Polska kadra na Euro - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Polska kadra na Euro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 maja 2012, 14:09

Kadra reprezentacji Polski na Euro 2012:
bramkarze: Grzegorz Sandomierski, Wojciech Szczęsny, Przemysław Tytoń
obrońcy: Sebastian Boenisch, Marcin Kamiński, Damien Perquis, Łukasz Piszczek, Marcin Wasilewski, Jakub Wawrzyniak, Grzegorz Wojtkowiak
pomocnicy: Jakub Błaszczykowski, Dariusz Dudka, Kamil Grosicki, Adam Matuszczyk, Adrian Mierzejewski, Rafał Murawski, Ludovic Obraniak, Eugen Polanski, Maciej Rybus, Rafał Wolski
napastnicy: Paweł Brożek, Robert Lewandowski, Artur Sobiech

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 27 maja 2012, 14:17

Bez niespodzianek bo nie mogło ich być, ale sama konstrucja kadry dość niespotykana: jest 10 pomocników, w tym 3 OPŚ i 7 defensorów z tym, że Dudka to zmiennik Boenischa według mnie

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 27 maja 2012, 14:18

wasilewski i wojtkowiak a wiec prawi obroncy jako stoperzy w kadrze poza tym mlody kaminski a wywalamy obronce grajacego regularnie w zespole ktory awansowal do serie A. franiu :brawo:

o polanskich amtuszczykach perquisach czy murawskim to sie nawet nie wypowiadam. nie mam nic do nich ale ci obcokrajowcy naprawde nie prezentuja poziomu kosmicznego w porownaniu do rodowitych Polakow a murawski hmm nie jest to zly gracz i moze ktos o jego profilu sie przyda ale jestem pelen obaw czy on do tej kadry wniesie prawdziwa wartosc dodana

niemniej jednak zycze powodzenia i kibicuje temu zespolowi. nie jest to repra moich marzen ale uwazam ze wciaz jednak reprezentacja Polski
Ostatnio zmieniony 27 maja 2012, 14:39 przez TS borys IFC, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 27 maja 2012, 14:20

Glik grał w Serie B, ale moim zdaniem też powinien zostać.
Murawski to akurat jeden z filarów drużyny, więc nie przesadzaj.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 27 maja 2012, 14:24

gral i awansowal do serie a :) wszystko sie zgadza

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 27 maja 2012, 14:25

jesli filarem druzyny gospodarza euro jest pilkarz grajacy w 4 zespole polskiej ekstraklasy ktory zreszta to 4 miejsce zawdziecza ligowej nedzy i furze szczescia to faktycznie sa widoki na przyszlosc

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 27 maja 2012, 14:41

Po wyedytowaniu się zgadza.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 27 maja 2012, 18:48

No właśnie, Glik w ogóle zdążył dołączyć do kadry?

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 27 maja 2012, 20:29

Il Padrino pisze:No właśnie, Glik w ogóle zdążył dołączyć do kadry?
5 dni trenował :)

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 27 maja 2012, 21:43

to czemu nie wszedł na boisko z .... (no właśnie z kim Polacy grali?)

Awatar użytkownika
FioloNDH
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FioloNDH » 28 maja 2012, 22:05

W sobotę ze Słowacją. Obraz nędzy i rozpaczy. Dobrze, że chociaż Perquis trafił...

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 29 maja 2012, 18:12

Kod: Zaznacz cały

Bramkarze:

1. Wojciech Szczęsny 
12. Grzegorz Sandomierski 
22. Przemysław Tytoń

Obrońcy:

2. Sebastian Boenisch 
3. Grzegorz Wojtkowiak 
4. Marcin Kamiński 
13. Marcin Wasilewski
14. Jakub Wawrzyniak 
15. Damien Perquis 
20. Łukasz Piszczek

Pomocnicy:

5. Dariusz Dudka 
6. Adam Matuszczyk
7. Eugen Polanski 
8. Maciej Rybus 
10. Ludovic Obraniak
11. Rafał Murawski 
16. Jakub Błaszczykowski
18. Adrian Mierzejewski 
19. Rafał Wolski 
21. Kamil Grosicki

Napastnicy:

9. Robert Lewandowski 
17. Artur Sobiech
23. Paweł Brożek

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 maja 2012, 18:20

Z Kamilem Glikiem, obrońcą Torino i reprezentacji Polski, rozmawiał Paweł Drażba

Jak się pan czuje?

Czuję złość i żal. Nie będę tego ukrywał. Zostałem na zgrupowaniu reprezentacji potraktowany po prostu nie fair.

Nawet nie dosłał pan szansy gry w meczach towarzyskich.

Właśnie o to chodzi! A byłem w dobrej formie i fizycznej, i psychicznej. Cały czas pozostawałem w rytmie meczowym, byłem w trakcie sezonu. Kolejkę przed końcem rozgrywek Serie B, wywalczyliśmy z Torino awans do Serie A. Z uśmiechem na ustach poprosiłem w klubie o szybsze o tydzień pozwolenie wyjazdu na zgrupowanie. Trener Giampiero Ventura pozwolił, życzył powodzenia na Euro 2012.

Przed zgrupowaniem kadry nie zagrał pan dwa razy z rzędu w spotkaniach Torino, gdyż leczył uraz lewej nogi. Na obozie w Austrii ćwiczył pan normalnie?

Dwa tygodnie temu zostałem podczas meczu Serie B kopnięty w nogę i miałem krwiaka, mocno zbite kolano. Pięć dni odpoczywałem od treningów, a później już normalnie brałem udział w zajęciach Torino. Byłem gotowy do gry, lecz trener Ventura powiedział, abym chwilę odpoczął, w pełni wyzdrowiał, gdyż czeka mnie jeszcze ciężka praca do wykonania w reprezentacji. Na zgrupowanie kadry przyjechałem już w pełni zdrowy, normalnie trenowałem codziennie z drużyną.

Kiedy zapytano trenera Smudę, dlaczego nie znalazł się pan w kadrze na Euro 2012, odparł, że cały czas dokuczała panu kontuzjowana noga.

To bzdura! Czułem się dobrze. Kontuzję kolana to trener może wmówić 15-letniemy juniorowi, a nie dorosłemu facetowi. Co, jeśli ktoś ma lekki uraz, taki jak milion innych, to od razu trzeba odsyłać go do domu? To dlaczego na zgrupowaniu cały czas byli Jakub Wawrzyniak czy Grzesiek Wojtkowiak?! Bo po chwili byli zdrowi. Jeśli trener Smuda moje odpadnięcie tłumaczy kontuzją, to jest to argument z kapelusza.

Co panu powiedział Smuda?

Zacznijmy od tego, że podczas całego zgrupowania trener Smuda ani razu nie rozmawiał ze mną indywidualnie. W ogóle nie poświęcił mi czasu. Nawet podczas ogłoszenia swojej decyzji, wziął na bok mnie i Tomka Jodłowca. Nie argumentował swojego wyboru. Powiedział tylko, że ktoś z tej kadry musi odpaść.

Nie usłyszał pan żadnego argumentu?

Żadnego! Trener mógł chociaż powiedzieć, że nie pasuję mu do koncepcji czy po prostu jestem w słabej formie. Nie wydukał jednak nic. Smuda cały czas unikał zresztą ze mną rozmowy jeden na jednego.

Media domagały się dla pana powołania, gdyż w minionym sezonie był pan uznany za jednego z najlepszych obrońców Serie B. Smuda powołał pana na odczepnego?

Nie zastanawiałem się nad tym, ale teraz odnoszę takie wrażenie. Szkoda, że trener Smuda nie powiedział mi ani słowa. Widać, że w kadrze są równi i równiejsi. Każdy zasługuje na inne traktowanie.

Będzie pan oglądał Euro 2012?

Nie wiem. W klubie mamy wolne do ósmego lipca. Teraz jestem w rodzinnym Jastrzębiu i spędzam czas z bliskimi. Wakacji jeszcze nie planowałem, gdyż myślałem, że znajdę się w kadrze na mistrzostwa. Teraz pomyślę o urlopie. Nie mam wielkiego parcia na oglądanie Euro. Jeśli akurat będzie okazja zobaczenia jakiegoś meczu, zrobię to. Będę kibicował naszym.

Po urlopie wraca pan do Torino czy do Palermo?

Oba te kluby dysponują po połowie moją kartą zawodniczą. Działacze i trenerzy Torino zapewnili, że bardzo mnie potrzebują, a ja też chciałbym zostać na Stadio Grande, bo świetnie się tam czuję. Słyszałem, że rozmowy już się rozpoczęły i Torino wykupi moją drugą nogę z Palermo.
Myślę, że Smuda się znowu popisał swoim geniuszem nie zabierając go na Euro. W końcu wywalczył z Torino awans do Serie A a taka Serie Bjest raz na lepszym poziomie niż nasza Ekstraklasa.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 maja 2012, 18:29

Stadio Grande? Obaj zachowują się jak panienki, jeden z syndromem księżniczki, drugi z syndromem poszkodowanej...

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 29 maja 2012, 18:31

Glik w sumie tez troche przesadza z wywlekaniem pewnych rzeczy z szatni, jakbym byl trenerem w pelni nie moglbym zaufac takiemu zawodnikowi co poleci prosto do mediow jak tylko cos nie pojdzie po jego mysli, tym bardziej ze w planach Smudy byl prawie nieobecny a to ze dostal powolanie w ostatniej chwili to i tak bylo lekkie zaskoczenie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”