Kto w bramce Polski? - Strona 12

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 sty 2006, 21:32

Pisakk pisze:
cloner pisze:mecze tej ligi transmituja RTR Planeta, oraz RTR Sport Planeta

No dobra ale jak te kanały można odbierać? Są na jakiejś platformie cyfrowej czy może w sieciach kablowych? Chętnie bym zobaczył jak się Kowalewski prezentuje.
hmm, nie raz pisalem, ze posiadam : odbiornik cyfrowy FTA [mam juz ponad 2 lata i sprawuje sie bez zarzutu]
dokladnie to taki : kliknij tutaj ;)
do tego trzeba zakupic antene [talerz, czasza], konwertery, okablowanie, itp. ;)

najlepiej isc do jakiegos porzadnego sklepu i sie zapytac o zestaw :)
aha, i najlepiej, zeby antena skierowana byla na Hot Birda [13stopni - wschod], oraz na Astre [19.2stopni - wchod] :)

ogolnie nie wiem jak to wyjdzie cenowo ;)
ale mysle, ze ok. 500-600zl 8)

p.s. - za kilkanascie minut zedytuje post, i podam kanaly, ktore ja odbieram ;)

Pozdro
Ostatnio zmieniony 15 sty 2006, 21:33 przez cloner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 15 sty 2006, 21:32

Bonso pisze:a teraz ma ich nadmiar...

Lepiej mieć nadmiar niż niedobór 8) Dla mnie trójka bramkarzy na obecną chwilę prezentuje się tak:

:arrow: Boruc
:arrow: Kuszczak ( nie wiem jak gra Kowalewski, a jego meczy wiele oglądałem i prezentuje się naprawde znakomicie)
:arrow: Kowalewski

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 sty 2006, 21:53

cloner pisze: ogolnie nie wiem jak to wyjdzie cenowo ;)
ale mysle, ze ok. 500-600zl 8)
mysle 300zl to max...
Fergusonik 220
Antena 30zl
Konwerter 30zl
chyba ze z zezem to 60zl

a kanalow w ch... szkoda bo kiedys bylo jeszcze wiecej :evil:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 sty 2006, 22:04

Gomez pisze:mysle 300zl to max...
Fergusonik 220
Antena 30zl
Konwerter 30zl
chyba ze z zezem to 60zl

a kanalow w ch... szkoda bo kiedys bylo jeszcze wiecej :evil:
musi byc z zezem, poniewaz napisalem, ze Astra i Hot Bird, a konwerterow takich tanich nie kupisz do cyfrowki :)
antena tez najlepiej 90-120cm 8)

a kanaly zapodam jutro - dzis nie mam czasu :)

p.s. - nie zapominajmy o Fabianskim 8)

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 15 sty 2006, 22:06

cloner pisze:p.s. - nie zapominajmy o Fabianskim Cool

Nie zapominajmy też o Dudku... jeśli oczywiście zmieni klub i będzie grał...

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 sty 2006, 22:09

cloner pisze:konwerterow takich tanich nie kupisz do cyfrowki :)
antena tez najlepiej 90-120cm 8)
ja dalem za swoj 30zl...nie narzekam na odbior, chociaz wiadomo sa tez bardzo drogie konwertery wysokopasmowe.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 lut 2006, 14:44

W bramce obecnie nr1 jest zdecydowanie Boruc, zmiennikiem powinien byc Dudek a 3 dopiero Kuszczak. Ale jezeli Jurek nie bedzie gral moze sie szybko zamienic miejscami z Kuszczakiem.Nie zapominajmy tez o Kowalewskim - to rowniez niezly golkiper :)

Awatar użytkownika
-rianDo-
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -rianDo- » 12 kwie 2006, 22:48

Bramkarze reprezentacji Polski na MŚ w Niemczech:
1. - Boruc (zdecydowanie najpewniejszy goalkeeper w naszej Reprezentacji)
2. - Fabiański (Najlepszy bramkarz w ekstraklasie myśle że Janas powinien dać mu szanse)
3. - Dudek or Kuszczak (zależy od dyspozycji i od tego czy będą grali)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 13 kwie 2006, 7:29

-rianDo- pisze:1. - Boruc (zdecydowanie najpewniejszy goalkeeper w naszej Reprezentacji)

Jak dla mnie jeden z najlepszych bramkarzy slabszy od Dudka, ale gra w silnym klubie i za to regularnie i nalezy mu sie pozycja numer 1. Chociaz o miejsce w bramce powinien ostro walczyc z Dudkiem.

-rianDo- pisze:2. - Fabiański (Najlepszy bramkarz w ekstraklasie myśle że Janas powinien dać mu szanse)

Tutaj znowu nie blysnales podobnie jak w temacie R jak Rasiak. Fabianski jest graczem Legii Warszawa, ktora mala ilosc straconych bramek zawdziecza dobrej linii obronnej (Outtara,Choto).Mnie Fabianski nie przekonuje zeby nawet zabrac go jako bramkarza numer 3. Wcale nie jest on lepszy od Kuszczaka czy Kowalewskiego...

-rianDo- pisze:. - Dudek or Kuszczak (zależy od dyspozycji i od tego czy będą grali)

Dudek pojedzie bo innego wyjscia nie widze. Janas na pewno go wezmie chocby jako bramkarza numer 3. Ostatnio czesto go powoluje do kadry i pewnie nie bez powodu. Bedzie pozniej tlumaczyl ze Dudek w co kazdym spotkaniu reprezentacji gral wiec jest zgrany z zespolem i powinien jechac na mundial. Kuszczak na chwile obecna najlepiej prezentuje sie z naszych bramkarzy (na przyklad ostatni mecz z Aston Villa 0:0).zdecydowanie powinien jechac na mistrzostwa a o miejsce numer 1 walczyc na zgrupowaniach kadry przed mundialembo na takie miejsce jest go stac.

Juz pisalem wczesniej ze powinni jechac Dudek, Boruc i Kuszczak i podtrzymuje swoja decyzje. :)

Awatar użytkownika
Henry14
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Moi zdaniem...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Henry14 » 13 kwie 2006, 7:59

Moim zdaniem w bramce Reprezentacji Polski na MŚ w Niemczech 2006 powienien stać jednak Boruc gdyż Dudek nie gra w swoim klubie i nie wiadomo jaką ma forme...za to Boruc radzi sobie dobrze w Szkocji (napisałem dobrze bo kilka kiksów odwalił) ale pozatym OK.Za Jurkiem przepowiada doświadczenie lecz to BORUC powienien stać w bramce...

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 13 kwie 2006, 9:04

Dudek powinien pojechać na MŚ w zamian za to co dla nas zrobił... z szacunku dla Niego .Nie musi być pierwszym bramkarzem ale tobędą juz jego chyba ostatnie mistrzostwabo wiek już ma swój (nie stary ale zaawansowany) bramkarzem będzie Boruc a 3 Fabiański albo Kowalewski ... mozliwe tez jest ze o 3 miejsce bedą walczyć Kuszczak i Kowalewski ,ponieważ Fabiański to młody wilk i ma jeszcze swój czas.... pożyjemy zobaczymy :wink:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 kwie 2006, 9:08

krako_91 pisze:Dudek powinien pojechać na MŚ w zamian za to co dla nas zrobił... z szacunku dla Niego

Brawa dla Ciebie za takie stwierdzenie. Ja bym jeszcze zabrał Grzegorza Lato i Zbifgniewa Bońka. Są starzy ale za zasługi mogą pojechać :?

To, że Dudek pojedzie na Mistrzostwa nie podlega dyskusji. Dyskusji można jedynie poddać to czy będzie on pierwszym, czy drugim bramkarzem. Jak wiemy umiejętności mu nie brakuje (jak na polską reprezentacje :lol: ) i moim zdaniem to właśnie on powinien występować w pierwszym składzie. Owszem, Boruc zły nie jest, ale zdarzają mu się jeszcze większe wpadki od Dudka :wink:

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 13 kwie 2006, 9:13

RóżA pisze:Brawa dla Ciebie za takie stwierdzenie. Ja bym jeszcze zabrał Grzegorza Lato i Zbifgniewa Bońka. Są starzy ale za zasługi mogą pojechać Confused
chyba niezrozumialeś mnie do konca ale ok :wink: niepowiedziałem ze jest złym bramkarzem wręcz przeciwnie bardzo go lubie i szanuje... myśle jednak ze bedzie pełnił rolę zmiennika..
RóżA pisze:Ja bym jeszcze zabrał Grzegorza Lato i Zbifgniewa Bońka
jeżeli zagrają lepiej od Grzesia to czemu nie :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 13 kwie 2006, 11:08

Jeśli Dudek pojedzie to nie ze względu na zasługi, a doświadczenie. Przecież tylko on ma powyżej 30 lat z aktualnych bramkarzy którzy są brani pod uwagę. Pozatym na jednym turnieju już był więc pomoże przygotować się mentalnie kolegom po fachu. A w razie czego stanie między słupki bez żadnego stresu. Jedynym problemem jest ciągle wymieniana absencja w klubowej bramce.

Boruc też napewno się znajdzie w kadrze, ale szczerze powiedziawszy nie przekonuje mnie. Zresztą nic dziwnego skoro w klubie puszcza głupie piłki, a w niedawnym meczu z USA piłka po której padła bramka była jego. Nie potrafi się skoncentrować w klubie ciekawe jak będzie na MŚ. Przynajmniej ma przebłyski talentu.
Natomiast co do 3 bramkarza nie mam jeszcze zdecydowanego faworyta. Fabiański, Kowalewski, Kuszczak będą się bili do ostatnich dni, ale najlepszym kandydatem wydaje się Kuszczak.

Awatar użytkownika
-rianDo-
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -rianDo- » 16 kwie 2006, 14:10

Uważam mimo wszystko że to błąd zabierać zawodnika na mundial który w swoim klubie "NON STOP" grzeje ławę albo wogóle nie łapie się do składu.Wyjątkiem wydaję się Jurek Dudek który jest chyba najbardziej rozpoznawalnym piłkarzem polskim. Jerzy powinien jechać ale nie "za zasługi ale za to.. że to będzie jego ostatni mundial.. :cry: :cry: :cry:

Jerzy zabieraj walizki jedziesz do Niemiec !!!

Boruc jest dla mnie pewniakiem, po za tym Bramkarz to najmniejszy problem naszej reprezentacji bo na tej pozycji mamy dostatek dobrych zawodników więc nie powinniśmy się martwić o tą sprawę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”