WKS Śląsk Wrocław (zbiorczy) - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 29 cze 2005, 16:33

O stadion się nie martwcie. Jak Polar do niedawna dostawał licencję (a tam jest dopiero biedny stadion, nawet nie ma krytej trybuny, a siedzenia są tylko po jednej stronie) to Śląsk musi dostać. Teraz testują nowych piłkarzy. Wraca Naskręt i jakiś nowy Czech ma przyjść.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 cze 2005, 19:43

Liczka i Vidliczka :twisted:.

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 30 cze 2005, 1:06

Na dzisiejszym walnym zgromadzeniu udziałowców piłkarskiego Śląska Wrocław wybrano nowe władze klubu. Prezesem klubu został Ryszard Sobański, znany do tej pory z działalności w sekcji zapaśniczej wrocławskiego klubu.
Sobański, który zastąpi na tym stanowisku Jana Calińskiego, będzie pełnić także funkcje dyrektora generalnego Śląska. Przewodniczącym Rady Nadzosrczej Sportowej Spółki Akcyjnej Śląsk został Andrzej Mazur. Funcję wiceprzewodniczącego pełnić będzie wrocławski biznesmen Edward Ptak, który ma wkrótce zostać większościowym udziałowcem Śląska. Nadal nie wiadomo jakim budżetem dysponować będą wrocławianie w nadchodzących rozgrywkach 2-ej ligi.
Tak napisano na stronie www.slaskwroclaw.com. Mam nadzieję, że ten Ptak ma kasę :D

Wysłany: Pią 01.07.2005 0:45 Temat postu: .

--------------------------------------------------------------------------------

Wszyscy liczymy na to, że miasto w końcu weźmie się za remont obiektu WKSu. Wkrótce ma zacząć się stawianie masztów od oświetlenia, następnie ma być wymieniona murawa i potem remont trybun. Tymczasem grzebiąc w archiwach znaleźliśmy taką oto wypowiedź: „Wiele się tu w ostatnich latach zmieniło na lepsze, w zasadzie jesteśmy zadowoleni z aktualnego stanu posiadania. Problemem jest tu tylko stadion. Ten istniejący przy ul. Grabiszyńskiej ma dobra płytę, ale zdecydowanie zbyt małą widownię. Chcemy ją rozbudować do pojemności 40 tysięcy ludzi. Mamy już plany.” – powiedział Jerzy Kalitka przewodniczący sekcji piłki nożnej Śląska w wywiadzie dla tygodnika „Piłka Nożna” w 1977 roku. Obyśmy nie musieli czekać kolejnych 30 lat, aż plany zostaną zrealizowane i doczekamy się nowoczesnego obiektu.

ostatni raz bez ostrzezenia. nastepnym razem bedzie WP/beckhs

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 03 lip 2005, 20:57

Niektorym z kibiców zdaje sie, że jeśli Śląsk awansował z trzeciej do drugiej ligi to jeszcze od razu musi awansować do pierwszej. To takie wejscie smoka :D :lol: Jednak dla prezesów stołecznej drużyny jest najważniejsze aby Śląsk przed nowym sezonem wynalazł dobrego sponsora i aby utrzymał sie w drugiej lidze.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 lip 2005, 21:04

Wątpię aby prezesom Polonii, czy Legii zależało na dobrym sponsorze dla Śląska.

The Game
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: The Game » 03 lip 2005, 21:24

Slask musi dostac licencjeprzecie polar ma gorszy sradion :twisted: :twisted:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 03 lip 2005, 21:26

Chodziło mi, że presesom Śląska chodzi o nabycie sponsora :)

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 03 lip 2005, 21:27

Jak narazie to wiem, że WPO Alba zastanawia się nad zwiększeniem sponsoringu, i tak daje dużo kasy. Były plotki, że klub chcą przejąć Koźmińscy. Ale ni wieadomo czy to prawdziwe informacje. Jak narazie głównymi kandydatami są Ptak i Pilch...

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 25 lip 2005, 11:45

Już wiadomo że Ptak jest właścicielem klubu. Ciekaw jestem jak wypadniemy na współpracy z braciszkiem z Pogoni :roll: .

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 27 lip 2005, 0:50

Narazie najlepiejby było utrzymać się w lidze wraz z LEchią Gdańsk i poczekać na Motor Lublin. Ale najpierw niech działącze rozwiążą problem z napastnikami, bo kontuzje nękają Ulatowskiego i Kosztowniaka...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 lip 2005, 1:04

xaver pisze:Już wiadomo że Ptak jest właścicielem klubu. Ciekaw jestem jak wypadniemy na współpracy z braciszkiem z Pogoni :roll: ...
I ŁKSu wcześniej. Ptak to prawdziwy elekroniczny mordulec. Jakbyście podali coś więcej o tym przejęciu, bo nie spotkałem się z tym w necie.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 lip 2005, 1:08

W środę rozpoczęto ,a dzisiaj zakończono walne zgromadzenie akcjonariuszy. Najważniejszą informacją jest ta, że pakiet większościowy przejął Edward Ptak. Stało się to poprzez powiększenie kapitału akcyjnego, a pieniądze z tego tytułu będą przeznaczone na funkcjonowanie klubu.
Wiadomość z dnia 4.7.2005.

Masz rację Rom$on potrzeba wzmocnień na atak.Przymierzany jest Mierzejewski ( :? ) lub Kłosiński.Jak na II ligę to będą dobre.Grunt to uzyskać pewną pozycję w lidze.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 lip 2005, 1:14

Juz miałem dac bana człowiekowi, który mnie wpowadził w błąd :>. . Przeca to nie Tosiek ze Szczecina. Ale wrzuciłem nazwisko na gugla i wyszło, że to jego brat :boje się:.
pogonszczecin.pl pisze:Wrocławski biznesmen Edward Ptak miał wczoraj zostać nowym, większościowym udziałowcem piłkarskiego Śląska Wrocław i mieć decydujący wpływ na zarządzanie klubem.

To brat właściciela Pogoni - Antoniego Ptaka. Wczorajsze walne zgromadzenie udziałowców Śląska miało podjąć strategiczne decyzje, dotyczące drużyny i spółki. Głównym zadaniem miało być przejęcie większościowego pakietu właśnie przez Ptaka, który miałby zostać osobą numer jeden w piłkarskim Śląsku.
Ostatnio zmieniony 27 lip 2005, 1:20 przez petru, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 lip 2005, 1:17

Nie , nie ... to Edek, jak najbardziej Wrocławski biznesman 8) .Dobrze, bo potrzeba takich 'patriotów'.Jest już Tarasiewicz, czas pościągać z wojaży byłych ślązaków ...

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 27 lip 2005, 1:27

Lis-Jestem ciekawy co będzie z tym atakiem. Mierzejewski by wystarczył napad Ulatowski-Mierzejewski dawałby radę. Ale kogo na obronę?? :? Lis-Ignasiak-Sztylka-Szczot to zamało na drugą ligę :cry: Mam nadzieję, że podpiszą kontrakt z Naskrętem. Na jakiej pozycji gra Rodrigo??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”