Kolejna afera korupcyjna - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Maju_FCI
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maju_FCI » 24 maja 2005, 17:19

Liga Polska to jedno wielkie bagno i tak będzie jeszcze dłuuuugo dopóki rządzić nie zaczną jacyś kompetentni ludzie pokroju choćby Zbyszka Bońka...normalnie płakać mi się chce jak oglądam niektóre mecze w naszej lidze. Przecież to jest odrazu do wychwycenia czy mecz jest sprzedany czy nie.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 maja 2005, 17:23

A on nie był wiceprezesem PZPN?! :roll:

Mnie ciekawi skąd niektóre biedne kluby zdobywają takie niebagatelne sumy pieniędzy... :roll:

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 24 maja 2005, 17:42

futbolowa pisze:A on nie był wiceprezesem PZPN?! :roll:

Mnie ciekawi skąd niektóre biedne kluby zdobywają takie niebagatelne sumy pieniędzy... :roll:
są różne sposby np.: sprzedają mecze. "Dajcie nam kasę, a damy wam wygrać". I potem mają kase na mecze, które oni z kolei chcą wygrać :twisted:

tak to niestety juz jest w polskiej pilce

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 maja 2005, 18:51

I to mnie właśnie w naszej piłce denerwuje. Zero fair play, wszędzie najważniejsze są pieniądze.
Wiadomo, ze chce się aby dana drużyna wygrała, ale do tego trzeba wynająć odpowiedniego szkoleniowca itd. - po prostu znaleźć inny sposób niż załatwiać wszystko przy pomocy pieniędzy :/

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 maja 2005, 21:33

Jestem ciekaw co dalej wyniknie z tą aferą, czy Antoni F. zacznie sypać, czy Listkiewicz poda się do dymisji (bardzo wątpliwe), czy ktoś wreszcie coś zrobi dla poprawienia stanu polskiej piłki ??
Przecież jeśli polscy piłkarze będą mieli świadomość, że mecz można wygrać to w końcu przestaną trenować. :?
Potem zaczną przegrywać z zespołami pokroju Irlandii płn., czy innego Azerbejdżanu, a w końcu spadniemy w rankingu o kilkaset miejsc i tak oto skończy się polska piłka nożna, i forum na którym właśnie jesteśmy zmieni się na forum o koszykówce lub innej siatkówce :evil:
Szkoda gadać, jakiś dół mnie złapał i pisze takie brednie, nie traktujcie tego jak klątwe Bońka 8)
Mam nadzieję, że tak to się nie skończy, ale jak to ktoś mądry kiedyś powiedział : pożyjemy - zobaczymy

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 maja 2005, 8:20

futbolowa pisze:I to mnie właśnie w naszej piłce denerwuje. Zero fair play, wszędzie najważniejsze są pieniądze.
Wiadomo, ze chce się aby dana drużyna wygrała, ale do tego trzeba wynająć odpowiedniego szkoleniowca itd. - po prostu znaleźć inny sposób niż załatwiać wszystko przy pomocy pieniędzy :/
Wiesz to nie tylko w naszej pilce tak jest. Najlepszy przyklad Niemcy i afery z sedziami , a w glownej roli z malo znanym Hoyzerem. Pilka Wloska takze nie jest najczystsza. Ogolnie mowiac gra fair play to nie tylko problem Polakow , ale ogolnie calej pilki noznej

colo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: colo » 25 maja 2005, 12:17

ludzie,nikt tej czarnej mafii nie wytepi!oni sa wszedzie-od c klasy az po ekstraklase!a na czele zwiazku odpowiedzialnego za nasza pilke stoi...byly sedzia!ciekawe jak czuja sie teraz zawodnicy ktorym niedawno sedziowal ten Antek F.?i na dodatek przegrali???jaka oni teraz moga miec pewnosc ze ten mecz nie byl sprzedany???dla mnie osobiscie odechcialo by mi sie grac w pilke!a niektorzy maja rodzine na utrzymaniu a pilka jest ich jedynym dochodem!hehe

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 maja 2005, 12:46

codziennie się człowiek uczy :!:
Nie wiedziałem, że jest C-klasa :cry:
Dzięki stary, pozdro :lol:

Awatar użytkownika
J4[3k
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: J4[3k » 25 maja 2005, 19:18

SZkoda gadac co sie dzieje w polskiej pilce Tragedia jednym slowem

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 maja 2005, 19:21

J4[3k pisze:SZkoda gadac co sie dzieje w polskiej pilce Tragedia jednym slowem
jak szkoda gadać - to nie gadaj
tragedia to dopiero będzie jak Listkiewicz do dymisji się nie poda, a sędzia F. nie zacznie gadać :wink:

colo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: colo » 26 maja 2005, 13:11

pewnie Listek sie nie poda do dymisji,bo on uwaza ze to tylko "czarna owca"sie przytrafila!!!ten czlowiek chyba zyje w Luxemburgu,bo napewno nie w Polsce-panie prezesie,albo pan jest zaklamany albo ma takie klapki na oczach ze nie widzi wlasnego nosa!przeciez korupcja w pilce byla,jest i bedzie!czytal ktos srodowy sport?wywiad z anonimowym gosciem ktory przed meczem kupuje sedziow w 5 lidze slaskiej!to jest dopiero 5 liga a gdzie tam 4,3,2,1?tam to dopiero kasa leci!i nikt tego nie wytepi a juz napewno nie listek!pozdro dla wszystkich kibicow!!

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 26 maja 2005, 13:17

Maju_FCI pisze:Liga Polska to jedno wielkie bagno i tak będzie jeszcze dłuuuugo dopóki rządzić nie zaczną jacyś kompetentni ludzie pokroju choćby Zbyszka Bońka...normalnie płakać mi się chce jak oglądam niektóre mecze w naszej lidze. Przecież to jest odrazu do wychwycenia czy mecz jest sprzedany czy nie.
Nie przesadzaj.
Liga Polska to bagno?To czym w takim razie jest Bundesliga?Bagnem do dziesiatej potegi.
To co dzieje sie u nas,to nic w porównaniu do tego co działo sie przez ostatnie 10 lat w Bundeslidze.Ostatnie aresztowania sedziów w Niemczech to tylko czubek góry lodowej.
A czy inaczej jest w Angli,Hiszpanii ,Włoszech?Nie.Wszedzie na swiecie jest korupcja wsród sędziów.
Takze nie rozumiem takiego gadania,,U nas to jest źle,wszyscy kradną i w ogóle Polska to najgorszy kraj na swiecie".Rozgładnijmy sie wokół-wclae u nas nie jest tak źle(przynajmniej jezeli chodzi o poziom sedziowania)-nie odbiegamy niczym od swiatowej sredniej.

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 27 maja 2005, 0:29

Obserwator pisze:
Maju_FCI pisze:Liga Polska to jedno wielkie bagno i tak będzie jeszcze dłuuuugo dopóki rządzić nie zaczną jacyś kompetentni ludzie pokroju choćby Zbyszka Bońka...normalnie płakać mi się chce jak oglądam niektóre mecze w naszej lidze. Przecież to jest odrazu do wychwycenia czy mecz jest sprzedany czy nie.
Nie przesadzaj.
Liga Polska to bagno?To czym w takim razie jest Bundesliga?Bagnem do dziesiatej potegi.
To co dzieje sie u nas,to nic w porównaniu do tego co działo sie przez ostatnie 10 lat w Bundeslidze.Ostatnie aresztowania sedziów w Niemczech to tylko czubek góry lodowej.
A czy inaczej jest w Angli,Hiszpanii ,Włoszech?Nie.Wszedzie na swiecie jest korupcja wsród sędziów.
Takze nie rozumiem takiego gadania,,U nas to jest źle,wszyscy kradną i w ogóle Polska to najgorszy kraj na swiecie".Rozgładnijmy sie wokół-wclae u nas nie jest tak źle(przynajmniej jezeli chodzi o poziom sedziowania)-nie odbiegamy niczym od swiatowej sredniej.

zgadzam sie, nie tylko w Polsce jest ten problem.... moim zdaniem najbardziej przesiąknietą przez korupcje ligą jest serie A .... ale u nas tez nie jest najlepiej, przeraza mnie bezczelnosc niektorych sedziow, niedawno złapali Antoniego F. a juz w tej kolejce ewidentnie sprzedano mecz GKS-u z Odrą .... Gieksa spadła bo nie zapłaciła, bo nie sądze ze przypadkiem jest ze pada bramka dla Odry w 5 min doliczonego czasu i odrazu po tej bramce sedzia konczy mecz .... zgarnol zasłuzone baty od kibiców GKS-u ale pewnie zrekompensuje to sobie wakacjami na majorce .... za 100 tys moze odpoczywac i odpoczywac i jeszcze mu zostanie ... ale chyba dostał wiecej wkoncu to był mecz o utrzymanie ....ciekawe jaki jest cennik .... ja stawiam ze conajmniej 150 tys za utrzymanie dostał. Kto da wiecej ??

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 maja 2005, 0:43

Dodam do tego co mówisz, że nawet włoscy bukhmacherzy nie chcą obstawiać ostatniej kolejki Serie A, w której większość meczów będzie toczona o utrzymanie...I jak się nie mylę, te wszystkie mecze zostaną wycofane...od dawna po Italii chodzą głosy, że sędziowie zawsze pomagają Juve...ale w sumie czasami się to sprawdza, a czasami nie...Wszyscy pamiętają niedawną aferę związaną m.in. z drużyną Sieny, i o sprzedawanie meczów w poprzednim sezonie...wcześniejsze afery jak "Czarny Totek" -> czy jak to tam było :wink:, dowodzą, że w Serie A korupstwo już się dobrze zapleniło... :evil:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 maja 2005, 11:44

http://www.xsport.pl/xsport/new/index.p ... wsID=24518

Widać, że zatrzymanie Antoniego F. coś ruszyło, bo oto wychodzą na jaw kolejne "nieczyste zagrywki" tym razem w roli głównej prezes PZPN - u
Dziwne, mówił że jest w szoku po aresztowaniu F. bo pierwszy raz spotkał się z takim przekrętem, czy aby napewno :? :lol:

heh właśnie się skończyła relacja live konferencji prasowej zwołanej przez prezesa Listkiewicza :lol: w której to cały czas przekonywał zebranych dziennikarzy, że on nigdy nie miał do czynienia z korupcją (tzn. osobiście nie brał w tym udziału)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”