Polska & Ukraina EURO 2012 - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 26 sty 2005, 20:06

Generalnie zgadzam się z przedmówcą.

Jednak:
MLSoccer pisze:Wielka sportowa impreza niestety nie zwraca sie nigdy.
to nie prawda. Wilką imprezą jest np olimpiada. W katalonii mówi się, że zarobili tyle na olimpiadzie ze sami nie mogą się doliczyć....

Awatar użytkownika
Pawel
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel » 26 sty 2005, 20:07

ja myśle że jakieś tam szanse mamy
Ukraina jest teraz "modnym" krajem, u nas i w Ukrainie nie mieszka wcale mało ludzi
jednak o tym że nie dostaniemy organizacji na pewno przeważy nasza tragiczna infrastruktura

Gość

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość » 27 mar 2005, 1:02

Racja :!: Infrastruktura - jeszcze trzeba ją mieć.
Na jakich stadionach niby mieli by grać?

Do poszczególnych etapów mistrzostw są potrzebne stadiony, które mogą pomieścić 30000 (grupy) 40000 i 50000(półfinał i finał).
Gdzie są takie w Polsce :?: :wink:
Buhahahahaha :lol:

Przy takiej polityce PZPN to możemy o tym zapomnieć.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 mar 2005, 1:15

maq23 pisze:Racja :!: Infrastruktura - jeszcze trzeba ją mieć.
Na jakich stadionach niby mieli by grać?

Do poszczególnych etapów mistrzostw są potrzebne stadiony, które mogą pomieścić 30000 (grupy) 40000 i 50000(półfinał i finał).
Gdzie są takie w Polsce :?: :wink:
Buhahahahaha :lol:

Przy takiej polityce PZPN to możemy o tym zapomnieć.
Pamiętaj, że takowe stadiony już są w planach, a gdybyśmy wygrali walkę o organizowanie mistrzostw to i pieniądze na budowe by się znalazły bo w końcu zwróciłoby się to parkokrotnie. Poczekamy zobaczymy.

p.s. przejdz sobie do tematu o stadionach i tam pisze ile miejsc mają mieć poszczególne stadiony w Polsce

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 27 mar 2005, 1:22

http://www.stadiony.boo.pl/stadiony.php?cmd=top

Panowie tu jest ranking polskich stadionów, można głosować... słyszałem, że zwycięzca ma szanse zostać odremontowany... :roll: nie wiem ile w tym prawdy...

Gość

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość » 27 mar 2005, 1:30

Tomusmc pisze:p.s. przejdz sobie do tematu o stadionach i tam pisze ile miejsc mają mieć poszczególne stadiony w Polsce
Po pierwsze:

nie pisze tylko jest napisane :lol:

Po drugie:

Może mi podasz linka do tego tematu, bo w tym gąszczu się połapać nie można. :wink: Są jakieś tematy, w których ostatni post był napisany prawie rok temu :!: Absurd. I jak tu sie nie pogubić.
A w regulaminie jest napisane
W celu zachowania czystości na forum prosi się o upewnienie się przed założeniem tematu czy nie istnieje już podobny na forum. Jeżeli istnieje prosi się o nie zakładanie nowego tematu tylko o pisanie w już istniejącym.
Chyba bym nie mógł spać, żeby to przejrzeć. A i tak by mi życia brakło.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 mar 2005, 1:43

maestro_ pisze:http://www.stadiony.boo.pl/stadiony.php?cmd=top

Panowie tu jest ranking polskich stadionów, można głosować... słyszałem, że zwycięzca ma szanse zostać odremontowany... :roll: nie wiem ile w tym prawdy...
Okej to chociaż nie mam o sprawie pojęcia, to jush ci mogę rozwiać wątpliwości. Zero.

ROW Rybnik nie ma większych szans niż Legia tylko dlatego, że znajduje się wyżej w rankingu.
A Wisła nie będzie obecnego stadionu remontować, raczej burzyć. Powód? Buduje się nowy, jedna trybuna jest jush w trakcie roboty.

A tak poza wszyskim, to temat o ME 2012, a one raczej się nie odbędą na odremontowanym stadionie Górnika Zabrz, który jest pierwszy w rankingu :wink:.

Gość

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość » 27 mar 2005, 1:54

Tomusmc doczekam się odpowiedzi?
Czy może sam się zagubiłeś w tym gąszczu?

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 27 mar 2005, 3:08

piwus pisze:
maestro_ pisze:http://www.stadiony.boo.pl/stadiony.php?cmd=top

Okej to chociaż nie mam o sprawie pojęcia, to jush ci mogę rozwiać wątpliwości. Zero.

ROW Rybnik nie ma większych szans niż Legia tylko dlatego, że znajduje się wyżej w rankingu.
A Wisła nie będzie obecnego stadionu remontować, raczej burzyć. Powód? Buduje się nowy, jedna trybuna jest jush w trakcie roboty.

A tak poza wszyskim, to temat o ME 2012, a one raczej się nie odbędą na odremontowanym stadionie Górnika Zabrz, który jest pierwszy w rankingu :wink:.
hehe no tak... do niedawna nasz Hetman był 2. bo mi to kumpel podesłał i mowił, że ktoś tam remont szykuje czy, że wspomoże... nie wiem... dawno było i nie prawda :wink: ale fakt po tym rankingu to... :/ nie wiem na czym on polega...

w każdym razie na MS to my obiektów zdecydowanie nie mamy i szczeże wątpie, żeby takowe szybko powstały..... choć fajnie by było... :)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 mar 2005, 12:27

Anonymous pisze:Tomusmc doczekam się odpowiedzi?
Czy może sam się zagubiłeś w tym gąszczu?
Nie było pytania bo nie było znaku , ale z moją nieprzeciętną inteligencją domyśliłem się, że chodzi Ci o temat ze stadionami. Nie jestem typem człowieka, który robi wszystko o co go poproszą więc sam sobie poszukaj tego tematu. Gwarantuje, że takowy istnieje.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 mar 2005, 12:37

Taki temat chyba rzeczywiście już gdzieś był bo wypowiadałem się nawet tak więc tylko w skrócie powiem co myślę na ten temat.
Szans raczej nie mamy. Dlaczego :?:
1. Stadionów póki co brak. Wiem, że jak będzie zgoda, to będą i pieniążki ale to jeszcze nie wystarczy. W Polsce jakoś ciężko idzie budowa czegokolwiek. Zaraz biurokracja skutecznie trudni jakiekolwiek działania.
2. Infrastruktura miast. Dla Polaków to może wystarczy ale gdyby mieli zamiar przyjechać kibice z innych krajów to mamy totalny chaos. Gdzie oni będą mieszkać :?: Chyba będą musieli samochodami campingowymi przyjeżdzać albo namioty rozbijać :wink: Hoteli jest za mało jak na tak dużą ilość osób. Poza tym czym oni dojadą :?: Drogi są jakie są i przypuszczalnie same korki byłyby ciężkie to przezwyciężenia.
3. Przyjmijmy, że uda się wybudować te wymagane stadiony. I co z nimi po mistrzostwach :?: Na 30000 stadion będzie przychodzić w porywach 1000 ludzi. Skąd weźmiemy pieniądze na późniejsze utrzymanie tych obiektów. Jakoś nie widzę tego dobrze

Mistrzostwa Europy w Polsce to nie jest zły pomysł ale jeszcze nie teraz.
Może EURO 2020 jeśli weźmiemy się już do roboty.

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 27 mar 2005, 13:01

Gdyby przyznana nam organizacje EURO 2012 to byla by to najlepsza rzecz jaka mogla by nam sie przytrafic.

:arrow: Zbudowano by najnowoczesniejsze stadiony
:arrow: Powstaly by autostrady (z naszymi politykami nie wiem czy sie doczekamy)
:arrow: Nowe hotele
:arrow: Zarobilismy by troche na kibicach
:arrow: Pokazalibysmy nasze panstwo
:arrow: I wreszcie zagralibysmy na Euro
Mysle ze sa argumenty na to by zorganizowac euro. :)

Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 27 mar 2005, 13:51

mam pytanko
kiedy bedzie decyzja gdzie odbeda sie ME 2012 ??

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 27 mar 2005, 14:38

W grudniu 2006.

Awatar użytkownika
magus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: magus » 27 mar 2005, 19:47

Niech Polska z Ukrainą jaj nie robią!!! Jest kilka powodów, z którymi ten projekt nie za bardzo by wyszedł.
1. Polska jeśli by miał organizować tak wielką imprezę, na tak europejską skalę, gdzie będą grali największe zespoły reprezentacyjne Europy, lepiej jakby organizowała je samo, bo Ukraina, nie jest najbogatszym krajem, jest biedniejsza o Polski.
2. Stadiony. Są one w fatalnym stanie, nie ma stadionu, który miałby przynajmniej 20 tys. miejsc.,który minimalnie dosięgałby do np. do najgorszego stadionu, w Portugalii, gdzie organozowano na nim ME 2004.
3.Dresiarze. Przyjechali by do nas bogaci, europejscy kupcy, kibice swoich reprezentacji, z przynajmniej kilkusetnymi bankotami euro i kartami bankomatowymi. Dresiarze, kradli by gdzie popadli.
4. Dojazd, zakwaterowanie. Drogi głowne w Polsce, są w fatalnym stanie, jest mnóstwo dziór. Po za tym motele i hotele napewno by nie zadowoliły kibiców z krajów europejskich, którzy by chciali hoteli pięcio gwiazdkowych.
A są powody, które by sprzyiły Polsce.
1.Przyjechali by scouci z najlepszych zagranicznych klubów, którzy by mogli dokształcać za granicą, naszych największych talentów.
2.Stadiony, by w Polsce służyły bardzo długo.
3.Polska została by doceniona, zagraczniczni turyści walili by do nas drzwiami i oknami, Polska mogłaby się zaliczyć do bardzo ładnych turystycznie krajów Europy.

Jednak jeśli Polska, by chciała organizować takie finały, musiałaby organizować je dalej niż w 2012 roku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”