Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 28 cze 2005, 20:34

Maciej Żurawski będzie w przyszłym sezonie grał w Celtiku Glasgow. Dziś po południu napastnik Wisły uzgodnił warunki kontraktu indywidualnego w szkockim klubie.

Wisła i Celtic doszły już wcześniej do porozumienia w sprawie kwoty odstępnego za 28-letniego napastnika "Białej Gwiazdy". Szkocki klub zapłaci 3 mln euro. Transfer Żurawskiego jest już w tej chwili tylko kwestią parafowania kilku dokumentów.

Powodzenia Maćku w Szkocji! :D

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 28 cze 2005, 21:29

JEśli się szybko zaaklimatyzuje, to może dużo nastrzelać.

Jesli chodzi o klasę klubu, to Klasa Celticu duzo wyższa od Trabzonsporu nie mówiąc już o Austrii Wiedeń.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 28 cze 2005, 21:35

Ja już się na temat transferu Maćka Żurawskiego do Celtiku wypowiadałam w innym temacie, ale powtórzę: ten transfer jest gwoździem do trumny Wisły Kraków. Zawodnik, który jest tak naprawdę najlepszym graczem występującym w zeszłym sezonie w Idea Ekstraklasie opuszcza i tak słabą 'Białą Gwiazdę'. Ekipa mistrzów jesieni zakończono niedawno sezonu nie jest silna, jest wręcz słaba. Potrzebna jest gruntowna przebudowa, szybka operacja, bo pacjent Liczka zaczyna mieć poważne problemy, i elektrowstrząsy tutaj nie pomogą. ;) Nie mniej jednak życzę Maciejowi Żurawskiemu powodzenia na Wyspach Brytyjskich, bo to mu się przyda. Celtic znany jest ze złych transferów, mam nadzieję, że sprowadzenie do zepołu reprezentanta Polski będzie dla nich korzystne... Czego jeszcze trzeba Maćkowi życzyć? Szybkiego transferu do Premiership. 8) Przecież ze Szkocji do Anglii dwa kroki, lepsza odskocznia... ;)

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 28 cze 2005, 21:35

Celtic walczy o najwyższe cele, w tym jest LM, która jest dla nich oczywista.

fuss22
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fuss22 » 29 cze 2005, 14:20

prestiz jest oczywiscie po stronei celiticu ale ja bym osobiście wolał zeby zuraw grał w trabzonie: 1)lepiej by się rozumiał w reperzentacji z szymkiem 2)liga turecka jest mocniejsza , szkocka sie ogranicza do 2 dorych zespołów 3)trabzon również zagra w lidze mistrzow 4)w lidze tureckiej zurawski moglby sie poprawić technicznie

nasami

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nasami » 29 cze 2005, 14:22

Ja sie bede cieszyl jak jeszcze do Celticu trafi Boruc.Chialbym zeby najwieksze talenty wyjezdzaly z naszego kraju bo w polskiej lidze sie tylko marnuja :roll:

fuss22
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fuss22 » 30 cze 2005, 12:08

ooo i chyba sprawa żurawskiego utknęła w martwym punkcie-"CELTIC NIE WZNOWIŁ OFERTY"

Awatar użytkownika
hubertd
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hubertd » 01 lip 2005, 13:59

i mam nadzieje ze celtic nie wznowi oferty, chcialbym zeby trafil do trabzonu, z szymkiem mieliby ogromna szanse zdobyc mistrzostwo i pograliby sobie w lidze mistrzow, oczywiscie liga turceka jest mocniejsz bo kilka zespolow walczy o mistrza
pzdr

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 07 lip 2005, 21:46

Ludzie ja bym wolał grac w Wiśle niz w Celticu. Tam sie gra tylko z Rangersami.Jestm 4xmecz z Rangersami a na koniec sie okazjue ze maja 30pkt przewagi nad 3 zespołem a w Polsce.Równy poziom:Groclin,Legia,Craxa,Amica(czasami).

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 lip 2005, 21:49

A pieniądze? Większe możliwości na arenie międzynarodowej? Maciek osiągnął wszystko, co chciał w krajowej lidze. Mógł się tylko piąć w rankingu strzelców wszechczasów. Ale wolała zostawić to Frankowi :twisted:. Najważniejsze, że dobił do setki strzelonych bramek w barwach Wisły.

Poza tym wszystkie umiejętności wykorzystywał tylko w meczach kadry i dwa razy przeciwko Realowi. Trochę mało :?.
Ostatnio zmieniony 07 lip 2005, 21:51 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Robson
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robson » 07 lip 2005, 21:50

Ale w Celic występuje w Lidze Mistrzów a Wisła nie.
W lidze szkockiej walka z Rangersami a w Polsce z Legią i czasem sie Groclin włączy.

CELTIC jest lepszy :wink:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 07 lip 2005, 21:53

Robson pisze:Ale w Celic występuje w Lidze Mistrzów a Wisła nie.
W lidze szkockiej walka z Rangersami a w Polsce z Legią i czasem sie Groclin włączy.

CELTIC jest lepszy :wink:
Z tego, co się orientuję, to Celtic gra w eliminacjach do Ligi Mistrzów, od 3. rundy, czyli tak samo jak Wisła Kraków. ;) Ale i tak to 'Biała Gwiazda' wychodzi na straconej pozycji, bo Celtic tak naprawdę spotka się ze słabymi rywalami. Cieszy mnie to, że Żurawski wreszcie dopiął swego: zagra w lidze lepszej, dość blisko ma do Anglii, no i nie musi martwić się o to, że nagle wybuchnie jakaś afera z sędziami. :P

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 lip 2005, 22:01

Anka pisze:
Z tego, co się orientuję, to Celtic gra w eliminacjach do Ligi Mistrzów, od 3. rundy, czyli tak samo jak Wisła Kraków.

Niemożliwe. Wtedy spekulacje o możliwości wylosowania Celticu nie miałyby podstaw. Poza tym w tym sezonie są tylko vicemistrzami, więc w następnym będzie lepiej :wink:.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 07 lip 2005, 22:39

Tylko żeby się Maciek nie przejechał na tym Celticu bo jest prawdopodobieństwo że wyląduje na ławie a on do tego nie przyzwyczajony. Jest Hartson, Aliadiere no i Żuraw, tylko nie wiem co sie dziej z Suttonem przeszedłgdzieś??? :roll:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 08 lip 2005, 9:19

Rossi pisze:Tylko żeby się Maciek nie przejechał na tym Celticu bo jest prawdopodobieństwo że wyląduje na ławie a on do tego nie przyzwyczajony. Jest Hartson, Aliadiere no i Żuraw, tylko nie wiem co sie dziej z Suttonem przeszedłgdzieś??? :roll:
Sutton dalej gra w Celticu i byc może będzie najgroźniejszym rywalem Zurawia do miejsca w ataku. Jeśli Zuraw wywalczy sobie miejsce w składzie to będzie występował z Johnem Hartsonem, ubiegłorocznym królem strzelców ligi szkockiej-32 bramki :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”