Puchar Polski 2011/12 - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Re: Puchar Polski 2011/12

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 21 wrz 2011, 19:44

ddemon pisze:
Obserwator pisze:
ddemon pisze:Kilku faworytów odpadło więc może Górnik przejdzie 1/8 PP którą nie może przejśc od 10 lat :roll:
Pozatym Górnik buduje nowy stadion może uda się wywalczyć jakiś puchar i tym samym przyciągnąć nie tylko nowych sponsorów ale i europejskie puchary na nowym stadionie :roll:

PS. Obserwator proszę nie odnoś się do mojego postu :lol:
No być moze Górnikowi uda się wywalczyć Puchar Prezydenta Miasta Zabrze... To na pewno przyciągnie nowych sponsorów!!! Już Mieciu spod Żabki chce wpłacić 20 zł na Górnika!!! Zawsze to jakieś pieniądze.

Nie mogłem się powstrzymać....
Zdzieszowice i Kluczbork grają dalej, zapominijmy o Górniku Zabrze czy Wisle Kraków, nadchodzi województwo opolskie. Pozdrawiam.
Wiesz co ci napisze a ostatnio tu było modne(jak o Amice,Ojrzyńskim,lewej nodze itd) - JESTEŚ ŻAŁOSNY!! :lol: Z ciebie taki obserwartor że nawet jak się prosi abyś nie odnosił się do czyjegoś postu to i tak to robisz :rotfl:
Ty za to jesteś bardzo poważnym człowiekiem i piszesz, że liczysz, że Górnik Zabrze, czyli obecnie jedna z najgorszych polskich drużyn, zdobędzie ,,jakiś puchar" . Może od razu LIgę Mistrzów wygra. To jest poważna wypowiedź....

Odnoszę się do czego chcę, a do czego nie chę to się nie odnoszę i żadne prośby czy groźby tego nie zmienią. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 21 wrz 2011, 19:57

Obserwator pisze: Ty za to jesteś bardzo poważnym człowiekiem i piszesz, że liczysz, że Górnik Zabrze, czyli obecnie jedna z najgorszych polskich drużyn, zdobędzie ,,jakiś puchar" . Może od razu LIgę Mistrzów wygra. To jest poważna wypowiedź....

Odnoszę się do czego chcę, a do czego nie chę to się nie odnoszę i żadne prośby czy groźby tego nie zmienią. Pozdrawiam.
Piszę to osoba która przedstawiła na forum już kandydatów do spadku i to jest poważna wypowiedź :lol: ...To już niespodzianki w futbolu nie mogą się zdarzyć? :roll: Zapomniałem ty wszystko obserwujesz - prawa ręka Fryzjera :haha: Jeśli Górnik jest obecnie jedną z najgorszych polskich drużyn to nie chce poznawać tych lepszych - nie to że kibicuje tej drużynie i jestem z tego z miasta ale skoro OBSERWUJESZ i PISZESZ takie brednie to muszę skończyć z Tobą dyskusję.
Pozdrawiam

PS.. Gdzie ja Ci synek groziłem? :haha: Administrację proszę o zmienienie mu nicka na Kijowy lub Ślepy Obserwator :lol:

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 22 wrz 2011, 0:46

ddemon pisze:
Obserwator pisze: Ty za to jesteś bardzo poważnym człowiekiem i piszesz, że liczysz, że Górnik Zabrze, czyli obecnie jedna z najgorszych polskich drużyn, zdobędzie ,,jakiś puchar" . Może od razu LIgę Mistrzów wygra. To jest poważna wypowiedź....

Piszę to osoba która przedstawiła na forum już kandydatów do spadku i to jest poważna wypowiedź :lol: ...To już niespodzianki w futbolu nie mogą się zdarzyć? :roll: Zapomniałem ty wszystko obserwujesz - prawa ręka Fryzjera :haha: Jeśli Górnik jest obecnie jedną z najgorszych polskich drużyn to nie chce poznawać tych lepszych - nie to że kibicuje tej drużynie i jestem z tego z miasta ale skoro OBSERWUJESZ i PISZESZ takie brednie to muszę skończyć z Tobą dyskusję.
Pozdrawiam

PS.. Gdzie ja Ci synek groziłem? :haha: Administrację proszę o zmienienie mu nicka na Kijowy lub Ślepy Obserwator :lol:
Synek? Ha. To ty już chyba nie wiesz gdzie tryskasz...
Nigdzie mi nie groziłeś-jest taki związek frazeologiczny,,ani prośby, ani groźby", poczytałbyś trochę literatury pięknej to pewnie byś sie z nim spotkał.
Dzisiaj był dobry dzień dla opolskiej piłki. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 01 paź 2011, 8:08

Legia Warszawa - Widzew Łódź
Podbeskidzie - Śląsk
Ruch Zdzieszowice - MKS Kluczbork
Polonia Bytom - Lech Poznań
Arka Gdynia - Polonia Warszawa
Ruch Chorzów - Cracovia
Gryf Wejherowo - Górnik Zabrze
Limanovia Limanowa - Wisła Kraków

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 01 paź 2011, 17:14

Legia Warszawa - Widzew Łódź

Szkoda, że bez nas.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 01 paź 2011, 19:11

Puzon93 pisze:Szkoda, że bez nas.

:?:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 18 paź 2011, 20:32

Masakra :angry: Nawałke nie trzeba zwolnić jego trzeba wypier****ć :roll: Coraz bardziej zastanawia mnie fakt czy nie ma jakiegoś konfliktu między Nawałką a piłkarzami(z Gasparikiem napewno) ale to się w pale nie mieści żeby drużyna która tak udanie rozpoczęła sezon zapomniała jak się gra w piłkę :/
Przecież z Gryfem Górnik zagrał solidnym składem:
Górnik: Pesković - Olkowski, Banaś, Szymura, Magiera (76. Pazdan) - Thomik (55. Nakoulma), Marciniak, Przybylski, Jonczyk (54. Zahorski) - Wodecki, Gołębiewski.
Poza rezerwowym bramkarzem zarabiającym 30 tyś :lol: młodym Szymurą który musi nabierać doświadczenia w PP,Jonczykiem i Wodeckim zagrała podstawa lub zawodnicy którzy aspirują do miejsca w podstawowym skłądzie...Nawałka zmienił 4 zawodników którzy nie mogli pokonać drużynę 3-ligową :shock:
Z Ruchem tylko 3 punkty a jeśli nie to Urban na stanowisko trenera który jest na wylocie z Lubina :/ Szkoda bo Probierz był wcześniej wolny :roll:

KamAr
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KamAr » 18 paź 2011, 22:31

Jak dla mnie tego typu wyniki to przede wszystkim lekceważenie rywala oraz... mega mobilizacja klubiku. Dla nich takie zwycięstwo to najsławiększy sukces, a dla takiego Górnika? Porażka o której kibice zapomną po krótkiej serii zwycięstw.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 26 paź 2011, 1:46

Jednak gol powinien zostać uznany
http://i40.tinypic.com/24ymtep.jpg

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 paź 2011, 13:34

MENDEZ pisze:Jednak gol powinien zostać uznany
Nie byłbym tego taki pewien. Nasz bramkarz w tej sytuacji jest liczony jako obrońca, a ręką każdy inny zawodnik niż bramkarz nic zrobić nie może, więc do linii spalonego liczy się jego noga, a w tej sytuacji bardziej wysunięty jest Wilk. Spalony minimalny ale jednak.

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 26 paź 2011, 21:47

12 wpierdol pod rząd w potyczkach z Legią. Legia ma dwie równe jedenastki, my nie mamy żadnej. :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 mar 2012, 13:30

Oglądałem wczoraj mecz Lecha z Wisłą. Z ciekawości chciałem poczytać komentarze prasowe po tym meczu. W końcu kiedy Zagłębie Lubin, Górnik Zabrze czy Podbeskidzie wygrywa czytam te zachwyty nad żelazną taktyką, wyrównanym poziomie - to już pisałem wiecej razy niż potrzeba. Teraz zachwytów co prawda nie było, ale i tak jest ciekawie. No właśnie; "ciekawy" mecz, "emocjonujący" mecz - problem w tym że to nieprawda. Bardziej adekwatnym określeniem byłoby "wypalający oczy" mecz, "anty" mecz. Probierz genialnie szybko zaaplikował Wiśle taktykę Widzewa. I co? I działa. Byłem zachwycony technika dzidowania, nagłą utratą umiejętności rozegrania nawet 3 podań na połowie przeciwnika. Nie od dziś wiadomo, że najlepszym wyjściem jest oddanie rywalowi piłki niech się męczy. W im gorszej jest dyspozycji, tym szybciej popełni błąd. Prawdziwa uczta dla oczy koneserów twardego futbolu rozpoczęła się jednak po zdobyciu bramki. Wybijanie piłki na oślep do obrońców rywala (przy za krótkim oczywiście przejęcie i poprawka długości) poprzetykane wybijaniem piłki na aut. Po przejściu połowy przez rywala do 35 metra rozpościerała się tak zwana strefa kosy, której żaden śmiertelnik nie miał prawa przejść. Po faulu zmiana zawodników, którzy krocząc dostojnym krokiem, pozdrawiali żonę, reżysera, producenta, całą ekipę i psa, aż nie przerwali im muzyką. Jeśli jednak ktoś z rywali przypadkiem przeszedł strefę urywania nóg, trzeba było zawalczyć o odbiór, by znów rozegrać do Arboledy. Raz Jaliens próbował przytrzymać piłkę, ale po jego stracie pięknie sytuację wybiciem prostym podbiciem wyjaśnił wprowadzony za Bitona Czekaj. Do dopracowania element umierania, sugerowania złamania otwartego języka/mięśni kolana/kręgów szyjnych, ataku nowotworu, padaczki - wiślacy byli zdecydowanie pod grą i nie wykorzystali dostatecznie tego elementu. Jednak całość jest ucieleśnieniem pięknej idei polskiego futbolu. Lata 90-te, parodia futbolu :witam:.
Lech o dwie klasy lepszy, ale skoro nie wybijał tyle co w Krakowie, to nie miał większych szans. Gdyby nie dwa błędy Wisły, byłby zneutralizowany. Tak się gra. Ole! Dobry mecz rozegral Bunoza i Jaliens. Reszta dno, ale nawet ich nie winię. Teraz nie ma gwiazd - króluje TAKTYKA. Szkoda sytuacji Nuneza, to byłby triumf ostateczny.
Akcja meczu - Szawez leniwym krokiem odprowadzający piłkę na aut po swoim nieudanym przyjęciu. Potem próbuje ją wyrzucić z autu. Niestety szybszy był lechita, zabrał mu z rąk piłkę i wyrzucił do zawodnika, którego powinien pokryć stojący za linią Szawez. Podanie w pole karne i poprzeczka.

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 15 mar 2012, 14:15

Po pierwszym ćwierćfinałowym spotkaniu Pucharu Polski Gryf złożył protest do PZPN. W meczowym protokole w wyjściowym składzie Legii wpisano Jakuba Rzeźniczaka, a zagrał Artur Jędrzejczyk. Warszawianie wygrali w Wejherowie 3:0, ale teraz grozi im walkower 0:3.

- Potwierdzam, że dotarł do nas protest klubu z Wejherowa. Najpóźniej do poniedziałku nasz wydział podejmie decyzję w tej sprawie. Do momentu rozstrzygnięcia tej kwestii nie chciałbym jej komentować, ani tym bardziej bawić się w ferowanie wyroków - powiedział PAP przewodniczący Wydziału Gier PZPN Wojciech Jugo.

Gryf wraz z kaucją złożył protest w przepisowym terminie 48 godzin od zakończenia meczu z Legią. W protokole z tego spotkania warszawska drużyna umieściła w wyjściowym składzie z numerem "25" Jakuba Rzeźniczaka, który w ogóle nie pojawił się na boisku. Zamiast niego zagrał (do 67 minuty) z numerem "2" Artur Jędrzejczyk, który wpisany był jako rezerwowy.

- W protokole, który po meczu został podpisany przez kierowników obu drużyn, nie ma żadnej adnotacji, że przed rozpoczęciem spotkania dokonana została zmiana Jędrzejczyka za Rzeźniczaka. Przedstawiciele Legii popełnili błąd, dlatego chcemy wyjaśnienia tej sprawy i spokojnie czekamy na rozwój wypadków - wyjaśnił dyrektor sportowy wejherowskiego klubu Wiesław Renusz.

Według Gryfa, Jędrzejczyk był w tej sytuacji zawodnikiem nieuprawnionym do gry, za co, zgodnie z paragrafem siódmym "Przepisów w sprawie organizacji rozgrywek w piłkę nożną PZPN", mecz należy zweryfikować jako walkower 0:3 na niekorzyść Legii.

Protest Gryfa został również przekazany stołecznemu zespołowi oraz Pomorskiemu ZPN.

- To nie my będziemy podejmowali decyzję w sprawie konfrontacji Gryfa z Legią, niemniej naszym zdaniem Jędrzejczyk był zawodnikiem nieuprawnionym do gry w tym spotkaniu. W naszym okręgu z tego powodu weryfikowaliśmy mecze jako walkowery nawet w trampkarzach i klasie B - dodał dyrektor biura pomorskiego ZPN Andrzej Góra.

Rewanż Legii z Gryfem zaplanowano w najbliższy wtorek w Warszawie i do tego czasu powinna zapaść decyzja w sprawie ewentualnego walkowera dla Gryfa. Oba kluby mogą odwołać się od werdyktu Wydziału Gier do Związkowego Trybunału Piłkarskiego PZPN.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 mar 2012, 15:12

Szanse na pomyślny dla wejherowian obrót sprawy są jednak niewielkie. Wszystko odbyło się bowiem zgodnie z przepisami, które mówią, że jeżeli któryś z zawodników pierwszej jedenastki z jakiegoś powodu nie może zagrać, może zostać zastąpiony przez piłkarza rezerwowego, co pomniejszy liczbę piłkarzy rezerwowych na ławce.

Jak informuje "Przegląd Sportowy", sędzia Adam Lyczmański został o wszystkim poinformowany i zanotował zmianę.

:roll:

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 15 mar 2012, 15:52

Czyli z dużej chmury mały deszcz :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”