Wasi kandydaci na stanowisko selekcjonera - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 maja 2005, 17:49

cloner pisze:
Janas musi zostac :!: Jest to bardzo dobry taktyk, powoluje bardzo kontrowersyjnie, ale zawsze wychodzi na PLUS :)
A dobrze wyłącznie pod naciskiem prasy, opinii publicznej i faktów oczywistych:twisted: (oczywiście mam na myśli tutaj Franka i w bliskiej przyszłości Smolarka).

Kasperczakowi brakuje wizji, chociaż ma dobry wpływ na piłkarzy. Ale z uwagi, że zna wyłącznie jeden styl, a nasza repra potrafi grać tylko z kontry, jestem na nie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 maja 2005, 18:00

piwus pisze:
cloner pisze:Janas musi zostac :!: Jest to bardzo dobry taktyk, powoluje bardzo kontrowersyjnie, ale zawsze wychodzi na PLUS :)
A dobrze wyłącznie pod naciskiem prasy, opinii publicznej i faktów oczywistych:twisted: (oczywiście mam na myśli tutaj Franka i w bliskiej przyszłości Smolarka).
o te kontrowersyjne powolania - to chodzili mi np. o Kaluznego (powrot i gol) czy Lewandowskiego (w zeszlym roku genialne mecz z Wlochami i Serbia) :)

a co do Frankowskiego to mu sie nie dziwie, Janas do wszystkich zawodnikow podchodzi bardzo sceptycznie, tymbardziej do tych wiekowych :) a Smolarka nie powolywal ostatnio bo gdy wczesniej dostal powolanie to albo mial "kontuzje" albo Feyenoord mu nie pozwalal na wyjazd :D teraz gra w BvB i jest powolywany :)

pozdro

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 27 maja 2005, 18:10

Ja nie widzę potrzeby aby zmieniac selekcjonera. Jak ktos kiedys powiedzial, niewiele osob uwaza Janasa za lepszego trenera niz Engela czy Kasperczaka, ale Janas to trener, ktoremu sprzyja szczescie. Wiec chyba kazdy chce miec trenera, ktory szczesliwie wychodzi z opresji.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 27 maja 2005, 18:13

Ja chcialbym zeby wrocil Jerzy Engel. Mimo niepowodzenia na mundialu o wiele bardziej podobal mi sie stylk gry reprezentacji pod jego dowodztwem. Moim zdaniem jest to jeden z najlepszych polskich trenerow.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 maja 2005, 18:14

Tak tylko moim zdaniem te dyskusyjne wybory nie błyszczą więcej niż raz. czy Kałużny i Lewandowski pokazali coś poza jednym meczem? Poza tym z tego co pamiętam, Serbia i Czarnogóra miały razem z Włochami zrewidować czy nasi podstarzali gracze nadają się jeszcze do gry. Były to tylko sparingi, które nic w sumie nie wyjaśniły (no może poza tym, że da się grać dobrze z ostrzem na gardle :wink:). Na szczęście nie mamy Franka Lamparda na ławce, więc nikt się nie marnował. Ale moim zdaniem w większości meczu, gdzie dwaj wyżej wymieni grali inni gracze, by sobie lepiej poradzili...

Co do Smolarka, to wybiegłem w przyszłość :). Brak zaufania pokazał wypuszczając Karwana w meczu z (zapomniałem :oops:), zamiast Smolarka. A Bartek nie był wtedy w obecnej formie.

Zwolnić Janasa dopiero po wejściu na mundial. Tam limit fuksa się wyczerpie i potrzebny będzie dobry trener. Kto? Przykład dała nam reprezenatacja siatkarek (gdzieś musi być dobry zagraniczny do wyjecia. Musi :!: Chociaż i tak wiem, że nie ma)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2005, 18:36

Jak już Janasowi noga się powinie, to chciałbym zobaczyć na ławce kadry H. Kasperczaka :?:
Jest top trener, który znakomicie sobie radził z reprezentacjami róznych krajów, że wspomnę tu chociaż reprezentację Tunezji, która pod wodzą Henry'ego grała na mistrzostwach świata :wink:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 maja 2005, 18:42

Tak - ja też bym Kasperczaka chciała. Jest naprawdę bardzo dobrym trenerem.
Podobno jednak kiedyś mu taką propozycję składano i się nie zgodził :roll:

Ale wszystko może się zdarzyć ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2005, 18:47

futbolowa pisze:Tak - ja też bym Kasperczaka chciała. Jest naprawdę bardzo dobrym trenerem.
Podobno jednak kiedyś mu taką propozycję składano i się nie zgodził :roll:

Ale wszystko może się zdarzyć ;)
Racja - składano mu taką propozycję, kiedy trenował Wisełkę i wszystko wygrywał - ale teraz (jeśli przyjąć, że Janasa wyrzucą po worldcup2006) Heniek już będzie mógł sobie pozwolić na reprę - który trener by nie chciał się spróbować w reprezentacji swojego kraju :?:
Jak trenował zespoły Afrykańskie to u nas też by sobie poradził :wink:

pozdro :D

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 maja 2005, 18:51

To fakt ;)
I cały czas wierzę, że Henio będzie chciał poprowadzić polską kadrę. Jest lepszym trenerem niż Janas - świadczą o tym wyniki.
Jestem pewna, że Kasperczak jeszcze dostanie propozycję prowadzenia kadry ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 maja 2005, 20:07

Kasperczak wydawał się niezłym trenerem (może dalej takim jest) ale nie jestem pewien czy poradziłby sobie z reprezentacją. Wielu już próbowało a skutki wszyscy wiedzą jakie są. W każdym bądź razie uważam go za lepszego trenera od Janasa.
Jerzy Engel był naprawdę bardzo dobrym trenerem i nie rozumiem dlaczego został zwolniony :roll: Listek myślał, że zaraz zawojujemy świat na mistrzostwach :?: :roll: Za jego czasów mieliśmy drużynę z charakterem a nie to co teraz (albo to tylko mi się tak wydaje).
Jeśli chodzi o samego Janasa to koleś ma niesamowite szczęście moim zdaniem i dlatego są wyniki nawet niezłe. Trzeba jednak brać pod uwagę taką możliwość, że kiedyś limit szczęścia się wyczerpie. Poza tym jeśli już miałbym oceniać co jest przyczyną tych dobrych wyników reprezentacji to jest to gra piłkarzy a nie umiejętności i dobra taktyka trenera.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 27 maja 2005, 20:10

Ja chcę aby Janas jeszcze nie odchodził. Zbudował drużynę, wchłonął w reprezentację, już się w pełni zaaklimatyzował. następny powinien być Kasperczak, jest to świetny trener, dużo sukcesów, ostatnio prowadził Wisłę, gdzie sobie bardzo dobrze radził. W Afryce też mu szło dobrze, prowadził m.in reprezentację Mali, gdzie doszedł z nimi do półfinału Pucharu narodów Afryki.

Awatar użytkownika
FiL
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FiL » 02 cze 2005, 20:43

Engiel! zrobił wiele, lecz za mało. Janas! robi wiele, ale zobaczymy jak długo. Górski<< to był trener! ale takiego już nie będzie! :( no cóż poczekajcie jak ja dorosnę! :lol: najpierw zawodnik klasy: Lato, Szarmach, Krzynówek, a po tem trener klasy: Górski! :lol: 8) co Wy na to?

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 02 cze 2005, 21:25

Nie mam zaufania do Janasa. Na jego miejscu chciałbym widzieć H. Kasperczaka. Jest to naprawdę świetny trener. Prowadził już reprezentację Mali, Wisłę więc ma spore doświadczenie. Engela także chętnie bym zobaczył na ławce trenerskiej.
Ale najlepszym kandydatem na miejsce selekcjonera jest...Antoni Piechniczek. On by zmienił na dobre grę polskij kadry. Tylko on juz nie wejdzie w to bagno... 8)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 cze 2005, 21:44

Henio moglby sprobowac , ale dopiero po niepowodzeniu Janasa. Poki co Janosik ma szczescie i Manumef nie ma co go przekreslac :twisted: Bo najwazniejsze sa wyniki , a tych kadrze ostatnio nie brakuje :D

colo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: colo » 09 cze 2005, 21:27

skorp mafia pzpn-owska twierdzi ze w Polsce mamy wielu dobrych fachowcow i nie trzeba nam zagranicznego trenera to uwazam ze Henio Kasperczak bedzie idealnym kandydatem na selekcjonera!ale narazie trza pozwolic skonczyc prace Janasa-kto wie?moze cos z tego bedzie......a poza tym najlepiej sprowadzic kogos dobrego,uznanego z nazwiskiem z zagranicy!!!no i dac mu ok.2-3 lat spokoju w pracy a efekty przyjda!przyklad?Grecja!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”