Roger w reprezentacji - Strona 5

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Roger w reprezentacji

tak
46
58%
nie
34
43%
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 17 kwie 2008, 13:59

A ja nie wiem co mam o tym myslec

Z jednej strony takie "szybkie" nadawanie obywatelstwa jest troszke smieszne , a z drugiej - skoro Leo widzi w nim potencjal to ok

Mam tylko nadzieje ze trener wie co robi

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 17 kwie 2008, 14:46

hrabi pisze:wyjscie z grupy bez Rogera daloby mi wieksza radosc niz wyjscie z grupy z Rogerem;p
Gdybyśmy byli drugimi Włochami czy inną czołową reprezentacją i wyjście z grupy byłoby dla nas oczywistą oczywistością to nie musielibyśmy szukać wzmocnień. Leo szuka bo jesteśmy słabi i mamy braki.
Einar pisze:NIE dla Rogera w reprezentacji. A jeśli już to ewentualnie od eliminacji do MŚ w RPA.
To ty może odpowiesz dlaczego później a nie teraz :?:
Już pisałem co myślę o biletach za zasługi.
Einar pisze:A po jakiemu mają sie porozumiewać jak nie po polsku? Laughing
A z Leo na treningach to mówią po jakiemu :?: Chodzi mi o specjalne porozumiewanie się po Polsku przy Rogerze i tym samym odizolowanie go od reszty.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 17 kwie 2008, 15:21

Yukasz pisze:To ty może odpowiesz dlaczego później a nie teraz
Już pisałem co myślę o biletach za zasługi.

Nie podoba mi sie to, że Roger jest na siłę dorzucany do kadry przed samym turniejem :? Zresztą w ogóle jestem przeciwny Rogerowi w reprezentacji, ale jak już ma grać to niech chociaż pokaże, że mu zależy... poczas eliminacji do mundialu 2010.
Yukasz pisze:A z Leo na treningach to mówią po jakiemu
Nie wiem ;]. Ale już podczas meczu bariera jezykowa może mocno utrudnić komunikacje miedzy zawodnikami. Chyba że sie zdąży nauczyc podstawowych zwrotów...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 17 kwie 2008, 15:39

Einar pisze:Nie podoba mi sie to, że Roger jest na siłę dorzucany do kadry przed samym turniejem Confused
To zaproponuj leśnym dziadkom aby wywaliły Leo i problem pewnie będzie z głowy.
Einar pisze:Nie wiem ;]. Ale już podczas meczu bariera jezykowa może mocno utrudnić komunikacje miedzy zawodnikami. Chyba że sie zdąży nauczyc podstawowych zwrotów...
No nie żartuj, co on jest kosmitą że się nie porozumie? A w Legii to może gra z samymi Brazylijczykami :?:
I nie oczekujcie że będzie mówił iż czuje się Polakiem i kocha Polskę bo tylko chorągiewka tak może zrobić że co będziecie chcieli to wam zaśpiewa.
Einar pisze:jak już ma grać to niech chociaż pokaże, że mu zależy...
Skoro ma grać to mu zależy (niezależnie czym się kieruje), inaczej nie byłby tematu.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 kwie 2008, 15:43

Yukasz pisze:No nie żartuj, co on jest kosmitą że się nie porozumie? A w Legii to może gra z samymi Brazylijczykami
W Legii wszyscy mówią płynnie po portugalsku. :lol: Jeśli chodzi Leo też nie wiem jak się z nim dogaduje, bo u Rogera z angielskim też cienko. Pewnie po hiszpańsku.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 kwie 2008, 15:48

http://www.sport.pl/sport/10,67450,5129 ... yjemy.html

teraz wielu jego przciwnikow stracilo koronny argument ze wolalby Brazylie od Polski.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 17 kwie 2008, 15:50

I wszyscy Polacy którzy tam przychodzą już znają portugalski? :wink:
Niezależnie kto nie zna języka jest w stanie się porozumieć a nawet nauczyć podstawowych zwrotów. Nawet nie musi ich potrafić wymawiać ale rozumieć zrozumie. Jak psa nauczysz różnych komend typu siad, noga, łapa (bez gestów) to człowieka nie? Poza tym mecz w piłkę nie polega na dyskutowaniu :wink:

E: O kutwa Roger mówi :o w co tak wielu wątpiło :lol: Teraz macie słodzenie i Polskość której wymagaliście :]

Dla mnie on niczym nie różni się od Olisadebe bo żadna żona tego nie zmienia a imo jest to argument będący szukaniem dziury w całym.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 17 kwie 2008, 16:35

Yukasz pisze:Zresztą z Leo też nasi jakoś muszą sie porozumieć więc i z Rogerem dadzą radę.
Gorzej tylko będzie porozumieć się na boisku...
fieldy pisze:A jak Roger strzeli decydującą bramkę w meczu z Niemcami na Euro ... będziesz zły chodził ?
To wtedy Roger będzie na rękach noszony :D Tak to już jest w Polsce...

Ja również jestem teraz sceptyczny, ale ten sceptycyzm jest chyba uzasadniony, bo jest więcej powodów do obaw niż zadowolenia. Ale jeśli Roger się jakimś cudem sprawdzi to aż go sobie w avatar wstawie. 8)

some1
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: some1 » 17 kwie 2008, 18:53

Tak ogólnie skomentuję poprzednie wypowiedzi... Dzisiaj zobaczyłem posty i nagonkę na Rogera i mnie (adwokata Rogera :)) . Zobaczcie: trenera mamy z Holandii (zgroza, Wdowczyk albo Gmoch byliby lepsi, prawda). W innych reprezentacjach: Camoranesi- Włoch, Bojan- Hiszpania. Nie mówię już o latach 30-tych-tam "kradzież" zawodników była normą np. Wilimowski przeszedł do Niemiec, a przedtem strzelił 4 bramki Brazylii dla Polski. Kilka osób żal komentować (szczególnie gościa, który mówił że z niego taki Polak, jak ze mnie Liverpoolczyk). Muszę kibicować lokalnym drużynom?? Jak tak, to z (prawie) każdego z forum jest zdrajca i konspirant. Tylko wysłać do obozu pracy... :shock: Jest jak w piosence 52 Dębiec "To my Polacy". Rozumiem, że drugim Deyną on nie będzie, ale stwierdzenie, że mamy lepszych jest śmieszne. Wymień 4 lepszych (nie może się przecież zmieścić do kadry). Koledzy, którzy nie mają żadnych argumentów, tylko mówią w ogólnym skrócie "Roger jest bee" niech spojrzą kilka lat wcześniej. Olisadebe grał świetnie, teraz nikt się nie rzuca na niego, że to Nigeryjczyk...
Corintians pisze: To wtedy Roger będzie na rękach noszony Very Happy Tak to już jest w Polsce...
To zdanie obrazuje mentalność Polaków.

Pozdrawiam. :) Wiem, że nie przekonam przeciwników, ale trudno. Świat idzie do przodu, jak Polska, mamy stać w miejscu?

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 17 kwie 2008, 18:57

some1 pisze:To zdanie obrazuje mentalność Polaków. Ech, żadnego szacunku (nie mówię tu o autorze) do cudzoziemców.

:lol: To w końcu Polak czy cudzoziemiec?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 kwie 2008, 19:09

some1 pisze:W innych reprezentacjach: Camoranesi- Włoch, Bojan- Hiszpania. Nie mówię już o latach 30-tych-tam "kradzież" zawodników była normą np. Wilimowski przeszedł do Niemiec, a przedtem strzelił 4 bramki Brazylii dla Polski.
Argument co najmniej z dupy. Nie zauważasz różnicy między Camoranesim, Bojanem, a Rogerem, od którego na kilometr śmierdzi dążeniem po trupach do uzyskania paszportu UE?
Roger na Euro ok, ale nie mam najmniejszych wątpliwości, że gdy odejdzie z Legii (być może już w lecie po ewentualnym występie na euro) wypnie się na Polskę i albo nie będzie przyjeżdżać na zgrupowania, albo będzie grał gorzej od Mili.
Spróbowałbym w niego wierzyć, gdyby przez te dwa lata nauczyłby się trochę więcej ponad kilkanaście słówek i dwa zdania na pamięć z polskiego.
Powtarzam więc - Roger na euro tak, ale nie kosztem zdolniejszych/lepszych Polaków.
A obawiam się, że pojedzie za Majewskiego i tyle będziemy mieli korzyści z Rogera w kadrze. Bo chyba nikt nie wierzy poważnie w to, że na euro Roger odegra poważną rolę w kadrze? Choćby regularnego zmiennika? :lol:

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 17 kwie 2008, 19:24

Wilmore pisze:Bo chyba nikt nie wierzy poważnie w to, że na euro Roger odegra poważną rolę w kadrze?
No to jakby miał grać od biedy, to po co Leo tak bardzo chciał go mieć w swojej kadrze? Jeśli Leo uważa że Roger mu się przyda, i pasuje do jego koncepcji to ja Holendrowy ufie :P Ale to tylko jeden 'plus' z którym się zgadzam. Reszte to o kant dupe potłuc bo wole żeby jakiś młody Polak się pokazał jak Majewski czy Murawski. Może i Brazylijczyk przyda się na eliminacje MŚ 2010 ale skoro Leo tak go bardzo potrzebuje, to wydaje się że Roger będzie jego pupilkiem w kadrze.
A potem będzie jak z Olim, ciągłe wymyślanie argumentów dzięki którym nie musiałby przyjeżdżać na zgrupowania kadry. Pamiętam kiedyś był wywiad z Bąkiem i był poruszony temat Olisadebe i Jacek wtedy powiedział że pamięta jak czarny polak przy oficjalnym odbieraniu paszportu mówił że zrobi wszystko żeby grać dla reprezentacji a po Mundialu w Korei i Japonii olewał reprezentacje.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 kwie 2008, 19:39

Moofasa pisze: No to jakby miał grać od biedy, to po co Leo tak bardzo chciał go mieć w swojej kadrze?
Bo obecność Rogera wspaniale zmotywuje wszystkich piłkarzy z pomocy do pokazania Rogerowi, gdzie jego miejsce argumentami stricte piłkarskimi.
Roger to dobry piłkarz na teraz, Krzynówek, a pewnie i Majewski, Murawski, Garguła czy inni ofensywny pomocnicy w Polsce będą żyły sobie wypruwać, że pokazać obcemu, gdzie jego miejsce.
Tak to widzę.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 17 kwie 2008, 19:54

Wilmore pisze:A obawiam się, że pojedzie za Majewskiego i tyle będziemy mieli korzyści z Rogera w kadrze.
Majewski to ulubieniec Leo i raczej pojedzie, pomimo obecnosci Rogera. Zreszta nie dopuszczam do siebie innej mysli, ten chlopak jest genialny, a udzial w takiej imprezie tylko mu pomoze. Za 2 lata on bedzie gwiazda w naszej kadrze.

Ogolnie tez jestem sceptycznie nastawiony do Rogera.
1) Sami pilkarze wypowiadali sie negatywnie o perspektywie jego gry w kadrze (m.in. Dudka i Bak).
2) Obawiam sie, znajac polska mentalnosc, ze starzy kadrowicze moga byc lekko obrazeni, ze jakis tam brazylijczyk jest w ich kadrze, przez co moze sie popsuc atmosfera.
3) Roger nie gral ani minuty w naszej reprezentacji, wiec ciezko bedzie mu sie w niej odnalezc.

Ale jesli chodzi o aspekty czysto pilkarskie, to Roger, jak na polskie warunki, jest pilkarzem o nieprzecietnych umiejetnosciach. Swietna technika, drybling, kreatywnosc, podanie. Moze sie przydac. A skoro sam Leo go chce do kadry, to nalezy mu zaufac. To on jest trenerem i w dodatku wielkim fachowcem. Smieszy mnie to, ze dziennikarze krytykuja kazde jego posuniecia kadrowe.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 17 kwie 2008, 20:01

DominoWalcz pisze:e starzy kadrowicze moga byc lekko obrazeni,
Przeżyli Nigieryjczyka, przeżyją i Brazylijczyka w naszej kadrze :wink:

Zablokowany

Wróć do „Polska”