Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sty 2026, 13:11
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 07 sty 2026, 15:33
Tennessee

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 07 sty 2026, 16:17
Wszystko zależy od psychiki chłopaka bo umiejętności napewno ma. Z jednej strony mógł dograć te pół sezonu w Jadze ale z drugiej strony ,no właśnie nie wiadomo co by było za pół roku i w razie kontuzji czy innych okoliczności mógłby nie mieć takiej okazji. Nic tylko życzyć mu powodzenia a nasze chłopaki z Porto napewno pomogą mu się ogarnąć z przystosowaniem do nowych warunków.Tennessee pisze: ↑07 sty 2026, 15:33Chłopak ma dopiero 17lat, wiadomo, że FC Porto inwestuje w przyszłość, ale zapłacona za niego kwota i te wpisy w kontrakcie, do tego nieoczywisty kierunek z którego przychodzi, to trochę jednak pokazuje, że liczą mocno na młodego Polaka.
Ciekawe na jakim poziomie ogólnym jest Pietuszewski w takiej skali FC Porto gdzie przewija się mnóstwo zdolnych graczy na przestrzeni wielu lat. No i ciekawe ila ma do nadrobienia względem nowych kolegów z drużyny.
Tak sobie przez chwilę pomyślałem czy przypadkiem te zachwyty nad Pietuszewskim nie są na wyrost. Młody jak to młody bywa chaotyczny na boisku, ma chwile lepsze i gorsze, natomiast trafił na świetny moment gdzie rósł razem z Jagiellonią, z trenerem Siemieńcem, z dobrze funkcjonującym środowiskiem, teraz to wszystko zostaje rozerwane.
Niewątpliwie teraz zaczyna się najtrudniejszy etap dla Pietuszewskiego, oczekiwania już teraz są olbrzymie, pewnie nawet większe w Polsce niż tam na miejscu, już latają te wszystkie tabelki, rankingi ile zapłacono za nastolatka... Nowy kraj, nowa rzeczywistość, latynoski sty gry w formacjach ofensywnych i zupełnie inna mentalność. Super, że są tam chłopaki z Polski, to na pewno pomoże, ale z większością i tak będzie musiał sobie sam poradzić.
FILIPPO828
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 07 sty 2026, 16:26
To ja właśnie w tej kwestii myślę odwrotnie, dzieciak jest naładowany dobrą energią, psychika, mental, te sprawy. Pytanie czy właśnie umiejętności dojadą do poziomu tak wysokiego.FILIPPO828 pisze: ↑07 sty 2026, 16:17Wszystko zależy od psychiki chłopaka bo umiejętności napewno ma.
Tennessee

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 07 sty 2026, 16:27
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 sty 2026, 17:33
A to nie Ty całą jesień pchałeś go do reprezentacji?Tennessee pisze: ↑07 sty 2026, 16:26To ja właśnie w tej kwestii myślę odwrotnie, dzieciak jest naładowany dobrą energią, psychika, mental, te sprawy. Pytanie czy właśnie umiejętności dojadą do poziomu tak wysokiego.FILIPPO828 pisze: ↑07 sty 2026, 16:17Wszystko zależy od psychiki chłopaka bo umiejętności napewno ma.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 07 sty 2026, 18:05
Tennessee

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 07 sty 2026, 18:11
Zupełnie się z Tobą nie zgadzam Oskar jest szybki świetny technicznie i pod tym względem spokojnie da sobie radę bo liga portugalska nie jest jakimś tam gigantem. Kwestia aklimatyzacji w nowym otoczeniu to moim zdaniem jest najważniejszeTennessee pisze: ↑07 sty 2026, 16:26To ja właśnie w tej kwestii myślę odwrotnie, dzieciak jest naładowany dobrą energią, psychika, mental, te sprawy. Pytanie czy właśnie umiejętności dojadą do poziomu tak wysokiego.FILIPPO828 pisze: ↑07 sty 2026, 16:17Wszystko zależy od psychiki chłopaka bo umiejętności napewno ma.
FILIPPO828
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 07 sty 2026, 19:07
Ale wiesz, że tam jest wielu takich piłkarzy, nawet jakby trafił do klubu takiego jak SC Braga, co dopiero mowa o FC Porto.FILIPPO828 pisze: ↑07 sty 2026, 18:11Zupełnie się z Tobą nie zgadzam Oskar jest szybki świetny technicznie i pod tym względem spokojnie da sobie radę
Tennessee

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 07 sty 2026, 19:16
nie dojdziemy do porozumienia mamy inne zdanie w tym temacie więcTennessee pisze: ↑07 sty 2026, 19:07Ale wiesz, że tam jest wielu takich piłkarzy, nawet jakby trafił do klubu takiego jak SC Braga, co dopiero mowa o FC Porto.FILIPPO828 pisze: ↑07 sty 2026, 18:11Zupełnie się z Tobą nie zgadzam Oskar jest szybki świetny technicznie i pod tym względem spokojnie da sobie radę
FILIPPO828
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 07 sty 2026, 19:27
Tennessee

FILIPPO828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 09 sty 2026, 17:26
Precel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 09 sty 2026, 17:31
Jak Dudek się żegnał to miał ponad 40, zaś Zieliński 19. Byli razem w kadrze na Liechtenstein, ale nie w tym samym momencie na boisku, więc nie wiem czy się liczy.
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 09 sty 2026, 18:03
FILIPPO828
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio