komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2005-2007 - Strona 5

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Kto zostanie mistrzem ?

BOT GKS Bełchatów
14
30%
Zagłębie Lubin
20
43%
Kolporter Korona Kielce
3
6%
Legia Warszawa
8
17%
Wisła Kraków
2
4%
ktoś inny ...
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 paź 2005, 10:33

kaczy pisze:Polonia Warszawa - Dyskobolia Grodzisk Wlkp

Groclin ma ostatnio sporo problemow . Najpierw Odpadli z Pucharu Uefa , kilka slabych spotkań w lidze , i jeszcze teraz ta zmiana na stanowisku trenerskim . Ale za przeciwnika mają fatalnie grająca Polonie , ktora ma zaledwie 1 zwycięstwo w tym sezonie i z ich gry wynika że są 1 kandydatem do spadku , Stawiam na wygraną Dyskoboli

po 1 ten mecz jest w Grodzisku ze wzgledu na instalacje "pogrzewanej murawy" w Warszawie - ciekawy czy bedzie to takie cos jak ich trybuna kryta
No nie wiem czy Polonia jest az tak beznadziejna, moim zdaniem bledy w obronie decydowaly o porazkach i mysle ze Kubicki sie z tym uporal bo jednak wolalbym zeby Polonia dalej grala w ekstraklasie
Jednak jeszcze pare dni temu stawialbym na wygrano Grodziska jednbak po zmianie trenera stawiam na remis!!!

MKS Pogoń Szczecin - Cracovia Kraków - bardzo ciekawy mecz !! jestem ciekawy jak cracovia bedzie walczyc o swoje wyplaty - chyba w dwoch meczach musza jeszcze 2pkt zdobyc zeby wyplacili im pelna kase, jednak Pogon ze indywidualnosciami bardzo ciezko ograc, co do remisu to zobaczymy, wg mnie mecz moze byc dobrym widowiskiem ale rownie dobrze moze rozczarowac i okazac sie zupelna klapa

Zagłębie Lubin - Legia Warszawa - mam nadizeje ze Smuda ogra swoj kolejny byly zespol, zwlaszcza ze gra na wlasnych smieciach, jednego czego jestem pewnie - nie zobaczymy wielu goli !!!

Amica Wronki - Górnik Zabrze - mysle ze Amica bez problemow upora sie z zabolami, prostu uszlo juz z nich powietrze - z kolejki na kolejke beda coraz nizej

Wisła Płock - Górnik Łęczna - raczej ciezko wskazac faworyta ale jezeli Jablosnki nie wygra tego spotkanie to juz kategorycznie moze pakowac walizki!!! ja oscylowalbym tutaj kolo wyniki 0"0

Odra Wodzisław Śląski - Arka Gdynia - no no widac ze Wąs tchnal cos w Arke, a moglo byc tak pieknie jakby nie blad bramkarza - zwycistwo w debiucie. Teraz myskle ze Arke stac na conajmniej remis w Wodzislawiu

Lech Poznań - GKS Bełchatów - tutaj tez Gks analogicznie do Arki zmienil swoje oblicze dzieki Lenczykowi, mysle ze trudno bedzie Kolejarzowi ograc podopiecznych Oresta

Wisła Kraków - Korona Kielce - mecz druzyn ktore w swych obazach maja bardzo odmienna atmosfere, po doniesieniach prasowych strach ciagle zaglada Engelowi w oczy - utrata pracy. Mysle ze niektorzy z Wisly juz wykurowali sie i moga zagrac na 100%, jezeli tak to bedzie to bardzo ciekawe widowisko
Jezeli jednak Engel zremisuje lub co gorsza przegra - Wisla na wlasnym boisku nie przegrala od bardzo dawno - to moze juz myslec o jakims innym miejscu pracy

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 paź 2005, 22:22

czeher pisze:o nie wiem czy Polonia jest az tak beznadziejna, moim zdaniem bledy w obronie decydowaly o porazkach i mysle ze Kubicki sie z tym uporal bo jednak wolalbym zeby Polonia dalej grala w ekstraklasie
Jednak jeszcze pare dni temu stawialbym na wygrano Grodziska jednbak po zmianie trenera stawiam na remis!!!

No wiesz ! Z tą grą co teraz prezentuje to jest raczej 1 z kandydatow .
Oglądalem calkiem niedawno mecz Z Wislą Krakow , gdzie bylo 1-0 dla wiselki . Wynik moze sugerowAĆ że nie jest wcale taka slaba , ale tak naprawde nie stworzyli se nawet zadnej grozej akcji . w kolejnym meczu z Leczna bylo podobnie , tylko że tam juz Gornik strzelil 3 bramki . W meczu z Belchatowem ja juz zwrocilem uwage na to spotkanie , i wiedzialem że bedzie znowu podobnie . i jak sie okazalo , nie myliłem sie . I jeszce gdy oglądalem ten mecz w Klubie Kibica , to wrazenia mialem takie same .
Wiec oni po prostu grają slabo ofensywny Futbol , i jeszcze do tego w wielu przypadkach obrona zawodzi . Myśle że jak nie zalapią jakiegoś przeblysku to ich sytuacja nie bedzie taka lagodna jak narazie . :idea:

No to teraz wroce do meczu z przed chwili :twisted:
Jakiez to bylo straszne....!!!
2-1 Dla Cracovi , gdzie przez koncowe 20 min sytuacja sie zmieniala diametralnie , i raz szale przejmowali jedni , a potem drudzzy . Jednak nie udazalo sie strzelic bramki nikomu , az do 95 min , kiedy to Bojarski , ktory byl kolem napędowym dla Craxow w tym meczu , wrzucal z rzutu wolnego , wprost na banke Tomasza Maskaly .
Trzeba zaznaczyć ze sędzia jeszcze nie podyktowal ewidentnego karnego w 91 min na Edim .
Po meczu Matlak Fanie sie wypowiadal na temat pracy arbitra . Mowil że jest nieudacznikiem Itp. :twisted:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 paź 2005, 22:30

czeher pisze:MKS Pogoń Szczecin - Cracovia Kraków - bardzo ciekawy mecz !! jestem ciekawy jak cracovia bedzie walczyc o swoje wyplaty - chyba w dwoch meczach musza jeszcze 2pkt zdobyc zeby wyplacili im pelna kase, jednak Pogon ze indywidualnosciami bardzo ciezko ograc, co do remisu to zobaczymy, wg mnie mecz moze byc dobrym widowiskiem ale rownie dobrze moze rozczarowac i okazac sie zupelna klapa
Jednak mecz stal na niezlym poziomie, druzyny na przemian nadawaly tempo gry. W sumie Pogon moze obarczyc sedziego za przegrana gdyz jakby zachowal sie inaczej w 92min to pewnie 3pkt zostaly by w Szczecinie a nie pojechaly do Krakowa - a mianowicie w 92min faulowany byl Edi i raczej na powtorce mozna bylo dopatrzec sie nieczystego zagrania jednak sedzia postanowil inaczej, szale goryczy przelal kilka chwil pozniej Moskala ktory po dosrodkowaniu Craxy z rzutu wolnego skierowal glowa pilke do siatki. Rozgoryczeni pilakrze pogonii nie mogli w to uwierzyc a placz Millara na srodku boiska jest tego najlepszym przykladem, drugim moze byc trener Panik ktory schodzil do szatni krzyczac "I jak my mamy wygrac skoro ewidetnych karnych nie gwizdza" (cos w tym rodzaju)
A teraz troche z innej beczki :arrow: widac ze najlepsza motywacja dla pilkarza jest grozba o nie wyplacenia calosci pensji, przynajmniej przynioslo to wymierne skutki w Cracovii, mieli zdobyc 5pkt w 3meczach a juz zdobyli 6pkt w 2meczach jeszcze sie okaze ze beda mieli 9pkt po 3 spotkaniach a jest to bardzo prawdopodobne gdyz graja u siebie z Polonia :!:

kaczy pisze:Po meczu Matlak Fanie sie wypowiadal na temat pracy arbitra . Mowil że jest nieudacznikiem Itp.

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 30 paź 2005, 19:13

12 KOLEJKA

Groclin - Lech 3-1
Bełchatów - Wisła P 3-0
Cracovia - Polonia 3-0
Odra - Pogoń 1-0
Wisła - Amica 0-0
Legia - Korona 1-0
Górnik Ł - Zagłębie 1-3
Arka - Górnik 3-0

Kolejka zakończyła się bez większych niespodzianek .
Groclin odnalazł skuteczność co pozwoliło mu odnieść cenne zwycięstwo w derbach Wielkopolski ( dobry debiut ligowy Liczki ) . Lechowi na pocieszenie zostaje status najbardziej widowiskowo grającej drużyny 42 bramki padły w 12 meczach .
Bełchatów utrzymał dobrą passę , która trwa od przyjścia Lenczyka i nie przegrał 3 meczu z rzędu . Wisła Płock gra bardzo słabo w tym sezonie i obecnie balansuje nad strefą spadkową , zapowiada się kolejna zmiana trenera . Obecnie Płock wyróżnia się najsłabszą obroną w lidze 24 stracone bramki .
Cracovia odniosła 4 ligowe zwycięstwo z rzędu . Po wpadce w pucharze Polski pasy udanie zrehabilitowali się swoim kibicom w meczu z Polonią co pozwoli włączyć się do walki o mistrza jesieni , być może i mistrza Polski co było by wspaniałym zwieńczeniem 100 letniej tradycji , która będzie obchodzona w przyszłym roku . Polonia po sensacyjnym zwycięstwie w Grodzisku nie potrafi przeciwstawić się kolejnym rywalom , po porażce w PP z Tur Turek , notują kolejną porażkę i bez zmian w składzie ich szanse na utrzymanie coraz bardziej spadają .
Mecz Legii z Koroną zapowiadał się jako największy szlagier tej kolejki .
Wdowczyk miał okazję zmierzyć się ze swoim byłym pracodawcą Klickim z którym musiał się rozstać niecały rok temu . Minusem tego spotkania były puste trybuny ( 1500 osób ) , konflikt Kibice - zygo trwa . Chuczne zapowiedzi lidera strzelców Piechny o strzeleniu bramki na Łazienkowskiej spęzły na niczym i musiał on z zerowym kontem pożegnać się z Warszawą .
Górnik Łęczna po zwolnieniu Boba Kaczmarka przegrywa z solidnie grającym Zagłębiem . Zmiana trenera nie wpłynęła mobilizująco na łęcznian i dalej pozostają bez zwycięstwa na swoim obiekcie . Moim zdaniem Łapa nie nadaje się jeszcze na I trenera , będzie mu bardzo trudno przekonać do siebie piłkarzy , ktorzy już z niejednego pieca chleb jedli . Jak braknie trenera z charyzmą to II liga wydaje się coraz bliższa .
Arka poszła za ciosem i po zwycięstwie w Wodzisławiu pokonała u siebie zabrzan , którzy w czwartym kolejnym meczu tracą 3 bramki . W Zabrzu robi się coraz nieciekawiej , czyżby kolejny śląski klub miał spaść do II ligi , albo i gorzej .
Mistrzowie Polski zagrali swoje spotkanie na zakonczenie kolejki . Wisła znajduje się ostatnio w dołku , zawirowania trenerskie mają zły wpływ na drużynę . Teraz krakowian czekają dwa mecze wyjazdowe a na zakończenie rozgrywek stoczą bój w derbach z Cracovią i wiceliderem Legią .
Ostatnie mecze zdecydują o mistrzu jesieni .

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 05 lis 2005, 9:38

We wczorajszym meczu Orange Ekstraklasy Lexch pokonał u seibie Cracovię 1:0 po bramce Gajtkowskiego w 70 minucie.

Dzisiajsze mecze:

Korona Kielce-Górnik Łęczna-Korona bedzie chciała się zemścić za porażkę w stolicy z Legią. Górnik jest w kryzysie, zajmuja przedostatnią pozycję.Typ:1
Górnik Zabrze-Wisła KrakówGórnik w poprzedni weekend przegrał z Arką aż 3:0. Wisła zremisowała z Amicą 0:0.Typ: 2.
Wisła Plock-Groclin-Grodziszczanie są w kryzysie, zajmują tylko 7 pozycję w tabeli, zaś Nafciarze 13. Typ 0(remis)
Zagłebie-Bełchatów-Zagłebie pokonało 3:1 na wyjeździe słabiutki Górnik Łęczna. BOT pokonał Wisłę Płock 3:0.Typ:0
Amica-LegiaNajciekawszy mecz 13 kolejki Orange Ekstraklasy. Amica zremisowała z krakowską Wisełką a Legia wygrała z Koroną 1:0. Typ:0
Pogoń-ArkaArka jest na fali i powoli podnosi z dolnej częsci tabeli. Pogoń w pierwszych kolejkach ekstraklasy była w czołówce, jednak potem obniżka formy i spadla w końcu na 9 miejsce. Typ: 1

kaniuka1980
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaniuka1980 » 19 lis 2005, 22:30

ludzie ta wisla jest beznadziejna bylem na meczu w gdynii, ale lipa nawet z wlasnej polowy nie mogli wyjsc , tragedia i oni chca do LIGI MISTRZOW z czym????? pytam sie z czym

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 24 lis 2005, 19:11

Zapowiedź 15 kolejki ( ostatniej ) naszej ekstraklasy .
Piątek :
Lech Poznań - Pogoń Szczecin 4 - 6
Sobota :
Korona Kielce - Groclin Grodzisk Wielkopolski 5 - 9
Wisła Plock - Odra Wodzisław 12 - 10
Amica Wronki - GKS Bełchatów 7 - 14
Górnik Zabrze - Górnik Łęczna 15 - 13
Polonia Warszawa - Arka Gdynia 16 - 11
Zagłębie Lubin - Cracovia 8 - 3
Niedziela :
Wisła Kraków - Legia Warszawa 1 - 2

Niestety po zakończeniu ostatniej kolejki nie będzie można sporządzić kompletnej tabeli , trzeba będzie poczekać na Polonię , która zaległe boje z Odrą rozegra w dniu Świętego Mikołaja .
Rezultaty osiągane w poprzednich kolejkach sprawiły , że na zakończenie rundy spotkają się drużyny walczące między sobą z górnej pólki jak i z dolnej . Czekają więc nas bardzo wyrównane spotkania .

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 24 lis 2005, 20:55

fala pisze:Lech Poznań - Pogoń Szczecin 4 - 6
Cholera... Ciężki mecz do analizy... Wydaje mi się, że będzie remis. Niewiadomo jak na Lech wpłynie to całe zamieszanie wokół klubu, jednak ostatnia porażka z Odrą powinna ich zmobilizować. Przyjeżdża do nich przecież nie bylejaki klub, bo Pogoń Szczecin. Ta po strasznie słabym meczu, jednak zwycięskim, z Polonią Warszawa, będzie prowadzona przez kapitalnego Ediego, który ostatnio zaliczył kolejny wspaniały występ, zdobywając 2 bramki. Może jednak dać znać zmęczenie, gdyż w tygodniu odbyły się mecze PP. Jak już pisałem stawiam w tym spotkaniu na remis, z rzędu 1:1, bądź 2:2.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 gru 2005, 0:56

http://sport.gazeta.pl/pilka/8,65029,3067450.html

Jestem po lekturze gazetowego podsumowania rundy jesiennej... jestem trochę zdenerwowany po lekturze gazetowego podsumowania rundy jesiennej...

W sumie nie ma się do czego teoretycznie przyczepić, stronniczością to nie zionie na kilometr, czytałem gorsze rzeczy... ale nawet mnie prawie przekonali, że w tym sezonie dla Legii majster to jak splunięcie i mam wrażenie jakby Wisła skończyła rundę na piątym miejscu, albo i niżej... Mam nadzieję, że zły mentalnie Paweł Brożek tego nie czytał, ani wtórny analfabeta Głowacki, czy też uparcie lansowany na szarą eminecję Miętta-Mikołajewicz, bo stracą jakąkolwiek wiarę w sukces.

Mimochodem znalazłem fragment, gdzie dziennikarze zagalopowali się potężnie:
W Krakowie jest już ponad cztery lata. Od ponad roku stara się o nową umowę gwarantującą mu nie tylko wyższe pobory, ale też dłuższy kontrakt. Szanse na powodzenie negocjacji są niewielkie, ale Mauro ani w głowie akcje w stylu "strajk włoski" czy inne próby wymuszenia podwyżki. Wręcz przeciwnie - równą formą, walecznością i skutecznością odbiorów piłki czy celności podań urzeka. Gra z sercem, jakby urodził się naprzeciwko stadionu Wisły, a nie w dalekim Buenos Aires.
Bo przecież Mauro przechodzi do Legii :lol: ;). A Cracovia zasłużyła na lepszą notę od jakiegoś mistrza Polski.

Ogólnie nic nowego się nie dowiedziałem za bardzo :/.

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 16 gru 2005, 11:40

Odnośnie ocen za sezon to myślę podobnie jak ty Piwus .
Może oczekiwania odnośnie Wisły były większe , szczególnie w pucharach więc stąd ta nota . Porównując z ubiegłym sezonem to mimo wszystko wyniki Wisły w lidze są słabsze , ale lider utrzymany więc trochę zaniżyli tą notę . Dla mnie 4 .
Jeżeli chodzi o Cracovię to szkoda , że ostatnie dwie kolejki zostały rozegrane na jesieni bo ocena była by wyższa . I tak z 3 pozycji po 15 kolejkach Pasy znalazły się na 6 po 17 . Wynik taki sam jak w ubiegłym sezonie , więc nie ma się z czego cieszyć bo oczekiwania były większe .
Nota 4 w sam raz .
Wywiad z Cantoro bardzo fajny , kilka jego słów :
" Bywają bardzo ambitni, ale wystarczy spojrzeć na parking pod klubem. Kiedy piłkarz, który gra w Wiśle długo, ma bmw, to normalne. Ale jeśli najdroższe auto kupuje ten, kto do najlepszego polskiego klubu trafił cztery miesiące temu, to znaczy, że on już swoje marzenia zrealizował. "

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 gru 2005, 15:53

Wisła na 3+, tak jak Górnik Zabrze? :haha: :haha:
Nie no, bez jaj. Kto to wszystko wymyślał? :think:
Jak dla mnie Wisła zasłużyła na tą czwóreczkę jak najbardziej. Przecież została liderem rundy jesiennej, a to już oznacza, że na pewno radzili sobie dobrze :angry2: :krzesło:

Trochę dziwne to podsumowanie :? :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 gru 2005, 15:56

futbolowa pisze:Wisła na 3+, tak jak Górnik Zabrze?
Nie no, bez jaj. Kto to wszystko wymyślał?
Jak dla mnie Wisła zasłużyła na tą czwóreczkę jak najbardziej. Przecież została liderem rundy jesiennej, a to już oznacza, że na pewno radzili sobie dobrze

Trochę dziwne to podsumowanie
Bo tu nie chodzi o osiągnięcia [zapewne] tylko o wrażenie. A po Wiśle wszyscy się spodziewali jednak dużo więcej.
Tak mi się wydaje.
Choć Górnikowi dałbym 3 mniej :lol:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 gru 2005, 16:11

A czego chcieć więcej?
Przecież liderem są :roll:
To ma być analiza występów w Orange Ekstraklasie, a nie Europejskich Pucharach :roll: :roll:
Fakt, może nie zawsze w najlepszym stylu Wisła wygrywała, ale liderem została :shock: :shock:

Czy dziennikt Fakt ma w tym jakiś swój współudział, czy tak Wyborcza już na psy zeszła? :>

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 gru 2005, 16:13

futbolowa pisze:A czego chcieć więcej?
Przecież liderem są
no przeciez nie mówie o wynik tylko o wrazeniu. A Wisła nie zostawiła takiego wrażenia jak choćby rok temu - stą dniska ocena - nie rozumiem co w tym takiego bulwersującego - to tylko jakies oceny dziennikarzy :lol:
Skoro kibicujesz Wiśle [widocznie :roll: ] to ciesz się z pierwszego miejsca po rundzie jesiennej :jupi: a się nie przejmuj notami dziennikarzy :wink:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 gru 2005, 16:18

fieldy pisze:no przeciez nie mówie o wynik tylko o wrazeniu
Nie?
fieldy pisze:A po Wiśle wszyscy się spodziewali jednak dużo więcej.
A kto tu na wrażenie patrzy :roll: Dla wszystkich [w zależności do strony] najważniejsza jest kasa i wyniki. Dopiero gdzieś dalej fakt, czy grali ładnie czy nie. Poza tylko w kilku spotkaniach Wisła wygrywała fartem i grała 'brzydki' futbol.
fieldy pisze:ie rozumiem co w tym takiego bulwersującego - to tylko jakies oceny dziennikarzy Laughing
Nie bulwersuję się. Po prostu żenujący jest fakt, jak nisko leży nasze dziennikarstwo sportowe :roll:
fieldy pisze:Skoro kibicujesz Wiśle [widocznie Rolling Eyes ]
Przecież wiesz, że Wisła to jedyna drużyna, której nie lubię, a kibicuję głównie Cracovii :won:

Zablokowany

Wróć do „Polska”