Stadiony w Polsce - Strona 6

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Stadiony w Polsce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 maja 2022, 12:15

Ryzykowna decyzja Opola. Obecny stadion jest właściwie przyklejony do 2 blokowisk z których pochodzi 100% kibiców Odry, zaś ten nowy został wyekspediowany na sam koniec miasta, dobre 10-15km od obecnego. Na chwilę obecną nie jeździ tam nawet żaden bus mzk.

Inna sprawa że obecny jest od 3 strony przyklejony do głównego skrzyżowania w mieście, więc w dzień meczowy całe miasto robi się sparaliżowane na 2-3h

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Stadiony w Polsce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 29 maja 2022, 12:48

ObrazekObrazek

Jestem na spacerze to dorzucę Bytom.

Tu ma być w marcu 23 obiekt bo stadionem tego nie będzie można nazwać dla akademii. Maja z niego tez korzystać nasze trzecioligowe gwiazdy. Ma to być obiekt na 2000 miejsc, do tego budynek z zapleczem - na takiej skarpie, trochę się obawiam ze może się osunąć i będą problemy.
Jedyne co, jest przewidziana sztuczna murawa ze względu na to ze lwia cześć na to daje ministerstwo sportu wiec zapewne będą narzekania w spółce ze nie maja jak grać.

Inwestycja ma wyjść 30 milionów.

Jak byłem dzieckiem i grałem w PB to tam były takie dwa ogromne żwirowe boiska i zawsze nas wyganiali żeby tam trenować. Nazywaliśmy to marakana.

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Stadiony w Polsce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 05 lut 2023, 9:10

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Stadiony w Polsce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 05 lut 2023, 14:07

To co się odwala w Chorzowie ze stadionem miejscowego Ruchu to jest śmiech na sali. Chyba najstarszy stadion w Polsce, który jest nadal w użyciu, a na pewno w najgorszym stanie.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Stadiony w Polsce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 05 lut 2023, 14:17

Stadion w Chorzowie to jedyny stadion po Euro nie wykorzystywany przez lokalny klub. Oczywiście Narodowy traktuję w trochę innej kwestii, bo dla Narodowego "lokalnymi klubami" są reprezentacje. Dla mnie trochę marnotrawstwo.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Stadiony w Polsce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 05 lut 2023, 15:11

Zwłaszcza, że jak dla mnie Stadion Śląski to jeden z najładniejszych stadionów w Polsce. Ten w Lublinie też robi wrażenie.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 983

Stadiony w Polsce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 26 lut 2023, 14:02

Mr.Chris pisze:
05 lut 2023, 14:17
Stadion w Chorzowie to jedyny stadion po Euro nie wykorzystywany przez lokalny klub. Oczywiście Narodowy traktuję w trochę innej kwestii, bo dla Narodowego "lokalnymi klubami" są reprezentacje. Dla mnie trochę marnotrawstwo.
Ruchowi nie jest potrzebny tak duży stadion jak Stadion Ślaski, spokojnie wystarczyłby zgrabny 15 tysięcznik, który mogliby wypełniać w większym procencie niż Śląski (Śląski to też większe koszty). Jestem kibicem Legii i powinienem mieć na to wywalone, ale jakoś brak tego stadionu dla tak zasłużonego dla polskiej piłki klubu jak Ruch boli mnie strasznie.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Stadiony w Polsce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 26 lut 2023, 14:25

Niemniej, obecny jest zdecydowanie za mały, bo czytam, że często są wypchani niemal pod kurek i to będąc na zapleczu Ekstraklasy. Ciekawe, czy to brak woli współpracy, czy któraś ze stron za dużo chce. Według mnie to w dalszym ciągu jest marnotrawstwo, żeby taki stadion nie miał stałego zespołu.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 983

Stadiony w Polsce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 26 lut 2023, 14:28

Mr.Chris pisze:
26 lut 2023, 14:25
Niemniej, obecny jest zdecydowanie za mały, bo czytam, że często są wypchani niemal pod kurek i to będąc na zapleczu Ekstraklasy. Ciekawe, czy to brak woli współpracy, czy któraś ze stron za dużo chce. Według mnie to w dalszym ciągu jest marnotrawstwo, żeby taki stadion nie miał stałego zespołu.
Nie samą piłką żyją stadiony. Jak będą potrafili komercyjnie go zagospodarować, to Ruch tam grać nie musi.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Stadiony w Polsce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 26 lut 2023, 14:55

dias pisze:
26 lut 2023, 14:28
Nie samą piłką żyją stadiony. Jak będą potrafili komercyjnie go zagospodarować, to Ruch tam grać nie musi.
Wiem, to moja subiektywna opinia, teraz koncerty czy mecze okazjonalne (puchary na przykład) mogą utrzymywać stadion. Dla mnie to po prostu marnotrawstwo obiektu i przestrzeni. Dwa stadiony w jednym mieście i tylko jeden klub, a na pewno dałoby się pogodzić to na jedynym obiekcie z korzyścią dla wszystkich tak jak to jest w innych miastach.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Stadiony w Polsce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 26 lut 2023, 16:36

Wlaściwie to czemu Ruch nie gra teraz na Śląskim tylko w Gliwicach?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Stadiony w Polsce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 lut 2023, 16:50

Eeee, ale to zgoda twojego klubu.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Stadiony w Polsce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 26 lut 2023, 16:53

No i?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Stadiony w Polsce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 lut 2023, 16:57

Skoro nie wiesz to nie ma znów o czym z tobą gadać.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Stadiony w Polsce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 26 lut 2023, 17:23

No, ale to, ze kibice Wisly mają zgodę z kibicami Ruchu ma oznaczać, że mam wiedzieć dlaczego piłkarska drużyna Ruchu nie gra na narodowym? Co mam jeszcze wiedzieć, może znać skład Ruchu? Może dlaczego Elana gra na jednym stadionie, a turniej organizowała na drugim? Może czy Polonii Przemyśl budują stadion? Ale czemu mam sie zatrzymywać na drużynie piłkarskiej, możę powinienem wiedzieć na jakiej hali grają inni sportowcy Ruchu? Może powinienem wiedzieć, kto jest prezesem Widzewa albo czy Przemyśl robi problemy Polonii w jakichkolwiek kwestiach?

Nie, to ze Wisla ma zgodę z Ruchem to nie oznacza, że na bieżąco śledzę co się dzieje w klubie sportowym Ruch Chorzów. Tak samo nie śledzę wyników Widzewa, nie znam składu Ruchu, nie mam pojecia w której lidze gra Elana ani nie wiem czy Polonia Przemyśl jest pierwsza czy ostatnia w tabeli. Nie iwem nawet czy te kluby posiadają inne sekcje i czy osiągają w nich sukcesy. Dlaczego ma mnie to interesować?

Jestem kibicem Wisły, a nie Ruchu, Widzewa czy Polonii. Fajnie, że inni kibice nas wspierają i gdybym miał wybrać kogo wolę w ekstraklasie to wolę Ruch niż Arkę, ale żeby jakoś mega ściskać kciuki, interesować się co się tam dzieje to nie widzę powodu, szczególnie, że z nikim z Ruchu nie mam bliższego kontaktu i jakoś mnie nie specjalnie ciągnie do nowych znajomości.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”