Zawodnicy zagraniczni na naszych boiskach - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 20 sty 2006, 8:23

Hernani gral na poczatku u nas... z tego co sie dowiedział to na początku u p.Koźmińskiego grał za jedzenie tylko i mieszkanie,żadnych pieniędzy za gre!!! To jest poprostu paranoja dobrze ze trafił do Kielc tam mają pożadny klub rokujący na przyszłość

Awatar użytkownika
Zaglebie Sosnowiec
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaglebie Sosnowiec » 19 kwie 2006, 15:25

Zagraniczni tez sa dobzi,wyobrazcie sobie taka jedenastke:
Peskovic-Edson-Outtara-Hernani-Mijailvovic-Guerreiro-Hermes-Cantoro-Kalousek-Micanski-Gottwald.
Na lawie Mucha,Choto,Julcimar,Amaral,Vukovic,Edi,Zilic,lub Arifovic(uwazam ze to gwiazda Polonii).To jest juz cos no nie?A tacy jak Hernani spokojnie mogliby byc powolani do naszej repry(naturalizowac Hernaniego!Jest mlody i to jest przyszlosc.On jest za dobry na Polske,za chwile wyjedzie i znowu tracimy).

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 paź 2006, 16:07

Wznieciłem niejako dyskusje na temat Henry Quinterosa w temacie Lecha, ze wyrasta na nr.1 wśrod obcokrajowców.
Raczje trudno doszukac sie obecnie grajacych na poziomie obcokrajowców. Jest oczywiscie świetnei sie spisujacy w tym sezonie Cleber w Wiśle. Napewno śwoj poziom z zeszłego sezonu trzymaja Hermes i Hernani z Korony. Dobre wysytepy w Zagłebiu notuje Arboleda i Paulista z Krakowa. Bardzo dobrze wyglada takze Dolha i ostatnio Radovanovic. Przyzwoicie wygladaja Mijailovic i Cantoro z Wisły, Arifovic z ŁKS'u czy Edi z Pogoni. Reszte narazie trudno za cos wybitnego pochwalić. Praktycznie kazdy z Legionistów obnizył swoje loty, a szczegolnie Roger i Edson, Choto takze nie wybija sie tak jak w zeszłym sezonie.

Co do Quinterosa zagrał jesli sie nie myle 5 meczy OE i prowadzi przynajmniej w klasyfikacji PS. Dla mnie pierwsze dwa mecze w jego wykonaniu były słąbe, moze dlatego, ze zaraz dali go do podstawowwego składu i aklimatyzacja nie miała miejsca. Jednak dwa ostatnie mecze były w jego wykonaniu świetne :arrow: 3 bramki i kilka naprawde wysmienitych zagran. Zobzczymy co bedzie dalej, jednak poprzeczke zwiesił sobie bardzooo wysoko.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 paź 2006, 16:32

Dobrze że obudziałeś ten temat - już dostałem cynk że mam nie zakładać nowego...

Ale nie moze sie z Tobą zgodzić Messi E2 Ronaldinho że numer 1 ?

Nie nawidze porównywać obrońców z pomocnikami itd. Wiec wybacz ale nie zrobie tego. Jednak patrząc na ten sezon trzeba wyróżnic kliku graczy. Tak jak piszesz Quinteros miał słaby poczatek - ale to idzie wytłumaczyć. Nowy klimat itd. Teraz bramki piekna i gra swoje, co najważniejsze. W sumie to i cały Lech sie budzi. Nie traci głupio bramek a wyniki widać. Jednak jak by tak ocenić wszystkich obcokrajowców to chyba najlepiej sie prezentują obrońcy - Cleber i Choto. Może Hermes - bo Mauro Cantoro teraz znów musi odbudować swoja pozycje. Z wiadomego względu.

Patrz 11 naszych stranierich w lidze :] :wink:

Dolha - wejscie smoka w bramke Wisły. I już moze w niej zostanie ...

Nicola - Cleber - Choto - Edson - może by tez wysoko ocenić Djokovicia z Korony czy wspomnianego Arbolede ale ta czwórka [po dwóch Wisła - Legia] najlepiej sie prezentuje.

w pomocy 5:

DM = Hermes Cantoro - i nie mam pytań

Paulista - Quinteros [?] - Sedlaczek

i w ataku: hmmm trudno wymienic jednego :roll: Może Edi z Pogoni ? i to nie w formie żartu ale umiejetnosci piłkarskich. Wielu go uważa ze takiego pączka itd a przeciesz ma technike jakiej mu nie jeden pozazdrość a i szybkości mu nie brakuje.

Bo Radovanović to typowy środkowy napastnik a Elton narazie wiecej rozczarowuje niż gra. Arifović z LKS'u ? Moze Stanko za jakiś czas wróci na swoje miejsce w tej 11 :wink:

Pewnie dziwi Cie brak Rogera z Legii ale mnie ten piłkarz ostatnio całkowicie nie przekontwuje. Mimo wczorajsze asysty. Za to Sedlaczek mimo że Wisła Płock nisko i to bardzo to jest piłkarz który ma jedna fantastyczną ceche dokładnosc. W końcu król asyst popszedniego sezonu.

Czyli wychodzi tak:

[1-4-2-3-1]

Dolha
[od prawej] Nicola - Cleber- Choto - Edson
Hermes - Cantoro
Paulista - Quinteros - Sedlaczek
Edi Andradina

Mam racje :] ?

Nie należy zapominac o naszym Italiani z Widzewa :] Narazie to za wczesniej na takie wnioski ale ma 20 lat i debiut był okazały :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 paź 2006, 19:21

To prawda, Quinteros jest calkiem niezlym zawodnikiem. Wystarczy poszukac jego statsow :wink: W poprzednich sezonach zwykle strzelal ok. 10 goli/sezon :P Czyli jak na srodkowego pomocnika - to duzo :twisted:

Zaza - widze, ze dales teraz Dolhe na bramce, ja zawsze wysoko cenilem Peskovicia, ale teraz Majdan przyszedl na Szczecin i wypieprzyl z 1.skladu Borisa :wink:

Noo, Italiano - czyli Napoleoni to odkrycie Bonka, sprowadzil go z Wloch i wg mnie bedzie to odkrycie. Widzialem jego osiagniecia w sparingach :D i strzelal gole, przedwczoraj debiut w lidze i gol w 10minucie, a w 8min. asystowal przeciez :twisted:

No i musze przyznac, ze zgadzam sie z reszta skladu naszych stranieri :wink:

ziomgg
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ziomgg » 13 kwie 2007, 20:58

a według mnie to piłkarzy zagranicznych jest tu troche za dużo w polskiej lidze bo wnet to mało polaków będzie w polskiej lidze ale niektórych sie tak znowu nie czepiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”