Roger w reprezentacji - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Roger w reprezentacji

tak
46
58%
nie
34
43%
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 16 kwie 2008, 16:50

some1 pisze:
Polska może być nie tylko dla Polaków. Niemcy przyjmują każdego dobrego piłkarza z otwartymi ramionami i mają wyniki. Widać sam zainteresowany też chce pokazać się bogaczom z Europy i przy okazji grać z orłem na piersi. Roger to dobry piłkarz, więc kadrze się przyda. Wolę jego oglądać na boisku niż nasze "gwiazdy", o których poziomie przekonywaliśmy się w meczach na poprzednich MŚ w Korei i Niemczech.
Różnica polega na tym, że ci zawodnicy urodzili się w Niemczech, albo przybyli tam w młodym wieku... jakoś nie przypominam sobie żeby kiedyś kogoś specjalnie do reprezentacji naturalizowali :P

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 16 kwie 2008, 16:50

Ja do Rogera nic nie mam i może grać w reprezentacji. Ogólnie jestem za naturalizowaniem obcokrajowców ale tylko pod jednym warunkiem, że jest bardzo dobry, a nie pierwszy lepszy.

Awatar użytkownika
Gość Anonimowy
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość Anonimowy » 16 kwie 2008, 17:04

Niestety Sero wkońcu gonimy zachód :roll:
some1 pisze:Niemcy przyjmują każdego dobrego piłkarza z otwartymi ramionami i mają wyniki
To nie znaczy ,że my też musimy.
some1 pisze:Widać sam zainteresowany też chce pokazać się bogaczom z Europy i przy okazji grać z orłem na piersi.
No właśnie ...

Wiesz w czym problem?Ze u Rogera tyle polskiej krwi ile u Ciebie "liverpoolowskiej"

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 kwie 2008, 17:06

Ja też jestem przeciwny, aby Roger grał w kadrze. Z niego Polak, jak ze mnie Mozambijczyk. A po za tym, nie jest on nam potrzebny, ja jestem (tak jak kilka innych osób z formu) fanem talenu Majewskiego. ,,Szkoda, że jest taki niski. Gdyby nie to grałby w Barcelonie" powiedział Zieliński kiedyś ;)

Edyta:
Możliwe ;)
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2008, 17:43 przez Lisek, łącznie zmieniany 1 raz.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 16 kwie 2008, 18:53

Roger nie zasluguje na obywatelstwo i na gre w kadrze. To totalna pomylka i jezeli bedziemy dalej szli ta droga to za jakis czas nadanie obywatelstwa bedzie po prostu inna forma transferu - z tym ze takim do innej reprezentacji. Juz teraz Katar wprost proponuje sportowcom okreslone pieniadze zeby ci zgodzili sie reprezentowac panstwo na olimpiadzie. Nasz plywak, Bartek Kizierowski tez otrzymal propozycje stu tysiecy zielonych ale oczywiscie jest na tyle normalnym czlowiekiem ze odmowil. A aktualnie o sile kobiecej reprezentacji w tenisie stolowym, zreszta jak w innych europjskich krajach stanowia Chinki - u nas dwie + jeden w meskiej. Na ostatnich mistrzostwach Europy w polfinale graly 3 zawodniczki pochodzace z Chin + jedna normalna Bialorusinka. Jezeli uwazacie ze to normalne no to gratuluje... W pilce noznej juz niedlugo uklad sil tez moze sie zmienic jezeli wszyscy tak ochoczo beda naturalizowac Brazylijczykow czy Argentynczykow.

Nie mialbym nic przeciwko gdyby Roger jakis dluzszy czas u nas mieszkal a polski paszport zdobyl na takich samych warunkach co inni obcokrajowcy. Nie mialem nawet nic przeciwko Olisadebe bo on chociaz tez dlugo nie mieszkal u nas, jezyka za bardzo nie znal to jednak mial jeden argument - ozenil sie z Polka. To nie wiele ale za Rogerem nic nie przemawia.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 kwie 2008, 19:54

Siedem powodów, dla których Roger powinien jechać na Euro

http://www.sport.pl/sport/1,65025,5126701.html?skad=rss

Dalej bede sie upieral ze umiejetnosci pilkarskie wystarczaja mu na Euro.
W kwestii pozasportowej to zgadzam sie ze za szybko dostal nasze obywatelstwo ale jak juz bedzie Polakiem to nie widze przeszkod zeby go nie powolywac. Inna sprawa ze nie przeszkadza wam ze kadre narodowa trenuje obcokrajowiec i ma on udzial nie mniejszy w sukcesie awansu do Euro niz np Smolarek.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 kwie 2008, 20:18

Bienias pisze:Siedem powodów, dla których Roger powinien jechać na Euro
Z czego istotny jest powód pierwszy, od biedy drugi i piąty.
Reszta jest z dupy.
Jestem bardzo za Rogerem, ale tylko na pozycji, na której autentycznie nie ma kto grać. Przyjmijmy, że na OPŚ gra Żurawski, na lewej pomocy Krzynówek, ewentualnie Smolarek.
Roger byłby którymś dopiero w kolejce lewym pomocnikiem. Na środku zabierze miejsce Majewskiemu czy Gargule, którzy piłkarzami od niego nie są gorszymi - Garguła musi tylko dojść do formy, której Roger też nie ma, Majewski ma gigantyczne możliwości.
Kierując się tokiem myślenia sport.pl byłbym w stanie Ci udowodnić, że Rafał Grzelak powinien jechać na euro.
Tak dla Rogera, ale tylko wtedy, gdy nie ma zabierze miejsca równemu w umiejętnościach Polakowi, lub młodemu zdolnemu. Od biedy więc może jechać tylko na PL. Mocno od biedy, bo tam są mocniejsi od niego, a on sam byłby w głębokiej rezerwie.
mistyk pisze:Gole zapomnial jak sie strzela,
Pewnie, i dlatego ani razu nie strzelił od nastu miesięcy nigdzie bramki.
mistyk pisze:Nie rozgrywa, nie wiele podaje, tylko czeka na pilki.
Podaje. Nie rozgrywa, ale podaje. I nie zawsze czeka na piłki, zdarza mu się wracać.
Żurawski to kapitan, piłkarz o wielkich umiejętnościach i wyraźnie w formie. Dyskusja o tym, czy w obecnym stanie polskiego ataku powinien jechać na euro trąci skrajną niechęcią do Żurawia albo totalnym ignoranctwem.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 17 kwie 2008, 0:33

Corinthians pisze:Już pomijając to, ze ten gość nie ma prawie nic wspólnego z Polską, ale przecież on nie ma żadnego zgrania z innymi kadrowiczami, zapewne też nie potrafi sklecić zdania po polsku, jak on ma się porozumieć? Gdyby to był taki sam okres jak 8 lat temu, kiedy przyszedł Oli - polska kadra w kryzysie, rozpoczyna przygotowanie do eliminacji do mundialu - wtedy można kombinować z naturalizacjami, ale teraz? Poza tym, to może popsuć atmosfere w kadrze. Jeżeli niegdyś nie akceptowano Ebiego, to skąd pewność, że wszyscy polubią Rogera?

Dokładnie. Zresztą z Olim to w ogóle była inna sprawa, po pierwsze był w Polsce rok dłużej, po drugie miał żone Polke, po trzecie grał już od eliminacji, wreszcie po czwarte mówił, że czuje sie Polakiem. A Roger twierdzi wszem i wobec, że jest Brazylijczykiem. To niech w takim razie sie nauczy lepiej grać w piłke i może go Dunga powoła :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 kwie 2008, 0:43

Einar pisze:[. A Roger twierdzi wszem i wobec, że jest Brazylijczykiem. :
A kim ma sie czuc? Olisadebe tez pewnie czuje sie Nigeryjczykiem tak samo Deco Brazylijczykiem a Bak Polakiem.
Mam taka sugestie zeby wszyscy swoje zale nt obywatelstwa skierowali do Kancelarii Prezydenta i bedzie po klopocie:P

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 17 kwie 2008, 1:04

A kim ma sie czuc?
Jak to kim? Polakiem. Olisadebe przynajmniej w wypowiedziach twierdził, że Polakiem sie czuje (w mniejszym czy wiekszym stopniu ale zawsze), a ja tam nie mam powodów żeby mu nie wierzyć. Za to Roger... ja jego słowa odbieram jako "jestem Brazylijczykiem, ale jestem za słaby na swoja kadre to zagram dla was".

A Leo przez to powołanie nie wiem co chce osiągnąć... Mistrzostwo Europy? :roll:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 17 kwie 2008, 1:31

Już wierze że Olisadebe czuje sie Polakiem (teraz pewnie już mu przeszło) po ledwie kilku sezonach spędzonych w Polsce :roll: Jakby jego gra w kadrze zależała od przyznania się do bycia nieślubnym dzieckiem Kaczyńskiego Jarosława też pewnie by się przyznał - ot taka chorągiewka.
zapewne też nie potrafi sklecić zdania po polsku, jak on ma się porozumieć?
A Olisadebe znał Polski :?: Zresztą z Leo też nasi jakoś muszą sie porozumieć więc i z Rogerem dadzą radę.

Sam nie wiem co myśleć o Rogerze bo pewne jest że kieruje sie wg tego kryterium - "jestem Brazylijczykiem, ale jestem za słaby na swoja kadre to zagram dla was" podobnie jak Olisadebe to zrobił (lepsze polskie gówno w polu niż fiołki w Neapolu) ale jak od tego ma zależeć nasze wyjście z grupy i Leo jest on tak potrzebny to niech jedzie :wink: Choć oczywiście wolałbym niepatrząc na inne reprezentacje aby u nas grali sami Polacy z krwi i kości a nie z papierka :roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 kwie 2008, 10:59

Einar pisze:
A kim ma sie czuc?
Jak to kim? Polakiem. Olisadebe przynajmniej w wypowiedziach twierdził, że Polakiem sie czuje (w mniejszym czy wiekszym stopniu ale zawsze), a ja tam nie mam powodów żeby mu nie wierzyć. Za to Roger... ja jego słowa odbieram jako "jestem Brazylijczykiem, ale jestem za słaby na swoja kadre to zagram dla was".

A Leo przez to powołanie nie wiem co chce osiągnąć... Mistrzostwo Europy? :roll:
Naiwny jestes. Lepiej by ci bylo gdyby powiedzial kocham Polske i czuje sie Polakiem i zaspiewal hymn lepiej od naszego prezydenta?
Leo tym powolaniem chce wyjsc z grupy i szuka lepszych rozwiazan. Tylko zaslepieni nienawiscia do obywatelswa Rogera i Legii nie widza w nim pilkarskiego potencjalu i zawodnika na miare kadry.

A to ze nie potrafi skleic zdania po polsku to co z tego? nie wiem czy wiesz Ebi mial podobnie i sam pamietam jak nie przychylnie o nim sie niektorzy pilkarze wypowiadali vide Bak teraz o Brazylijczyku.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 kwie 2008, 11:15

Ciekawy jestem co sie stanie jak Roger pojedzie na Euro i zagra tam beznadziejnie. Nie daj boze Polska reprezentacja przegra wszystkie mecze i wroci wczesniej do domu. Wtedy dopiero zacznie sie jatka z powolaniem Rogera.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 17 kwie 2008, 11:29

Spójrzmy na to z innej strony, Roger zgodził się reprezentować Polskę, bo gra tu od jakiegoś czasu, nie liczy, że wyjedzie np. do Czech czy Niemiec i będzie grać dla ich reprezentacji. Nie oto chodzi, że kocha czy nie kocha Polski, on po prostu chce dla niej grać, a nie dla innego kraju. A to, że jest lepszy niż Łobodziński czy Zając i na niego Leo zwraca uwagę to inna kwestia.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 17 kwie 2008, 12:00

Niech sobie będzie Gruzinem z matki Angielki francuskiego pochodzenia, ale chce grać dla Polski, Powiedzcie Chorwatom żeby zrzekli sie eduardo, portugalczykom zeby odesłali deco, każcie anglikom wywalic hargrevesa, którego większość tam nie znała, bo tam do nie dawna wcale nie grał, o reprezentacji francji nic nie wspominając, Mistrzowie świata włosi maja w swym składzie camoranesiego który w swojej reprezentacji sie nie miescił. No i co z tego?! Taka jest współczesna piłka, trzeba się z tym pogodzić...

Zablokowany

Wróć do „Polska”