Komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2007/2008 - Strona 14

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 lut 2008, 16:28

Wszyscy nareszcie mają poprawione humory :D No dzisiaj Panowie niespodzianka w Łodzi (1:0) zaś w Kielcach Wisła pewnie wygrywa 0:2. Legia jutro bankowo porażka w Grodzisku a Zagłębie wymęczy zwycięstwo z Ruchem :P Nic tylko czekać ale takie są moje typy :wink:

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 22 lut 2008, 18:05

widzę że tu wszyscy spisują Koronę na straty..........a ja właśnie myslę (i mam taka nadzieję)że ta Wisła przegra dzisiaj ten mecz.W kKielcach jest wielka mobilizacja żeby ten mecz wygrać.U nas nie zagrają:
-Sasin
-Zganiacz(chyba)
-Drzymont
A w Wiśle:
-Pawełek
-Brożek(ten lepszy)
-i z tego co słyszałem to baszczyński.
Mamy szansę wygrać,gramy przed własna publicznością i możemy to wykorzystać.Teraz mamyprzynajmniej pewnogo bramkarza,obawiam się tylko o grę Hernaniego,który obniżył loty od statniego roku.W ataku wystąpnia Edi i Robaczek,skrzydła to Bonin i Kaczmarek,niewiadomo jak z kolei śrdoek pomocy,Hermes z Wilkiem czy Zganiaczem.
Szanse Korony upatruję w niezgraniu zespołu Wisły,chciaż wiem z kolei że tacy zawodnicy jak Łobodziński czy Matusiak robią swoje.Będzie ciężko ale mecz jest do wygrania.
Całe Kielce elektryzują się tym meczem,szkoda że nie będzie przyjezdnych

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 lut 2008, 18:50

Kubańczyk pisze:widzę że tu wszyscy spisują Koronę na straty.........
Powaznie :o nie zauwazylem :shock:
guru pisze:Jutro Korona urwie punkty "Wisełce"
franz pisze:- Korona Kielce : Wisła Kraków. Wiadomo mecz pomiędzy "rywalem" (bo ta rywalizacja jest już raczej przegrana) do zdobycia MP i drużyną która może nam zagrozić w zdobyciu vice MP. Popieram zdanie Seby w tek kwestii.
Wilmore pisze:Według mnie w Kielcach padnie remis
Zico_FCI pisze:Ja przewiduje remisy w Kielcach,
czeher pisze:Wisla straci pkt bo w Kilecach zawsze ciezko jej sie gra

Na dobra sprawe, mniejszosc (2) uwaza ze Wisla wygra dzisiejsze spotkanie

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 22 lut 2008, 19:01

Kubańczyk pisze:widzę że tu wszyscy spisują Koronę na straty..........a ja właśnie myslę (i mam taka nadzieję)że ta Wisła przegra dzisiaj ten mecz.W kKielcach jest wielka mobilizacja żeby ten mecz wygrać
Za to Wisła jedzie do Kielc zupełnie rozluźniona i pewna przegranej. Wiślacy na każdy mecz sie mobilizują, grają, walczą o mistrzostwo.
Kubańczyk pisze: .U nas nie zagrają:
-Sasin
-Zganiacz(chyba)
-Drzymont
A w Wiśle:
-Pawełek
-Brożek(ten lepszy)
-i z tego co słyszałem to baszczyński.
Za to zagra Łobodziński, Matusiak, Paulista. Nie wiem czy to taka strata dla was ;)
Kubańczyk pisze:Mamy szansę wygrać,gramy przed własna publicznością i możemy to wykorzystać.Teraz mamy przynajmniej pewnogo bramkarza,obawiam się tylko o grę Hernaniego,który obniżył loty od statniego roku.W ataku wystąpnia Edi i Robaczek,skrzydła to Bonin i Kaczmarek,niewiadomo jak z kolei śrdoek pomocy,Hermes z Wilkiem czy Zganiaczem.
Szanse Korony upatruję w niezgraniu zespołu Wisły,chciaż wiem z kolei że tacy zawodnicy jak Łobodziński czy Matusiak robią swoje.Będzie ciężko ale mecz jest do wygrania.
A skąd masz taką pewność że Kowalewski jest w formie ? Podobnie jak Matusiak nie grali przez dłuższy czas i ich forma jest zagadką. Jednak forma bramkarza jest ważniejsza od napastnika, bo w wyjsciowej 11 jest dwóch, trzech napastników, a bramkarz tylko jeden ;)
Kubańczyk pisze:Całe Kielce elektryzują się tym meczem,szkoda że nie będzie przyjezdnych
Chore wymysły waszych działaczy do których przychylił się jeszcze bardziej chory PZPN ;) Boicie się nas i tyle w tym temacie ;)

Ps. Będziemy ! ;) Na sektorze rodzinnym...
Ps2. Koledzy z Cracovi też maja zakaz wejcia na wasz stadion ? :lol:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 22 lut 2008, 23:10

No i remis jak większość przewidywała. Sędziowanie w tym meczu pozostawia wiele do życzenia, dużo błędów w OBIE strony. Bramka dla Korony padła po zasługach Kokoszki i Juszczyka do którego mam najwiecej pretensji [; Zobaczymy jak jutro Legia.
Pozdrawiam OE maniaków ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lut 2008, 23:24

Obejrzałem sobie meczyk, o dziwo - bo naszej ligi prawie nigdy nie oglądam, ale jak nic innego nie było [no i postawiłem, więc obejrzeć musiałem :] ]
Mecz całkiem niezły, sedzia nie podyktował kilku wolnych, a mógł. Mnie osobiście jednak podobało się, ze pozwalał grać [to chyba takie zboczenie od ligi angielskiej].
Łobodziński i Matusiak dość słabo, ale pewnie im dłużej będa w Wiśle - tym lepiej będa grać. Robak miał dziś pecha, miał sytaucje, powinien coś strzelić - najlepsza chyba wtedy gdy lobował bramkarza Wisły [zła stroną stopy uderzył piłkę i podkręcił ją w zła stronę :D]
Druga połowa lepsza, wiecej strzałów. Bardzo ładna bramka dla Wisły. Kowalewski bez najmniejszych szans. Kilka razy ładnie bronił.

Te teksty, że Wisła zremisowała i teraz inni uwierzą, ze można ją gonić trochę są śmieszne - Wisła grała na trudnym terenie i wywiozła remis. U siebie pewnie bedzie wygrywać.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 lut 2008, 23:26

Wilmore pisze:Matusiak mogą ciężko "wchodzić" w zespół (podobno Radek ładnie się zgrał z zespołem, ale Gibon od razu czarować nie będzie - i raczej nie czaruje, z tego, co się dowiedziałem, to jeszcze nie osiągnął pełni formy.
Tak to jest, jak chcą zmylić rywala - Łobodziński dziś średnio na jeża, Matusiak koszmarnie zagrał - ale oczywiście informacje z obozu Wisły były jednoznaczne, "to największe wzmocnienia Białej Gwiazdy od ściągnięcia Żurawskiego" :lol:
Ale warto na nich poczekać, bo mogą jeszcze pokazać wiele w Krakowie.
Zaskoczył mnie Kokoszka - najpierw koszmarnie zawalając bramkę (spalony! SPALONY :!: ), a później strzelając ślicznego gola.
Może mieć z niego Wisła wielką pociechę.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 22 lut 2008, 23:31

Wilmore pisze: Zaskoczył mnie Kokoszka - najpierw koszmarnie zawalając bramkę (spalony! SPALONY :!: ), a później strzelając ślicznego gola.
Może mieć z niego Wisła wielką pociechę.
Nie było spalonego przy bramce dla Korony. Zawalił najpierw Kokoszka, a później Juszczyk który powinien dużo lepiej zareagować.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 lut 2008, 0:00

Wilmore pisze:Matusiak koszmarnie zagrał

Standard. Ja na tym kolesiu postawiłem krzyżyk i nie za bardzo mnie interesuje jego dalsza kariera. :] Do Fulham nie przeszedł, bo jak sam powiedział "zna swoją wartość". :lol:

Mecz stał na niskim poziomie. W sumie to się więcej nie spodziewałem, bo to przecież dopiero pierwsza kolejka rundy wiosennej. Boisko w fatalnym stanie, ciężko było grać piłką stąd tyle fauli i przeważnie gra długimi podaniami.

Łobodziński zagrał nieźle. Nawet bym powiedział, że się wyróżniał na tle innych zawodników.
Wilmore pisze:Może mieć z niego Wisła wielką pociechę.
Nie tylko Wisła- także reprezentacja Polski. :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2008, 0:09

guru pisze: Standard. Ja na tym kolesiu postawiłem krzyżyk i nie za bardzo mnie interesuje jego dalsza kariera.
Swoje potrafi, jak się rozegra, to będzie dużym wzmocnieniem. O ile się rozegra ;)
paku pisze: Nie było spalonego przy bramce dla Korony.
Obaj zawalili, owszem.
Ale co do spalonego nie ma miejsca na dyskusję - był po prostu. To nie faul, gdzie można gdybać, tylko ewidentny spalony. Błędy błędami, ale temu nie da się zaprzeczyć.
guru pisze: Łobodziński zagrał nieźle. Nawet bym powiedział, że się wyróżniał na tle innych zawodników.
Pierwsza połowa dobra, ale druga... :roll: Średnio więc grał moim zdaniem, ale na głębsze analizy przyjdzie czas.

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 23 lut 2008, 0:14

Wilmore pisze:Ale co do spalonego nie ma miejsca na dyskusję - był po prostu.
Chyba kpisz. W perspektywy boiska wogóle nikt nawet nie pomyślał, że mógl być spalony (a sam w drugiej połowie siedziałem niemal naprzeciwko całej tej sytuacji), więc zdziwiły mnie te wypowiedzi tutaj, to też ściągnąłem bramkę i co? Sobolek jak nic w linii z Kokoszką, który ewidentnie zaspał.. Mecz niezły, ale w Kielcach było już dużo lepszych spotkań, trochę byłem zawiedziony nasą postawą, w moim odczuciu wogóle nie wypalił pomysł z Wilkiem w środku pola, Edi dużo słabiej niż zwykle. Podobała mi się gra Robaka, szkoda że nic mu nie wpadło.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 23 lut 2008, 0:15

paku pisze:Boicie się nas i tyle w tym temacie
Ty w ogóle masz pojęcie o co chodzi ? Czy tylko robisz z siebie pajaca. Pytam serio, bo widzę że próbujesz być na siłe zabawny.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 23 lut 2008, 0:26

fieldy pisze: Mecz całkiem niezły, sedzia nie podyktował kilku wolnych, a mógł. Mnie osobiście jednak podobało się, ze pozwalał grać [to chyba takie zboczenie od ligi angielskiej].
:lol: .nie no jak wiślacy się przewracali to sędzia odrazu dyktował wolne,ale jak wiślak faulował,to puszczał dalej grę,doprowadzał do szału.

Co do gry-koledzy wiślacy,po co było się tak napinać :?: Naprawdę Wisła nie pokazała nic i mogliśmy ją spokojnie ograć,tylko nie wykazaliśmy się skutecznością(sytuacje Robaka,Wilka czy Ediego)Wisła stworzyła sobie dwie sytuacje po której z jednej padła bramka.Oczywiście obejrzę sobie powtórkę meczu i powiem bardziej obiektywnie,ale z trybun wisła nie wyglądała dobrze
U nas najlepiej moim zdaniem zagrał Hermes ,Bonin padaka(jak zwykle zresztą,tylko jedno dobre dośrodkowanie),Sobolewski duzo lepsza druga połowa,Skerla dobrze,Edi słabo,Hernani padaka( :pray: Drzymont wróć :!: ),Kus dobrze,Bednarek słabo,Robak średnio(jedną powinien był strzelić)
Pierwsza połowa to zdecydowana kopanina z obu stron,natomiast w drugiej połowie wszystkio się ożywiło i mecz stał na dobrym poziomie

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lut 2008, 0:31

Kubańczyk pisze:nie no jak wiślacy się przewracali to sędzia odrazu dyktował wolne,ale jak wiślak faulował,to puszczał dalej grę,doprowadzał do szału.
Faulu na Matusiaku w ostatnich 20 minutach nie odgwizdał.
Było to tuż przed polem karnym. Więc jak ? Gwizdał każdy faul na wiślaku ?
Ostatnio zmieniony 23 lut 2008, 0:32 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 lut 2008, 0:31

Z tym spalono mym to chyba żarcik ze strony kolegi Wilmore

Mecz słaby i ogólnie dość wyrównany. Remis, tak jak się spodziewałem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”