Skład Reprezentacji - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Re: Skład Reprezentacji

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 sie 2011, 17:38

Jak dla mnie to Polska powinna grać 442 z dwójką DMów, nie mamy graczy by kontrolować grę w środku z mocniejszymi rywalami, a ze słabszymi i tak ta gra wygląda tragicznie (tak naprawdę niewiele robimy akcji które mogą się podobać). Gra z kontry szybkimi skrzydłowymi plus względnie mocno zabezpieczone tyły powinny być priorytetem.
Ostatnio zmieniony 08 sie 2011, 17:48 przez Sammyy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 08 sie 2011, 17:47

Puzon93 pisze:Jak tam może być Melikson, skoro zagrał już w reprezentacji Izraela ? :shock:
Właśnie, a swoją drogą przychodząc do Wisły deklarował że nie chce grać z orzełkiem na piersi.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 08 sie 2011, 17:54

Kamil_77 pisze:
Puzon93 pisze:Jak tam może być Melikson, skoro zagrał już w reprezentacji Izraela ? :shock:
Właśnie, a swoją drogą przychodząc do Wisły deklarował że nie chce grać z orzełkiem na piersi.
zagral ale w meczu towarzyskim. A ostatnio zmieniono przepisy ze musi zagrac w 'meczu o cos' :) czyli w eliminacjach, mistrzostwach itd. Jesli zawodnik zagra w meczu towarzyskim to moze pozniej jeszcze zmienic kadre. Dla mnie chore ale prawdziwe

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 sie 2011, 20:42

Czyli jak nagle Boenish albo Matuszczyk albo, nie daj Boże, Polanski (!!) dostaną powołanie od Niemców na Euro, to będą mogli zagrać?

:boje się:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 08 sie 2011, 20:45

Boromir pisze:Czyli jak nagle Boenish albo Matuszczyk albo, nie daj Boże, Polanski (!!) dostaną powołanie od Niemców na Euro, to będą mogli zagrać?

:boje się:
Jakkolwiek to zabrzmi, z tego co wynika to tak. No chyba, że jest jakaś liczba meczów po której przekroczeniu nie można zmienić reprezentowanej kadry.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 08 sie 2011, 21:03

jak Maor zarga we wrzesniu w meczu eliminacyjnym to juz po nim

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 sie 2011, 22:16

Kaczormistrz pisze:jak Maor zarga we wrzesniu w meczu eliminacyjnym to juz po nim
E tam. Myślę, że nawet nie ma co dywagować na ten temat. Prawdopodobieństwo, że Maor zagra w naszej kadrze jest niewielkie. Czy sam fakt zapewnionego udziały naszej kadry w Euro może być przesądzającym argumentem? Nie, bo Izrael ma duże szanse na awans, jeżeli zepnie poślady i dopisze mu szczęście.
Izrael - Grecja
Chorwacja - Izrael
Malta - Izrael
Trzy mecze, trzecie miejsce. Trudne, ale realne. Maor chyba też obczaja co się dzieje wokół naszej kadry i mam nadzieję, że ma swój rozum. Jego powołania to kolejny wyimaginowany temat, który ciągnie prasa. Nie oszukujmy się. Osobiście nic do gościa nie mam, ale nie widzę podstaw, aby grał z orzełkiem na piersi.

Najgorsze jest to, że Smuda to debil jakich mało. Sam sobie zaprzecza, a potem dziwi się, że po nim jadą. Jadą, bo pierdoli jak poparzony. Jak podczas Euro zaczną go cytować zagraniczne serwisy, to niezła pompa będzie...

Teraz opowiada, że na zgrupowanie przyjedzie Piszczek, bo ma spotkać się z nim i Latą, aby znaleźć wyjście z zawieszenia. To jakaś kpina. Najpierw PZPN wydaje wyrok, nakłada karę, a potem selekcjoner kadry z prezesem związku będą próbowali obejść przepisy swojego związku? Cyrk na kółkach...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 sie 2011, 0:06

Oglądałem przed momentem mini-wywiad z Polanskim i to jest naprawdę kpina co się w tej kadrze dzieje, że taki ktoś w ogóle ma przybrać nasze barwy. Facet powiedział, że:
1)decyzja była dla niego bardzo trudna
2)swoją decyzję musiał skonsultować z rodziną i...swoim agentem
3)tyle to wszystko trwało, bo wcześniej chciał się skupić na grze w klubie
Ktoś jeszcze rozumie co on robi w naszej reprezentacji? To jakieś jawne żarty z Polski. Gra dla swojego kraju to powinno być wyróżnienie i marzenie, a nie trudna decyzja, a nie coś co się konstultuje z agentem, nie coś coś co jest mniej ważne od gry w klubie

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 sie 2011, 0:16

Cris7
- i pomyśleć, że tacy Franio Smuda i Kazio Górski (prezydent Sosnowca się tak nazywa) jeszcze Polanskiemu w tyłek włażą, żeby tylko mógł najszybciej zagrać.
Ostatnio zmieniony 09 sie 2011, 0:26 przez emdżej, łącznie zmieniany 1 raz.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 sie 2011, 0:21

emdżej pisze:Cris7
- i pomyśleć, że tacy Franio Smuda i Kazio Górski jeszcze Polanskiemu w tyłek włażą, żeby tylko mógł najszybciej zagrać.
Górski?

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 09 sie 2011, 1:34

Ja też mam propozycję składu w sumie niegorszego niż niektóre tutaj

GK:Jerzy Dudek - należy mu się, bo, żeby Dudka na mundial nie wzięli?
RB:Marcin Baszczyński - Chyba nie na darmo przyjechał do Polski, chce nabrać formy na Euro
CB:Jacek Bąk - On już nie gra?Jaka szkoda...
CB:Mariusz Jop - jak wykaże się taką skutecnością pod bramką przeciwnika jak pod własną to czemu nie?
LB:Michał Żewłakow - Kapitan, a taki na euro być musi.
RW:Kuba Błaszczykowski - a co mi tam niech ma miejsce, w końcu też kapitan
DM:Arek Radomski - uratował Cracovię przed spadkiem, to trzeba docenić
CM:Radosław Sobolewski - Za chęć do życia i miłość do ojczyzny
LM:Jacek Krzynówek - Trzeba mu dać dociągnąć do setki, a że obrona zajęta musi być w pomocy.
ST:Maciej Żurawski - Żurawia na Euro nie wziąć :oops: Bidaczyna tylko połowę zagrał
FW:Euzebiusz Smolarek - Doświadczenie z boisk Bahrainu, Kataru i Kuwejtu zaprocentuje na 100 %

Zmiennicy:
Wojciech Kowalewski
Mariusz Lewandowski
Bartosz Bosacki
Mirosław Szymkowiak
Kamil Kosowski
Ireneusz Jeleń
Grzegorz Rasiak

Myślę, że ten skład mógłby namieszać w walce o tytuł, a wyjście z grupy to formalność.Tyle sensu mają te wasze typowania składów.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 09 sie 2011, 2:00

Nie ma co gdybać, brakuje nam wizjonera jakim był Leo Benhaker. Po kilku awansach do turniejów sam również awansował na kadrze przed nim budowanej, po czym zostawił nam perfekcyjnie przygotowany skład gotowy do walki o najwyższe trofea.

A teraz gracze którzy za czasów wizjonera zajęli miejsce drugie od końca w eliminacjach mają pretensje do Smudy że wtedy ich potencjału nie wykorzystano i teraz na emeryturkę nie pojadą na euro bo ich już nikt nie powołuje.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 sie 2011, 2:10

Pawel875 pisze:Górski
U nich tak się nazywa prezydent, reklamuje się na bilbordach, że życzy spokojnego pobytu w Sosnowcu czy coś takiego, już dokładnie nie pamiętam, ale ma swoje reklamówki w Sosnowcu, jeśli tak to można nazwać.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 09 sie 2011, 9:13

Calkowicie zgadzam sie co wczoraj powiedzial Mariusz Lewandowski. Smuda zrobil sobie casting. Bedzie kompletna klapa na Euro, bedziemy dostawcami pkt i bramek. Przepraszam ze jestem takim optymista ale jestem realista

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 09 sie 2011, 9:53

Kaczormistrz pisze:Calkowicie zgadzam sie co wczoraj powiedzial Mariusz Lewandowski. Smuda zrobil sobie casting. Bedzie kompletna klapa na Euro, bedziemy dostawcami pkt i bramek. Przepraszam ze jestem takim optymista ale jestem realista
I tego życzę tej śmiesznej wielonarodowej reprezentacji !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”