Roger w reprezentacji - Strona 20

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Roger w reprezentacji

tak
46
58%
nie
34
43%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 maja 2008, 15:44

MENDEZ pisze:powtarzam - czytaj całość.
:lol: nie rozśmieszaj mnie. Fragment o tym, że jakby dostali obywatelstwo dodałeś już po tym jak ja napisałem swojego posta. Dlatego też masz godzinę edycji wpisaną w poście na dole.

MENDEZ pisze:Zresztą uważacie Rogera za PEŁNOPRAWNEGO reprezentanta
u góry masz opcje, m.in "szukaj" więc weź z niej skorzystaj i poszukaj fragment w którym piszę, ze Roger jest PEŁNOPRAWNYM reprezentantem.

Przecież wiadomo, że nie jest 100% Polakiem. Jest naturalizowany. Ale jeden w kadrze mi nie przeszkadza, bo jest jeden. Jeden naturalizowany + 10 z krwi i kości mi nie wadzi. Dlatego o tym piszę cały czas - nie przeszkadza.
11 naturalizowanych by mi przeszkadzało, bo wtedy cała kadra byłaby naturalizowana. Nie widzisz tego ? :glass:

P.S. daj znać jak coś dopiszesz do poprzednich postów, bo jeszcze mi coś umknie ... wiesz ... chcę przeczytać całość.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2008, 15:45 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

slawinho
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 24 maja 2008, 15:45

Ciekawe jak jeszcze Vukovic ,Arbolea ,Cantoro, Hernani czy Edson dostaną
polskie obywatelstwo.
Bedzie jedenastka z samych obcokrajowców plus Polski bramkarz bo tych akurat nam nie brakuje.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 maja 2008, 15:46

Cantoro już chyba dostał obywatelstwo, ale grać w reprezentacji i tak nie może.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 24 maja 2008, 15:56

fieldy pisze: nie rozśmieszaj mnie. Fragment o tym, że jakby dostali obywatelstwo dodałeś już po tym jak ja napisałem swojego posta. Dlatego też masz godzinę edycji wpisaną w poście na dole.
Tak. 11:34 więc ty mnie nie rozśmieszaj. :lol:
fieldy pisze:Nie widzisz tego ?
Odziwo widzę... wystarzy mi to już na jednym. Ale nie wiem czemu oburza (takim tokiem myślenia) tych co są za Rogerem
PS. Powoedzcie komu trzeba, że Cueto jest wolny :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 maja 2008, 16:09

Widzę cięższy przypadek :|

Posta napisałeś o 12:27

Obrazek

edytowałeś już po tym jak ja dodałem swojego o 12:34 - co widać na dole ...... ^ <--- o tutaj. Tekst pojawił się, bo zapisałeś swojego posta, gdy już był kolejny napisany [w tym wypadku mój]

Obaj wiemy jaki tekst dodałeś w edycji. Ale tego nie wie osoba, która nie widziała twojej wypowiedzi przed i po edycji - ja widziałem. Wiec my wiemy jaka jest prawda i na tym zakończmy OT, bo nie ma sensu dalej tego ciągnąć.

EOT

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 24 maja 2008, 16:18

fieldy pisze:
MENDEZ pisze:to nie wiem czy śmiać czy płakać!
A rób co chcesz, możesz nawet przestać się wypowiadać - mało mnie obchodzi co zrobisz. Twoja sprawa.

Jeden Roger mi nie przeszkadza, tak samo jak mi nie przeszkadzał 1 Olisadebe.

11 naturalizowanych reprezentantów bym nie chciał.

Ty chyba w dalszym ciągu myślisz, ze ja jestem wielkim zwolennikiem Rogera w kadrze. Otóż nie. Po prostu mi nie przeszkadza.
Nie było Rogera, to nie krzyczałem głośno, aby go wziąć do kadry. Ale jak już dostał obywatelstwo i będzie w stanie pomóc reprezentacji - niech bedzie. Całej "11" już bym nie chciał - już by mi to przeszkadzało. Takie trudne do pojęcia ?

MENDEZ pisze:Ktoś niech powie, że Roger to Polak - nie wszyscy odróżniają masło od chleba...
Piszesz strasznie zawile, w dodatku to cytowanie coś ci nie wychodzi, ciężko czasem zrozumieć przesłanie.

Co do Boruca, czy Kuszczaka - z tego co wiem, są oni Polakami i nie mają innego obywatelstwa [może się mylę ? ]
Napisałeś to PÓŹNIEJ o obywatelstwie - fakt dopisalem ALE jest male ALE wcześmniej- nic nie dopisywałem po Twoim poście - między tym postem pisałeś jeszcze jdeden o właśnie 12:34 ale tam nie ma powodu dla którego miałbym cos zmiemniać.
EOT. Nie wmawiaj mi, że zmieniam posta aby cię jakoś "porobić" a w ten sposób sam się porobiłeś.
EOT Jak edytowałem nie wiedziałem Twojego posta bo nie odświeżam jak piszę :lol: Po prostu przypadek. Nie mniej POST KTÓRY ZACYTOWAŁEM BYŁ POŹNIEJ A TEN O 12:34 owszem pisałeś ale nie o ytm ,że " nie wiedziałeś, że mają inne obywatelstwo - oczywiście z ironią" czy jakoś tak

DOBRA IDĘ NA GRILLA :D narka. :zgoda:

Napisze tu, aby nie ciągnąć tego dalej w nowych postach. Otóż nie rozumiesz. Jak ja pisałem mojego posta o 12:34, twojego dopisku o "obywatelstwie" jeszcze nie było. Więc odniosłem się do twojej wypowiedzi nie znając treści dopisku. Bo ty to dopisałeś, jak ja już swoje wysłałem, dlatego info o edycji w twoim poście się pojawiło. Jaśniej nie potrafię ... // fieldy

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 24 maja 2008, 16:37

MENDEZ pisze:Oczywiście jak by dostali obywatelstwo (co nie wydaje mi się trudne ale wątpie też by je chcieli - nie mniej to przykład)
To dopisałem.

fieldy pisze:MENDEZ napisał:
A jeśli uważacie, że to Polak to sie pytam czy Boruc to Szkot, a Kuszczak to Anglik i Niemiec?

uh uh .. I’m convinced

widzę, że coraz lepsze przykłady
Tyle napisalismy RÓWNOLEGLE o 12:34 - nie widzialem Twojego posta na litość Boską :P
fieldy pisze:Co do Boruca, czy Kuszczaka - z tego co wiem, są oni Polakami i nie mają innego obywatelstwa [może się mylę ? ]
A to napisałeś o 13:17
fieldy pisze: nie rozśmieszaj mnie. Fragment o tym, że jakby dostali obywatelstwo dodałeś już po tym jak ja napisałem swojego posta. Dlatego też masz godzinę edycji wpisaną w poście na dole.
Tak.. ALE i tu poczytaj uważnie - post o 13:17 się o to pyta - na co ja odpowiedziałem, że napisalem o 12:34- dopisałem w razie czego - po prostu uzupełniłem i zwykły przypadek, że ty napisaleś KILKA sekund wcześniej.
Mam nadzięję, ze rozumiesz. Domyślam się, ze nie zobaczyłeś mojej edycji WCZEŚCIEJ i spoko. Ale nie wmawiaj mi, że dopisałem to po to aby w taki a nie inny sposób Ci odpisać na post o 13:17 :idea: Zresztą jak można zobaczyć post o 13:17 i dopisać coś o 12:47? To niemożliwe :wink:

Mi nie chodzi o moją wypowiedź z 13:17, w poprzednim poście też pisałem o Kuszczaku i Borucu i o tym cały czas piszę. A tej edycji z 12:34 rzeczywiście nie widziałem, dlatego później o tym pisałem. // fieldy

edit:

MENDEZ pisze:Oczywiście jak by dostali obywatelstwo (co nie wydaje mi się trudne ale wątpie też by je chcieli - nie mniej to przykład)

Nie myliszs się, ja też... powtarzam - czytaj całość.
I spokojnie

Ja rozumiałem, że tu się zaczęły wonty o "specjalne dopisanie" -post później o tym napisałeś
fieldy pisze:MENDEZ napisał:
A jeśli uważacie, że to Polak to sie pytam czy Boruc to Szkot, a Kuszczak to Anglik i Niemiec?

uh uh .. I’m convinced

widzę, że coraz lepsze przykłady
Bo z 12:47 specjalnie nie miałbym celu i sensu nie było w "specjalnym dopisywaniu:

świetnie, ale nie pisz 3 postów pod rząd. Masz opcje "zmień" // fieldy

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 maja 2008, 18:51

Mnie wczoraj Roger przekonał. Od obcokrajowcow wymaga sie zawsze tego, zeby nie byli tak samo dobrzy jak Polacy a lepsi no i niestety było to widac w sparingu - pikniku. Ma poziom rozgrywania i kreatywnosc na poziomie nieosiaglanym dla obecnych kadrowiczow.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 maja 2008, 19:03

Jarzinho pisze:Mnie wczoraj Roger przekonał. Od obcokrajowcow wymaga sie zawsze tego, zeby nie byli tak samo dobrzy jak Polacy a lepsi no i niestety było to widac w sparingu - pikniku. Ma poziom rozgrywania i kreatywnosc na poziomie nieosiaglanym dla obecnych kadrowiczow.
No to szybciutko trzeba przekonac wszystkich, zeby obywatelstwo dostał Arboleda czy Edson :!: Skoro są lepsi, to piekny paszporcik i fru na ojro :!:

:angry2:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 maja 2008, 19:18

Tu nie chodzi o uzyskanie przez niego obywatelstwa (gdzie każdy wie że zostało popełnione nadużycie). Mleko zostało rozlane i jeżeli jest już w tej kadrze, to trzeba go teraz oceniac pod kątem przydatności w niej. A każdy kto oglądał mecz, widział różnicę jakości gry Rogera i reszty.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 maja 2008, 20:19

cloner pisze:No to szybciutko trzeba przekonac wszystkich, zeby obywatelstwo dostał Arboleda czy Edson Skoro są lepsi, to piekny paszporcik i fru na ojro

Skoro tak to odbierasz to Twoja osobista sprawa. Ja jestem daleki od takich opini, ale skoro mu nadano paszport to teraz widac dlaczego. Jest dobrym zawodnikiem, a teraz bedac w kadrze tylko to sie liczy a nie sytuaja jak nadano mu polskie obywatelstwo.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 cze 2008, 5:59

Dołącze się do tematu jako że po porażce Arsenalu w LM oraz PL zrozpaczony odszedłem w otchłań.. ehm. To tytułem wstępu.

Moim zdaniem nie powinno być czegoś takiego jak naturalizacja w przyspieszonym tempie. Uważam też że jest nie fair fakt że Roger był już zaklepany na Euro zanim rozegrał choćby jeden mecz. No cóż, rozlało się mleko jak to powiedział poprzednik i jeden Brazylijczyk mi nie zawadzi - ale więcej niż jeden w reprezentacji Polski to dla mnie będzie już problem.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 09 cze 2008, 16:19

Wczorajszy mecz pokazał, że Leo miał jednak bardzo dobry pomysł. Brazylijczyk wniósł wiele ożywienia do naszych poczynań ofensywnych. Kiedy Roger pojawił się na boisku nasza gra w środku pola uporządkowała się, a po jego dośrodkowaniu prawą (!) nogą Saganowi bardzo niewiele zabrakło by czajnikiem pokonać Lehmanna.
Być może z Austrią zobaczymy go od pierwszych minut, chyba że kontuzjowanego Żurawia zastąpi ktoś z dwójki Zahorski/Saganowski.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 cze 2008, 18:56

Jarzinho pisze:Skoro tak to odbierasz to Twoja osobista sprawa. Ja jestem daleki od takich opini, ale skoro mu nadano paszport to teraz widac dlaczego. Jest dobrym zawodnikiem, a teraz bedac w kadrze tylko to sie liczy a nie sytuaja jak nadano mu polskie obywatelstwo.
Nie rozumiem naprawdę takiego podejścia. To jakby coś ukraść, później zrobić z tego użytek i powiedzieć, że jednak zrobiło się dobrze, bo są dobre efekty.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 09 cze 2008, 20:06

Cris7 pisze:Nie rozumiem naprawdę takiego podejścia. To jakby coś ukraść, później zrobić z tego użytek i powiedzieć, że jednak zrobiło się dobrze, bo są dobre efekty.
Nie porównuj tych dwóch sytuacji. Zrobiliśmy coś amoralnego? Jeśli tak, to co mają powiedzieć Niemcy, Francuzi czy Włosi. Bez przesady. Co w tym złego? Co innego gdyby Rogera zmusili, ale przecież my chcieliśmy go, on nas, więc wszyscy są zadowoleni. Poza tym swoimi wypowiedziami nie cofniecie czasu, więc moglibyście się pogodzić. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.

Zablokowany

Wróć do „Polska”