komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2005-2007 - Strona 28

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Kto zostanie mistrzem ?

BOT GKS Bełchatów
14
30%
Zagłębie Lubin
20
43%
Kolporter Korona Kielce
3
6%
Legia Warszawa
8
17%
Wisła Kraków
2
4%
ktoś inny ...
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 maja 2007, 18:51

Tak rozpaczliwie się bronił. Długimi momentami nie wychodził z własnej połowy, a jak już się udało to była to długa piłka do Reissa, która sam dużo zdziałać nie mógł. Kiedy na własnym stadionie przeciwnik oddaje ponad dwadzieścia strzałów to chyba jednak coś jest nie tak. W pierwszych piętnastu minutach drugiej połowy Legia miał posiadanie piłki coś koło 65 procent. Podziękujcie Surmie i Fabiańskiemu za te trzy punkty, bo w tym meczy grała tak naprawdę tylko jedna drużyna, jednak miała w swoim składzie 2-3 przez których przegrała..

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 maja 2007, 19:17

Zico_FCI pisze: Kiedy na własnym stadionie przeciwnik oddaje ponad dwadzieścia strzałów to chyba jednak coś jest nie tak.

Mogłbyć podac link do tych statystyk...

Akcje Lecha były głownie rozgrywane skrzydłami czyli z Zającem i Pitrym, więc nie wiem skąd masz ta wizję z długimi piłkami do Reissa, skoro ten był raczej wyłaczony z gry i nei było sensu do niego podawać.

Rozpaczliwe bronienie się to raczej masa wybijania pilek z własnego pola karnego, seryjne interwencje bramkarza, obrona więksozscia zawodników, a takeigo czegoś nei było. Było do niczego nie zmiezające rozgrywanei pilki przez Legie w środku boiska czy na 30-40 metrze od bramki Lecha.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 maja 2007, 19:34

Mogłbyć podac link do tych statystyk...
Wczoraj oglądałem mecz w TV na Canal+ i na koniec zawsze pokazują statystyki. Legia oddala 23 strzały na bramkę z czego 5 w światło. (zresztą już wcześniej o tym pisałem).
Jarzinho pisze:Akcje Lecha były głownie rozgrywane skrzydłami czyli z Zającem i Pitrym,
Pitry to sobie nie pograł za dużo. :lol: Lech wyprowadzał kontry prostopadłymi podaniami.
Jarzinho pisze:boiska czy na 30-40 metrze od bramki Lecha.

Nie przesadzaj. Legia często bawiła sie w polu karnym Lecha, tylko ilość zawodników Lecha w polu karnym nie pozwoliła na przebicie sie z piłka.

Lece na powtórkę meczu Korona-BOT. :]

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 maja 2007, 19:38

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... _id=194474
Tu jest 18, ale na C+, jeśli mnie pamięć nie myli było ponad dwadzieścia. Wiem, że tych celnych było mniej więcej po równo, jednak piłkarze Lecha pozwalali oddać Legionistom tyle strzałów i gdyby skuteczność była lepsza... Wśród niecelnych jest także słupek i poprzeczka.
Jarzinho pisze:Akcje Lecha były głownie rozgrywane skrzydłami czyli z Zającem i Pitrym, więc nie wiem skąd masz ta wizję z długimi piłkami do Reissa, skoro ten był raczej wyłaczony z gry i nei było sensu do niego podawać.
Ja nie piszę jak były rozgrywane akcje, tylko jak wyglądała gra Lecha w obronie. Przechwyt i długa piłka do przodu gdzie był tylko Lech. Oczywiście nie było tak zawsze, bo inaczej nie byłoby trzech bramek w plecy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 maja 2007, 19:53

Na sport.onet.pl w artykule jest napisane, ze Legia oddala 23 strzaly, a Lech 12.

http://sport.onet.pl/0,1248675,1538627,wiadomosc.html :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 maja 2007, 21:01

Nei liczając pewnego onetu.pl jak zawsze to statystyki troche sie róźnią i czasmi nie był 12 strzałow Legii, a komus wskoczyła 2 zamiast 1 :?: W każdym razie na oficjalnej stronie Lecha podano statystyki podobne do tych z C+ i własnie tylko w tej kategori była roznica :wink: :wink:
guru pisze:Nie przesadzaj. Legia często bawiła sie w polu karnym Lecha, tylko ilość zawodników Lecha w polu karnym nie pozwoliła na przebicie sie z piłka.

:P :P :P :P Ciekawe w co.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 21 maja 2007, 11:31

Miałem to szczęście, że byłem na Bułgarskiej w sobote i mogłem świętować zwycięstwo Lecha :D Z góry napisze, że nie czytałem tego co napisaliście powyżej, więc napisze tylko swój punkt widzenia. Lech po dość szybkim strzeleniu bramki zdecydowanie się cofnął i dał pole do ataku Legii. Pod bramką Kotora nie raz było bardzo niebezpiecznie. Legia można powiedzieć, że kontrolowała gre, ale kontrataki Lecha były zabójcze, z resztą wszytskie trzy bramki były do siebie bardzo podobne. Legia miała pecha, raz poprzeczka, raz słupek. Bramki dla Warszawiaków nie widziałem, bo akurat trwała kartoniada na moim sektorze :P Na szczęście Zakrzewski strzelił na 3:1, bo byłaby nerwówka do końca meczu. Fantastycznej atmosfery i oprawy jak zwykle nie zabrakło.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 maja 2007, 0:25

Ładnie wiślacy złupili buków na wygranej Wisły :lol:. Kurs 4.60-5.00, chyba wyższy nawet od tego kiedy grali na Santiago Bernabeu :think:.

Mam nadzieję, ze legioniści tym razem nie popiją z okazji ostatniego meczu i Intertoto i dadzą radę Zagłębiu. Pomijając już aferę korupcyjną, irytuje mnie ciągle napinający się Pietraszyn, nagły wysyp kibiców (to ich tam w Lubinie mieszka 10 tys. czy dojeżdzają na stadion z całego regionu?) i zestawiając to z Lenczykiem to stanowczo wolę GKS w roli mistrza...

Legioniści pewnie odwrotnie, ale mam nadzieję, ze Włodarczyk nie kieruje się sympatiami i będzie w następny weekend bezlitosny :).

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 maja 2007, 0:51

GKS zagrał bez pomysłu. Nie spodziewałem sie aż tak dobrego meczu w wykonaniu Wiślaków. Pierwsza bramka ustawiła mecz. Wisła ograniczyła sie do groźnych kontrataków, a GKS próbował coś rozegrać. W pierwszej połowie słabo im to wychodziło, bo w środku pola nie istnieli... W drugiej połowie już sie lepiej zaprezentowali i mieli przewagę(niestety tylko optyczną). Kontry Wisły były bardzo groźne. Po jednej padła bramka.
GKS łatwo dochodził do pola karnego Wisły i nic więcej. Jedyny sposób w jaki mogli zagrozić bramce Pawełka, to były strzały z dystansu. Po jednym nawet padła bramka, a jej strzelcem był Strąk.
Bełchatów miał bardzo dużo rzutów różnych i po żadnym z nich nie stworzyli sobie nawet jednej 100% sytuacji. [']

Legia wygrała w Wodzisławie 2:1. Jest to pierwsza porażka Wodzisławian w rundzie wiosennej. Meczu nie widziałem, więc wiele się nie będę wypowiadał. :arrow:

Mistrzem Polski jest Legia
Legia najlepsza jest
Legia to jest potęga
Legia CWKS 8)

Arka- Lech 3:1

Wiedziałem(czułem), ze Arka wygra, ale nie tak wysoko. :shock:
Dwie bramki strzelił Wachowicz(były piłkarz Lecha :P), który jest ostatnio w bardzo wysokiej formie. Trzecie miejsce--> :pogrzeb: :lol:

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 23 maja 2007, 1:01

guru pisze:Mistrzem Polski jest Legia
Legia najlepsza jest
Legia to jest potęga
Legia CWKS Cool
Że co? Chyba ci się kolego coś pomyliło :lol:

Naprawdę szkoda mi Bełchatowa gdyż uważam, że bardziej zasłużyli na MP, ale dopóki piłka w grze. Teraz bardzo dużo będzie zależało od postawy Legii przed własną publicznością z Zagłębiem. Mam nadzieję, że dojdzie do sportowej rywalizacji. Piłkarze GKS dogrywają końcówkę sezonu ostatkiem sił co jest widoczne po wynikach.
Znamy już spadkowiczów, a mianowicie Wisła P. i Pogoń którzy w tym sezonie grali naprawdę fatalnie. Może Ptakowi wreszcie da to do myślenie, że Polak wcale nie gorszy.
Groclin i Cracovia podtrzymali dobrą passę wysoko wygrywając.
Gdy się teraz patrzy na grę Arki to aż żal, że po sezonie czeka ich degradacja. Ale na zapleczu długo nie pobędą.
Widać także, że Korona bez motywacji ($$$) nie potrafiła podołać ŁKS-owi.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 maja 2007, 2:07

Ciekawe ile Zagłębie będzie płaciło. W sumie to mogą dać Iwańskiego i sprawa załatwiona. 8)

A tak na poważnie to wydaje mi się, że Lubin ma solidniejszą drużynę w perspektywie El.LM. Z drugiej strony to jednak GKS przez większość sezonu przewodził w lidze i oni bardziej zasługują na MP. Poza tym nie chce, aby Miedziaki świętowały mistrza w Warszawie. :foch:
Najciekawsze jest to, że Orest teraz musi liczyć na nienawidzącą go Legię.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 maja 2007, 9:10

Z gry Bełchatowa, moze nie wliczając końcówki nie widziałem, aby byli bardzo zdeterminoiwani aby wygrać. Troche to dziwne, bo do konca zaostały wtedy dwie kolejki. Emocje do końca a w OE nadal o mistrzostwie decyduje Wisła i Legia :P
Wisła gdyby wcozraj była skuteczniejsza mogłaby nastrzelać 4-5 bramek i byłoby OK.

W Lechu pierwszy raz chyba w tej rundzie wystąpił środek defensywy Bosacki- Drzymont i wygladało to tak samo jak w poprzedniej rundziee. Tragedia, dodatkowo skutecznośćia nie grzeszył Reiss, który mógł spokojnie ustrzleis 3. Arka zagrał dobrze taktycznei i ładnie dla oka, dodatkowo Wachowicz jest poraz kolejny na zakończenie sezonu w świetnej formie. Piękne bramki, choć także mogł ich ustrzelić więcej.

Groclin ograł łatwo Pogoń czego mozna było się spodziewać. Kapitlane bramki strzelił Sikora.

Atrakcyjna kolejka pod względem ilości bramek, oby ostatnia była także, Lech gra przed własną publicznościa podobnie Legia, Wisła K. oraz Korona, więc powinna być świetna frekwencja. Może w Szczecinie jeszcze coś dorzucą.

Co do samej sprawy msitrzostwa nie wiem ,ale Legia raczej nie da wygrać Zagłebiu na własnym stadionie. Trudno mi sobie wyborazić, aby oni potrzebowali grając w Warszawie dodatkowej mobilizacji. Lubininom będzie bardzo trudno i wątpie aby wygrali. Troche śmieszna sprawa Lenczyk musi liczyć na Warszafke. :P Jesli BOT wygra będzie MP.
Inna sprawa, ze od strony reprezentowania Polkiw e.LM lepiej aby wygrało Zagłebie, bo z Bełchatowa moze mało zostać po sezonie. Lenczykowi za bardzo się nie chce, Pietrasiak ma koniec kontraktu, Garguła powinien odejsc, Boguski jest wypożyczony, podobnie Costly...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 maja 2007, 10:24

Zico_FCI pisze:Najciekawsze jest to, że Orest teraz musi liczyć na nienawidzącą go Legię.
Znienawidzonych Warszawiakow, w ktorych zawsze jakies inwektywy rzuca, najciekawsze jest to ze juz po meczu mopwil ze warszawiacy ten mecz oddaja i ze Belchatow czeka o duzo trudiejszy mecz ... z Pogonia niz Zaglebia z Legia :roll:
Uwazam ze powinno sie Orestowi dac czego "chce" i wystawic rezerwy Legii :lol2:
Legia w Intertoto i w perspektywie dosc medialny pojedynek z Blackburn ale najpierw Litwini :smoke:

Jarzinho pisze:bo z Bełchatowa moze mało zostać po sezonie.
Tutaj troche sprzeczne informacje bo ostatnio chodza sluchy ze budzet bedzie calkiem imponujacy 8) Ale to pewnie uzaleznione od MP

Tak czy owak wole Zaglebie w roli mistrza niz Belchatow

PS. Taka ciekawostka :lol: Michniewicz juz raz siwecil triumfy na Lazienkowskiej - PP :twisted:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 maja 2007, 10:54

czeher pisze:Tutaj troche sprzeczne informacje bo ostatnio chodza sluchy ze budzet bedzie calkiem imponujacy Ale to pewnie uzaleznione od MP

Nawet nową nazwę mają miec. Inna sprawa, że budżet 20 mln. PLN robi wrażenie. Tylko z tego budżetu będa musili kupowac, bo taki Costly jest za 500 tys. ojro, zatrzymanie Pietrasiaka to także spora kasa. Już nie mowiąc, że wiele klubów będzie musiało kupować jak Wisła i Legia, więc łatwo na rynku nie będzie, a raczej nawet BOT Mistrz Polski to mniej kuszaca oferta niż Legii czy Wisły.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 maja 2007, 22:24

Trochę się w tym wszystkim pogubiłem.
Z ligi spada Pogoń Szczecin i Wisła Płock. W ich miejsce do ligi wchodzi Ruch i Drużyna, która zajmie 2 miejsce.
Skoro Arka i Łęczna zostają zdegradowani, to w ich miejsce wskakuje 3 i 4 drużyna z II ligi? W takim razie w barażach zagra Zabrze z 5 drużyną II ligi?

Zablokowany

Wróć do „Polska”