Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 246

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 paź 2016, 23:38

guru pisze:
ryba_82 pisze: Nie udawaj debila cloner
On nie udaje. :wink:
Może tak ban?
Gdzie moderatorzy

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 10 paź 2016, 8:12

cloner pisze: Może tak ban?
gdzie zasady uliczników o sprzedawaniu ziomków? Bycie konfidentem to chyba obraza dla kibola z zasadami? :ozob: :beer:

Taki mały offtop,
Oświadczenie
W związku z pojawiającymi się w mediach nieprawdziwymi informacjami na temat mojej działalności jako większościowego właściciela Legii Warszawa, poniżej przedstawiam fakty prostujące najbardziej istotne upubliczniane informacje.
1. Potwierdzam, że 29 września 2016 roku, zgodnie ze swoimi uprawnieniami, złożyłem oficjalny wniosek o odwołanie zarządu spółki Legia Warszawa. Wniosek wręczyłem osobiście członkowi zarządu spółki, Maciejowi Wandzlowi, który po zapoznaniu się z jego treścią odmówił pokwitowania przyjęcia, w związku z czym dokument został dodatkowo wysłany drogą pocztową.
2. Jest kilka istotnych powodów utraty przeze mnie zaufania do zarządu Legii Warszawa, ale fundamentalnym jest ocena sposobu zarządzania klubem oraz jego budżetem.
3. Potwierdzam, że mój głos jest wymagany do podjęcia każdej decyzji zarządu Legii Holding. Dwóch moich wspólników nie może podjąć wspólnie żadnej decyzji zarządu beze mnie.
4. Nie jest prawdą, że jako wspólnik nie chciałem dokapitalizować spółki będącej właścicielem Legii Warszawa. Wielokrotnie proponowałem podwyższenie kapitału z naszych własnych prywatnych środków i domagałem się podjęcia stosownych zobowiązań, gdyby takie dokapitalizowanie było potrzebne. Nigdy nie było chęci ze strony moich wspólników do podjęcia takich zobowiązań.
5. Nie jest prawdą, że nie proponowałem konkretnej strategii rozwoju i funkcjonowania sportowego Legii Warszawa. Przygotowałem, wraz z zespołem ludzi z klubu, konkretny, szczegółowy dokument, który został przedłożony zarządowi 10 lipca 2015 roku i który nigdy nie został przez Zarząd przyjęty lub wdrożony.
6. Nie jest prawdą, że inicjowałem decyzje dotyczące zmian trenerów w klubie. Zawsze akceptowałem jedynie rekomendacje zarządu w tym zakresie i byłem jednym z ostatnich ogniw tego procesu.
7. Absolutnie nie jest prawdą, że jestem przeciwnikiem kibiców i dialogu oraz współpracy
z nimi. Kibiców Legii uważam za jedną z kluczowych wartości tego klubu i zawsze to podkreślałem. Mój zdecydowany sprzeciw wywołuje za to tolerowanie, a nawet wspieranie osób, które w sposób świadomy działają na szkodę tego klubu i pod sztandarem Legii postępują niegodnie, wbrew wartościom klubu o 100-letniej tradycji. Dla takich osób nie powinno być miejsca nie tylko na stadionie, ale także w całej legijnej społeczności.
8. Zgodnie z ustalonym ze wspólnikami podziałem kompetencji bezpośrednio i operacyjnie odpowiadałem za przygotowanie budowy ośrodka szkoleniowego i akademii. Od podstaw przygotowałem projekt i doprowadziłem do możliwości jego sfinansowania. Duża część umów została już podpisana, pozostałe umowy są przygotowane do podpisania w ciągu najbliższych kilku tygodni, a rozpoczęcie budowy zaplanowano na wiosnę 2017 roku.
9. Działając w organizacjach europejskich jako pierwszy Polak zostałem wybrany do zarządu European Club Association, jednej z najważniejszych organizacji piłkarskich, zrzeszającej ponad 200 największych klubów europejskich. W ramach tej organizacji biorę udział m.in.
w kształtowaniu zasad dotyczących rozgrywek europejskich (Liga Mistrzów oraz Liga Europy).
10. Nie jest prawdą, że inspirowałem medialne działania przedstawiające konflikt właścicielski. Nie mam wątpliwości, że działania te i ich skutki zostały starannie zaplanowane
i zrealizowane, ale nie ja byłem ich inicjatorem. To oświadczenie jest pierwszym stanowiskiem upublicznionym z mojej inicjatywy, do którego wystosowania poczułem się zmuszony nieprawdziwymi wypowiedziami moich wspólników.
W toczącym się sporze, dalsze rozmowy pomiędzy wspólnikami powinny odbywać się w gabinetach. Mam jednak świadomość, że wykorzystywane są wszelkie dostępne możliwości, sprawiające, że dochodzenie moich praw będzie procesem długotrwałym. W związku ze skomplikowaną sytuacją prawną, moja kontrola nad bieżącą działalnością klubu w tym okresie będzie w praktyce niemożliwa. Dlatego, nie mając zaufania do zarządu, w pełni odsuwam się od bieżącej działalności klubu i rezygnuję z prowadzenia nadzorowanych przez mnie projektów. Będę jedynie wykonywał te czynności, które są wymagane ode mnie prawnie lub umownie.
Dodatkowo informuję, że nie będę w najbliższym czasie udzielał mediom żadnych dodatkowych informacji ani komentarzy. Mam obawy, że mogłoby to oznaczać zagrożenie dla bezpieczeństwa mojego oraz mojej rodziny.
Dariusz Mioduski
Mioduski rezygnuje, no to 12.5 mln z LM, przychodu, 2.5 mln premii dla piłkarzy, 1 mln dla Hasiego, reszta pewnie w tango

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 10 paź 2016, 8:31

gdzie zasady uliczników o sprzedawaniu ziomków? Bycie konfidentem to chyba obraza dla kibola z zasadami?
Nawet zabawne

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 paź 2016, 9:43

Dowiem się ile złotówek?
Dobra. Jak chcesz liczb to mogę ci je podać, ale to błędne myślenie. 80 tys. euro kary po meczu z Borussia oraz zamknięty stadion. Kara finansowa mniej dotkliwa, aniżeli zarobek około meczowy przede wszystkim z dnia meczowego. Nie da sie określić ewentualnych strat finansowych z tytułu wizerunku.
TVN wyliczył, że za czasów Leśnego Legia musiała zapłacić kwotę ok 2,3 mln zł kar za zachowania w pucharach oraz w lidze. Kary z tytułu zamkniętego stadionu to mogą być kwoty rzędu 8 mln zł.

Są to duże kwoty i jestem przekonany, że właściciele Legii potrafią liczyć pieniądze i gdyby te kary wychodziły na minus to poszliby na wojnę. Co by nie mówić europejskie puchary to głównie zarobek z okazjonalnych kibiców, a Liga to przede wszystkim zarobek z fanatyków którzy dają klubowi potężny zastrzyk finansowy w całym sezonie oraz ogromną promocję.
W toczącym się sporze, dalsze rozmowy pomiędzy wspólnikami powinny odbywać się w gabinetach.
I pisze to człowiek, który poszedł z problemem do prasy :rotfl4: Gdyby nie on to pewnie problem by został rozwiązywany w gabinetach.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 paź 2016, 10:47

League pisze:
cloner pisze: Może tak ban?
gdzie zasady uliczników o sprzedawaniu ziomków? Bycie konfidentem to chyba obraza dla kibola z zasadami?
Ulica a forum to dwie różne kwestie. Na żywo nie potrzebowałbym pośredników żeby Cię dopaść, tutaj potrzebuje, inaczej kary nie unikniesz.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 10 paź 2016, 10:48

cloner pisze: Ulica a forum to dwie różne kwestie. Na żywo nie potrzebowałbym pośredników żeby Cię dopaść, tutaj potrzebuje, inaczej kary nie unikniesz.
Na ulicy to też z kolegami byś przyszedł? :D i ze sprzetem xd
po prostu te wasze zasady są mało warte, ot dostosujecie do sytuacji i tyle. Sam znam ulice od podszewki.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 paź 2016, 10:54

I właśnie za takie teksty na żywo dostałbyś po ryju. Żegnam lamusie. Chyba słabo Cię wychowali w domu.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 10 paź 2016, 11:01

Bułgarskie media informują, że Georgi Kostadinow jest w kręgu zainteresowania Legii. Mistrzowie Polski ponoć obserwują środkowego pomocnika i być może zimą złożą mu ofertę. To piłkarz, który od roku występuje w Lewskim Sofia. W tym sezonie w barwach stołecznego klubu rozegrał jedenaście meczów, w których strzelił trzy gole i raz asystował. 26-latek bywał już powoływany do reprezentacji Bułgarii. Jego kontrakt wygasa wraz z końcem sezonu, ale zawodnik nadal nie dostał oferty przedłużenia umowy.

Kostadinow był już przymierzany m.in. do Lecha Poznań, ale do Polski nie trafił. W tamtym czasie zmienił jedynie Beroe Stara Zagora na obecny klub. Piłkarzy z Bułgarii media często łączą z Ekstraklasą, ale ze sprawdzalnością tych informacji różnie bywa.

Mieciel w formie
cloner pisze: Żegnam lamusie.
gdzie są moderatorzy? Obrazek

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 12 paź 2016, 22:34

No...nie pykło trochę. Straty trochę są...ale bardziej się opłaca grać co tydzień w lottoczymśtam, nie?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 13 paź 2016, 12:49

No to już niedługo :D

Obrazek

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 795

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 15 paź 2016, 2:55

Frączczak czy CR7? Kto będzie większą zmorą sympatycznego Jakuba Rzeźniczaka?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 17 paź 2016, 22:49

[k****], jak ja bym chciał żeby jutro weszło takie 2-3. Przyjemnie by się to oglądało.

A tak bardziej realnie, to wrzuce tu tylko lnka do niedawnego spotkania z Malmoe.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 paź 2016, 22:51

[ch**] z wynikami.
jutro jedzie trzy tysie kiboli. Będzie doping.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 17 paź 2016, 23:00

Na nich zawsze można liczyć. Dlatego tak bardzo szanuję Legię. Gdzie by nie pojechali, jest moc.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 18 paź 2016, 6:21

Tylko żeby grzeczni byli bo zamiast jechać do Dortmundu obejrzą kolejny mecz w tv ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”