Stadion Narodowy - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 wrz 2005, 22:32

Scyzoryk pisze:Cosik słyszałem że ITI nie chce aby Legia przenosiłą siena nowy stadion tylko chcą rozbudowywać i modernzować istniiejący stadion :shock: A zresztą jak ten narodowy kiedys powstanie :lol: :lol: :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2: To niech sobie tam POLONIA pogrywa .
Trybuna zakryta nie moze zostac zburzona bo stanowi jaks historyczna czesc Warszawy. Nowy obiekt ma byc zbudowany obok istniejacego stadionu. Ale co plan to innaczej .......

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 03 wrz 2005, 0:58

MARCINNN pisze:Ja jakiś czas temu słyszałem, że w Krakowie miał powstać stadion narodowy i miały tam tez grać Wisła i Cracovia ale działacze obu klubów się nie zgodzili :shock: :shock: i stadion nie powstanie. To prawda, słyszeliście coś o tym? Bo ta sprawa wydaje mi się trochę śmieszna. Jeśli Polscy działacze będą tak dalej postepować to nigdy się nie doczekamy prawdziwego stadionu...
Słyszałem kiedys o tym i mysle ze bardzo dobrze sie stało ze nie bedzie wspólnego stadionu bo po pierwsze byłby to pewnie jakis kolos ktory przez wiekszosc sezonu swieciłby pustkami.... po drugie projekt był krytykowany przez kibiców obu druzyn tak wiec nie było sensu go budowac skoro i kibice i prezesi mieli wątpliwosci ..... lepiej bedzie jak powstaną dwa stadiony mniejsze niz jeden kolos, którego nie akceptują kibice. No ale nie dziwie im sie ze nie chciecli dzielic stadionu z najwiekszymi wrogami, oczywicie zaraz ktos napisze ze Inter i Milan grają razem na San Siro ale tam sytuacja wyglada inaczej i oni nauczyli sie ze sobą zyc przez te wszystkie lata a u nas byłoby trudno przyzwyczaic sie do takiego stanu. Tak wiec projekt ten to totalna porazka nikomu sie nie podobał i dobrze ze upadł ..... niech kazdy siedzi po swojej stronie błoń i bedzie gutt :wink: Wisła potrzebuje stadionu na 20-25 tys i taki sobie buduje. Cracovia ma w planach stadion na kolo 15 tys co im wystarcza wiec nie widze powodów zeby budowac razem.

alex90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 03 wrz 2005, 17:47

byłam wczoraj w Chorzowie(piątek) i qurde ochrony już w trzy i troszkę każde wejście ochrona. Chciałam zrobić parę fotek ale stadionowi nie piłkarzom. Ale to jest ciekawe. Miał być zakaz wchodzenia jak był trening a dziennikarzy wpuszczali, miał być zakaz dla wszystkich to co oni mają jakieś specjalne prawa czy coś. Grrr chamstwo.

Awatar użytkownika
postcard
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: postcard » 04 wrz 2005, 0:34

Mam 19 lat i chyba nigdy nie dożyję powstania stadionu Narodowego... Powinien to być jednak kolos (ewentualne euro) tak na 50 tyś, przy odpowiedniej cenie biletów stadion zapełniłby się na 100%, i pownien to być stadion tylko dla reprezentacji. Jestem za tym aby był on w Warszawie bo to stolica, największe miasto, i jest w mniej więcej w centrum Polski, bo ciężko jest mieszkańcom np: Białegostoku czy Swinoujścia dojechać Chorzowa. A do Warszawy zawsze blisko :) Więc:

Gigant w Warszawie!!!

Ps: PKP powinno robić specjalne pociągi na reprezentację :!:

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 04 wrz 2005, 10:18

postcard pisze:Mam 19 lat i chyba nigdy nie dożyję powstania stadionu Narodowego... Powinien to być jednak kolos (ewentualne euro) tak na 50 tyś, przy odpowiedniej cenie biletów stadion zapełniłby się na 100%, i pownien to być stadion tylko dla reprezentacji
Jeśli już powstał by taki stadion to szkoda żeby sie marnował i stał bez sensu przez 3, 4 miesiące. Owszem można tam organizować różnego rodzaju imprezy ale to nie to samo co mecze ligowe. Natomiast co do tego żeby stadion był w Warszawie ( jeśli w ogółe powstanie ) :wink: :wink: to jestem za.

Awatar użytkownika
postcard
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: postcard » 05 wrz 2005, 0:53

Ale co jak co, z kolegą po paru kielichach doszliśmy do wniosku że stadion narodowy powninien powstać w Opolu, pomyślcie mecz z niemcami, stadion cały pełny!Ale nie, Polak(ja jestem Polakiem w 100%) i wtedy stadion nawet na 100 000 byłby pełny tylko po to aby pokazać niemcom że my potrfimy! Bo co Polska jest jedyna i najlepsza...

alex90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 06 wrz 2005, 18:02

no to jeśli wybudują stadion TYLKO dla repr. to seryjnie będzie się marnował. Na śląsku jest jeden 48 tys. (nie wiem czemu ale na mecz z Austrią sprzedawali tylko 45 tys biletów[może chodzi o bezpieczeństwo, nie wiem])i będzie się marnował chyba że Unia da na przeróbke tego stadionu na lekkoatletyczny :roll:.

I takie moje refleksje(nie brać ich do siebie):
No a tak w ogóle, niby ma być tam w Wa-wie 15 tys. kibiców na meczu z Walią i tam w Wa-wie ma powstać nowy narodowy. Jeśli tak to może w 2006 narodowym zostanie stadion w Kielcach? :wink:

Awatar użytkownika
gikerek
Ja tu tylko nabijam
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gikerek » 06 wrz 2005, 18:52

jakim opolu w pruszkowie tylko tam..

Ryma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ryma » 14 lis 2005, 17:16

Myślę że najlepsze miejsce na station na MŚ 2012 będą przedmieścia jakiegoś miasta. Najlepiej gdyby był to Poznań ponieważ leży miejwięcej na środku polski, a Polska na srodku Europy.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 18 lis 2005, 14:24

Ryma pisze:Myślę że najlepsze miejsce na station na MŚ 2012 będą przedmieścia jakiegoś miasta. Najlepiej gdyby był to Poznań ponieważ leży miejwięcej na środku polski, a Polska na srodku Europy.
taaa Poznan mniejwiecej w srodku Polski :shock: :shock: byl w szkole taki przedmiot jak Gografia??? zwlaszcza geografia Polski?!! to sobie przypomnij albo zoabcz na mape bo zal aptrzec na takie wpisy.

alex90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 18 lis 2005, 16:12

środek Polski to Łęczyca a dokładniej Piątek. A tak jeśli chodzi o stadion, to moim zdaniem powinien być to region z tradycjami. Aby było po coś tam przyjechać(nie tylko aby zobaczyć stadion). Ale znając nasz PZPN to będzie w Warszawie....

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 18 lis 2005, 20:52

Ryma pisze:Myślę że najlepsze miejsce na station na MŚ 2012 będą przedmieścia jakiegoś miasta. Najlepiej gdyby był to Poznań ponieważ leży miejwięcej na środku polski, a Polska na srodku Europy.
No fakt, że Poznaniowi do środka Polski brakuje ładnych "parę" kilosów, aczkolwiek sam pomysł niezły, bo tam miałby kto na te mecze chodzić...

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 lis 2005, 20:57

Właśnie tym powinien się kierować PZPN i rząd. Frekwencją. Co z tego , że zbudują ładny , duży stadion w ładnym , dużym miejscu , skoro na zwykłych meczach kibiców będzie garstka? Bo to aż żal patrzeć na takie sytuacje. Co do Poznania to nie wiem. Jeśli 25tys. stadion jest zapełniony tylko w meczach z Legią to taki. ok.40tys. tylko w meczach kadry by był pełen.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 18 lis 2005, 21:13

Diamen23 pisze:Właśnie tym powinien się kierować PZPN i rząd. Frekwencją. Co z tego , że zbudują ładny , duży stadion w ładnym , dużym miejscu , skoro na zwykłych meczach kibiców będzie garstka? Bo to aż żal patrzeć na takie sytuacje. Co do Poznania to nie wiem. Jeśli 25tys. stadion jest zapełniony tylko w meczach z Legią to taki. ok.40tys. tylko w meczach kadry by był pełen.
No Diamen niby tak, ale wymień inne miejsce w Polsce, w którym się stadion zapełnia, albo chodzi tylu widzów... No może zapełnia się stadion Wisły, ale jakby miał 40 tys. to nie wiem czy by tak było...

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 lis 2005, 21:27

Ajgor pisze:ale wymień inne miejsce w Polsce, w którym się stadion zapełnia, albo chodzi tylu widzów... No może zapełnia się stadion Wisły, ale jakby miał 40 tys. to nie wiem czy by tak było...
Najlepsze jest to , że nie ma takiego miejsca :roll: . Jakoś nie widzę miasta gdzie na mecz przyszłoby z 40tys. kibiców.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”