Piłkarska Gala 2005 - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 gru 2005, 20:09

Scyzoryk pisze:Sorry ale nikt w Kielcach nie spodziewał się ze Pichna bedzie tak strzelał jak strzela , dla nas to tez było zaskocznie .
Nie do wiary :shock: :rotfl:
Scyzoryk pisze:Szczególnie ze w tamtym roku w II lidze strzelił 17 bramek i został Królem strzelców , a teraz na półmetku ma już 16 .
Ojej, naprawdę? :D
Co za różnica? Król strzelców, to król strzelców, czyż nie? [bo oczywiście liczę, że Grzesiek dalej będzie równie skuteczny na wiosnę ;)].
Scyzoryk pisze:Pozatym nie rozumiem , o co ci chodzi ??
To masz pecha, że tak powiem.
Scyzoryk pisze:Czyli odkryciem powinien być ten kogo zupełnie nie znam ??
Ja tego nie powiedziałam.
Scyzoryk pisze:A co jak ja znałem wszystkich nominowanych już przed sezonem ?
To wtedy możesz wstrzymać się od głosu.
Scyzoryk pisze:to co na kogo głosować ??
Na Piechnę, bo przecież to taka nowość, że strzela bramki :lol:

Nie zrozumiałeś mnie. Po prostu odkryciem jest z reguły ten, o którym niewiele się słyszało, kogo niewiele się widziało, a pokazuje niezwykłe umiejętności, idealnie komponując się w ligę.
Jak można więc dopiero teraz zauważyć kogoś, kto od kilku lat prezentował się znakomicie? :>

Ach - i jeszcze jedno. Mam nadzieję, że nie powtórzy się sytuacja taka jak była ze Smolińskim. Tu okrzyknięto go odkryciem roku, a na wiosnę słuch o nim zaginął :roll:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 11 gru 2005, 20:40

futbolowa pisze:Na Piechnę, bo przecież to taka nowość, że strzela bramki Laughing

No co to za różnica czy strzela w V , IV , III czy w I :) co nie :) :lol:
futbolowa pisze:Nie zrozumiałeś mnie. Po prostu odkryciem jest z reguły ten, o którym niewiele się słyszało, kogo niewiele się widziało, a pokazuje niezwykłe umiejętności, idealnie komponując się w ligę.

Nie wiem czy w tamtym roku już wszyscy w Polsce wiedzieli kim jest Piechna .
futbolowa pisze:Scyzoryk napisał:
Sorry ale nikt w Kielcach nie spodziewał się ze Pichna bedzie tak strzelał jak strzela , dla nas to tez było zaskocznie .

Nie do wiary Shocked Rotfl

Nie słyszałaś komentarzy na początku tego sezonu typu " Piechna był dobry w III i w II lidze ekstraklasa to o wiele większy poziom , Piechna jest cienki itp."
A co jak ja znałem wszystkich nominowanych już przed sezonem ?

To wtedy możesz wstrzymać się od głosu.

taa napewno całe Kielce i okolice głosują na Piechne :) 8)

futbolowa pisze:Jak można więc dopiero teraz zauważyć kogoś, kto od kilku lat prezentował się znakomicie? Łypiący

Poza Kielcami o Piechnie jeszcze 2 lata temu nie mówił praktycznie nikt . Moim zdaniem Piechna zasłuzył na tytuł odkrycia roku , myślisz ze przed sezonem ktoś myślał ze Piechna strzeli 16 bramek ?? Mówiono o 10 przez cały sezon ze to maks .

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 gru 2005, 20:47

Scyzoryk pisze:No co to za różnica czy strzela w V , IV , III czy w I Smile co nie Smile Laughing
No właśnie, co za różnica? Jak we wszystkich ligach mamy tak samo żałosnych obrońców, bo przecież większość z nich to Czesi i Macedończycy :?
Nie wiem czy w tamtym roku już wszyscy w Polsce wiedzieli kim jest Piechna .
Nie mówię, że wszyscy. No, ale jak już w telewizji o nim mówili, to znaczy, że taki nieznany to on nie był ;)
Scyzoryk pisze:Nie słyszałaś komentarzy na początku tego sezonu typu " Piechna był dobry w III i w II lidze ekstraklasa to o wiele większy poziom , Piechna jest cienki itp."
Nie :> Niebardzo przejmuję się ludźmi mocnymi tylko w gębie, napinającymi się w necie, albo na trybunach ;) Jak się takie rzeczy gada, trzeba samemu wejść na boisko i pokazać, że jest się lepszym.
Scyzoryk pisze:taa napewno całe Kielce i okolice głosują na Piechne
No i słusznie - to w dużej mierze dzięki niemu klub trafił do pierwszej ligi. No i teraz - również dzięki niemu - o Kielcach zrobiło się naprawdę głośno.

Scyzoryk pisze:myślisz ze przed sezonem ktoś myślał ze Piechna strzeli 16 bramek ?? Mówiono o 10 przez cały sezon ze to maks .
Kto tak mówił? Jeżeli jakiś fachowiec pokłonię się przed Tobą. Ale nie sądzę :? :?

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 11 gru 2005, 21:02

myślisz ze przed sezonem ktoś myślał ze Piechna strzeli 16 bramek ?? Mówiono o 10 przez cały sezon ze to maks .

Kto tak mówił? Jeżeli jakiś fachowiec pokłonię się przed Tobą. Ale nie sądzę Confused Confused

A któryś fachowiec mówił ze strzeli 16 ?? On sam powiedział ze bedzie się cieszył z 12 przez cały sezon . Wielu "fachowców" pisało ze Korona moze mieć problem z napastnikami .

Powiem ci ze ja jakoś przed sezonem wierzyłem w Piechne , ale sądziłem ze strzeli 15 bramek przez cały sezon , pomyliłem się :)
No i słusznie - to w dużej mierze dzięki niemu klub trafił do pierwszej ligi. No i teraz - również dzięki niemu - o Kielcach zrobiło się naprawdę głośno.
Zapomniałaś o naszych białych kibicach i jazdach na Hernaniego też było o nas głośno , albo o pojednaniu dla papieża z kszo :(

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 gru 2005, 22:08

Scyzoryk pisze:A któryś fachowiec mówił ze strzeli 16 ?? On sam powiedział ze bedzie się cieszył z 12 przez cały sezon . Wielu "fachowców" pisało ze Korona moze mieć problem z napastnikami .
Ale fachowcy nie mają możliwości rzucać sobie 'ten strzeli tyle, tamten tyle' - nie są od oceniania tego. A tym bardziej od mówienia 'ten na pewno nie strzeli więcej niż...' :? ;)

Scyzoryk pisze:Powiem ci ze ja jakoś przed sezonem wierzyłem w Piechne , ale sądziłem ze strzeli 15 bramek przez cały sezon , pomyliłem się
No - nie wiadomo czy na wiosnę będzie strzelał :P

Zapomniałaś o naszych białych kibicach i jazdach na Hernaniego też było o nas głośno , albo o pojednaniu dla papieża z kszo
Fakt. Ale i tak największy szum jest wokół Piechny ;)

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 12 gru 2005, 7:23

Futbolowa w której lidze gra ten zespół skąd przyszedł Błaszczykowski do Wisły -IV liga ?
No, to pewnie było o nim głośno, że sie marnuje w czwartej lidze chłopak....eeeee już nie może być odkryciem. Co to za różnica IV czy I liga.

W sumie rozumiem futbolową, że faworyzuje Błaszczykowskiego jak go zna (pewnie chodziła z nim na upojne spacery pod Jasną Górę:wink:) kto by nie głosował.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 12 gru 2005, 17:29

wazi pisze:Futbolowa w której lidze gra ten zespół skąd przyszedł Błaszczykowski do Wisły -IV liga ?
IV

wazi pisze:No, to pewnie było o nim głośno, że sie marnuje w czwartej lidze chłopak...
Niebardzo. W Częstochowie w ogóle nikt go nie znał. Głównie dlatego, że grał w Stradomiu, a nie w Rakowie. Podrzędne kluby nie cieszą się tu najlepszą sławą :P
Poza tym wiadomo kto jest wujkiem Błaszczykowskiego ;) ;)
wazi pisze:W sumie rozumiem futbolową, że faworyzuje Błaszczykowskiego jak go zna (pewnie chodziła z nim na upojne spacery pod Jasną GóręWink) kto by nie głosował.
Bez przasady :shock: Znamy się tylko z widzenia... :roll:

I głosuję na niego nie dlatego, że jest stąd, że mamy wspólnych znajomych, że to, czy że tamto :? :? Po prostu jest największym objawieniem tej jesieni. Jest naprawdę utalentowany i - jak już wspominałam - cenię go za to, że umiał się przebić z czwartoligowego średniaka do pierwszego składu drużyny mistrza Polski. Osobiste kwestie nie mają tu nic do rzeczy.
A gdyby nie było Kuby wśród nominowanych zagłosowałabym na Fabiańskiego, który za jakiś czas dogoni swego poprzednika w bramce Legii - Artura Boruca.
W tek kategorii nigdy nie zagłosowałabym na Piechę, bo żadne z niego objawienie... :roll: Ale i tak pewnie wygra, bo żyjemy w zacofanym kraju :shock: :roll:

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 12 gru 2005, 18:36

Jeśli chodzi o Piechne i o głosy dla niego to wg mnie jest on murowanym faworytem bo większość kibiców w Polsce po prostu go nie znała zanim nie strzelił tych kilku bramek w ekstraklasie. :wink:

Wracając do A. Ptaka to jako kibic Pogoni mogę powiedzieć, że zdecydowanie nie zasłużył on sobie na nagrodę działacza roku. Fakt, uratował on nasz klub i wiele rzeczy które obiecał zrealizował. Sportowa Spółka jako jedna z niewielu w Polsce nie ma żadnych długów. Jednak nie może być tak, że codziennie boje się, że klub nie ma już sponsora lub co gorsza przestał istnieć, a drużyna jest już w innym mieście. Gdy Ptak przychodził do Szczecina niemal przysięgał, że nie będzie starał się o grunty albo, że nie przejmie 100 % akcji Pogoni - jak się okazało parę miesięcy temu odebrał te ostatnie kilka procent kibicom, pytanie tylko po co :?: :(

Ciekaw jestem natomiast kto dostanie nagrodę dla najlepszego polskiego piłkarza, już nie ma takiego zdecydowanego faworyta jak rok czy dwa lata temu. :)

:wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 15 gru 2005, 15:09

MARCINNN pisze:zdecydowanie nie zasłużył on sobie na nagrodę działacza roku
Na taką nagrdoę to u nas nie zasłużył nikt. To jest żenada co odstawiają prezesi w tym sezonie :? :?

MARCINNN pisze:Ciekaw jestem natomiast kto dostanie nagrodę dla najlepszego polskiego piłkarza, już nie ma takiego zdecydowanego faworyta jak rok czy dwa lata temu.
Pewnie Dudek wygra, bo przecież 'dzięki niemu Liverpool wygrał w LM'. Mam jednak nadzieję, że szanowne żyri [:P :P] będzie patrzyło na to w przekroju całego minionego roku, a nie tylko jednego wielkiego meczu.
W tym roku na nagrodę zasłużyli najbardziej Boruc i Smolarek, godnie reprezentujący nasz graj w obcyh, bardzo dobrych ligach :)

Adradinho
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adradinho » 17 gru 2005, 22:02

Super, ze Pilakrzem Roku zostal Euzebiusz Smolarek. Napastnik Borussii Dortmund ma za sobą wspaniały rok. W Bundeslidze jest jednym z najskuteczniejszych zawodników. Przez cały rok na niemieckich boiskach Ebi strzelił 15 goli. W reprezentacji debiutował już prawie cztery lata temu, lecz dopiero w drugiej połowie tego roku wywalczył w niej sobie mocną pozycję. Jeśli chodzi o wyszkolenie techniczne, to niewielu mu dorównuje w kadrze.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 gru 2005, 22:02

A wiec gala za nami :!:
Lista nagrodzonych:

Piłkarz Roku 2005: Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund)

Trener Roku 2005: Paweł Janas (reprezentacja Polski)

Drużyna Roku 2005: Reprezentacja Polski

Ligowiec Roku 2005: Grzegorz Piechna (Kolporter Korona Kielce)

Odkrycie Roku 2005: Grzegorz Piechna (Kolporter Korona Kielce)

Działacz Roku 2005: Krzysztof Klicki (Kolporter Korona Kielce)

Orange Fair Play: Pogoń Szczecin

Laureaci plebiscytu "PN"
czeher pisze:Piłkarz: Artur Boruc - chyba nawet on sam nie wierzyl iz moze zrobic tak znaczace postepy w rok- 1 bramkarz kadry i Celticu
Trener: Paweł Janas - awans do MS, pzoa tym nie ma chyba innego kandydata, moze Wieczorek ale troche naciagane
Odkrycie: Grzegorz Piechna - patrz wyzej
Drużyna: Repra, po tym co pokazaly nasze klubowe zepsoly nie widze innej mozliwosci
Ligowiec: Grzegorz Piechna - patrz wyzej
Działacz: Krzysztof Klicki - no coz najlepszy dzialacz

Jestem pewny ze w 99% tak bedzie wygladac lista nagrodzonych
No wiec pomylilem sie tylko z pilkarzem roku - zamiast Boruca jest Ebi

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 gru 2005, 22:24

Jednak tytuł najlepszy piłkarz powinien przyznany być za najlepsza forme przez cały rok, a nie za największy postep czy za swietna koncówke sezonu.Wiec tytuł najlepszego piłkarza moim zdaniem powinien trafic do rak Tomasza Frankowskiego.Lecz to tylko moja subiektywna ocena

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 17 gru 2005, 22:28

Babel pisze:Jednak tytuł najlepszy piłkarz powinien przyznany być za najlepsza forme przez cały rok, a nie za największy postep czy za swietna koncówke sezonu.Wiec tytuł najlepszego piłkarza moim zdaniem powinien trafic do rak Tomasza Frankowskiego.Lecz to tylko moja subiektywna ocena
Wg. tego Twojego kryterium Smolarek również zasłużył na ta nagrodę.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 gru 2005, 22:32

No to tak mniej-więcej trafiłam ze wszystkimi, poza Fair Play.
Co prawda moje osobiste typy [czyli działacz, drużyna i odkrycie] nie bardzo się sprawdziły, jednak te, które wymieniłam jako najbardziej prawdopodobne się sprawdziły :roll:

No i brawa dla wszystkich :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 gru 2005, 22:37

Wg. tego Twojego kryterium Smolarek również zasłużył na ta nagrodę.
Wg. mojego kryterium Smolarek zasługuje na nagrode, ale u mnie zająl by drugie miejsce.Franek wiecej strzelił dla reprezentacji.Był kluczowa postacia w całych eliminacjach, natomiast Ebi dobrze grał tylko w konówce sezonu reprezentacyjnego.Wydaje mi sie ze na niekorzysc Franka przemawia to ze strzela bramki w II lidze hiszpanskiej, choc nie potrafie racjonalnie wytłumaczyc dlaczego.
W zasadzie ta nagroda jest tylko prestizowa wiec nie bede z tego powodu skakał z mostu.Niech nasza reprezentacja ma tylk takie problemy
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”