Olisadebe - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 sty 2007, 18:40

- Jak osiągnąć wysoka formę, skoro brakuje mi meczowego rytmu. Jeśli to się nie zmieni, to za półtora roku skończę z zawodowym futbolem. I będę już grał tylko czasami, w niedzielę. Z kumplami. Pięciu na pięciu. Wyłącznie dla przyjemności – zdradził Przeglądowi Sportowemu Emmanuel Olisadebe, zawodnik greckiej Skody Xanthi
Zapowiadał sie kapitalnie, jednak kiedy juz powinien odchodzic z Aten tego nie zrobił... Mogł wrocic do Polski i pewnie mialby jakies szanse, tak moze i jest nawet zdorwy, tylko co z tego skoro szans nie dostaje. Trzeba było pomyslec o dalszej karierze, a nie o lepszej kasie. Trudno oczekiwac, ze jeszcze pokaze klase jak w sezonie MŚ w 2002...
Swoje 5 minut miał, tylko 5 minut... :?

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 23 sty 2007, 19:08

Powrot do Polski, to dla niego najlepsze wyjscie IMO. W naszym kraju ma dobra marke i jesli jakis klub zdecydowalby sie go sprowadzic, to pewnie by gral, a nie siedzial na lawie. Swego czasu duzo mowilo sie o Wisle... Szkoda go, mam nadzieje, ze rozwiaze kontrakt ze Skoda i wroci do kraju. W Grecji jest juz skonczony. Zapraszam do Lecha Poznan :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 sty 2007, 19:16

Oj raczej, watpie zeby on chciał rozwiazac kontrakt. Wtedy nie byłoby rekonpensaty, a skoro za siedzenie mu płaca to zbytnio nie bedzie nalegał. Pewnie juz niedługo sie jego przygoda w Grecjii skonzy, bo raczej trudno zeby jeszcze ktos sie nim tam zainteresował, choc Tarachulski gdzies tam gra. W Polsce jeszcze na poziomie mogłby pograc, tylko nie do Lecha, bo dopiero co do Poznania wrocił Milcanski i to mi wystarcza... JAk ma zarabiac tyle co Reiss albo i wiecej, a byc moze bedzie siedział i sie leczyl to niech idzie i sciaga kase z innych(najlepiej przykladem Kaczorowskiego) :P

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 23 sty 2007, 20:08

Tylko, ze Reissik nie bedzie gral wiecznie, a Micanski czy Pitry to mimo wszystko nie sa godni nastepcy. Gdyby Oli byl zdrowy, na pewno podolalby wyzwaniom, jakie niesie za soba gra w Kolejorzu. Cos mi jednak mowi, ze Franz nie zgodzilby sie na ten transfer. Poza tym teraz podobno celuje w jakiegos krola strzelcow peruwianskiej ligi :wink:
Mam nadzieje, ze Oli jedak sie nie podda i nie skonczy tak jak Szymkowiak...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 sty 2007, 20:20

Narzie nic nie wskazuje, zeby Oli dotrzymal wieku Reissa na boisku w takiej formie, wiec wole Dembinskiego i Reissa na boisku niz Olisadebe w szpitalu. Jeszcze do tego wiecej go w brukowcach niz na boisku.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 sty 2007, 22:54

Z tego co sie orientuje to Oli nie ma zadnej kontuzji... Jest zdrowy. Sam tak twierdzi. Nawet Arek Malarz potwierdza jego slowa i dodaje ze na jednym z treningow Oli tak depnal ze nikt nie mogl go zatrzymac :!:
Problem stwarzaja prezesi :!: Podobno nie podobalo im sie ze jak Skoda grala w Atenach z PAO to kibice Panathinaikosu przywitali go owacja a on podbiegl im podziekowac :!: Chyba to normalne :?: A oni mu robia wyrzuty.

Wiec rada jedna. Chyba Oli musi uciec z Grecji i najlepiej jakby zakotwiczyl w Polsce :!:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sty 2007, 9:53

bartbuks pisze:Problem stwarzaja prezesi Podobno nie podobalo im sie ze jak Skoda grala w Atenach z PAO to kibice Panathinaikosu przywitali go owacja a on podbiegl im podziekowac Chyba to normalne A oni mu robia wyrzuty.

Wiec rada jedna. Chyba Oli musi uciec z Grecji i najlepiej jakby zakotwiczyl w Polsce

Trudno wiezyc, ze skoro dali mu jeden z najwyzszych kontraktow i nie gra, bo przywitał sie z kibicami poprzedniego klubu. Nawjidoczniej trener nie widzi u niego formy, przynajmniej takiej, ktora pomogła by pomoc Xanti. Oli z własnej woli nie ucieknie.. :wink:

Awatar użytkownika
waldemarkoc
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: waldemarkoc » 28 sty 2007, 1:16

Duży talent, ale zbyt częste kontuzje.
Dla mnie to, mimo wszystko, najlpszy zawodnik ostatniej dekady, jaki grał w polskiej lidze!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 sty 2007, 1:53

Dekada =10 lat :?:
To juz wiem dlaczego poziom u nas jest taki niski. Skoro zawodnik pokroju Olisadebe jest najlepszy w przekroju 10 lat...
Powanie juz piszac mysle ze jakis 20 mzoe 30 lepszych by sie znalazło...

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 kwie 2007, 9:11

Wie ktoś co u naszego reprezentanta? Słyszałem tylko, że przeszedł do Xanthi, ale to chyba wszystko co było o nim słychać. Podobno wogóle nie gra, z żoną się rozwiódł i nie wiem co tam jeszcze :roll: Poczytałbym sobie o nim jakieś ostatnie newsy, nawet z życia :wink:

Awatar użytkownika
krowka_smieszka
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krowka_smieszka » 15 kwie 2007, 13:40

Fishbone pisze:z żoną się rozwiódł
tego jeszcze nie slyszalem :lol: tez jestem ciekaw co tam sie dzieje u naszego ciemnoskorgo napadziora :D

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 15 kwie 2007, 14:41

Fishbone pisze:z żoną się rozwiódł
ach te kobiety :P
Pamiętam jeszcze jak strzelał dla reprezentacji to go kochała :lol: Wywiady w VIVIE, reportaże o 'Polce która wyszla za czarnoskórego piłkarza'... Strzelał bramki,był bohaterem, zarabiał= kochała go, teraz nic nie gra, więcej kontuzji niż minut na boisku i odrazu koniec... Dziwią mnie postawy takich kobiet :roll:
To jest coś w stylu jakby dziewczyna rzuciła chłopaka który jest w wojsku :wink:

No ale to przecież temat o Olim...:lol: :roll:

[EDIT]

UltraInter a Ty wiesz, że się tak mądrzysz?
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2007, 14:47 przez Moofasa, łącznie zmieniany 1 raz.

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 15 kwie 2007, 14:45

a skąd ty wiesz jaka była przyczyna rozstania :?: popatrz jaki mądry wszystkowiedzący user który na bank był na sprawie rozwodowej...a może pił za dużo, może ją bił...nic nie wiesz :/

Awatar użytkownika
krowka_smieszka
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krowka_smieszka » 15 kwie 2007, 16:05

Moofasa pisze:Pamiętam jeszcze jak strzelał dla reprezentacji to go kochała Laughing Wywiady w VIVIE, reportaże o 'Polce która wyszla za czarnoskórego piłkarza'... Strzelał bramki,był bohaterem, zarabiał= kochała go, teraz nic nie gra, więcej kontuzji niż minut na boisku i odrazu koniec...

pewnie w jakims stopniu masz racje :lol: bo napewno duzym znaczeniem dla niej bylo ze Oli byl slawny i zarabial dobra kase, ale pewnie po pewnym czasie przestalo jej to wystarczac i go zostawila :p dal sie po prostu wydymac :lol:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 15 kwie 2007, 17:13

krowka_smieszka pisze:dal sie po prostu wydymac
Kto się komu dał wydymać to ja nie wiem...

Jarzinho pisze:Powanie juz piszac mysle ze jakis 20 mzoe 30 lepszych by sie znalazło...
Jaki był tak był, ale to dzięki niemu pojechaliśmy na MŚ po latach przerwy. On nam zapewnił bilety do Korei. Potem analogia z Frankowskim.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”