MEKSYK - POLSKA 27 kwietnia 2005 - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 14 kwie 2005, 12:53

Mi się że będzie 2-1 dla Meksykoli, niestety coś przewiduje przegraną Biało-Czerwonych.

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 14 kwie 2005, 13:38

Wiadome - jeśli Mexyk wyjdzie w najsilniejszym składzie to my to przegramy!

Oto kadra która powinna pojechać jeśli chodzi o samą lige Polska!! Nie biore pod uwagę Żurawia, Franka i Sagana którzy nie pojada na kadre

Bramkarze:
Boruc-Cabaj
Obrońcy:
Baszczyński-Rzeznniczak-Głowacki-Dudka
Żytko-T.Kłos
Pomocnicy:
Madej-Sobolewski-Giza-Kiełbowicz
Karwan-Gołoś
Napastnicy:
Jeleń-Włodarczyk
Sikora-Łobodziński

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 14 kwie 2005, 15:21

Tak dobrze napisales "udalo nam sie zremisowac" bo wlasnie tak bylo to licz ze znowu uda nam sie zremisowac z Meksykiem.Dobry plan chyba Janas i caly ten Pzpn tez na to licza i to nie tylko w niewaznym meczu towarzyskim.To spotkanie rozgrywane tym skladem i w tym miejscu,i w tym czasie jest wielkim nieporozumieniem a wynik Who cares :D.Wynik tego meczu jest calkowicie niewazny.Istotne jest to ze ligowcy jada nie wiadomo gdzie aby w srode rozegrac mecz ligowy w USA pomiedzy kolejkami w lidze polskiej.Po co to wszystko,bo szkoleniowy aspekt tej wyprawy bedzie zerowy bez wzgledu na wynik jaki tam padnie i to moj point.Rozegrac jedno dodatkowe spotkanie w roku,na ktore bierze sie zawodnikow bez zadengo doswiadczenia kadrowego nic nie da dla kadry,dla tym pilkarzy i dla trenerow a to najwazniejsze.Nie chodzi o mecz chodzi o rozsadna przemyslana decyzje a nie glupie dzialanie Pzpn.Tu nie ma konsekwencji bo pilkarze nic nie zyskaja dodatkowym meczem.Czy Polska rozegra w roku np. 15 czy 16 spotkan to nic nie da jeden mecz dodatkowy,bo ci pilkarze ktorzy zagraja i tak nie beda brani wogole pod uwage w el. do MS a jak nie beda brani to po jakiego tluc sie do Chicago.Jezeli Janas i Pzpn mieli plan aby dawac sznse tym mlodym zawodnikom to by rozegrali taki mecz gdzies blisko w Europie a przeciwnik na pewno by sie znalazl,bo nie chodzi tu o wielki zespol ale o kazdy,z ktorym mozna wyprobowac mlodych pilkarzy.Nie musi to byc Meksyk.Dlatego pisze,ze ten wyjazd to pod kazdym wzgledem wielkie nieporozumienie.Jak federacja pilkarska w Europie tak robi? Odpowiem zadna :!: .

Pisakk pisze:
MLSoccer pisze:
Trzeba sobie zdawac jeszcze sprawe,ze bedziemy w fatalnej sytuacji po przyjezdzie do Chicago i dlugiej podrozy.Kadra nasza musi wyleciec jak najszybciej po lidze wiec praktycznie z marszu podejdzie do tego spotkania a juz bylo pare lekcji dla nas kiedy po wyjsciu z samolotu trzeba bylo grac z 'obcym' przeciwnikiem i byly wysokie porazki.Podejrzewam,ze zawodnicy beda myslec o nastepnej kolejce ligowej a nie o przygotowaniu do meczu z Meksykiem i jak tu najszybciej wrocic do Polski.Dlatego ten mecz nie ma sensu bez wzgledu na to jaki wynik uzyskamy.Jezeli taki mecz bedzie robiony dla rezerw kadry raz lub max. dwa do roku to nie ma co nawet tam jechac.Dobrze by bylo gdyby Pzpn zakontraktowal dla glebokich rezerw rep. Polski 4-5 takich meczow,wtedy cos to by dalo ale 1 przypadkowe spotkanie w takim skladzie obojetnie z kim nie ma sensu.A inna sprawa czy trzeba do jasnej CH**** jechac do USA zeby rezerwy mogly sobie rozegrac mecz,z ktorego i tak praktycznie nikt nie ma szans grac w el. do MS lub na samym turnieju jak sie oczywiscie zakwalifikujemy? Odpowiedz jest NIE to poroniony pomysl nic tylko sie smiac z Pzpn i trenera Janasa :lol: .Co zreszta czynie :D .
Wiesz MLSoccer - chyba nie zrozumiałeś mojego posta. Ja wiem, że w tamtym spotkaniu zagraliśmy gorzej od Amerykanów, ale wskazałem tylko na to, że wtedy też pojechaliśmy rezerwowym składem a jednak udało nam się uzyskać korzystny rezultat. To wszystko :wink:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 14 kwie 2005, 16:30

KADRA NA MECZ Z MEKSYKIEM

Bramkarze: Artur Boruc (1980, Legia Warszawa, 5A), Marcin Cabaj (1980, Cracovia, 0A).

Obrońcy: Marcin Baszczyński (1977, Wisła Kraków, 18A), Arkadiusz Głowacki (1979, Wisła Kraków, 16A), Tomasz Kłos (1973, Wisła Kraków, 59A-4 gole), Tomasz Kiełbowicz (1976, Legia Warszawa, 6A), Dariusz Dudka (1983, Amica Wronki, 2A), Jarosław Bieniuk (1979, Amica Wronki, 6A).

Pomocnicy: Radosław Sobolewski (1976, Wisła Kraków, 5A-1 gol),
Piotr Giza (1980, Cracovia, 0A), Konrad Gołoś (1982, Polonia Warszawa, 0A), Przemysław Kaźmierczak (1982, Pogoń Szczecin, 0A), Michał Goliński (1981, Dyskobolia Groclin Grodzisk Wlkp., 1A), Marcin Burkhardt (1983, Amica Wronki, 9A-1 gol), Marcin Zając (1975, Dyskobolia-Groclin Grodzisk Wielkopolski, 10A).

Napastnicy: Bartosz Ślusarski (1981, Dyskobolia Groclin Grodzisk Wlkp., 0A), Ireneusz Jeleń (1981, Wisła Płock, 4A-1 gol), Tomasz Frankowski (1974, Wisła Kraków, 10A-6 goli).

Czyli najbardziej prawdopodobny skład to:

------------------------------------Boruc---------------------------------------
Baszczuński-------------Głowacki----------Kłos------------------Kiełbowicz
Zając------------------Sobolewski-----------Goliński-------------Burkhardt
---------------------------Frankowski---------Jeleń---------------------------

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 kwie 2005, 17:07

Prawdopodobny i całkiem niezły. Ale jest w nim za dużo Wiślaków, których dosyć często widzimy w reprezentacji. Przede wszytkim Frankowski nie miał być powołany, tak samo jak Żuraw, więc sądzę, że Janas sobie tylko plecy załatwia, aby się nie ośmieszyć, bo Sagana nie ma na przykład. Białoruś się przypomniała palaczowi :twisted:. Znowu Franek joker będzie :wink:. Tak więc atak Ślusa z Jelonkiem.
Obrona też ograna oprócz Kiełbowicza. Dudka grał z USA, myślę, że i tym razem wejdzie. Chyba za Kłosa...
Poza tym jedyna prawdziwa konkurencja, jest w pomocy gdzie wszycy prezentują podobny poziom. Jedyną wątpliwością jest czy Janas zaufa żelowemu chłopcu Golińskiemu. Mówiąc szczerze dałbym Gizę, ale nie będzie aż takiego ryzyka ze strony
Tak przynajmniej sądzę, że powinno być...

A jak Janas zaczaruje to zobaczymy w polskiej osadzie Chicago :P.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 14 kwie 2005, 17:51

Tal sobie właśnie pomyślałem, że Janas rzeczywiście ,może Golinie nie zaufać i zrobić eksperymencik, dajac Dudke na lewą obrone, Burkhardta na środek pomocy z Sobolewskim, a na lewe skrzydło dać Kiełbika.
Myślę, że Frankowski będzie od początku i zgadzam się, że Janas powołuje za dużo wiślaków.

Mało prawdopodobny skład:
-----------------------------------Cabaj-------------------------------
Baszczyński------------Bieniuk---------Głowacki-------------Dudka
Zając-------------Kaźmierczak-------Gołoś----------------------Giza
------------------------Ślusarski-----------Jeleń-----------------------

Rany coś mało tych zawodników. Nie powolal Sagana to zrozumiałe, bo mówił, że da odpocząć jemu i Żurawskiemu(mówił też o Franku, ale jak widać...), ale dlaczego nie powołał Włodarczyka ?? Strzelił już u niego w kadrze 2 gole, a po czerwonej kartce przestał być powoływany. Dlaczego ??

Optymalna kadra z ligi polskiej jest mniej więcej taka:
--------------------------------Boruc--------------------------
Baszczyński------------Kłos-------Rzeźniczak---Kiełbowicz
Karwan----------------Sobolewski-----Surma-----Zieńczuk(dlaczego go niema??
---------------------------Frankowski------Żurawski(Saganowski)-------

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 14 kwie 2005, 18:03

Czy ten Janas wie co robi?! Ja wiem - towarzyski mecz i te sprawy ale zauważyliście: w kadrze na 7 pomocników 6 z nich to nominalni środkowi :shock: . Będziem grać bez skrzydeł? :shock: To będzie super nowatorskie rozwiązanie, które potomni będą nazywać "Manewrem Janasa" :wink: Będą wspominać: "A pamiętasz jak Janas ustawił drugą linię na Meksyk - pięciu piłkarzy w środku - nikt nie mógł przejść, nawet noszowi..." :? Oj cinko ten mecz widzę..... :?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 kwie 2005, 18:18

Żebyśmy się zrozumieli do końca Bonso. Ogólnie wcale nie sądzę, że Janas powołuje za dużo Wiślaków, tylko w tym meczu są mu nie potrzebni do szczęścia, bo i tak przerżniemy bez stylu :twisted:.
A Zienia nie ma, bo Basałaj Listkowi awanturę i wstyd przy kolegach zrobił, że przemęcza najlepszych piłkarzy Wiśle 8). Tylko szkoda, że ta absencja odbije się na przyszłych powołaniach, bo jestem pewien, że Marek dałby sobie radę i pokazałby coś jako jeden z nielicznych :?.
Pisakk pisze:rozwiązanie, które potomni będą nazywać "Manewrem Janasa" :wink: Będą wspominać: "A pamiętasz jak Janas ustawił drugą linię na Meksyk - pięciu piłkarzy w środku - nikt nie mógł przejść, nawet noszowi..." :?
A jak będę o tym opowiadał, to wnuk zapyta: "A który to manewr, dziadu, tyle ich było". Trzeba je ponumerować, bo się człowiek gubi :lol:.

Janas jeszcze przykozaczy z naszą ligową husarią. Nie można się śmiać przed meczem :twisted:.

Dopiero po 8).

Awatar użytkownika
magus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: magus » 14 kwie 2005, 18:43

Proszę reprezentację Polski o jedno-żeby się nie zrobili wstydu i nie przegrali tak jak kiedyś z Danią... :) :) :) :)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 14 kwie 2005, 21:17

Bonso pisze:Tal sobie właśnie pomyślałem, że Janas rzeczywiście ,może Golinie nie zaufać i zrobić eksperymencik, dajac Dudke na lewą obrone, Burkhardta na środek pomocy z Sobolewskim, a na lewe skrzydło dać Kiełbika.
Myślę, że Frankowski będzie od początku i zgadzam się, że Janas powołuje za dużo wiślaków.

Mało prawdopodobny skład:
-----------------------------------Cabaj-------------------------------
Baszczyński------------Bieniuk---------Głowacki-------------Dudka
Zając-------------Kaźmierczak-------Gołoś----------------------Giza
------------------------Ślusarski-----------Jeleń-----------------------

Rany coś mało tych zawodników. Nie powolal Sagana to zrozumiałe, bo mówił, że da odpocząć jemu i Żurawskiemu(mówił też o Franku, ale jak widać...), ale dlaczego nie powołał Włodarczyka ?? Strzelił już u niego w kadrze 2 gole, a po czerwonej kartce przestał być powoływany. Dlaczego ??

Optymalna kadra z ligi polskiej jest mniej więcej taka:
--------------------------------Boruc--------------------------
Baszczyński------------Kłos-------Rzeźniczak---Kiełbowicz
Karwan----------------Sobolewski-----Surma-----Zieńczuk(dlaczego go niema??
---------------------------Frankowski------Żurawski(Saganowski)-------
Włodarczyk przestał być powoływany do kadry nie po tym, jak dostał czerwoną kartkę w meczu z Irlandią Półcnocną tylko po meczu z Walią, w którym nic nie pokazał. Tuż po minięciu jego kary, Janas pozwolił grać mu od pierwszych minut w meczu z Walijczykami, ale ściągnął go po pierwszej połowie, bo w ogóle nie atakował bramki. ;)

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 15 kwie 2005, 11:25

magus pisze:Proszę reprezentację Polski o jedno-żeby się nie zrobili wstydu i nie przegrali tak jak kiedyś z Danią... :) :) :) :)
Duńczycy to zawsze świetnie poukładany zespół na wysokim poziomie.
Meksykanie to nie zespół takiej klasy, choć potrafią grać nieźle w piłkę.
Cięzkie zadanie przed niezgraną reprezentacją Polski - bo wiadomo jaki słąd jedzie na ten mecz. Ale spotkanie z USA, w podbnie zestawiany skąłdzie pokazuje, że nie jesteśmy na przegranej pozycji.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 16 kwie 2005, 14:40

Nie porownujmy spotkania z USA z lipca zeszlego roku do tego z Meksykiem,bo to calkiem inne zespoly i rowniez nasza kadra.To samo jest tylko miejsce meczu Chicago i nic wiecej.To bedzie inny mecz niz z Amerykanami i trzeba o tym pamietac.Jak zakonczy sie to spotkanie nie mozna na pewno powiedziec,ale Meksyk to silny zespol a my w tym skladzie i z takim beztroskim podejsciem do tego spotkania juz przed meczem stawiamy sie w trudnej sytuacji z tym przeciwnikiem.

To,ze to spotkanie dla polskiej kadry to calkowity bezsens swiadcza dwa kolejne przyklady podane przez prase.Brozek z Wisly zostal powolany i musial robic wize,a pozniej Pzpn oglosil ze pojedzie Frankowski a o Brozku nic nie wspomniano.Sam 'Franek' nawet byl zaskoczony,ze powolano go na ten mecz.Brozek ostatecznie po 2 dniach niepewnosci ma byc w rezerwie jak jakis pilkarz z kadry ulegnie kontuzji.To calkowita nieudolnosc Pzpn,Janasa i Listkiewicza oraz robienie sobie komedii z pilkarzy.Co bedzie jak kontuzji ulegnie obronca?Janas wezmie w jego miejsce napastnika to smiech :D .Jezeli nasza kadra jedzie z takim zastawieniem na mecz to go przegramy raczej na pewno a dobrze by bylo zebysmy dostali 0:4 to moze ci idioci z Pzpn sie obudza i nie beda robic komedii z kadry.Prasa pisze,ze Frankowski zostal powolany tylko dlatego,mial poczatkowo grac Brozek,bo Polonia w Chicago nalegala aby Franek zagral,COOOOOOOOO Pzpn do dymisji :evil: .Wydaje mi sie ze to prawda,bo w Chicago 'Franek' jest bardzo popularny a wiedzac,ze jest duze srodowisko bialostockie w USA to taka informacja ma sens.Frankowski pochodzi z Bialegostoku.

Inna sprawa kadra jedzie do USA w poniedzialek,wiec praktycznie caly dzien bedzie w podrozy a mecz we srode wieczorem.Na odpoczynek nie bedzie czasu bo oczywiscie trzeba sie bedzie spotkac z Polonia w kilku miejscach i pobalangowac.Kadra wraca w piatek a w weekend kolejka ligowa w Polsce,bezsens.PO CO ten mecz wogole?????

A oto cytaty z prasy:

"W czwartek Paweł Janas ogłosił 18-osobowy skład na mecz z Meksykiem, a tymczasem okazało się, że do Chicago i tak poleci tylko siedemnastu zawodników, nie licząc Pawła Brożka, którego powołanie cofnięto w piątek.

- Jestem rozczarowany. W końcu wcześniej przyszło powołanie, wypełniłem wniosek o wizę... Ale już się z tym jakoś pogodziłem. Mam tylko nadzieję, że trener Janas o mnie nie zapomni i w końcu zadebiutuję w reprezentacji. Najlepiej wspólnie z bratem - przyznaje wiślak.

- Ponoć wcześniej były jakieś ustalenia pomiędzy PZPN a Wisłą i miałem nie otrzymać powołania - mówi Tomasz Frankowski. - Nie mogę jednak powiedzieć, że nie cieszę się z tego, ze polecę z kadrą do Chicago. To na pewno nie jest najszczęśliwszy termin, ale w reprezentacji chcę grać zawsze - podkreśla "Franek".

Nieoficjalnie mówi się, że na przyjazd snajpera Wisły nalegała Polonia. - Nie mogę tego komentować - stwierdza Frankowski. - Powiem tylko tyle - czy będę grał w reprezentacji Polski z Meksykiem, czy z polonusami z Białegostoku, zawsze będę robił to z przyjemnością - zaznacza Wiślak."

ORAZ ....

"Przeciwko Meksykowi zagrają tylko gracze z polskiej ligi. Brożek jest na razie na liście rezerwowych. Jeśli ktoś z 18 zawodników powołanych przez Pawła Janasa dozna kontuzji (przed spotkaniem są jeszcze dwie kolejki ligowe), może trener zabierze go jednak do Chicago. Powołania trzeba było wysłać znacznie wcześniej, żeby gracze załatwili wizy do USA.

Kadra wyjeżdża do Chicago w poniedziałek, 25 kwietnia. Mecz z Meksykiem zostanie rozegrany w nocy ze środy na czwartek o pierwszej w nocy (bezpośrednia transmisja w TVP). Reprezentanci wrócą do Polski w piątek, 27 kwietnia."

Komentarz zostawiam forumowiczom.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2005, 15:17 przez MLSoccer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 16 kwie 2005, 14:48

No to już kompletnie nie wiem, o co temu Janasowi chodzi... :shock: Powołuje jednego z najlepszych piłkarzy reprezentacji U-21 (o ile nie najlepszego), a teraz mu cofa powołanie z niewiadmo jakiego powodu. :? Trzeba być kretynem, żeby taki talent zostawiać na boku, jako rezerwowego. Jakiegoś Burkhardta powołuje, choć jest o wiele gorszy od niego. :evil:

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 17 kwie 2005, 9:47

Nie no..Jak można nie powołać Brożka, który jest uważany za jeden z największych talentów w Polsce. Coś mi się kojarzy, że na onecie pisało, że Brożek powiedział, że ma nadzieję, że już nie długo zostanie w raz z bratem powołany do kadry i strzelą obydwaj bramki.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 24 kwie 2005, 20:21

A jednak Brożek powołany! Kontuzja Frankowskiego sprawiła, iż Janas musiał go powołać. :D :D Tylko dwóch napastników na to spotkanie... powołując się na newsa z Pilka.pl. Zatem tak przedstawia się nam kadra na towarzyskie spotkanie z Meksykiem, które rozegrane zostanie w USA - w Chicago. :?

Bramkarze: Artur Boruc (Legia Warszawa), Marcin Cabaj (Cracovia, debiutant).

Obrońcy: Marcin Baszczyński (Wisła Kraków), Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków), Tomasz Kłos (Wisła Kraków), Tomasz Kiełbowicz (Legia Warszawa), Dariusz Dudka (Amica Wronki), Patryk Rachwał (Wisła Płock), Jarosław Bieniuk (Amica Wronki)

Pomocnicy: Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Piotr Giza (Cracovia, debiutant), Konrad Gołoś (Polonia Warszawa, debiutant), Przemysław Kaźmierczak (Pogoń Szczecin, debiutant), Marcin Burkhardt (Amica Wronki), Marcin Zając (Dyskobolia-Groclin Grodzisk Wielkopolski).

Napastnicy: Bartosz Ślusarski (Dyskobolia Groclin Grodzisk Wlkp., debiutant), Paweł Brożek (Wisła Kraków, debiutant).

edit

Kontuzja wykluczyła z tego meczu Golińskiego i Jelenia... :?

Zablokowany

Wróć do „Polska”