Komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2007/2008 - Strona 15

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2008, 0:34

Zico_FCI pisze:Z tym spalono mym to chyba żarcik ze strony kolegi Wilmore
Skąd. Przyjrzyj się dobrze.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 lut 2008, 1:01

Mecz ogólnie średni, ani Wisła ani Korona nie powaliły mnie swoją grą na kolana, z gry dla mnie trochę więcej miała Korona bo pare razy ładnie wyszła ze srodka pola kilkoma podaniami jak np. przy sytuacji Robaka, która powinien wykorzystać, bramce gdzie na 100% spalonego nie było czy w 2 akcjach Bonina, poza tym okazji mało zarówno jednej jak i drugiej ekipy, Wisła bardzo blado wypadła w ataku, gdzie kompletnie niewidoczny był Matusiak, Łobodziński jeśli chodzi o nowe gwiazdy już lepiej aly wystep przeciętny choć gola mógł zdobyć gdzieś w pierwszym kwadransie drugiej połowy (zdecydowanie najlepszy fragmęt meczu) kiedy dostał podanie na wolne pole. Ogólnie kogoś kto powalił by mnie swoją grą w tym meczu nie było, pare ładnych piłek zagrał Edi, który wiele dawał gospodarzom w rozegraniu, pochwalić należy też Kokoszke za ładneog gola, i z 2 dobre podwojenia akcji, choć nieupilnował Sobolewskiego przy golu dla Korony.
Słowem narazie wyglądała i Wisła i Korona średnio, choć i dla jednej i dla drugiej ekipy wynik jest raczej pozytywny bo nie przegrać z Wisłą w tym sezonie to duży wyczyn a i remis z Koroną to dobry rezultat, zresztą pewnie pozostali zdecydowanie lepszej formy nie zaprezentują.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 23 lut 2008, 1:36

Marco_Van_Basten pisze:
paku pisze:Boicie się nas i tyle w tym temacie
Ty w ogóle masz pojęcie o co chodzi ? Czy tylko robisz z siebie pajaca. Pytam serio, bo widzę że próbujesz być na siłe zabawny.
Próbuje być na siłe zabawny :lol:
Swoją drogą ładny anty doping prowadziliście ;) Co 10 minut "Wisła to stara k..."

Forza Kielecka Szlachta ! :lol:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 23 lut 2008, 2:05

paku pisze:Co 10 minut "Wisła to stara k..."
No tak. Zapomniałem, że to My jesteśmy ci źli, a wy jesteście przykładem dla innych kibiców. Parę miesięcy temu przekonaliśmy się o klasie waszych sympatyków. Pozdrawiam serdecznie.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 23 lut 2008, 2:57

Chwila chwila, co jak co, ale najgorsze łobuzy są w Legii. Jak nie wierzycie spytajcie pana Waltera ew. Miklasa :foch:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 lut 2008, 2:59

Swoją drogą ładny anty doping prowadziliście Wink Co 10 minut "Wisła to stara k..."

Bardzo mi się to podobało. Sam przed telewizorem śpiewałem razem z kibicami Korony.
Wilmore pisze:Skąd. Przyjrzyj się dobrze.

Na 100% nie było spalonego. Widziałem powtórki.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2008, 11:26

guru pisze: Na 100% nie było spalonego. Widziałem powtórki.
Ok.
Nawet na powtórce C+ widać, że spalony był. Minimalny, ale był.
Mecz i tak był na remis, więc to żadna różnica, czy strzeliliby tak, czy później Wisła by waliła po trybunach.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 23 lut 2008, 12:44

zdecydowanie nie było spalonego rarziłbym się kolegom co poniektórym obejrzeć 1000 razy powtórkę tej bramki,może wreszcie wtedy załapią że nie było spalonego

Awatar użytkownika
Czesta
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czesta » 23 lut 2008, 14:14

Kubańczyk pisze: .nie no jak wiślacy się przewracali to sędzia odrazu dyktował wolne,ale jak wiślak faulował,to puszczał dalej grę,doprowadzał do szału.

Rozumiem, że jesteś Koroniarzem, a ja Wiślakiem i spoglądamy na ten mecz z innych perspektyw,ale obiektywnie patrząc to sędzia jakoś źle nie sędziował. Mimo wszystko te upadki nie były spowodowane potykaniem się naszych piłkarzy, ale atakiem piłkarzy z Kielc. Aczkolwiek Bakalukowi zdarzały się pomyłki, no ale nie były to pomyłki, które wypaczyły wynik meczu, tylko drobne.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 lut 2008, 14:15

guru pisze:
Wilmore pisze:Matusiak koszmarnie zagrał

Standard. Ja na tym kolesiu postawiłem krzyżyk i nie za bardzo mnie interesuje jego dalsza kariera. :] Do Fulham nie przeszedł, bo jak sam powiedział "zna swoją wartość". :lol:
Nie do końca tak było. Z tego co pamiętam, to Fulham zaproponowało Matusiakowi testy. I wówczas powiedział, że na testy jeździł nie będzie, bo zna swoją wartość. Teraz Fulham na pewno nie powinno żałować :wink:

Co do meczu, to nie był szalenie ciekawy. Obie drużyny dość dobrze taktycznie, nie popełniały większych błędów. Stąd nie było zbyt wielu klarownych sytuacji bramkowych. Bardzo ładne wejście Kokoszki przy bramce. W ogóle w całym meczu podobał mi się ten chłopak. Mimo, że w poważnym spotkaniu chyba po raz pierwszy grał na tej pozycji. Myślę, że nawet mu pasuje, bo lubi się włączać do akcji ofensywnych.

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 23 lut 2008, 14:39

Wilmore pisze:Nawet na powtórce C+ widać, że spalony był. Minimalny, ale był.
Spalony to Ty zaraz możesz być w oczach użytkowników tego forum pisząc takie głupoty :P Przyjrzyj się dokładnie jeszcze raz tej sytuacji, nawet Canal+ zrobił tę charakterystyczną linię przez boisko... i zauważ też kiedy stopa Hermesa styka się z piłką.
guru pisze: Bardzo mi się to podobało. Sam przed telewizorem śpiewałem razem z kibicami Korony.
Dzięki :D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 lut 2008, 18:25

Niezgranie, to nie jest dla mnie główny powód, dlaczego Wisła nie gra jak dream team. Z mojej strony, to nie pamiętam, kiedy Wisła udanie weszła w grę w nowej rundzie (no... wyłączając Nawałkę, ale tej rundy nie było :)). Zawsze rozpędza powoli, zawsze problem ze strzelaniem bramek. Zresztą patrząc po reszcie ligi, to Wisła ma jeszcze mały problem.

Wisła gra za wolno, gra bez pomysłu - to są problemy już od kilku lat. Nie rozumiem czemu nie są szukane sposoby w zakresie obecnego składu, tylko ciągle robi kółeczka Cantoro. Nie ma Garguły, to nie ma szans na poprawę :lol:? Łobodziński powinien się szybko wziąć do roboty, bo zagrać parę minut dobrze, a resztę snuć się po boisku, to obecnie poziom predysponujący do gry w Zagłębiu, dostania powołania od Leo, ale nie wystarcza na Wisłę.
PiotRoo pisze:
guru pisze:Bardzo mi się to podobało. Sam przed telewizorem śpiewałem razem z kibicami Korony.
Dzięki :D
Wiecie chłopacy... to trochę żałosne ;).

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2008, 19:03

Po meczu Legii powiem tak:
Potwierdzają się słowa jednego z byłych piłkarzy Legii (i przy okazji połowa środowiska), który tuż po transferze z Warszawy mówił, że choć z Grzelakiem grał krótko, to mu wystarczy, a manager Bartłomieja zrobił genialny interes pomagając w sprzedaży koszmarnego napastnika do Legii za ciężkie pieniądze - faktycznie, Włodarczyk jest przy nim napastnikiem niemalże kompletnym.
Legia przegrywa po żenującym meczu i pojawia się pytanie - czy do zmiany jest trener czy zawodnicy? Bo coś szwankuje, i to poważnie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 lut 2008, 19:05

Wilmore pisze:czy do zmiany jest trener czy zawodnicy? Bo coś szwankuje, i to poważnie.

Ewidentny brak odpowiednich zawodników. Sorry, ale wspomniany Grzelak jest co najwyżej niezłym napastnikiem, ale na drugą ligę, a nie dla zespołu, który "walczy" o mistrzostwo Polski.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 23 lut 2008, 19:42

Z tym, że to nie tylko wina Grzelaka, że Legia przegrała, a całego zespołu. Mecz był nudny jak flaki z olejem, a gra całej pomocy Legii (o ile takiej można mówić) była żenująco słaba. Urban po meczu nie miał wesołej miny, zresztą trudno się dziwić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”