
Jan Furtok
Marek Motyka

Rasiak, choć drewniane ma nogi, strzela bramki Anglikom, aż miło popatrzeć. Fantastyczna forma zakwitła i wydała owoce. Middlesbrough wraz z Crystal Palace złożyły Polakowi ( ponoć ) propozycje.
A na wyspach .... Świerczewski .... Bąk ..... bez komentarza,

Olisadebe natomiast, wielki pan i władca polskiej piłki, przechodzi odwrotną metamorfozę. W kadrze ,,szczypał" lepszych od siebie i dzięki temu graliśmy w MŚ2002. W klubie ,,zżerają" go kontuzje, stracił zaufanie trenera i coraz częściej podaje ręczniki na spocone klatki piersiowe kolegom z drużyny.
Głośno jest, ostatnimi czasy, o propozycjach, jakie ,,Polak" dostaje z innych klubow. Ale sam o przejściu nie opowiada. Tak było z Niedzielanem, a już dnia następnego NEC szczyciło się najdroższym swym piłkarzem.
Oby i Olemu wyszło na dobre przejście do nowego klubu. Bo jak narazie to odbija mu się koniczyną, aż na wymioty bierze.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 maja 2006, 13:43

www.kadra.pl pisze:Dni Emmanuela Olisadebe w drużynie FC Portsmouth wydają się już być policzone.
Jednakże były reprezentant Polski nie musi wcale wyjeżdżać z Wysp Brytyjskich.

Według angielskich mediów "Oli" jest łakomym kąskiem dla jednego z klubów z The Championship. Nazwy tego zespołu się nie podaje, ale wiadomo, że to któraś z ekip walczących właśnie w barażach o grę w Premier League. Tak więc Olisadebe trafić może do któregoś z następujących klubów: Watford, Leeeds, Preston North End i Crystal Palace. Negocjacje tego tajemnicznego zespołu z aktualnym klubem "Emsiego", FC Portmsouth są już bardzo zaawansowane.

Tym samym nie ma już chyba co liczyć na to, że były napastnik Panathinaikosu Ateny wróci latem do Polski. Już jesienią o Olisadebe zabiegała Legia Warszawa, ale ostatecznie Oli trafił do The Pompey. Sam piłkarz jest co prawda "otwarty" na propozycje prawie pewnego już mistrza Polski, ale problemem mogą być pieniądze. Bo Legia z pewnością nie jest w stanie Olisadebe zagwarantować zarobków na takim poziomie jak kluby z The Championship. A Oli ostatnie niepowodzenia nie tylko grą chciałby sobie powetować.
I pewnie kolejny klub wyrzuci pieniadze w bloto a Oli jak nie bedzie kontuzjowany to w slabej formie... Mam nadzieje ze sie w koncu obudzi bo ile sezonu mozna w koncu przespac :lol: Ale dla niego liczy sie kasa i wisi mu to czy bedzie gral czy nie tylko zeby kasa na koncie rosla... A mogloby byc z niego cos wiekszego...Przeciez w koncu to najlepszy strzelec el do MŚ 2002 :!:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 maja 2006, 14:32

Przeciez w koncu to najlepszy strzelec el do MŚ 2002
O kurcze to bylo tak dawno ze az nie pamietam. Nawet teraz jak mi przypominales to nie do kona chce mi sie w to wierzyc. :P Kiedys to byl dobry pilkarz, a teraz tak jakby nie istanial. Mysle ze jest juz skonczony. Zagra jeszcze dwa/trzy lata gdziekolwiek i koniec. Nie che go widziec w Polskiej Lidze, co raczej jest niemozliwe. :?

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 08 maja 2006, 14:44

snake pisze:O kurcze to bylo tak dawno ze az nie pamietam. Nawet teraz jak mi przypominales to nie do kona chce mi sie w to wierzyc.
ja to potwierdze... byl napewno..pamietam bbramki ktore strzelil z Bialorusia Norwegia... byl z niego kawal telentu:0 Nwet na samuch MS..wpakowal brame USA...pierwsza od 16 lat..to bylo cos pieknego..ale wtedy sie cieszylem...mysle ze wszyscy sie wtedy cieszylismy... bo niewielu z nas pamieta inne mundiale z udzialem polakow... oj kiedy to bylo...:)

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 08 maja 2006, 19:51

Szkoda Olisadebe mógł stać się gwiazdą futbolu ale... :roll: szkoda naprawde szkoda ale sam zrobił swoją dotychczasową sytuacje.Teraz nic z niego nie będzie odejdzie z Porstmouth i gdzie nie wiadomo.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 08 maja 2006, 20:01

dzieciol31 pisze:
snake pisze:O kurcze to bylo tak dawno ze az nie pamietam. Nawet teraz jak mi przypominales to nie do kona chce mi sie w to wierzyc.
ja to potwierdze... byl napewno..pamietam bbramki ktore strzelil z Bialorusia Norwegia... byl z niego kawal telentu:0 Nwet na samuch MS..wpakowal brame USA...pierwsza od 16 lat..to bylo cos pieknego..ale wtedy sie cieszylem...mysle ze wszyscy sie wtedy cieszylismy... bo niewielu z nas pamieta inne mundiale z udzialem polakow... oj kiedy to bylo...:)
Z Białorusią nigdy nie strzelił żadnej bramki. Wychodzi futboloznawstwo.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 08 maja 2006, 20:18

Ebi pisze:
dzieciol31 pisze:
Z Białorusią nigdy nie strzelił żadnej bramki. Wychodzi futboloznawstwo.
pomyliło mu się z Ukrainą. Nie można się pomylić? :olaboga:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 08 maja 2006, 23:50

pomyliło mu się z Ukrainą. Nie można się pomylić? Olaboga

NIe nie wiolno każdy "futboloznawca" pamięta wszystkie bramki Olisadebe w karierze nie pamiętasz jakieś to wypad z forum ... :wink:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 09 maja 2006, 9:09

Ebi pisze: Białorusią nigdy nie strzelił żadnej bramki. Wychodzi futboloznawstwo.
no faktycznie pomylka i kara smierci..co za ludzi..pomylilem dwa kraje ze wschodu.. dwa kraje powstale z bylego ZSRR.. i juz krzycza!:)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 09 lip 2006, 19:35

Urodzony w Warri napastnik Reprezentacji Polski powoli staje się tylko wspomnieniem po nieudanym eksperymencie Listkiewicza i Engela z 17 lipca 2000 roku.
Emmanuel Olisadebe od sezonu 2003/2004 nie strzelił bramki w klubie :!:
Po kontrowersyjnym odejściu z Grecji polski napastnik ma jeszcze bardziej nieudany epizod w życiu w Porsmouth. Wystąpił w sezonie zaledwie 2 razy i gola nie strzelił.
Ciekawe, czy nowy selekcjoner będzie wiedział, że istnieje polski czarnoskóry napastnik.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 09 lip 2006, 19:39

Emmanuel Olisadebe od sezonu 2003/2004 nie strzelił bramki w klubie
chodzi Ci o lige czy w ogole? Bo jak mnie pamiec nie myli to latem zeszlego roku 2-krotnie w el CL ukasil Wiselke :)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 09 lip 2006, 19:48

assurbanipal pisze:chodzi Ci o lige czy w ogole?

O ligę.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 14 lip 2006, 10:57

Oli nie jest Polakim. Nie powinin grać w reprezentacji.
a czy Podolski, Klose, Asamoah, Kuranyi, Borowski są Niemcami???
W dzisiejszych czasach każdy może grać dla reprezentacji w jakiej mu się spodoba, oczywiście za zgodą, bądź też prośbą(Olisadebe) danej federacji...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”