Mistrz Polski 2005/2006 - Strona 6

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto będzie mistrzem Polski w sezonie 2005/06

Wisła Kraków
49
53%
Legia Warszawa
28
30%
Groclin Grodzisk
5
5%
Cracovia
2
2%
inny zespół
9
10%
Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 21 wrz 2005, 22:28

Wisła za bardzo się osłabiła żeby myśleć o mistrzostwie. Wszystko będzie dobrze ale do czasu pierwszych kontuzji, kartek.

(L)egia według mnie zostanie mistrzem, przyszedł Wdowczyk, z meczu na mecz drużyna będzie się roskrecać a po za tym startują z bardzo dobrej pozycji bo z za pleców faworyzowanej Wisły.

Groclin - nie było by dobrze gdyby zdobyli mistrzostwo. To klub bez tradycji i kibiców ale jak widać to nieświadczy o poziomie sportowym, więc wszystko jest możliwe.

Cracovia - apsolutnie nie ma szans. To nie ten sam zespół co w zeszłym sezonie.

według mnie będzie tak:
1) (L)egia
2) Wisła
3) Pogoń
4) Groclin

Awatar użytkownika
Wchite Star
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wchite Star » 23 wrz 2005, 11:54

Kandytadów jest paru ale oczywiście największe szanke ma moja ukochana wisła kraków

Jest jedna rzecz dla której warto żyć wisła kraków i nie zmienia się nic.

Awatar użytkownika
minako009
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: minako009 » 27 wrz 2005, 13:23

Już po 8.smej kolejce nie mam wątpliwości. Jedynie Groclin może nam zagrozić. Legia w tym sezonie wymięka a cracovia..no coment. no i amica może. Bo lech miał fuksa.

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 27 wrz 2005, 18:25

Pewnie tak samo jak w tamtym roku czyli Wisła, ale moze wkoncu Groclin cos pokaze i zdobedzie poraz pierwszy mistrzostwo Polski.

Awatar użytkownika
adammo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adammo » 27 wrz 2005, 19:27

Teraz widzę, że wszystko się wyjaśni się dopiero na wiosnę, jak z większości klubów powyrzucają trenerów, zawodników, porobią się roszady, bo teraz każdy gra równie (do ****)

Nie zgodzę się z minako, że po 8 kolejce jest wszystko jasne, bo już od 10 kolejki może Wisła zacząć przegrywać i spaść do II ligi...

Zgodzę się z Lechem, że miał fuksa.
Legia jest zawsze groźnym wojownikiem, który od 2002 jest w uśpieniu, ale jak zaatakuje, to mistrz gwarantowany, a Dariusz Wdowczyk dodał powera, jak na drużynę, która nie potrafiła grać w pierwszych kolejkach.

Amica moim zdaniem to będzie tylko "kuchenna" drużyna, która ma aspiracje do UEFA, ale to i ciężko, gdyż trzeba przeskoczyć Legię lub Groclin lub Wisłę.

Mój typ mistrza? Na dzień dzisiejszy będę ostrożny, ale bardziej
zapatruję się w LEGIĘ, GROCLIN, WISŁĘ K.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 gru 2005, 12:23

Jeszcze dwa-trzy miesiące temu - jak widzę - wszyscy typoali Wisłę. Ale teraz widać, że wcale takim wielkim pewniakiem ona wcale nie jest.
Po rundzie jesiennej Wisła tylko stosunkiem bramek była lepsza od Legii i zajęła pierwsze miejsce a tabeli.
Jak dla mnie z Wisłą będzie działo się coraz gorzej. Te ciągłe zmiany, niejasności, domysły - wszystko to nie wpływa korzystnie na drużynę. Do tego kilku zawodników odeszło, kilku odejść zamierza, spora ilość nie gra na miarę swoich możliwości. Naprawdę nie zapowiada się różowo...

...co mnie osobiście bardzo cieszy :D Liczę na Legię, bo niestety nie sądzę, aby Craxa była w stanie powalczyć o najwyższe laury. Jednak na udział w europejskich pucharach liczę bardzo :D

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 11 gru 2005, 12:41

No teraz wszystko zadecyduje się Wiosną , Legia po słabym początku zaczeła dobrze grać . Jestem ciekawy jakie transfery zrobią te dwa kluby . NIe wydaje mi się zeby ktoś się włączył do walki z tymi dwoma zespołami , chociaz moze Korona , jeśli Klicki rzuci się kasą , ja licze na 3 miejsce i na gre w Pucharach , co jak na absolutengo beniaminka ekstraklasy będzie ogromnym sukcesem .

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 gru 2005, 20:22

Scyzoryk pisze:chociaz moze Korona , jeśli Klicki rzuci się kasą , ja licze na 3 miejsce i na gre w Pucharach , co jak na absolutengo beniaminka ekstraklasy będzie ogromnym sukcesem .
A byłoby fajnie, bo polubiłam Koronę ;) Jest równie ciekawym bieniaminkiem, jak przed rokiem Cracovia.
W zeszłym roku bliska takiemu sukcesowi była właśnie Craxa, jednak w ostatnim spotkani z Amiką wszystko zawaliła prowadząc 2:0, a przegrywając ostatecznie 3:2 :? :? Oby nie było tak z Koroną - jak mają atakować najwyższe pozycje to od początku do końca ;)
No poza tym w Koronie teraz ma być jeszcze ciekawiej, bo przecież do klubu trafił Gajtkowski, dlatego nasz bieniaminek wcale nie jest na takiej straconej pozycji, zwłaszcza patrząc na dzisiejsze wyniki Legii i Wisły.
W czołówce jest też Amica, ale pewnie znowu w którymś momencie zawali i dalej będzie takim samym beznadziejnym klubem jak jest - czyli dużo kasy, a mało osiągnięć.
Wysoko jest też Zagłębie, które pod wodzą pana Smudy szaleje wręcz. Nie sądzę jednak, aby Lubinanie utrzymali taką skuteczność przez cały sezon.

Odkąd Wisła zaczęła gubić punkty, a inne zespoły je masowo zdobywać zrobiło się w naszej lidze naprawdę ciekawie, dlatego wiosna zapowiada się baaaardzo emocjonująco :)

Awatar użytkownika
Mamka
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mamka » 16 gru 2005, 15:58

W tym sezonie Legia ma szanse znów wygrać lige i mam nadzieje, że to zrobi bo mam już dość patrzenia jak Wisła chańbi Polski futbol w europejskich pucharach. :pray:

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 16 gru 2005, 17:06

Mamka pisze:W tym sezonie Legia ma szanse znów wygrać lige i mam nadzieje, że to zrobi bo mam już dość patrzenia jak Wisła chańbi Polski futbol w europejskich pucharach. :pray:
Legia w ostatnich latach pokazala jak sie nie hańbi polskiego futbolu w europejskich pucharach :lol: :lol:

Boze gdzie sie tacy ludzie rodzą :roll: :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 gru 2005, 17:50

Marco pisze:Boze gdzie sie tacy ludzie rodzą
w szpitalach - a potem pielęgniarki wkładaj ich do kieszeni białyc fartuchów i biegają po oddziałach 8)
Co co przeżyją mają uraz do końca swoich dni :?

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 16 gru 2005, 18:12

Jeśli Koronka w rundzie wiosennej nadal będzie utrzymywała taki poziom to ma ogromne szanse prześcignąć Wisełke i Legie. Legioniści pokazali, że zespół o wiele bardziej ubogo personalnie jest w stanie ich pokonać. A Wisła? Być może Petrescu coś zmieni - na lepsze oczywiście. Trzeba pamiętać, że Koronka zagra u siebie właśnie z tymi dwoma drużynami i jest szansa, że pokaże na co ja stać. Jeśli tylko ustrzeże się frajerskich wpadek jak z Odrą, Łęczną czy Wisłą Płock to naprawdę może walczyć o Mistrza. Po cichu licze na start w el. LM. :D Ale to raczej z powodu kibicowania niż z racjonalnego przemyślenia. :wink:

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 16 gru 2005, 18:46

Dosmen nie macie zadnych szans przescignac Wisły i Legii , nawet grajac u siebie gdyz obie druzyny bardzo dobrze czują sie w grze na wyjazdach gdzie wyprowadzaja szybkie kontraataki. dzisiaj wasze mozliwosci to miesjca od 3-6.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 gru 2005, 18:48

Dosmen nie macie zadnych szans przescignac Wisły i Legii
Szanse zawsze są ;)
Marco pisze:dzisiaj wasze mozliwosci to miesjca od 3-6
Ja typuję podobnie, bo jednak i Legia i Wisła zdają się być jednak ponad innymi ;)

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 16 gru 2005, 20:16

Dosmen pisze:Ale to raczej z powodu kibicowania niż z racjonalnego przemyślenia. :wink:
Oh to tylko marzenia więc dodałem tę linijkę. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”