Korona Kielce (zbiorczy) - Strona 46

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 29 mar 2008, 1:01

Ale jakbyś poczytał moje posty to byś wiedział że ja też jestem za bezwzględnym karaniem za korupcję nawet jeżeli to dotyczy mojego klubu . Chodzi mi o to że skoro zarzuty dotyczą naszych występów w III lidze to także inne zespoły z niższych lig powinny zostać dokładnie prześwietlone i ukarane . Bo jeżeli nie to ta walka z korupcją nie ma sensu .

A co do Korupter Karny Kielce , to jak byliśmy w III lidze to po prawie każdym meczu kibice drużyn przeciwnych oskarżali nas o korupcje czy nie uczciwe sędziowanie nawet gdy Korona przegrywała .

W Kielcach każdy też słyszał plotki o niby kupowaniu , ale jednak większość ( w tym i ja ) w to nie wierzyła albo nie chciała wierzyć .

P.S Zauważyliście że wcześniej gdy mówiono o Koronie to zazwyczaj mówione było Kolporter Korona , Kolporter Kielce , a teraz gdy chodzi o korupcję to nagle wszystkie media zaczely pisać i mówić o KORONIE KIELCE ...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 29 mar 2008, 12:21

Scyzoryk pisze:Zauważyliście że wcześniej gdy mówiono o Koronie to zazwyczaj mówione było Kolporter Korona , Kolporter Kielce , a teraz gdy chodzi o korupcję to nagle wszystkie media zaczely pisać i mówić o KORONIE KIELCE ...
Myślisz, że dlaczego tak jest? Według mnie była interwencja Klickiego lub kogoś innego z Kolportera i jakiś liściki do redakcji. W sumie to jemu jest to na rękę aby Kolporter nie był kojarzony z korupcją itp.

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 29 mar 2008, 17:37

Szkoda mi Wdowczyka. Moim zdaniem to jeden z najlepszych polskich trenerów i zupełnie nieporzebnie pchał się do Kielc, gdy każdy wiedział na jakiej zasadzie m być budowany(kupowany) awans tej drużyny do I ligi.

Mógłby sobie trenować jakiegoś I ligowego, czy drugoligowego średniaka za mniejsze pieniądze, ale niestety połakomił się na Kielce i skończyło się tak, jak skończyć się musiało.

W całej tej sprawie najabardziej absurdalne są oświadczenia zarządu Korony Kielce, np.
W związku z zarzutami korupcyjnymi postawionymi pracownikom klubu Rada Nadzorcza oraz Zarząd Kolportera Korony SA podjęli zdecydowane działania w celu ukarania wszystkich osób zamieszanych w ten haniebny proceder.
To już szczyt absurdu, bo oczywiste jest, że duża część budżetu klubu szła na kupowanie sędziów, piłkarzy, meczów.
Żaden piłkarz czy trener nie robił tego za własne pieniądze, tylko za środki z klubu i tylko skrajny idiota może twierdzić, że to nikt inny, jak właśnie władze Korony, organizowały ten swoisty cyrk, jakim był awans tego klubu do I ligi.

Teraz usiłują znaleźć kozłów ofiarny, typu dwóch piłkarzy, Wdowczyk, a CBA, prokuratura i policja , zamiast wziąć porządną wędkę, by wyłowić najgrubsze ryby, które organizowały tą farse, wzięła się za łowienie płotek.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 29 mar 2008, 18:06

bragiel pisze:Szkoda mi Wdowczyka. Moim zdaniem to jeden z najlepszych polskich trenerów i zupełnie nieporzebnie pchał się do Kielc, gdy każdy wiedział na jakiej zasadzie m być budowany(kupowany) awans tej drużyny do I ligi.

Mógłby sobie trenować jakiegoś I ligowego, czy drugoligowego średniaka za mniejsze pieniądze, ale niestety połakomił się na Kielce i skończyło się tak, jak skończyć się musiało.

W całej tej sprawie najabardziej absurdalne są oświadczenia zarządu Korony Kielce, np.
W związku z zarzutami korupcyjnymi postawionymi pracownikom klubu Rada Nadzorcza oraz Zarząd Kolportera Korony SA podjęli zdecydowane działania w celu ukarania wszystkich osób zamieszanych w ten haniebny proceder.
To już szczyt absurdu, bo oczywiste jest, że duża część budżetu klubu szła na kupowanie sędziów, piłkarzy, meczów.
Żaden piłkarz czy trener nie robił tego za własne pieniądze, tylko za środki z klubu i tylko skrajny idiota może twierdzić, że to nikt inny, jak właśnie władze Korony, organizowały ten swoisty cyrk, jakim był awans tego klubu do I ligi.
jak czytam takie idiotyzmy to się żyć nie chce :angry2: :badziewie: :angry:
wtedy Korona miała taki skład,że nawet na drugą ligę był mocny,mówię to po raz enty-nie po to Klicki kupował zawodników z pierwszej i drugiej ligi,nie po to zatrudniał drogiego Wdowczyka,żeby kupować mecze :!: :!:
On myślał,że wszystko jest klawo,a tymczasem to Wdowczyk zaczął kombinować na prawo i lewo,zaczął kupować mecze i teraz jest gnuj :mać:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 29 mar 2008, 19:10

bragiel pisze:Szkoda mi Wdowczyka. Moim zdaniem to jeden z najlepszych polskich trenerów i zupełnie nieporzebnie pchał się do Kielc, gdy każdy wiedział na jakiej zasadzie m być budowany(kupowany) awans tej drużyny do I ligi.

:lol: :lol: :lol:

Biedny Wdowczyk zarząd Korony zmusił go do kupowania meczów .
Tylko sam Wdowczyk powiedział ze zarząd klubu nie miał o niczym pojęcia .

Pozatm zarzuty dotyczą 4 meczów w III lidze ( Arka miała postawione zarzuty za 40 ) .

Więc nie wiem po co piszesz że to niby awans był kupiony .

Co tak tego Wdowczyka bronisz to twój ojciec czy jesteś z Legii i się boisz hehe .

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 29 mar 2008, 20:58

Nie chce sie napinac ale jak sie potwierdzi ze Wdowczyk kupowal mecze na korzysc Korony to chyba wiecie co dalej sie stanie? I nie bedzie zmiluj...

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 29 mar 2008, 21:53

Martinho pisze:Nie chce sie napinać ale jak sie potwierdzi ze Wdowczyk kupował mecze

No i stało sie Wdowczyk przyznał się do winy. Mam nadzieje że PZPN nie potraktuje Korony wyjątkowo i dostanie taką samą karę jak inne zespoły ... Strasznie mi szkoda bo na rodzimym podwórku coraz mniej drużyn które grają uczciwie i bez kupowania meczy :roll:

miki78
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miki78 » 31 mar 2008, 8:46

Po szesciu latach wraca do polskiej ekstraklasy. Ale przede wszystkim wraca do gry. Przez ponad rok nie wystąpił w żadnym ligowym meczu. Teraz chce się przypomnieć nie tylko kibicom, ale i Leo Beenhakkerowi. Ma tylko trzy miesiące, by udowodnić, ze powinien zająć jedno z miejsc w kadrze na Euro 2008. Droga do reprezentacji wiedzie przez Kielce, bowiem wiosną Wojciech Kowalewski bronił będzie bramki Korony.

Co trzeba mieć w sobie albo wokół siebie, żeby, startując w świat z „niepiłkarskich” Suwałk, stać się jednym z najlepszych polskich bramkarzy?
Poza szcześciem przyda się trochę samozaparcia i wiary w to, że wszystko jest możliwe. Nigdy nie miałem kompleksów związanych z moim pochodzeniem. Często słyszałem, że Suwałki to nazwa egzotyczna nawet dla Polaków, co świadczy o nieodkrytych talentach geograficznych. Ludzi z moich stron cechuje konsekwencja w dązeniu do celu. Im ciężej pracują, tym więcej wartości potrafią dostrzec w tym, co osiągnęli.

Na jakim etapie pana kariera nabrała największego przyspieszenia?
Każdy etap był niezmiernie ważny dla mojego rozwoju nie tylko jako piłkarza, ale też jako człowieka. W Suwałkach bardzo szybko musiałem zaadoptować się do piłki seniorskiej, kiedy byłem jeszcze w wieku trampkarza. Miałem zaledwie 14 lat, gdy debiutowałem w trzeciej lidze. Szybko zrozumiałem, że życie polega na tym, by sprostać kolejnym wyzwaniom. I ja się tego nie boję, a nawet więcej - zawsze to lubiłem.

Pewnie dlatego trafił pan do stołecznej Legii...

Tam przeszedłem szkołę cierpliwości. Na pierwszy ligowy mecz czekałem rok - po to, żeby następny zagrać ponad dwa lata później. Pierwszym trenerem, który dał mi szansę na pokazanie się w ekstraklasie był Janusz Białek. Grałem wtedy w Groclinie. Najwidoczniej wykorzystałem ten czas właściwie, bo do Grodziska Wielkopolskiego zostalem wypożyczony na rok, a Legia upomniała się o mnie już po sześciu miesiącach i nareszcie stałem się w Warszawie numerem jeden w bramce. W swej biografii mam tytuł mistrza Polski, ale tak naprawdę smaku ligowego triumfu nie zaznałem. To moje niespełnione marzenie. Na półmetku sezonu 2001/02 musiałem przenieść się na Ukrainę.

Jak to się dzieje, że Legia jest dla bramkarzy swoistym kosmodromem, z którego z wielkim impetem ruszają w świat?

Mówimy o markowym klubie, w którym człowiek stojący między słupkami teoretycznie nie powinni mieć wiele pracy. A jednak własnie z Legii najszybciej trafia się do silnych lig zagranicznych. Myślę, że decydują o tym stworzone przez lata metody pracy z bramkarzami. Od razu trzeba tu wymienic nazwiska znakomitych specjalistów w tej dziedzinie - Krzysztofa Dowhania, Jacka Kazimierskiego i Lucjana Brychczego. To między innymi dzięki nim mówi się dzisiaj o polskiej szkole bramkarskiej. Inna sprawa to świetnie ukierunkowany skauting.

Z Łazienkowskiej trafił pan do Szachtara Donieck, by już po kilku miesiącach świętować tytuł mistrzowski - drugi w jednym sezonie!

To był dla mnie ogromny przeskok. Znalazłem się przecież w drużynie, która pukała do Ligi Mistrzów. W Doniecku spędziłem półtora roku, sporo na tym zyskałem, ale w pełni dojrzałym bramkarzem stałem się dopiero po transferze do Spartaka Moskwa. Źródło:Magazyn Futbol

Uważam ,że Kowalewski nadaje sie do reprezentacji jako bramkarz nr 2. Musi sie tylko wykazać i Leo powinien go powołać. Bo Kuszczak mało gra i jak wchodzi na boisko to popełnia głupie błędy.

Co do Wdowczyka:
Dziwie mnie fakt ,że go wypuścili i powrócił do trenowania swojego zespołu. Bo co bo sie przyznał: wow!wielka mi rzecz - nie miał wyboru skoro mieli na niego takie mocne dowody.Odebrałbym mu prawo do wykonywania zawodu.

Pierog
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pierog » 31 mar 2008, 22:23

Co do wykonywania zawodu to pewnie tak się stanie - nie będzie mógł tego robić :P
W sumie nie dziwię się , powinna być w Polsce sprawiedliwość której brakuje niestety ..

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 31 mar 2008, 22:57

no tak, dostanie zakaz wykonywania zawodu, to Go(tak jak zresztą innych bydlaków) zatrudnią na stanowisku portiera i i tak będzie trenował i wykonywał wszelkie prace z tym związane...każdy przepis, zakaz, nakaz jest do obejścia :roll:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 02 kwie 2008, 11:12

Fajnie było mieć 1 ligę przez 3 lata. Fajnie było oglądać najlepsze zespoły w Polsce, ale wszystko kiedyś się kończy. Właśnie przed chwilą Klicki zrezygnował z finansowania Korony. Drużyna dokończy sezon, a następnie pan Krzysztof kończy z finansowaniem klubu :?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 02 kwie 2008, 11:16

Wiec przyszlosc Korony wyglada nieciekawie... Zespol zostanie zdegradowany, odejda najlepsi zawodnicy, Klicki rezygnuje wiec kasy tez tyle nie bedzie zeby przy ewentualnym awansie do 1 ligi zrobic wzmocnien na miare Wisly czy Legii. Korona stanie sie zwyklym drugoligowym sredniakiem....

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 kwie 2008, 11:32

Martinho pisze:Korona stanie sie zwyklym drugoligowym sredniakiem....
niezwyklym bo z wypasionym stadionem jak na nasze realia. Poza tym druga liga bedzie silna jak nigdy

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 kwie 2008, 11:35

Martinho pisze:Korona stanie sie zwyklym drugoligowym sredniakiem....
To zależy czy znajdzie się nowy właściciel. W najgorszym wypadku na klub może łożyć miasto, ale nie jestem pewny czy miasto będzie wstanie utrzymać nawet drugoligowy klub. Szczerze mówiąc jestem zaskoczony tak szybką decyzją Klickiego, przecież nawet nie jest przesądzona degradacja. Widać, że klub przynosił niemałe straty, innej opcji nie widzę.

Awatar użytkownika
plinert
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: plinert » 02 kwie 2008, 11:36

maja mocne dowody, czy to aby skonczy sie tylko na degradacji o jedna klase rozgrywek?? wydaje mi sie ze poleca nizej, a to dla korony jak rowniez i kielc bedzie napewno potezny cios...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”