Komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2007/2008 - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 04 sie 2007, 10:58

Nie, ale chodzi mi o samą grę. Miała być znaczna poprawa w stosunku do poprzedniego sezonu, wielkie obietnice, wielka piłka w następnym sezonie, wielkie nazwiska. A skończyło się na wielkich obietnicach, a co do wielkich nazwisk to też jakoś mi nie pasuje. Wiem, że to tylko jeden przegrany mecz, ale już sam styl wygranego meczu z Zagłębiem Sosnowiec mi się nie podobał. Fakt, faktem, że Lech wygrał 4:2, ale było to zwycięstwo lekko wymęczone, bo jak można wytłumaczyć przy prowadzeniu 3:0 stratę dwóch bramek pod rząd ze słabym Sosnowcem, beniaminkiem. Zresztą pomoc trzyma się w kupie tylko dzięki Zającowi i Quinterosowi. Nie wiem, dlaczego tak słabo gra Murawski, może nie jest dobrze przygotowany do tego sezonu, o obronie w rozsypce nie wspominając. Dymkowski wzmocnieniem :? Wolałem Injaca.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 sie 2007, 11:04

Zgadzam się z przedmówcą. W ofensywie Lech prezentuje się niczego sobie. Zwłaszcza, gdy jest w ataku Reiss, a nie ruszający się jak mucha w smole Micanski. Ten Peruwiańczyk(Rengifo bodajże też prezentuje się lepiej od Bułgara). Ale jak już wspominałem wcześniej linia obrony potrzebuje natychmiastowego wzmocnienia. Zarówno boki, jak i środek.

EDIT: Chwalisz Quinterosa, a narzekasz na Murawskiego. Dla mnie to wczoraj było odwrotnie. Henry był bezproduktywny, a Rafał biegał, walczył, nieźle dryblował, podawał.

Awatar użytkownika
Makaveli
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makaveli » 04 sie 2007, 16:48

Lech nie może grać dobrze z tyłu z takim składem personalnym. Bez 2-3 solidnych wzmocnień obrona dalej bedzie grała niepewnie. Bez transferów kibice na meczach "Kolejorza" dalej nie będą się nudzić, ale Lech o nic nie powalczy. Będzie jedynie najefektowniej grajacym zespołem OE a nie o to chyba wszystkim przy Bułgarskiej chodzi.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 sie 2007, 19:08

Moze mi ktos wyjasni po kiego Leo jest na najslabszym meczu kolejki :?: Uczestniczy tego spotkania beda sie bic o utrzymanie :lol:
hit kolejki w Lubinie a Leo na meczu LKS - Polonia :zgon: :o

PS. Moze chce poznac blizej clonera i jego polonie Polonie :think:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 04 sie 2007, 19:15

czeher pisze:PS. Moze chce poznac blizej clonera i jego polonie Polonie
:smile2:

Faktycznie dziwne. Może po prostu nie chciało mu się z Warszawy za daleko w Polskę zapuszczać. W Lubinie miały po kilku potencjalnych reprezentantów w jednej i w drugiej drużynie, a w Łodzi chyba żadnego. :think:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 sie 2007, 19:19

a może po prostu nie mógł wierzyć, że w piłkę można grać jeszcze gorzej, niż to co dotychczas widział. I mu Kaczmarek powiedział: Boss, jedź do Łodzi na mecz z polonią Polonią, się przekonasz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 sie 2007, 19:30

Zico_FCI pisze:Może po prostu nie chciało mu się z Warszawy za daleko w Polskę zapuszczać.
Tylko wie, ze w poprzednim sezonie ktos z C+ pytal Bobo dlaczego Leo bedac w polsce nie jest na zadnym meczu w kolejce, a ten odpowiedzial ze bezsensu jechac na jakis mecz, gdy nie ma w nim kandydatow do gry a jezeli sa to juz pewniaki,
Zico_FCI pisze:Lubinie miały po kilku potencjalnych reprezentantów w jednej i w drugiej drużynie,
Dokladnie i moglby zobaczyc graczy, ktorych nie widzial Kosa, czy Niedzielan, w Zaglebiu tez kilku pretenduje i

Moze Cris dobrze kombinuje :P

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 04 sie 2007, 21:56

Komentarze na gazeta.pl dotyczące meczu Zagłębie - Wisła mnie rozwaliły :lol: :

Świat się kończy!!! Kosowski się wraca i walczy w defensywie. Na to, że tego nie robił narzekał Henryk Kasperczak, a potem trenerzy Kaiserslautern, Southampton i Chievo.
Dariusz Dudka z 40 metrów strzelił w linię boczną, tak że Zagłębie wykonywało aut. Takie rzeczy tylko u nas, w Orange Ekstraklasie.
Zdecydowanie mniej interesująca ta druga połowa. Wisła chyba już nie chce, a Zagłębie nie może.
Mecz sam w sobie przeciętny, a raczej mało interesujący i widowiskowy. Rozstrzygnął go gol Brożka. Dobry powrót zaliczyli Kosowski i Niedzielan (ten asystował). Gra Zagłębia polegała jedynie na podaniach do Macieja Iwańskiego, czarno widzę rewanż ze Steauą.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 sie 2007, 22:13

Ja bym zacytował to odnośnie naszych dyskusji :

20:33: Leo Beenhakker ogląda mecz ŁKS - Polonia Bytom, w Lubinie siedzi jego asystent Adam Nawałka. Wierzymy w nos selekcjonera, ale mamy wrażenie, że na boisku w Lubinie więcej kandydatów do gry w kadrze.

Ładny mecz Wiślaków, choć momentami kiepsko wyglądała defensywa. Zwłaszcza dużo miejsca zostawiał Baszczyński. Ale miałem dzisiaj nie narzekać, więc napiszę że mecz mnie usatysfakcjonował(zwłaszcza jak na OE). Było niezłe tempo, sporo sytuacji z obu stron(choć więcej i ładniejsze Wisły). I nawet Brożek umie ładnie krzyżaczkiem zagrać. :shock:

Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rook » 04 sie 2007, 22:15

I jestem w pełni zadowolony tym jak zagrała Wisełka w Lubinie :)

Efektownie, ofensywnie, po strzelenie bramki zamiast cofnąć sie do tyłu poszliśmy za ciosem i mało brakowało a byśmy wygrali wiekszym rezultatem. Po pierwszej połowie Wisła atakowała trójkatem Zieńczuk-Niedzielan-Brożek, jednak piłka nie mogła wpaść do bramki strzeeżonej przez Vaclavika. Zagłebie jednym słowem stłumone, szkoda, ze teraz Wisła nie gra w żadnych z europejskich pucharów, ponieważ moglibysmy zajść daleko, ale po jednym meczu Ligi Mistrzów, badź PUEFA nie bedziemy mieli. Niedzielan na badzo duży plus, dosrodkowywał, strzelał, równiez Brożek, ponieważ wniosl duzo do gry. Kosa ja zza dawnych gry w Wiśle :!: :D Ćwielong wszedł i od razu strzał na bramke Vaclavika :!: Moze tylko cieszyc dobra Wislaków. Wszystko może cieszyć prze nadchodzącymi meczami.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 04 sie 2007, 22:57

Zagłębie tak jak Legie rok temu. Kiedy przychodzi walka o LM to forma daleka od tej jaka była kiedy wygrywało ligę. Miedziowi w ostatnich dwóch meczach w sumie oddałi chyba dwa lub trzy celne strzały na bramkę przeciwnika. Zwycięstwo Wisły jak najbardziej zasłużone, ale trudno tu kogoś szczególnie wyróżnić. Na pewno Kosowski robił dużo wiatru i to jest estety smutne. Zawodnik, który nie łapał się kolejno w: drużynie lecącej z Bundesligi, drugoligowcu angielskim i Chievo, które spadło z Serie A. Ten sam Kosowski w Polsce pewnie będzie jedną z większych gwiazd ligi.

A Jirsak czemu się nie spłaca? :>

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 sie 2007, 23:25

Odra 1-0 Zagłębie.

Znów Wodzisławianie wywalczają punkty w ostatnich minutach. Tym razem w 89 rezerwowy(to też nie nowość) Kuba Biskup. Bardziej sprawiedliwy byłby chyba remis, bo Zagłębie też miało swoje sytuacje. Ale wygląda na to, że jednak Sosnowiczanie muszą się szykować na 3 ligę. Choć nie życzę im tego.

ŁKS 0-0 Polonia

ŁKS powinien to spotkanie wygrać. Dobrze prezentowała się druga linia, gdzie brylują Madej, Trałka, a zwłaszcza Szczot, ale gorzej z napastnikami którzy nie grzeszą skutecznością. Mecz bez historii. Ciekawe jak podobał się selekcjonerowi. Jak obstawiacie? Otworzył w ogóle notesik? :)

Cracovia 1-0 Ruch

Sporo wyrazów zachwytu było po inauguracji Ruchu. Ale wydaje się, że ten mecz z Krakowianami sprowadzi ich na ziemie. Bardzo przeciętne widowisko, z którego zapamiętać należy jedynie bardzo ładną bramkę Pawlusińskiego(huknął z wolnego, że ho ho)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 sie 2007, 23:39

Zico_FCI pisze:Na pewno Kosowski robił dużo wiatru i to jest estety smutne. Zawodnik, który nie łapał się kolejno w: drużynie lecącej z Bundesligi, drugoligowcu angielskim i Chievo, które spadło z Serie A. Ten sam Kosowski w Polsce pewnie będzie jedną z większych gwiazd ligi.
Jak wróci Żurawski, to będziesz pisał o tym jak smutne jest, że zawodnik, który miał tylko jeden dobry sezon w jakiejś lidze szkockiej, jest gwiazdą? Jak wróci Szymkowiak, to wspomnisz jakie to żenujące, że emeryt i reporter Canal+ wybija się na tle innych "ofensywnych pomocników"? Pogódź się z faktem, że takich zawodników jak ta trójka się już w polskiej lidze nie produkuje, ani nie produkowało w ostatnim czasie. Byli najlepsi 4 lata temu i teraz też mają umiejętności. I akurat w tym, że Kosa gra znowu dobrze i zyskał jeszcze pewne atrybuty na zachodzie, których nie miał odchodząc z Wisły, nie ma nic smutnego. Smutne byłoby, jakby powracający z Niemiec Bartosz "zapomniałem koszulki, więc dzisiaj raczej nie zagram" Karwan został z miejsca gwiazdą ligi :lol:. Albo Radosław Kałużny wracający z Cypru, żeby nie było tak nagle legionistom smutno, bardziej niż potrzeba.

Kosowski zagrał 23 spotkania w lidze włoskiej, a ja od kilku miesięcy czytam na tym forum jaki to niezdyscyplinowany, słaby alkoholik-hazardzista. Chyba już wystarczy?

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 04 sie 2007, 23:47

piwus Dobrze Gadasz :)
Gra Wisełki dobra. Zespół całkiem inny niż sezon temu. Te długie podania, gra z pierwszej piłki. Normalnie pozytywny szok ;)
Wisła idzie na mistrza...I nie ma co dyskutować nad tym. Mają najmocniejszy skład.
Co do Łobodzinskiego i Iwańskiego którzy są przymierzani do Wisły. Łobodzński owszem, przyda sie na prawą pomoc. Ale Iwański będzie zbędny...Jest Cantoro, Sobol, Jirask, Dudka moze zagrać w srodku, Paulista.
Ćwielong, to będzie gwiazda. !
Pozdrawiam ;) I życze miłej nocy WIŚLAKOM ;)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 04 sie 2007, 23:52

piwus pisze:Kosowski zagrał 23 spotkania w lidze włoskiej
Tak, średnio po 10 minut na mecz. Nie wiem, po co od razu plujesz jadem. :think: Żurawski mimo wszystko trochę tych goli w Szkocji nastrzelał i cały czas regularnie grywa w reprezentacji. Szymkowiak też miał jeden bardzo dobry sezon w Turcji. Poza tym w ich przypadku mówimy o drużynach z czołówki ligi lub nawet najlepszych w tych ligach. Porównałby to raczej do sytuacji z Reissem.
piwus pisze:zyskał jeszcze pewne atrybuty na zachodzie
Na pewno twardszą dupę ma.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”