Mistrz Polski 2005/2006 - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto będzie mistrzem Polski w sezonie 2005/06

Wisła Kraków
49
53%
Legia Warszawa
28
30%
Groclin Grodzisk
5
5%
Cracovia
2
2%
inny zespół
9
10%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lip 2005, 12:13

co do wywiadu z Kowalczykiem przytoczonego przez Piwusa :

Kowalczyk ma racje :!:
tez bym chcial jednego Sokolowskiego I anizeli Kaczorowskiego czy Sokolowskiego II
w ataku racja - Chmiest dobry nie jest, Klatt bedzie zmiennikiem, czyli zero wzmocnien
obrona - zero wzmocnien, dobrze ze tam jest Choto i Kielbowicz, Rzezniczak powinien sie rozegrac, i chyba nie bedzie az tak tragicznie,
ale na pomocy jest tragedia :!:
jedynie Szalachowski jest jako takim wzmocnieniem, miejmy nadzieje ze bedzie gral przez caly sezon tak samo dobrze, jak w rundzie wiosennej w Gorniku :)

jesli Legia nie kupi kogos to bedzie kiepsko :(

realnie patrzac LEGIA znowu bedzie walczyc o 2-3 miejsce :(:(:(

a Wisla - znowu Kowalczyl ma racje, Uche sie rozegra i znowu beda dryblingi i piekne bramki :) ciesze sie z jego powrotu :)

pozdro

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 09 lip 2005, 12:36

Bardzo sznowałem Kowala jako piłkarza, roztrwonił swoja krierę troche.

Ale on zawsze komentuje "ciekawie" ,
Nie ma sie do końca co dugerować tym co mówi on. On nie jest w końcu trenerem Legii i napewno nie bedzie :)

Spokojnie , Legia jeszce jedno zawodnika ściagnie i bedzie grać dobrze, czy na mistrza ? w tym sezonie co bedzie, to jeszce trudno powiedzieć, bo ekipa jest dość młoda.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 09 lip 2005, 12:42

pippen pisze:Bardzo sznowałem Kowala jako piłkarza, roztrwonił swoja krierę troche.

Ale on zawsze komentuje "ciekawie" ,
Nie ma sie do końca co dugerować tym co mówi on. On nie jest w końcu trenerem Legii i napewno nie bedzie :)

Spokojnie , Legia jeszce jedno zawodnika ściagnie i bedzie grać dobrze, czy na mistrza ? w tym sezonie co bedzie, to jeszce trudno powiedzieć, bo ekipa jest dość młoda.
Według mnie Legia jest w stanie zdobyć mistrzostwo, z takim składem, jaki ma obecnie. Sądzę, że będzie dość ostra walka na linii Legia-Wisła, ponieważ 'Biała Gwiazda' ma nowego trenera, odchodzą, co zaznaczyłam w poprzednim poście, ważni zawodnicy, typu Żurawski... Tutaj się nie zgodzę z tym, że 'ekipa jest dość młoda'. Przypuszczam, że Legia z takim składem będzie grała na równi z obecną kadrą Wisły Kraków. Zespół z Warszawy jest budowany od kilku lat, i z roku na rok jest coraz lepiej. W Wiśle był za czasów H. Kasperczaka spokój z transferami, teraz poodchodzili najważniejsi gracze w przeciągu pół roku (Szymkowiak, Żurawski, młody Gorawski, który był dość ważnym ogniwem). Liczę na Legię, ponieważ Wisła nie gra na poziomie mistrza kraju. ;)

szewa7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szewa7 » 09 lip 2005, 13:14

Moim zdaniem największe szanse na mistrzostwo ma Wisła Krakow. Co prawda skład Wisły nie jest może najsilniejszy ale myśle że BIAŁA Gwiazda zdobędzie mistrzostwo. Legia tez ma szanse ale wątpie w to aby to Legia była mistrzem Polski. Jest jeszcze jeden zespół które może powalczyć o 1 miejsce. Jest to Groclin Graodzisk WLKP.
Według mnie tak będzie wyglądała pierwsza 5 w po następnym sezonie:

1. Wisła Kraków
2. Legia Warszawa
3. Groclin Grodzisk WLKP
4. Cracovia Kraków
5. Górnik Zabrze

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 09 lip 2005, 13:22

Anka pisze: W Wiśle był za czasów H. Kasperczaka spokój z transferami, teraz poodchodzili najważniejsi gracze w przeciągu pół roku (Szymkowiak, Żurawski, młody Gorawski, który był dość ważnym ogniwem).
Dla ścisłościu, ani Zurawski ani Szymkowiak nie przyszli do Wisły Kraków za czasów Henia Kasperczaka, byli już wcześniej , jedynie Gora doszedł potem.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 09 lip 2005, 13:24

pippen pisze:
Anka pisze: W Wiśle był za czasów H. Kasperczaka spokój z transferami, teraz poodchodzili najważniejsi gracze w przeciągu pół roku (Szymkowiak, Żurawski, młody Gorawski, który był dość ważnym ogniwem).
Dla ścisłościu, ani Zurawski ani Szymkowiak nie przyszli do Wisły Kraków za czasów Henia Kasperczaka, byli już wcześniej , jedynie Gora doszedł potem.
Ależ zdaję sobie z tego sprawę. ;) Chodziło mi o to, że za czasów Kasperczaka nie trzeba było robić Bóg wie jakich transferów, bo byli właśnie ci zawodnicy. ;)

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 09 lip 2005, 13:30

Anka pisze:
pippen pisze:
Ależ zdaję sobie z tego sprawę. ;) Chodziło mi o to, że za czasów Kasperczaka nie trzeba było robić Bóg wie jakich transferów, bo byli właśnie ci zawodnicy. ;)
No własnie nie do końca masz racje,
Po przed eliminacjami Ligi Mistrzów, kiedy Wisła zmierzyła się w nich z Anderlechtem, doszło do jeszce większych osłabień niż teraz.

wtedy odeszli Kosowski i Kuźba, którzy wtesy razem z Zurawiem stanowili o sile Wisły

Awatar użytkownika
matiz94
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matiz94 » 09 lip 2005, 13:56

Ja zagłosowałem na Wisłę, bo oni bronią tytuł mistrzowski, a Legia jest słaba. Jedynie Groclin może im zaszkodzić. Oto moja pierwsza piątka w sezonie 2005/2006:
1. Wisła Kraków
2. Groclin Grodzisk Wlkp.
3. Legia Warszawa
4. Cracovia Kraków
5. Wisła Płock

Awatar użytkownika
matiz94
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matiz94 » 09 lip 2005, 13:57

Ja zagłosowałem na Wisłę, bo oni bronią tytuł mistrzowski, a Legia jest słaba. Jedynie Groclin może im zaszkodzić. Oto moja pierwsza piątka w sezonie 2005/2006:
1. Wisła Kraków
2. Groclin Grodzisk Wlkp.
3. Legia Warszawa
4. Cracovia Kraków
5. Wisła Płock

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 09 lip 2005, 14:17

szewa7 pisze:Moim zdaniem największe szanse na mistrzostwo ma Wisła Krakow. Co prawda skład Wisły nie jest może najsilniejszy ale myśle że BIAŁA Gwiazda zdobędzie mistrzostwo. Legia tez ma szanse ale wątpie w to aby to Legia była mistrzem Polski. Jest jeszcze jeden zespół które może powalczyć o 1 miejsce. Jest to Groclin Graodzisk WLKP.

1. Wisła Kraków
2. Legia Warszawa
3. Groclin Grodzisk WLKP
4. Cracovia Kraków
5. Górnik Zabrze
Górnik Zabrze na pewno nie bedzie 5 jego dobry wystep w tym sezonie był przypadkowy. Jeszcze gornik dodatkowo sie osłabił bo stracił 2 podstawowych obroncow Hernaniego i Karwana a pozyskał przecietnego wisniewskiego

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 09 lip 2005, 14:32

internista1908 pisze:
szewa7 pisze:Moim zdaniem największe szanse na mistrzostwo ma Wisła Krakow. Co prawda skład Wisły nie jest może najsilniejszy ale myśle że BIAŁA Gwiazda zdobędzie mistrzostwo. Legia tez ma szanse ale wątpie w to aby to Legia była mistrzem Polski. Jest jeszcze jeden zespół które może powalczyć o 1 miejsce. Jest to Groclin Graodzisk WLKP.

1. Wisła Kraków
2. Legia Warszawa
3. Groclin Grodzisk WLKP
4. Cracovia Kraków
5. Górnik Zabrze
Górnik Zabrze na pewno nie bedzie 5 jego dobry wystep w tym sezonie był przypadkowy. Jeszcze gornik dodatkowo sie osłabił bo stracił 2 podstawowych obroncow Hernaniego i Karwana a pozyskał przecietnego wisniewskiego
Całkowicie podzielam Twoje zdanie - Górnik Zabrze to nie jest drużyna, która jest w stanie zająć piąte miejsce w tabeli. Wydaje mi się, że w przyszłym sezonie mogą zająć maksimum 7 miejsce w lidze. To wszystko. Jeżeli chodzi o czwartą pozycję Cracovii, to sądzę, że mogą nawet przegonić Groclin. ;)

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 16 lip 2005, 16:48

Układ w lidze bedzie taki:

1.Legia Warszawa
2.Wisła Kraków
3.Zagłębie Lubin
4.Cracovia Kraków
5.Górnik Łęczna
6.Korona Kielce
7.Groclin Dyskobolia
8.Polonia Warszawa
9.Amica Wronki
10.Wisła Płock
11.Lech Poznań
12.Pogoń Szczecin
13.Górnik Zabrze
14.GKS Bełchatów
15.Odra Wodzisław
16.Arka Gdynia
Czarny koń: Zagłębie i Korona
Rozczarowanie:Groclin i Amica
Odkrycie:Piszczek i Gregorek

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 16 lip 2005, 16:54

Alkoholiko tez podobnie bym obstawil tylko nie Groclin na 7 miejscu tak na 4, 5, a Arke dokladnie na tym samym no moze na 15...sadze ze Wisla sie wypali na LM i nie bedzie w stanie zdobyc mistrzostwa wtedy w gre wejdzie Legia i Groclin i moze Lech...takie jest moje skromne zdanie :wink: .

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 16 lip 2005, 17:00

hm...szanuje Twoje skromne zdanie, ale Lech?? Nie ma opcji - gdyby z klubu nie odeszli:Bosacki, Ślusarski, Goliński, jakubowski, Lasocki, Kaczorowski i Madej...gdyby Nawrocik odzyskał skuteczność i schudł troche, gdyby Reiss nie doznał groźnej kontuzji, gdyby Piątek nie chorował na tajemniczą chorobę, gdyby kadre wzmocnić kilkoma niezłymi graczami to Lech napewno by był na szczycie - ale tam jest jeden problem!!Ten problem to pieniądze których wiecznie brakuje w Lechu i trzeba sprzedawać najlepszych zeby przetrwać! Skoda że Polski Abramowicz z Poznania nie chce zainwestować w swój klub - syn Kluczyka miał coś tam inwestować, ale....sprawa ucichła! Szkoda - bo Lech ma super stadion i chyba najlepszych (mówie to ja - kibic Legii) kibiców w Polszy!!

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 lip 2005, 17:05

Lech w nic nie wejdzie, a jakie masz przesłanki by twierdzić, że się wypalimy na LM? W poprzednich latach nic takiego nie miało miejsca, więc i w tym sezonie to tylko pobożne życzenia.

Alkoholiko, pouzasadniałbyś czasem swoje wybory, bo nie znając przyczyn, to aż przykro patrzyć na Koronę przed Płockiem i Dyskobolią.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”