Post Wyświetl pojedynczy post autor: madriano » 23 lut 2008, 19:48
madriano
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 lut 2008, 19:59
Poważnieguru pisze:Ewidentny brak odpowiednich zawodników. Sorry, ale wspomniany Grzelak jest co najwyżej niezłym napastnikiem, ale na drugą ligę, a nie dla zespołu, który "walczy" o mistrzostwo Polski.
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 23 lut 2008, 20:07
Jarzinho pisze:ze gdy zakonczy sie wypozyczenie bedzie strzelal dla Lecha.
majer13
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 lut 2008, 20:10
Zdecydowanie właściciele.Wilmore pisze:Legia przegrywa po żenującym meczu i pojawia się pytanie - czy do zmiany jest trener czy zawodnicy?
Zico_FCI

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2008, 22:23
Taa? Na papierze to wygląda świetnie. Poza Grzelakiem czy brakiem zaplecza Legia ma naprawdę niezły skład. Janek Urban to też niezły fachowiec, sporo osób w lidze może się od niego uczyć, choć w Ekstraklasie i tak często trenują przypadkowi ludzie.guru pisze: Ewidentny brak odpowiednich zawodników.
Taa? To czemu od razu kogoś nie kupiła? Nawet na Booysena poskąpiła. Forsy brak ewidentnie, na czym Legia cierpi - jest do wzięcia Arboleda, który się pcha Legii w cztery litery bez wazeliny, ale tej brak 500 tys. euro.Jarzinho pisze:Spokojnie duzo nie kosztował. teraz Legia ma nke wiec bedzie kasa na nowego snajpera.
Będzie. Jest naprawdę w świetnej formie, dużo mu dał odpoczynek od przygotowań Smudy. Aż miło patrzeć na to, co Bułgar wyprawia.Jarzinho pisze: Co do innych spotkań Micański 2 bramki, jak jeszcze bedzie strzela to mnie szlak traf
Ja wiem, że dla przeciętnego kibica Legii to już schemat bycia kibicem, by obwiniać ITI o wszystko, od holocaustu po wydarzenia w Sudanie, ale ITI nie jest winne temu, że Roger czy Giza zapomnieli, jak kopnąć celnie piłkę, a Urban nagle z przeciętnego zachodniego (a więc wybitnego polskiego) specjalisty stał się materiałem najwyżej na drugoligowego trenera. Skład Legia nadal ma mocniejszy od Groclinu na każdej pozycji, może poza atakiem, a mimo wszystko jej postawa dziś wskazywała bardziej na zejście z pola, a nie wyjście z szatni.Zico_FCI pisze: Zdecydowanie właściciele.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 lut 2008, 22:30
Wilmore pisze:Nawet na Booysena poskąpiła.
Co tu tak wygląda świetnie?Wilmore pisze:Na papierze to wygląda świetnie.
Niezły, ale jednak są braki, które trzeba wypełnić. Mówię tu szczególnie o napadzie.Wilmore pisze:Poza Grzelakiem czy brakiem zaplecza Legia ma naprawdę niezły skład.
guru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2008, 22:58
IMO wiem, że sprawa rozbija się o pieniądze. Trzeciak tego w życiu nie przyzna, bo ośmieszy zarząd, a ten niestety jest strasznie czuły na własnym punkcie.guru pisze: Z Booysenem to była inna sytuacja.
Nie ma róży bez kolców. W każdym składzie są braki, ale Legia gra akurat tak, jakby braki miała o wiele większe, niż w rzeczywistości.guru pisze: Niezły, ale jednak są braki, które trzeba wypełnić. Mówię tu szczególnie o napadzie.
Roger, Szala, Rzeźniczak, Mucha, Edson, Wawrzyniak, Astiz, Giza, Radovic, Urban, Kiełbowicz, Chinyama, Burkhardt, Szałachowski...guru pisze: Co tu tak wygląda świetnie?
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 24 lut 2008, 0:04
wiesz nawet dziś Kaziu Węgrzyn wypowiedział się w taki sposób o Bakaluku:"sędziował na odwrót"czy coś takiego.Czesta pisze:Kubańczyk pisze: .nie no jak wiślacy się przewracali to sędzia odrazu dyktował wolne,ale jak wiślak faulował,to puszczał dalej grę,doprowadzał do szału.
Rozumiem, że jesteś Koroniarzem, a ja Wiślakiem i spoglądamy na ten mecz z innych perspektyw,ale obiektywnie patrząc to sędzia jakoś źle nie sędziował. Mimo wszystko te upadki nie były spowodowane potykaniem się naszych piłkarzy, ale atakiem piłkarzy z Kielc. Aczkolwiek Bakalukowi zdarzały się pomyłki, no ale nie były to pomyłki, które wypaczyły wynik meczu, tylko drobne.
Kubańczyk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 24 lut 2008, 0:39
Wyrzuceniem Janka to się na pewno nie skończy. Kto ma go niby wyrzucić, Mirek? Bądźmy poważni, nawet jak zajmiemy ósme miejsce to Urban zostanie. No chyba, że sam się poda do dymisji. On im po prostu pasuje do koncepcji jaką sobie założyli. Czyli budowa klubu za pomocą łyżeczki (absolutnie nie chochli).Wilmore pisze:Boję się tylko, że skończy się to wyrzuceniem Urbana i przyjęciem jakiegoś Kaczmarka czy innego Białasa na trenera. A wtedy zatęsknicie za Jankiem
Jak wspominałem meczu nie oglądałem, ale z tego co mówił Urban i głosiły relacje pomeczowe t coś nie tak z przygotowaniem szybkościowym To bardzo dziwne bo podobno Urban zrobił wyjątkowo lekkie przygotowania do tej rundy. Zrozumiałbym jakby było coś nie tak z przygotowaniem kondycyjnym. Wydaje mi się, że w tym wszystkim niemały udział ma Rysiek „Sztanga” Szul. Szula zatrudnia ITI, więc po nitce zmierzamy do kłębka nieszczęścia.Wilmore pisze:ITI nie jest winne temu, że Roger czy Giza zapomnieli, jak kopnąć celnie piłkę, a Urban nagle z przeciętnego zachodniego (a więc wybitnego polskiego) specjalisty stał się materiałem najwyżej na drugoligowego trenera.
Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 lut 2008, 1:12
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 lut 2008, 11:56
A mi się wydaje, że on zostanie, bo jest zwyczajnie dobrym trenerem. Układ jest zdrowy dla obu stron - Urban zyskuje doświadczenie i nic nie ryzykując może sporo ugrać, bo renomę w Polsce i tak ma wysoką, a w Hiszpanii nikt się jakąś tam Legią interesować nie będzie, zaś dla Legii następny sezon czy nawet dwa są zupełnie nieistotne. I wolą spokojnie rozegrać te sezony, byleby nie spaść i wychować sobie nowych piłkarzy.Zico_FCI pisze: Wyrzuceniem Janka to się na pewno nie skończy. Kto ma go niby wyrzucić, Mirek? Bądźmy poważni, nawet jak zajmiemy ósme miejsce to Urban zostanie. No chyba, że sam się poda do dymisji. On im po prostu pasuje do koncepcji jaką sobie założyli.
Punkt dla Ciebie. Piłkarze Legii wyglądali na takich, którym trening Wdowczyka zdawałby się wybawieniem. Nie wiem, jak wyglądały te treningi, więc ciężko mi ocenić ich przygotowanie, ale powiem jedno - żaden rozsądny trener przed taką rundą nie zrobi ciężkich przygotować. Nie ma czasu, żeby piłkarze doszli do formy na dłużej - a gracze Legii wyglądają na takich, którzy świeżość odzyskają w kwietniu.Zico_FCI pisze: Jak wspominałem meczu nie oglądałem, ale z tego co mówił Urban i głosiły relacje pomeczowe t coś nie tak z przygotowaniem szybkościowym
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 24 lut 2008, 15:18
Ziomek nazywajmy rzeczy po imieniu! To była bardzo żałosne a nie "trochę" żałosne a to wbrew pozorom duża różnica! Ja nie chciał bym żeby ktoś spiewał "Legia to stara k" (choć pewnie miał bym debili w głębokim poważaniu) dlatego nie spiewam "Wisła to stara k" i nazywam po imieniu śpeiwanie tego rodzaju hitów i dance'owych bitów, proste jak penis w wzwodzie, nie?piwus pisze:Wiecie chłopacy... to trochę żałosne
Tak przygotowania były lekkie. Dużo treningu z piłkami, siatko-noga bez zamęczania zawodników. Może po prostu piłkarze Legii jak na prawdziwych profesjonalistów przystało dzień przed meczem najebali się jak szpaki. Jednak tą teorie obala Borysiuk przecież on nie jest pełnoletni a też grał słabo, Mirek i Jacek skutecznie broni naszych młodych piłkarzy przed nałogami on by na to nie pozwolił. Nie mam pojęcia czym była spowodowana mierna postawa naszych piłkarzy w tym meczu, jednak podobnie jak Ty podejrzewam Szula. Doskonale wiemy, że "wszystkie Ryśki to fajne chłopaki" ale Szul jakoś mało fajny mi się wydaje.Zico_FCI pisze:podobno Urban zrobił wyjątkowo lekkie przygotowania do tej rundy. Zrozumiałbym jakby było coś nie tak z przygotowaniem kondycyjnym. Wydaje mi się, że w tym wszystkim niemały udział ma Rysiek „Sztanga” Szul
cloner pisze:A ja glupi
Fakt! Człowieku, zbyt mądry to Ty nie jesteś.cloner pisze:idiota ze mnie
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 lut 2008, 15:53
Jak tam Wasz sektor gosci ? Gramy u Was meczyk w maju, mam nadzieje, ze nas wpuscicie.Zobaczymy czy taki kozak będziesz jak Polonia odpadanie z PE w straciu z Legią. Trawa w Bytomiu już pomalowana na zielono?
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 lut 2008, 15:54
Parafrazując tekst, który pojawił się rok temu...Zico_FCI pisze:Wydaje mi się, że w tym wszystkim niemały udział ma Rysiek „Sztanga” Szul. Szula zatrudnia ITI, więc po nitce zmierzamy do kłębka nieszczęścia.
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 24 lut 2008, 20:34
majer13
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio