Trening Holendrów w ujęciu medialnym - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 cze 2012, 16:43

Wilmore pisze:Nie podobają mi się Solidarni, więc nie chodzę na ich happeningi pod pałac. Gdybym nie lubił euro, to bym nie szedł na żaden mecz ani trening. Tak się zachowują normalni ludzie.
Albo bohaterowi narodowi:

:mrgreen:
Chlopaczek pisze: Odwalili zla robote wizerunkowa. Wiadomo bylo ze po tym materiale BBC zagraniczne media beda wyczulone na zachowanie polskich kibicow. Wrecz beda szukac takiego tematu. Wiec nalezalo siedziec cichutko grzeczniutko a zamiast o jebaniu krzyczec o kochaniu. Teraz to sobie mozna dochodzic prawdy jak bylo - slowa kapitania reprezentacji Holandii poszly w swiat i nic dobrego z tego nie wyniknie.
Emerald pisze:Jak sie beda zachowywac w ten sposob to beda mieli przeciwko sobie znacznie wiecej ludzi niz teraz - bo to co sie dzieje na meczach ligowych i miedzy kibicami ligowych druzyn zdecydowanej wiekszosci ludzi wisi, ale to co sie bedzie dzialo na euro i bedzie przynosilo calemu krajowi wstyd juz wisiec im nie bedzie.
ryba_82 pisze:
Mi to raczej wygląda na teorię "dam mu dupy a później powiem,że mnie zgwałcił".
Po ataku na radiostacje w Gliwcach Hitler też nie miał innego wyjścia jak odpowiedzieć Polsce tym samym a potem wspólnie z Polakami mordował Żydów. Daliśmy dupy nie przyłączając się od początku do Hitlera od początku :). W tym problem, że kibice są bardzo konsekwentni, trzymają się swoich zasad. I nie dają dupy za PR, bo ich średnio obchodzi jak wyglądają w oczach ludzi, którzy zalecają przyjazd do Polski z własną trumną. Tak to już niestety jest. Telewizje polskie robią codziennie własne stadiony nienawiści, ale na czas Euro walczą z tym wizerunkiem, kibice codziennie są przeciwko macdonaldyzacji piłki i na czas Euro również są przeciwko niej.
Chlopaczek pisze:Gdyby wszyscy byli tacy jak piwus - zyczliwi dla obcokrajowcow pomagajacy im wyjsc z zakletego kregu.
Pewnie :smoke:.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 08 cze 2012, 16:50

piwus pisze:W tym problem, że kibice są bardzo konsekwentni, trzymają się swoich zasad. I nie dają dupy za PR, bo ich średnio obchodzi jak wyglądają w oczach ludzi,
I tu leży problem,bo świat teraz tak odbiera większość Polaków a nie tylko kilkudziesięciu/kilkuset kibiców Wisły.Na prawdę mogli się powstrzymać....A później wielkie oburzenie na takie materiały jak ten w BBC.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 cze 2012, 16:53

Dobra piwus ja wam wybaczam ale zeby mi to bylo ostatni raz.
Do zobaczenia w KFC.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 cze 2012, 16:57

ryba_82 pisze: I tu leży problem,bo świat teraz tak odbiera większość Polaków a nie tylko kilkudziesięciu/kilkuset kibiców Wisły.Na prawdę mogli się powstrzymać....A później wielkie oburzenie na takie materiały jak ten w BBC.
Dlatego wy nie możecie się oburzać na takie materiały, skoro akceptujecie takie podejście mediów do faktów. Ja z drugiej strony mam pełne prawo, bo nie godzę się na takie stereotypowe przedstawianie mojego kraju. Brakowało tylko zabijania Żydów w czasie drugiej wojny światowej i wozów drabiniastych na polskich drogach. Ja wiem, że materiał BBC był zmanipulowany, wypowiedzi nie pasujące do tezy wycięte i uważam, że zasłużyliśmy sobie na takie traktowanie nie bardziej niż każdy inny kraj. Tanie gonienie za sensacją powoli przechodzi w walkę ideologiczną, a narzędziem jest oskarżanie o rasizm, antysemityzm, ksenofobię i nietolerancję. Kto się znajdzie na celowniku jest bez szans - łatwo jest kogoś udupić. Naprawdę tak powinno być?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 08 cze 2012, 17:19

piwus pisze:Dlatego wy nie możecie się oburzać na takie materiały, skoro akceptujecie takie podejście mediów do faktów. Ja z drugiej strony mam pełne prawo, bo nie godzę się na takie stereotypowe przedstawianie mojego kraju. Brakowało tylko zabijania Żydów w czasie drugiej wojny światowej i wozów drabiniastych na polskich drogach. Ja wiem, że materiał BBC był zmanipulowany, wypowiedzi nie pasujące do tezy wycięte i uważam, że zasłużyliśmy sobie na takie traktowanie nie bardziej niż każdy inny kraj. Tanie gonienie za sensacją powoli przechodzi w walkę ideologiczną, a narzędziem jest oskarżanie o rasizm, antysemityzm, ksenofobię i nietolerancję. Kto się znajdzie na celowniku jest bez szans - łatwo jest kogoś udupić. Naprawdę tak powinno być?
Źle mnie rozumiesz,ja tego nie akceptuje a zwyczajnie stwierdzam jak jest.BBC się nie popisało i my Polacy dobrze o tym wiemy,może i wie o tym część Anglików,ale to wcale nie tłumaczy grupy kibiców,która dała zwyczajnie tyłka na treningu Holendrów.Po co to było?Ty piszesz by pokazać swoją konsekwentność,może i tak,ale mi bardziej pasuje tutaj zwrot 'wyjebane jajca' a takie zachowania na pewno nie przyczynią się do tego iż to gonienie za sensacją zmniejszy się w jakimś stopniu a wręcz przeciwnie,sprawi,że takie BBC będzie miało argumenty na obronę swojej teorii.Nie mieliśmy racji?Przecież sami widzieliście trening Holendrów....Nie będę twierdził,że małpie odgłosy były,ale też nie dam sobie palca odciąć za tezę,że ich nie było.
Czy naprawdę ciężko zrozumieć,że takie zachowania nic pozytywnego nie dają a wręcz szkodzą?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 cze 2012, 17:50

ryba_82 pisze:Po co to było?
Po to by zaprezentować swój przekaz Polsce i Europie.
Media gonią i przekształcają informacje na temat kibiców w Polsce od tak dlugiego czasu, że już prawie nie zwraca się na to uwagi, tylko robi swoje. Ludzie mają sie dostosować, robić co im się każe, bo ich obowiązkiem jest zmniejszenie pogoni za sensacją mediów? Te podsluchiwane osoby przez News of World też mogły mniej rozmawiać przez telefon.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 08 cze 2012, 18:09

piwus pisze:Po to by zaprezentować swój przekaz Polsce i Europie.
Media gonią i przekształcają informacje na temat kibiców w Polsce od tak dlugiego czasu, że już prawie nie zwraca się na to uwagi, tylko robi swoje. Ludzie mają sie dostosować, robić co im się każe, bo ich obowiązkiem jest zmniejszenie pogoni za sensacją mediów? Te podsluchiwane osoby przez News of World też mogły mniej rozmawiać przez telefon.
Jaki przekaz? "Cracovia ty stara kurwo"?Cytuje z pamięci,ale było coś w ten deseń.Jeśli chcieli coś przekazać to powinni zrobić to w normalny cywilizowany sposób a nie odstawiać szopki jak ta na treningu Holandii.Wybacz,ale dla mnie to zwykła głupota a nie głoszenie swoich przekonań.Jeśli chodzi o media to one przekłamują informację nie tylko na temat polskich kibiców,ale praktycznie na każdy temat i nikt nie powinien czuć się wyobcowany.Powtórzę jeszcze raz,jeśli chcecie walczyć z tym to proszę bardzo,nie mam nic przeciwko,ale [k****] jak ludzi a nie jak bydło.
Teraz idę oglądać reprezentację Polski,jakby co będę później.
sbQ pisze:piwus nie siłuj się, bo nie ma sensu.
Sens za to ma wykrzykiwanie "Cracovia ty stara kurwo" w ramach pokazania iż BBC kłamie?
Widzę,że jeśli ktoś uważa inaczej niż Ty to znaczy,że nie ma sensu z nim rozmawiać....Nic,tylko pogratulować....
Słuchasz relacji z meczu? :D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 cze 2012, 18:37

ryba_82 pisze:
Sens za to ma wykrzykiwanie "Cracovia ty stara kurwo" w ramach pokazania iż BBC kłamie?
Nikogo nie interesował materiał BBC, więc nikt nic nie pokazywał. Przyspiewka o Cracovii nie miała nic wspólnego z protestem na Euro, tylko z sytuacją w Krakowie, na młynie Wisły, gdzie działa się cala akcja. Naprawdę zastanówcie się kiedy piszecie o głupocie, czy przypadkiem w tym samym czasie się nie ośmieszacie. Ja naprawdę nie chcę być napastliwy, chcę podejść z szacunkiem, ale robi mi się przykro jak widzę używaną "logikę" i "argumenty". I tradycyjnie bydło w imię polityki miłości.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 08 cze 2012, 20:23

piwus pisze:Nikogo nie interesował materiał BBC, więc nikt nic nie pokazywał. Przyspiewka o Cracovii nie miała nic wspólnego z protestem na Euro, tylko z sytuacją w Krakowie, na młynie Wisły, gdzie działa się cala akcja. Naprawdę zastanówcie się kiedy piszecie o głupocie, czy przypadkiem w tym samym czasie się nie ośmieszacie. Ja naprawdę nie chcę być napastliwy, chcę podejść z szacunkiem, ale robi mi się przykro jak widzę używaną "logikę" i "argumenty". I tradycyjnie bydło w imię polityki miłości.
Wszystko bierzesz dosłownie a ja nie twierdzę,że zachowanie kibiców Wisły było sprzeciwem wobec materiału BBC.Przyznaję źle to ująłem.....
Co do przyśpiewki o Cracovii to poszła w świat a to nie sprzyja dobremu wizerunkowi polskich kibiców a takie zachowania jak to w Krakowie ma negatywny wpływ na ten wizerunek.Tak jak i "Ole,Euro pierdole",małpie odgłosy pomijam,bo nie mam pewności czy rzeczywiście były.Nie broń ich tylko z tego powodu,że jesteś kibicem Wisły i też pierdolisz Euro.Dali tyłka i tyle,sorry,ale dla mnie to bydło,bo skoro chcieli zaprotestować i pokazać swój sprzeciw światu to mogli to zrobić w inny sposób.
sbQ pisze:A BBC nie kłamie? Chyba masz zaległości w oglądaniu telewizji, bo pewien pan z Nigdy WIęcej sam przyznał, że materiał był jednostronny, więc nie wiem po co ciągle ratujesz się tym "BBC". Wierz mi, ja oglądałem telewizję, więc wiem co piszę.
Nigdy nie twierdziłem i nie twierdzę,że BBC ma rację,ja tylko piętnuję zachowanie kibiców Wisły,którzy po części sami sobie wyrabiają laurkę przedstawioną przez BBC.
Problem w tym, że Ty w ogóle nie uważasz. Może kiedyś będziesz miał szczęście i to zrozumiesz.
Według Ciebie na pewno....

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Re: Trening Holendrów w ujęciu medialnym

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 cze 2012, 21:48

http://wyborcza.pl/1,75478,11893640,Pla ... z1xEU9bWwH

Zamykając już całą sprawę. Właśnie tacy idioci piszą, wg których kiboli udających małpy było 500 (najcichsze 500 osób na świcie jeśli żaden mikrofon nie zarejestrował), gdzie wypowiedział się o tym trener po meczu (to był trening i się wcale się nie wypowiedział) i kapitan (wypowiedział się dwa dni później), gdzie kiboli zagłuszyli pikole (podczas gdy kibice sami przestali po 10 minutach, a pikole nie zagłuszyliby nawet własnych matek), gdzie hasło fuck Euro wynika z braku Euro. Kto chce niech łyka. A tymczasem...

Zachowanie kibiców w Krakowie podobno nie było tak jednoznaczne. Wśród polskich dziennikarzy sportowych, którzy byli na tym treningu dominuje przekonanie, że sprawa została "rozdmuchana" - chamsko zachowujących kibiców nie było kilkuset, tylko "może kilkudziesięciu", a okrzyki były wymierzone ogólnie w EURO 2012, nie w konkretnych piłkarzy. - Małpich okrzyków nie słyszeliśmy - mówią mi, ale nieoficjalnie.
ryba_82 pisze:Co do przyśpiewki o Cracovii to poszła w świat a to nie sprzyja dobremu wizerunkowi polskich kibiców a takie zachowania jak to w Krakowie ma negatywny wpływ na ten wizerunek.Tak jak i "Ole,Euro pierdole"
To rasizm? Holendrzy mówią po polsku? Gdzie ten wstyd?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 09 cze 2012, 16:12

Zachowanie kibiców w Krakowie podobno nie było tak jednoznaczne. Wśród polskich dziennikarzy sportowych, którzy byli na tym treningu dominuje przekonanie, że sprawa została "rozdmuchana" - chamsko zachowujących kibiców nie było kilkuset, tylko "może kilkudziesięciu", a okrzyki były wymierzone ogólnie w EURO 2012, nie w konkretnych piłkarzy. - Małpich okrzyków nie słyszeliśmy - mówią mi, ale nieoficjalnie.
Dla mnie nie ważne ilu ich było.Potępiam tylko tych 'konsekwentnych' :D a nie cały ogół.Czy ich było 50 czy 500 to mało istotne.
To rasizm?
Zakładając,że rasizmu nie było to reszta jest w porządku?
Holendrzy mówią po polsku?
Jak mniemam zdecydowana większość nie....
Zamykając już całą sprawę.
Tutaj pełna zgoda.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 09 cze 2012, 16:31

a propo kibiców, Rosjanie pozdrawiają:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 cze 2012, 16:57

piwus podziwniam upór, zazdroszcze cierpliwości. Mi by się nie chciało :)

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 09 cze 2012, 16:59

Il Padrino pisze:a propo kibiców, Rosjanie pozdrawiają:
Jakoś tak słabo biją,zbyt wielu szans z naszymi im nie daję :wink:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 09 cze 2012, 17:24

Czech Republic defender Theodor Gebre Selassie was the victim of monkey chants during his country's European Championship defeat against Russia, according to anti-racism campaigners.
Jak dobrze pójdzie Rosja zastąpi nas na świeczniku ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”