Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 49

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 26 lip 2008, 18:59

Ludzie zawsze mnie zadziwiali, ale niektóre okazy gatunku Homo sapiens sapiens wprawiają mnie w prawdziwą filozoficzną zadumę nad sensem egzystencji, tajemnicą bursztynowej komnaty i prawdziwością cycków Dody.

Np. taki Wilmore. Kilka (może kilkanaście) razy bardzo wyraźnie, klarownie i bez ogródek pisałem mu: „Jesteś na liście ignorowanych, nie masz po co do mnie pisać”. Ten nic pisze dalej – zdumiewające! Tłumaczyłem: „Mam Cie na liście ignorowanych to znaczy, że nie widze Twoich postów gdy jestem zalogowany – pisanie do mnie nie ma sensu” a On nadal swoje. Wyjaśniałem: „Ignoruje Cię, bo nie mam ochoty czytać Twoich postów, a tym bardzie dyskutować” a On nadal piszę! I cóż tu robić? Pozostaje mi tylko otworzyć kolejnego zimnego Żubra (pssssssssssy och jak ja kocham ten dzwięk) i napić się za zdrowie dziwnych okazów żyjących na naszej pięknej planecie.

Wilmore ponapinaj się trochę w tematach włoskich. Napisz, że Inter zdobył mistrzostwa wcale nie dla tego, że był po prostu najlepszy, ale przez pomoc tajemniczego układu i kupionych za bajońskie sumy sędziów, którzy zawsze gwiżdżą na korzyść Interu, nigdy Milanu. To Ci wyjdzie na zdrowie.

Pozdrawiam.

Co do „merytoryczne” części posta to nie chce dyskutować, bo ja kibicuje Legii od dwóch tygodni, zaś Wilmore od lat. To On się w tych kibicowskich niuansach na Legii zna dużo lepiej ode mnie, zresztą był na starówce i wszystko widział, a więc ma racje. Nawet jak nie widział to wysoce obiektywną relacje zadał mu bardzo szanowany i ceniony redaktor Stec.

Tymczasem otulam się pięknym szalem Wisły Kraków narzucam na siebie jej flagę i zakładam koszulkę z Białą Gwiazdą, sprzedam komuś kosę pod żebra, tylko za to, że ma szalik innego koloru ode mnie. Od teraz znowu wszyscy będą mogli nazywać kibiców Wisły nożownikami, bo jeden „kibic” zabił kogoś nożem. Potem tak samo ubrany jak przy poprzedniej akcji z kolegami tak samo ubranymi jak ja zdemolujemy piękny rynek w Krakowie, i wszyscy będą mogli nazywać kibiców Wisły chuliganami z powodu zachowani grupki „kibiców” na rynku. Będzie zabawnie.
Jarzinho pisze:To, że ktos raz coś powiedzial, nei oznacza, że pozniej mozna pisac, od 3 lat czy jak zwykle, bo to śmieszne jest tak samo jak fakt, ze kazdego kibica, ktory zaczyna demolowac z urzedu nazywa sie nie kibicem a chuliganem.
Nie napisałem od 3 lat. W tamtym sezonie Lech szedł na majstra, w tym też idzie a więc jest powtarzalność można użyć słów jak zwykle. Choć nie jestem filologiem to wydaje mi się to poprawne, zresztą to i tak tylko słowa, nie ma o co się spierać :wink:

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 26 lip 2008, 20:37

franz pisze:Ogólnie śmieszy mnie i wkurwia zarazem nazywanie kogoś „gównem” z powodu wybryków 100 – 150 pijanych/naćpanych dresiarzy i blokersów, którzy nie są kibicami Legii tylko zwyczajnymi chuliganami, a że są bardziej widoczni i lepiej zorganizowani niż chuligani w innych klubach to już inna kwestia. To tak jak by nazywać piwusa i Marco „nożownikami”, bo kilku zwyrodnialców zabiło kogoś nożem, dla mnie to też jest debilizm.
Mało się nie posikałem ze śmiechu , czytaj ze zrozumieniem bo to ci ewidentnie szwankuje , napisałem że szerzą gówno a nie są gównem , jest to dość spora różnica , bo nie mam zwyczaju nazywania ludzi gównem .
Nie mam też nic do kibiców Legii , z którymi mógłbym chętnie pogadać o piłce przy kilku piwkach .
Martwi mnie natomiast fakt , że za każdym razem ktoś mówi to tylko 150 pijanych debili a rzecz się powtarza i końca nie widać .

Jeżeli po kolejnym przeczytaniu tego co napisałem w poprzednich postach nadal czujesz się wkurzony to sorry ale nie było to moim celem .
franz pisze:Tak kibice Legii zdemolowali Warszawę dużo bardziej niż Wehrmacht, SS, RONA, SA, w sierpniu, wrześniu, październiku 1944. Po wybrykach Legionistów, całe miasto legło w gruzach, co tam w gruzach kamień na kamieniu nie został. Znowu cały naród będzie musiał budować swoją stolice.

Aż przykro się to czyta , rozumiem że wg ciebie miasto będzie zdemolowane , gdy wyglądem będzie przypominało lata wojny ?????

:shock:

Gratuluje postawy a na później trochę powagi życzę

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 lip 2008, 21:40

franz pisze: Np. taki Wilmore. Kilka (może kilkanaście) razy bardzo wyraźnie, klarownie i bez ogródek pisałem mu: „Jesteś na liście ignorowanych, nie masz po co do mnie pisać”. Ten nic pisze dalej – zdumiewające!
A franz dzięki nadświadomości zdaje sobie sprawę z tego, że piszę akurat do niego i zupełnym przypadkiem odpowiada na wszystkie moje posty do niego skierowane.
Czasem jesteś chociaż zabawny i przy Twoich postach można się pośmiać, ale człowieku, na litość, kiedy starasz się pisać z sensem, to... Nadal można się tylko pośmiać.
Jarzinho pisze:To, że ktos raz coś powiedzial, nei oznacza, że pozniej mozna pisac, od 3 lat czy jak zwykle, bo to śmieszne jest tak samo jak fakt, ze kazdego kibica, ktory zaczyna demolowac z urzedu nazywa sie nie kibicem a chuliganem.
Smuda też niedawno zapowiadał, że idziecie na mistrza, więc akurat ostatnia taka wypowiedź nie była parę lat temu.
Tyle że moim zdaniem i tak jesteście faworytem, obok Wisły - Legia powinna być bardziej w cieniu.
Chyba że nie wypali Wam Arboleda i Stilic, bo od nich będzie sporo zależeć, tym bardziej po tym drugim spodziewam się bardzo wiele.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lip 2008, 21:51

Wilmore pisze:Smuda też niedawno zapowiadał, że idziecie na mistrza, więc akurat ostatnia taka wypowiedź nie była parę lat temu.

Tak pierwszy raz od przyjscia do Lecha tak powiedzial, a było to w środe po zaprezentowaniu kadry na nowy sezon. To było pierwsza wypowiedź gdzie Smuda przyznał, że ma zespol, ktory moze walczyć o mistrzostwo. Do tej pory tylko wladza, mowila o walce, ale ta robiono w 6 innych klubach.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sie 2008, 20:50

Do przerwy Lech - Bełchatów 1:0.
Kolejorz ma dużą przewagę, ale znów skuteczność kuleje. Na początku Stilić miał kilka okazji, kilka dobrych okazji. Później Peszko zmarnował 2 sytuacje, w tym jedną "setkę". Rengifo strzelił bramkę, choć wcześniej też 1 okazję zmarnował. Murawski też próbował z dystansu pod poprzeczkę, ale Kozik [??] nie dał się zaskoczyć. Bendrowski z woleja uderzał.
Obrona Bełchatowa to jakaś kpina. Jak Lech tego nie wygra to będzie wstyd. Bo to co robią w defensywie GKSu to śmiech na sali. Poza tym Bełchatów stracił Gargułę.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 sie 2008, 21:06

Z tego co słyszałem to GKS ma właśnie w obronie sporo kontuzji. Bodajże Popek, Stolarczyk i ten koleś z Ameryki Południowej. Więc można ich w jakiś sposób usprawiedliwić.

Jak w ogóle jest zestawiona ich defensywa?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 sie 2008, 21:17

Krzysztof Kozik (27)
Tomasz Jarzębowski (8)
Dariusz Pietrasiak (15)
Paweł Magdoń (33)
Jacek Popek (4)

Kamil Poźniak (19)?
Patryk Rachwał (20)
Łukasz Garguła (10)
Carlo Costly (13)
Jarosław Dziedzic (11)
Mariusz Ujek (25)

Rezerwowi
Rafał Misztal (1)
Piotr Klepczarek (2)
Janusz Gol (5)
Mateusz Cetnarski (18)
Edward Cecot (6)
Tomasz Wróbel (23)
Alexander Sanchez (14

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 08 sie 2008, 21:44

co prawda mecz sie jeszcze nie skonczyl a ja znam tylko wynik bo go ni ogladam, ale powiem jedno: bylem tego pewien. lech co roku sie odgraza, reiss ostatnio mowil ze wisa bedize mogla ogladac ich plecy a tu juz na starcie lekki zonk. nie wiem byc moze zagraliscie dobrze a nie mieliscie szczescia ale moze to czegos nauczy pilkarzy z poznania, bo cos czuje ze znowu wszyscy beda rozczarowani na koniec.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 sie 2008, 21:50

Ja tez bylem pewien ze tego nie wygra, zreszta w jakims temacie pisalem o Belchatowie albo w tym o Ekstraklasie albo w tym tutaj :!:
Janas na polska lige to jednak ktos, zostal Gargula teraz jeszcze moze Szamo dolaczy, bedzie ciekawie :P Pietrasiak wrocil po kontuzji itp

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 sie 2008, 22:22

co prawda mecz sie jeszcze nie skonczyl a ja znam tylko wynik bo go ni ogladam, ale powiem jedno: bylem tego pewien. lech co roku sie odgraza, reiss ostatnio mowil ze wisa bedize mogla ogladac ich plecy a tu juz na starcie lekki zonk. nie wiem byc moze zagraliscie dobrze a nie mieliscie szczescia ale moze to czegos nauczy pilkarzy z poznania, bo cos czuje ze znowu wszyscy beda rozczarowani na koniec.

Kiedy to było co roku i jaki Lech, Kadzinski i tylko Kadziński, a to raczej nie Lech.

Nie Reiss a SE i to jest roznica.

To jest k.. popie... co sezon na poczatku Lechici wala sobie bramki, Bosy, Kucharski, Wojtkowiak, Wasyl, teraz Luis. Jeszcze tak przeciez to to jakies klectwo.
Rengifo i jego gra pod wlasne statsy to juz nudne i mam nadzieje, ze z tym skonczy Smuda, bo mimo, ze strzela bramki to kilkanascie kolejnych bramek, gdzie partnerzy byli na lepszych pozycjach marnuje. Gra jakos tako wygladała, środek pomocy dawal rade, Stilic jesli ma grac tak ofensywnie musi sie nauczyc wykorzystywac takie sytuacje jak mial dzisiaj. To, ze Lech dzisiaj nir strzelil 5 to jest dziwne i raczej zadne argumenty nie przejda.

Janas, potrafil wygrywac mecze z Kukielka i Lewandowskim w środku pomocy, to dlaczego teraz ma byc inaczej.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 08 sie 2008, 22:52

Jarzinho pisze: Nie Reiss a SE i to jest roznica.
różnica jest też taka że nie Lech tylko Amica (AmicoLech) :lol: :lol:

well done boys :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 sie 2008, 23:04

Marco pisze:różnica jest też taka że nie Lech tylko Amica (AmicoLech)

Pewnie czekasz na odpowiedz czy roposte, ale chyba bedzie o to ciezko, bo osiagnac ten poziom inteligencji jest trudno.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 sie 2008, 23:12

bo osiagnac ten poziom inteligencji jest trudno.
Choc najczesciej różnilem sie w poglądach z Marco, to tutaj sie zgadzam. Ciezko Ci bedzie osiągnąć jego poziom, za wysoko, oj za wysoko. :wink:

Żeby nie było, juz w kilku miejscach pisałem, ze typuje Lecha na majstra, ale ... skoro dzis przegrali z ponoc słabym Belchatowem :wink:

Do zobaczenia Marco na stadionie :P Polonia 8)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 08 sie 2008, 23:15

Ja się nie dziwię. Całe zdarzenie miało miejsce blisko 100 lat temu i teraz mało kto pamięta na czyjej licencji grał przez jakiś czas Lech. Będzie nawet podpowiedź. Z tym klubem był związany słynny Fryzjer.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 08 sie 2008, 23:16

cloner pisze: Do zobaczenia Marco na stadionie :P Polonia 8)
będę czujny :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”