Komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2007/2008 - Strona 13

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 lis 2007, 18:03

Co się stao? Słyszałem, że Lech na miszcza idzie tom na nich postawił, a tu taki zonk. :evil: :cry:

Wypada odnotować historyczne trafienie Włodara. :king:

onet pisze:W drugiej odsłonie kibice zobaczyli tylko jedna bramkę, a jej autorem był pomocnik Lecha Rafał Murawski. Tylko, że reprezentant Polski skierował futbolówkę do własnej bramki. W samej końcówce meczu Krzysztofa Kotorowskiego pokonał Mariusz Dzienis i tym samym "Jaga" wygrała 4:2.
:lol: :o

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 lis 2007, 18:14

Zico_FCI pisze:tom na nich postawił,
w sumie to nie wiem jakim prawem
Jaga u siebie dzieli i rzadzi a Lech wyjazdy ma dosc slabe jak na druzyne z aspiracjami tak wiec nie widze podstaw aby w tym meczu stawiac na Lecha, chocia zwile zapowiedzi bylo pod nich pisane :O :roll:
Polonia Polonia znowu zdobyla pkt :O hmmmmmm jeszcze sie utrzymaja :o
Wlodar sie wstrzelili Zaglebie wyrgywa na wyjezdzie :o
Nie pomylilem sie rowneiz z Wisla, iz wymeczy win

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 lis 2007, 18:22

czeher pisze:w sumie to nie wiem jakim prawem
Jak to jakim :o Postawiłem z podpórką, ale i tak się cieszę, że nie weszło, bo na tym samy kuponie i tak Bayern umoczył.

Awatar użytkownika
Gość Anonimowy
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość Anonimowy » 04 sty 2008, 20:22

Polsat i ITI kontratakują
W walce o prawa do transmitowania spotkań Orange Ekstraklasy nastąpił nieoczekiwany zwrot. Do tej pory faworytem był CANAL+, ale do gry włączyły się firmy Telewizja Polsat S.A. oraz ITI Neovision (platforma n).

Właściciele obu podmiotów złożyli w siedzibie Ekstraklasy SA swoją ofertę, w której proponują stworzenie kanału kanału telewizyjnego Polska Ekstraklasa TV, który transmitowałby wszystkie mecze Orange Ekstraklasy. - Potwierdzam, że wpłynęło do nas takie pismo. W tej chwili analizujemy je i na szczegółowe informacje przyjdzie czas po weekendzie - poinformował ASInfo Adrian Skubis rzecznik Ekstraklasy SA.

Oba podmioty wydały w piątek oświadczenie:

"POLSKA LIGA DLA WSZYSTKICH"

Wczoraj zostało podpisane porozumienie pomiędzy Telewizja Polsat S.A. a ITI Neovision (operator platformy n) o utworzeniu konsorcjum, którego celem jest stworzenie kanału telewizyjnego Polska Ekstraklasa TV i zaoferowanie go wszystkim zainteresowanym polskim nadawcom. Kanał ten transmitowałby wszystkie mecze polskiej piłki nożnej. Taka oferta została złożona do spółki Ekstraklasa S.A.

Ekstraklasa S.A. ogłosiła przetarg otwarty na udzielenie na wyłączność praw do transmisji w latach 2008-2011 wiosennych i jesiennych rozgrywek polskiej Ligi Piłki Nożnej. Oferta konsorcjum, stanowi innowacyjną propozycję, która swym zasięgiem wykracza poza warunki przetargu. Zakłada ona produkcję i transmisje ze wszystkich spotkań ligowych "na żywo" w ramach stworzonego w tym celu kanału piłkarskiego. Oferta ta stanowi przełom w pokazywaniu i dostępności do polskiej piłki klubowej. Kanał ten miałby być udostępniany wszystkim zainteresowanym nadawcom, platformom cyfrowym i sieciom kablowym na takich samych warunkach finansowych , co powoduje, że jego teoretyczny zasięg może osiągnąć ponad 5 milionów abonentów. Konsorcjum planuje udostępnić kanał za cenę około 16 złotych od abonenta, co stanowi sumę prawie o połowę niższą niż koszt ponoszony dotychczas przez abonentów odbierających polską ligę.

- Przyjęcie tej propozycji przez Ekstraklasę S.A oznaczałoby znaczne zwiększenie zasięgu transmisji i udostępnienie polskiej piłki wszystkim kibicom bez dzielenia ich na odbiorców tej czy innej telewizji. Nasza wspólna propozycja jest także wyjściem naprzeciw oczekiwaniom większości klubów, a co najważniejsze przyczyni się do popularyzacji samej Ligi - powiedział Mirosław Błaszczyk, Prezes Zarządu telewizji Polsat.

- Nasza wspólna inicjatywa jest odpowiedzią na głosy kibiców, którzy żądają prawa wyboru nadawcy w dostępie do transmisji telewizyjnych. Stworzenie odrębnego kanału transmitującego Polską Ligę i zaoferowanie go wszystkim, jest najbardziej sprawiedliwym i prospołecznym działaniem, jakie można sobie na tym rynku i w tej sprawie wyobrazić - powiedział Maciej Sojka, prezes ITI Neovision.

Konsorcjum jednocześnie zapewnia Ekstraklasie SA gwarancje finansowe w wysokości 100 milionów PLN za jeden sezon."
źródło

Co tu gadać :) ... trzymajmy kciuki by wszystko się powiodło.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 22 lut 2008, 0:10

Panie i panowie, ogłaszam wszem i wobec ze już jutro po długich dniach oczekiwania, powraca nasza kochana i jedyna ORANGE EKSTRAKLASA ! ;) Ja się ciesze, nie wiem jak wy :P

22-02-2008
ŁKS Łódź - Jagiellonia Białystok 19:00 (2)
Kolporter Korona - Wisła Kraków 20:00 (2)
23-02-2008
Groclin Dyskobolia - Legia Warszawa 16:00 (x2)
Cracovia Kraków - Polonia Bytom 16:00 (2)
Widzew Łódź - Odra Wodzisław 16:00 (x)
Zagłębie Sosnowiec - Ruch Chorzów 16:00 (2)
KGHM Zagłębie - GKS Bełchatów 18:00 (x)
24-02-2008
Górnik Zabrze - Lech Poznań 17:00 (1)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 lut 2008, 0:23

Ja tez sie ciesze, juz w sobote wyjazd do Cracova :D Pierwszy meczyk i pierwsze 3 punkciki 8) Jutro LKS sie dzieli punktami, w sobote Sosnowiec nie zdobywa punktow, a Widzew z Odra równiez sie dzieli punktami. I wtedy jest zajebiscie :mike:

A tak powaznie juz, to na 99% PB bedzie grała w Bytomiu 8) A tam juz tak latwo nie ma :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 lut 2008, 0:33

cloner pisze:Ja tez sie ciesze

I ja! :mike: :pijemy:

Jutro Korona urwie punkty "Wisełce",a Legia zdobywa Dyskobolię. 8)
cloner pisze: A tak powaznie juz, to na 99% PB bedzie grała w Bytomiu Cool

Z kim gracie pierwszy mecz u siebie? :>

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 lut 2008, 0:47

U siebie w lidze 29 lutego, z Sosnowcem, ale ... 26 lutego gramy w PE z Legia. A co do Legii i Dyskobolii, to napewno Grodziszczanie wygraja, stawiam gruuubo na Dyskoboli :wink:

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 22 lut 2008, 0:56

Zebys sie nie zdziwił:p

Ja licze, że Legia mimo wszystko i tej czarnej otoczki wokol Niej zacznie grać skutecznie. Nawet ITI nie moze sobie pozwolic na to by Legia nie walczyla o najwyższe miejsca. Pozatym nadal mamy Rogera, Radovicia, Edsona, Astiza, Muche, którzy moim zdaniem sa zawodnikami ponad polską ligą. Do formy wróci Grzelak, Szala zacznie grać jak mistrzowskim sezonie, a i Giza pokaze jeszcze na co go stać - walczymy z Wisłą.

Wiem. Wiara we mnie ogromna :lol:

Awatar użytkownika
madriano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: madriano » 22 lut 2008, 1:30

ja jednak mysle ze Legii bedzie ciezko wygrac z Dyskobolia, nigdy jakos nielezala legionistom, chociaz remis groclinu ze slaba odra w srode napawa bardziej optymizmem dla legii, mam nadzieje ze korone zdola chociaz zremisowac z wisla, spary wiselka mial slabe, niezagra pawelek, brozek a to 2 mocne punkty wisly...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 lut 2008, 12:18

A ja wam powiem ze LKS wygra dzisiejsze spotkanie i powoli bedzie uciekal spod topora, Wisla straci pkt bo w Kilecach zawsze ciezko jej sie gra :!: A baczac na kadre to narazie bardizej oslabienia anizeli wzmocneinia
Magia nazwiska ale ... Juszczyk w bramce, Niedzielan Brozek inj, Matusiak przez rok nie rgal w klubie, poza tym Lobo i Matusiak beda sie wdrazali w zepsol a po przeciwniej stronie Gibon .... wszyscy wiemy na co go stac
Legia bankowo nie wywiezie kompletu pkt :!: Ogolnie podizelam opinie clonera na temat tego meczu :P

A Gornikogrywa Lecha, niedlugo bedzie analiza opublikowana :P Bo napisana juz od wtorku

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 lut 2008, 12:36

Ja przewiduje remisy w Kielcach, Grodzisku i Zabrzu i brak zmian w czołówce po pierwszej kolejce.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 lut 2008, 14:16

czeher pisze:Gibon .... wszyscy wiemy na co go stac
Właśnie nie wiemy.
Przez rok nie grał, teraz wszedł do nowej ekipy, w której też nie przepracował całego okresu przygotowawczego.
Absolutnie zgadzam się z tym, że Łobodziński i Matusiak mogą ciężko "wchodzić" w zespół (podobno Radek ładnie się zgrał z zespołem, ale Gibon od razu czarować nie będzie - i raczej nie czaruje, z tego, co się dowiedziałem, to jeszcze nie osiągnął pełni formy.
Na wielką Wisłę raczej poczekamy - dziś brak Baszczyńskiego, Brożka, Niedzielana i Dudki może być bolesny. Ale od tego jest szeroka kadra, żeby w lidze rezerwowymi wygrywać.
Zico_FCI pisze:Ja przewiduje remisy w Kielcach, Grodzisku i Zabrzu i brak zmian w czołówce po pierwszej kolejce.
Według mnie w Kielcach padnie remis, zaś w Zabrzu i Grodzisku wygrają gospodarze. Ale to jednak loteria na razie, bo każdy z tych trzech meczów jest zagadką - nigdy nic nie wiadomo na inaugurację.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 lut 2008, 15:06

Wilmore pisze:Właśnie nie wiemy.
Moze inaczej, wszyscy wiemy jaki ma potencjal ale forma to zagadka, chociaz mnie ogolnie obilo sie o uszy cos zupelnie innego niz ciebie, mianowicie ze Kowalewski popisal sie kilkoma swietnymi interwencjami w spotkaniu z Spartakiem Nalchik

hmmm, mnie sie wydaje na pierwszy ruzt oka ze latwiej nowemu graczowi, wejsc do zepsolu w charakterze bramkarza niz zawodnika z pola, bowiem bramakrz to bardziej suwerenna, indywidualna pozycja ze tak to okresle, niemniej musi sie rozumiec z linia obrony

Stc go na wiele ale rowniez i na popularnego "farfocla", moze byc bohaterem spotkania jak i anty
Ale ja tam bardziej sklaniam sie ku temu pierwszemu, na meczu pewnie Loe bedzie, wiec Kowalewski musi jak najszybciej przypomniec swe interwencje chociazby z meczu z Serbia

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 22 lut 2008, 15:44

gringo7 pisze:Wiem. Wiara we mnie ogromna
Jak zwykł mawiać pierwszy w historii Polski premier "cudotwórca" Donek (Doneczek, Donaldek) Tusk: "Wiara czyni cuda".

A więc u mnie też wiara ogromna! Tego, że przegramy w Grodzisku nawet nie przyjmuje do wiadomości, takiej opcji NIE MA! Liczę oczywiście na zwycięstwo ale jako, że zawsze byłem słaby z matematyki to mogę się przeliczyć i może być remis(oby nie).

Reszta spotkań interesuje mnie w tym samym stopniu co PKB Sierra Leone. Z 2 wyjątkami:

- Korona Kielce : Wisła Kraków. Wiadomo mecz pomiędzy "rywalem" (bo ta rywalizacja jest już raczej przegrana) do zdobycia MP i drużyną która może nam zagrozić w zdobyciu vice MP. Popieram zdanie Seby w tek kwestii.

- Górnik Zabrze : Lech Poznń. Mecz drużyny z którą możemy walczyć o viceMp i być może ekipą która ma szanse na tytuł "czarny koń". To może być ciekawe spotkanie. Czesławie do twej zacnej ANAL_Izy dodał bym jeszcze aspekt pt. Franz Smuda powidział "jakichś z Górnika"

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,4952255.html

Lecz i bez tego analiza dobra, nie wyszedleś z wprawy. Jak wiatry będą sprzyjać to na następną kolejke pomarańczki też coś skrobne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”