Puchar Polski (zbiorczy) - Strona 12

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Re: Puchar Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 maja 2009, 23:32

marrecki14 pisze:
Ruch-Polonia finał na dzień dzisiejszy
Myślę, że jednak Ruch - Lech. Polonia jest cienka teraz jak du** węża
Lech też nie gra nic specjalnego. W dodatku grają w Warszawie, więc słabo to widzę. Uważam, że prędzej Legia zagra w finale niż Lech. Jutro pierwszego finalistę poznamy.

marrecki14
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 06 maja 2009, 0:52

Ruch jest w najlepszej sytuacji pozornie, ale z drugiej strony bez sensu jakby wygrali puchar, bo maja najmniejsze szanse w Europie. Dostana mocnego przeciwnika w elim. do ligi Europejskej i tylko wstydu narobia. Ale szacun ze juz i tak daleko zaszli

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 maja 2009, 20:34

Lech jest pierwszym finalista RPP. Jest jednak szansa na jakis tytuł. :wink:
Pierwsza połowa dość nudnawa, druga zaczeła się od ogromnej dominacji Lecha, 2-3 setki, pozniej karny, Hernan 0-1. Nie wiem co się stało z zawodnikami Kolejorza po objęciu prowadzenia, ale nie istnieli momentami, obrona Czestochowy. Turina dzisiaj wykonał swietna robote i tu nie mowie tylko o karnych. Kucharski także bardzo dobre wejscie, dawno go nie ogladałem. Karny dla Lecha bardzo kontrowersyjmy, choć nie ogladałem specjalnie powtórek.
Fajnie, że Lech bez 3/4 podstawowej defensywy dał sobie rade, ze wrocił Rengifo, ze wygladał dobrze.
Licze na finał z Legia, bo z Ruchem źle w tym sezonie idzie Kolejorzowi.

marrecki14
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 07 maja 2009, 11:09

W Ruchu myślą o strajku, bo nie ma kasy. Szanse na finał Lech-Legia rosną.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 07 maja 2009, 11:38

Dobrze, że awansowaliśmy do finału PP. Nie był to dobry mecz w wykonaniu Kolejorza.
Dlaczego skladem wyjściowym Turina, Wilk, Arboleda, Tanevski, Kikut, Injac, Murawski, Stilic, Peszko, Lewandowski, Rengifo my gramy środkiem na Polonię, która całym składem była na swojej połowie i zagęściła środek pola :?: Przecież taka taktyka to bicie głową w mur :angry:
Myślałem, że zagramy również prawym skrzydłem, bo mieliśmy do tego dobry sklad. Lewa strona wydawała się mało aktywna na papierze (tylko Wilk grający na obronie). No ale nie wiadomo dlaczego Nochal wystawił Peszke na lewej stronie a on tam jest bezproduktywny :!: I gra środkiem to był obraz nudnej, cholernie nudnej pierwszej połowy :roll:

No ale w drugie Smuda ruszył nosem i wstawił Bandrowskiego a Peszke dał na prawą stronę i Kolejorz zaczął grać bokami i nawet Wilk, Kikut angażowali się w ofensywe a gra wyglądała o niebo lepiej. 20 minut drugiej połowy i kilka wyśmienitych okazji do objęcia prowadzenia to był obraz lecha z jesieni. Dwóch napastników, gra nie tylko środkiem ale również włączanie się na skrzydłach Peszki (na prawej) i Wilka czy Kikuta. Karny z kapelusza (tak to przynajmniej wyglądało) ale dobrze, że wykorzystany bo zasłużyliśmy na prowadzenie. Potem Smuda zdjął Lewego i wprowadził Tanevskiego. Wszystko było by fajnie gdyby nie to, że Kikut poszedł na prawą pomoc a Peszko znów wylądował na lewej :rotfl: .
Od tego momentu aż prosiło się by za Kikuta wszedł chociaż Cueto (zamienił by się z Peszką) a gra może była by lepsza, bo Lech kompletnie oddał inicjatywe Polonii.

Dobrze, że wygraliśmy karne - byłen niemal pewny, że wygramy mając Turine na karnych :lol: . No i tak się stało. Kucharski zmylił Majdana a Stilic i Cueto uderzyli bardzo dobrze pod poprzeczke - nie dla Majdana. Turina świetnie wybronił pierwszy strzał Mynara i następnie nie dał się oszukać Lato.
Macie tu karne:

E: No iw finale zagramy z Ruchem :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 maja 2009, 19:45

To bylo pewne...Legia jest slaba ale moze powalcza o mistrza :lol:

Trzeba trzymac kciuki za Lechem bo blamazu w postaci Ruchu w Europie nie chce ogladac

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 maja 2009, 20:07

W przypadku wygranej Lecha w finale i zajęcia przez niego miejsca w trójce w lidze, to kto zagra w Lidze Europejskiej? Ruch jako finalista PP czy czwarta drużyna z ligi?

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 07 maja 2009, 20:32

emdżej pisze:W przypadku wygranej Lecha w finale i zajęcia przez niego miejsca w trójce w lidze, to kto zagra w Lidze Europejskiej? Ruch jako finalista PP czy czwarta drużyna z ligi?
Niestety Ruch ;) Ale i tak niech wygra Lech zawsze jakiś puchar w razie niepowodzenia w lidze ;)

marrecki14
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 07 maja 2009, 20:37

Najpierw to Lech musi wygrać finał, co łatwe nie będzie...

Wyciąg z regulaminu:
"10.4. Klub, który zdobędzie IV miejsce w rozgrywkach o mistrzostwo Ekstraklasy reprezentuje Polskę w rozgrywkach Pucharu UEFA w sytuacji, gdy Wicemistrz Polski lub klub, który zdobędzie III miejsce w rozgrywkach o mistrzostwo Ekstraklasy jest jednocześnie zdobywcą Pucharu Polski, jak też w sytuacji, gdy finalistami rozgrywek o Puchar Polski są Mistrz Polski, Wicemistrz Polski lub klub, który zdobędzie III miejsce w rozgrywkach o mistrzostwo Ekstraklasy. "

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 maja 2009, 20:52

Lech musi zdobyć miejsce w pierwszej dwójce ligi - pierwsza ekipa w lidze zdobywa prawo do gry w LM, druga w UEFA, trzecia musi obejść się smakiem. W obecnej sytuacji ligowej finał dla Lecha może być jedyną szansą na europejskie puchary w przyszłym sezonie.
Jak więc nie przepadam za Legią, to ideałem byłaby w tej sytuacji taka kolejność w lidze:
1. Wisła.
2. Legia.
3. Lech (i wygrana w PP)
Po długim namyśle wolę w europejskich pucharach jednak Legię od Ruchu.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 07 maja 2009, 20:55

Wilmore pisze:trzecia musi obejść się smakiem
W przyszłym roku z tego co wiem to chyba drużyny z miejsc 2 i 3 będą grały w Lidze Europejskiej ale mogę się mylić ... Przynajmniej niedawno ogłoszony ranking na to wskazuje ;)

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 07 maja 2009, 21:09

Kiedy finał? Jeżeli nie będzie to kolidowało z innymi spotkaniami dla mnie ważnymi to prawdopodobnie się wybiorę na Śląski.

Brawo Ruch, brawo Niebiescy! :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 maja 2009, 22:02

majer13 pisze:W przyszłym roku z tego co wiem to chyba drużyny z miejsc 2 i 3 będą grały w Lidze Europejskiej ale mogę się mylić ... Przynajmniej niedawno ogłoszony ranking na to wskazuje ;)
Zła ta UEFA, wprowadzili tę śmieszną Ligę Europejską i wszystko mi się miesza z zasadami gry w pucharach.
Możliwe więc, aczkolwiek to i tak będzie tylko dodatkowe 180 minut bolączek polskich piłkarzy w meczu z Mołdawianami czy innymi Kazachami zakończonych kompromitacją. :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 maja 2009, 22:07

Jak czytalem to druzyny z miejsc 1-3 graja w pucharach plus zdobywca PP

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 maja 2009, 22:19

Bienias pisze:Jak czytalem to druzyny z miejsc 1-3 graja w pucharach plus zdobywca PP
Polska ma w nastepnej edycji 4zespoly :!: zostalo dodane 1miejsce bo nie ma juz p. Intertoto a sam puchar UEFA ulegl zmianie, tak tez sprawa wyglada tak, jak napisales ...
1msc - el LM
2, 3msc -el ligi europejskiej
Zdobywca PP/finalista/4msc - el ligi europejskiej

Jezeli Lech wygra PP i bedzie na podium w lidze to miejsce w eliminacjach ligi europejskiej przypadnie 4zespolowi z ligi. Jak Lech zdobedzie dublet to .... Ruch bedzie grac w pucharach :o tak samo jak wygra puchar (w tym sezonie wygrana i remis z Lechem)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”