Polskie stadiony - Strona 19

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 13 sie 2007, 23:14

karolus25-95 pisze: Dzięki Bogu za EURO 2012 w Polsce!!! Brawo Brawo Brawo
Podziękowania zostaw Chłopaczkowi jak pójdzie do Nieba :lol:

Co do stadionów to najpierw je trzeba wybudować a na razie to jesteśmy w lesie i wszystko ładnie wygląda na prezentacjach. Choć mam nadzieję że to się zmieni, ba jestem pewny :wink: W takiej W-wie początkowo mówiło się że będzie jeden Stadion Narodowy i rozbudowany Legii ale ostatnio słyszałem że tego Legii nie będzie co wydaje się bardziej logiczne niż dwa duże stadiony w naszym kraju w jednym mieście. A co do pojemności Stadionu Narodowego to jego pojemność jeszcze nie jest do końca ustalona bo albo będzie to od razu stadion olimpijski z mniejszą liczbą widzów których pomieści lub po Euro rozbierze się dolne trybuny i jakaś bieżnia i tak tam powstanie tak więc tak czy inaczej stadion ten nie będzie mógł pomieścić 70 tyś widzów. Ale faktycznie Euro przyspiesza a w sumie to powinno przyspieszyc budowę nowych stadionów i rozbudowanie starych (Poznań, Kraków, Chorzów) bo tak to na narodowy czekalibyśmy jeszcze kilkanaście lat :roll: I słyszłem że Poznań ma się ubiegać o organizację finału PUEFA a mówią o nim jakby już mieli to prawo przyznane :roll:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 14 sie 2007, 10:06

Narazie, to możemy bić brawa stadionowu numer 6 :spoko: Poznań z pewnością wyrobi się na Euro, ale czekam na ten stadion narodowy na 70000 miejsc :roftl3: Według mnie Gdańsk lub Wrocław odpadnie z "podstawowego składu", bo ich miejsce już zajął Stadion Śląski 8)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 wrz 2007, 14:35

Najnowsza wizualizacja stadionu Wisły,
http://www.wislakrakow.com/www/picture/ ... n-2007.jpg

Obrazek
W końcu wygląda mniej prowincjonalnie, dzięki piętrowym trybunom. Nie znam się, ale pewnie już została wyłapana setka błędów, niefunkcjonalnych rozwiązań... Obtułowicz nie podpisał jeszcze umowy na pozostałe trybuny, więc to pewnie jeszcze brudnopis i mam nadzieję, że tym razem wszystko zostanie poprawione przed wybudowaniem, a nie po :). Jedyne co rzuca mi sie w oczy, to oświetlenie :/...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 wrz 2007, 15:15

Czyli trybuny za bramkami będą niższe niż te główne? A to okrągłe coś, co miało być w rogu to będzie w końcu, czy nie?
piwus pisze:oświetlenie
:hardkor:

A stadion Zagłębia Lubin będzie wyglądał tak:

Obrazek Obrazek Obrazek

Pojemność 16.300 miejsc

Mi osobiście dużo bardziej podoba ten stadion, niż ten który jest w Kielcach.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 05 wrz 2007, 15:20

Mi osobiście dużo bardziej podoba ten stadion, niż ten który jest w Kielcach.
Z tego co widzę nie różnią się one zbyt wiele od siebie. Poza tym nasz stadion już stoi, a te wasze projekty dopiero są w sferze marzeń.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 wrz 2007, 15:23

Marco_Van_Basten pisze:a te wasze projekty dopiero są w sferze marzeń
To nie jest mój projekt, a budowa tego stadionu rusza już za chwilę. Poza tym czy jak mówię, że stadion w Kielcach nie stoi? Po prostu oceniam. Różnica jest jedna i podstawowa – nie tego bezsensownego piętra.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 wrz 2007, 15:28

Zico_FCI pisze:Czyli trybuny za bramkami będą niższe niż te główne?
Na wizualizacji wygląda na to, że będą niższe jedynie o wysokość loży. Nic nie wiadomo o zmianie zakładanej pojemności (ok. 33 tys.), więc różnice nie mogą być duże.
Zico_FCI pisze:A to okrągłe coś, co miało być w rogu to będzie w końcu, czy nie?
Zaczęli kopać w tym tygodniu, będzie na grudzień.Z tym okrąglakiem komiczna sprawa, bo architekt zaprojektował go jako ochronę przed kibicami gości (żeby się nie powtórzyło np. coś takiego: tymczasem Wisła bardziej boi się ( i słusznie), że goście zdemolują szklany okrąglak i zastanawia się nad przeniesieniem sektora gości :lol:. No i jak piszą na TWSD, jaki sens ma okrąglak, jeśli zaplecze za AB będzie miało trzy piętra? W styczniu rzekomo burzenie trybuny C (tej, którą widać w C+ :)), ale ja podchodzę z rezerwą do takich rewelacji, bo czas jest pojęciem elastycznym w kwestii budowy tego stadionu.

Wiadomo tylko, że zaczęli kopać w miejscu pod pawilon medialny. Reszta wiadomości, włącznie z tą wizualką, jest właściwie nieficjalna, bo pochodzi tylko z Gazety Krakowskiej, więc może być zupełnie inaczej.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 06 wrz 2007, 19:57

Zico_FCI pisze:Mi osobiście dużo bardziej podoba ten stadion, niż ten który jest w Kielcach.

Mi też 8)

Wolałbym jedna wysoką trybunę niż te dwie kondygnacje co mamy teraz . Ale niech najpierw go wybudują , bo było już wiele projektów i jakoś ukończony jest tylko stadion w Kielcach .

Dyskusja o przyznanych środkach na Euro 2012 przeniesione do tematu Polska&Ukraina 2012

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 07 wrz 2007, 0:35

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 18 wrz 2007, 15:39

Modernizacja stadionu GKS-u Katowice

Około 300 tysięcy złotych wyda do końca tego roku samorząd Katowic na wykonanie najpilniejszych prac modernizacyjnych stadionu miejscowego GKS. W planach na kolejne miesiące jest m.in. remont masztów oświetleniowych i wymiana murawy na podgrzewaną.

O planach inwestycyjnych mówił prezydent miasta Piotr Uszok podczas konferencji prasowej. Miasto jest w trakcie wykupu gruntów, na których położony jest stadion. Wspólnie z zarządem klubu opracowany został katalog najpilniejszych potrzeb i harmonogram ich realizacji. Trzeba natychmiast wymienić 600 krzesełek, przeprowadzić konserwację masztów oświetleniowych, wymienić rozdzielnię prądu, naprawić część nawierzchni na dojściach do sektorów. To są rzeczy niezbędne, by na stadionie było bezpiecznie - wyliczał Uszok.

Przyszłoroczny kompleksowy remont masztów pochłonie około 450 tys. zł a wymiana murawy wraz z instalacją podgrzewająca - około 3,5 mln złotych. Jednocześnie już teraz miasto przejmuje zarządzanie stadionem. Roczne utrzymanie obiektu to wydatek rzędu miliona złotych.

Utrzymywanie stadionu to ogromne obciążenie dla klubu. Dlatego cieszymy się z tych wszystkich działań. I czekamy na modernizację obiektu - dodał prezes GKS, Jan Furtok, który teraz będzie się już mógł skupić tylko na kwestiach sportowych.

Ja też czekam :bicz:

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 981

Polskie stadiony

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 28 lut 2025, 17:34

Niepołomice 2025.

Nie wiem jak oni na tej wieży wysiedzą caly mecz :D Jak przyjdzie mróz i będzie wiało, to ich nieźle przepizga.
https://dziennikpolski24.pl/tak-wyglada ... 2-27310937

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 732

Polskie stadiony

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 28 lut 2025, 18:09

Stadion wielofunkcyjny. Będzie można też grać w quiditcha.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Polskie stadiony

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 28 lut 2025, 23:18

Akurat z tą sytuacją geopolityczną te wieżyczki kojarzą się trochę z obozem koncentracyjnym. :angry2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”