Roger w reprezentacji - Strona 23

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Roger w reprezentacji

tak
46
58%
nie
34
43%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 cze 2008, 21:03

No być może. Nie interesowałem się tą sprawą szczególnie, ani też nie znałem tego zapisu. Pospieszyłem się z tymi słowami.

Ale nie zmienia to rzecz jasna mojego stosunku do procederu powoływania takich obywateli do reprezentacji.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 cze 2008, 21:38

Moze i z prawa nie zakpiono, jakoś udało sie wszystko zgodnie z paragrafami, ale zakpiono z innej strony, z etycznej, moralnej strony problemu.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 10 cze 2008, 21:49

Rownie dobrze mozna powiedziec, ze puszczajac Twoje posty na forum nikt nie kpi z regulaminu, bo to jakos udaje sie zgodnie z paragrafami, ale kpi sie ze zdrowego rozsadku, ewentualnie inteligencji.

Jest jakas akcja "kibicowska" ktorej nie popierasz? Jak kibicowska brac zacznie wywieszac transparenty "Whiskas jest smaczny" to zrobisz zapasy?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 cze 2008, 22:40

Oooo, gangster ze Szczecina wrócił :lol: Nie, nie zrobie zapasów, bo nie mam zwierząt w domu :P

A przy okazji, nie martw sie o poziom moich postów, to tylko posty.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 cze 2008, 23:06

Aleksandar Vuković dostał polskie obywatelstwo

Aleksandar Vuković otrzymał w piątek polskie obywatelstwo. - Jestem bardzo szczęśliwy. Cieszę się i wierzę, że osiądę w Polsce na dłużej - powiedział kapitan Legii.

- Otrzymałem polskie obywatelstwo, a nie zostałem Polakiem. To jest spora różnica. Cieszę się, że w końcu się udało. Nie składałem dokumentów z myślą o grze w polskiej reprezentacji. Także myślę, że nie ma tematu.

źródło: Gazeta.pl
:think: Jak widać, można jeszcze tak normalnie, tak uczciwie, tak etycznie, tak z zasadą prawa. No i jego wypowiedź cieszy. Brawo Aco.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 cze 2008, 23:35

cloner pisze:tak z zasadą prawa
Roger dostał polskie obywatelstwo z zasadą prawa.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 15 cze 2008, 23:03

Magnum pisze:
cloner pisze:tak z zasadą prawa
Roger dostał polskie obywatelstwo z zasadą prawa.
Ale nie czekał 6 lat...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 cze 2008, 23:31

Owszem, ale to nie zmienia faktu, że wszystko odbyło się legalnie.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 cze 2008, 23:52

Fishbone pisze:Ale nie czekał 6 lat...
polskie prawo pozwala "w szczególnie uzasadnionych wypadkach" odstąpić od wymagań takich jak 5 lat pobytu itp.

wiec obywatelstwo dla Rogera zostało nadana zgodnie z prawem

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 cze 2008, 0:48

polskie prawo pozwala "w szczególnie uzasadnionych wypadkach" odstąpić od wymagań takich jak 5 lat pobytu itp.
Tylko czemu Roger?? Dla mnie Cantoro, czy Vukovic 5 lat temu był na pewno lepszy od Brazylijczyka :lol:

A tak poważnie, to nie róbmy z siebie posmiewiska jaki zrobil z siebie lekkoatletyczny Katar, czy inne panstwa roponośne.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 cze 2008, 1:11

cloner pisze:Tylko czemu Roger??
BO Leo któremu stawiano pomniki tak sobie zażyczył. A kaczka jak to on chciał się pokazać z dobrej strony ale mu nie wyszło :lol:
cloner pisze:A tak poważnie, to nie róbmy z siebie posmiewiska jaki zrobil z siebie lekkoatletyczny Katar, czy inne panstwa roponośne.
A robimy? Całą kadrę mamy złożoną z obcokrajowców czy tylko z jednego :?: A może bawisz się we wróżbitę :?: :glass:
W takim koszu mamy wielu 'Rogerów' a kiedyś z tych wielu w kadrze grał jakoś tylko jeden, mimo że wszyscy teoretycznie by mogli i wszyscy by kadrę wzmocnili. Dziś nie gra żaden. Tak więc nie dramatyzujmy że nagle zaleje nas fala Brazylijczyków biegających z Orłem na piersi bo jest to jak szukanie dziury w całym jakie było przed Euro że Roger nie zna języka, nie dogada się z trenerem i piłkarzami, że nie jest zgrany a jakoś w polu jest najlepszym zawodnikiem :glass:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 cze 2008, 1:25

BO Leo któremu stawiano pomniki tak sobie zażyczył. A kaczka jak to on chciał się pokazać z dobrej strony ale mu nie wyszło Laughing
Ehhhhh, no wlasnie. A na razie ten Leo to osiagnal mniej, niz jego poprzednicy, choc moze mecz z Chorwacja cos zmieni, a dokladnie to tylko liczbe punktow ma mistrzostwach :P O Prezydencie nic pisac nie bede, bo to sensu chyba nie ma :lol:
A robimy? Całą kadrę mamy złożoną z obcokrajowców czy tylko z jednego
Jeszcze nie robimy, ale Katar też nie zaczynał od 10 Kenijczyków w jednej chwili, tylko od jednego, a gdy sie sprawdzil, to kusili nastepnych.
Tak więc nie dramatyzujmy że nagle zaleje nas fala Brazylijczyków
To nie muszą być Brazylijczycy. Serbów, Bosniakow, Czechów, i innych graczy nie mających jakiegokolwiek powiązania z POLSKĄ też nie zaakceptuje. Chyba, ze ... poczeka w kolejce jak przeciętny, szary obywatel.
jakoś w polu jest najlepszym zawodnikiem
Najlepszy w polu to może i jest, ale jest ... Brazylijczykiem.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 cze 2008, 1:39

cloner pisze:O Prezydencie nic pisac nie bede, bo to sensu chyba nie ma Laughing
Fotki z szalikiem podczas meczu z Austrią uświadomiły mi że on jako jedyny z Polaków będących na Euro jest w formie, nigdy nie schodzi poniżej pewnego poziomu :lol:
cloner pisze:]Jeszcze nie robimy, ale Katar też nie zaczynał od 10 Kenijczyków w jednej chwili, tylko od jednego, a gdy sie sprawdzil, to kusili nastepnych.
A na to znowu mogę ci przytoczyć polska kadrę w kosza bo my to nie Katar.
cloner pisze:To nie muszą być Brazylijczycy. Serbów, Bosniakow, Czechów, i innych graczy nie mających jakiegokolwiek powiązania z POLSKĄ też nie zaakceptuje. Chyba, ze ... poczeka w kolejce jak przeciętny, szary obywatel.
Oj jak zwał tak zwał, o jedno mi chodzi. I dla mnie czy ktoś poczeka na swoją kolej te x lat czy dostanie obywatelstwo w przyspieszonym tempie różnicy nie zrobi i nadal to nie będzie Polak z krwi i kości. Dlatego też już jego nie zaakceptuję bo podchodziło by to pod ten Katar czy kaszel który mnie męczy :won: A jego dzieciaka z Polką już bym do kadry wziął :wink: A z tego co napisałeś cloner wynika że wtedy jesteś w stanie zaakceptować takiego 'Polaka' :roll: Tylko czym on będzie się różnił od Rogera :?: Ano jedynie szybkością przyznania obywatelstwa.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2008, 1:45 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 cze 2008, 1:44

cloner pisze:A na razie ten Leo to osiagnal mniej, niz jego poprzednicy
Bo oczywiście Engel/Janas nas doprowadzili do EURO i to jeszcze wygrali grupę kwalifikacyjną. :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 cze 2008, 7:36

cloner pisze: Dla mnie Cantoro, czy Vukovic 5 lat temu był na pewno lepszy od Brazylijczyka
Moze dlatego ze zawsze mielismy nadmiar defensywnych pomocnikow?
cloner pisze:A tak poważnie, to nie róbmy z siebie posmiewiska jaki zrobil z siebie lekkoatletyczny Katar, czy inne panstwa roponośne.
No tak robimy z siebie wielkie posmiewisko dajac obywatelstwo jednemu pilkarzowi w przeciagu paru lat. Cloner zastosuj to zdanie lepiej w twoja strone. Caly czas powtarzasz Katar Katar i Katar tylko ze my nie jestesmy tacy bogaci jak to panstwo i nie stac nas zeby dac w lape jakiemus sportowcowi zeby przyjal obywatelstwo. Nie porownuj Polski do Kataru.
cloner pisze:Ehhhhh, no wlasnie. A na razie ten Leo to osiagnal mniej, niz jego poprzednicy, choc moze mecz z Chorwacja cos zmieni, a dokladnie to tylko liczbe punktow ma mistrzostwach O Prezydencie nic pisac nie bede, bo to sensu chyba nie ma
Cytat:
Cloner chce zaznaczyc ze sam awans na ME byl wielkim sukcesem. Poza tym Euro to turniej o wiele trudniejszy niz MS wiec nie porownuj Leo do Janasa czy Engela bo oni nie prowadzili reprezentacji na Euro.

Zablokowany

Wróć do „Polska”