Czemu w Polsce nie ma dobrych gazet sportowych? - Strona 6

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
arti26
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Czemu w Polsce nie ma dobrych gazet sportowych?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arti26 » 28 kwie 2009, 14:04

troche odswiezony jest wyglad, mam nadzieje ze jeszcze sie bedzie zmienial, bo jeszcze fajniej by to moglo wygladac. ale jest sporo rzeczy do czytania i to ciekawych.

Awatar użytkownika
adam89
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adam89 » 28 kwie 2009, 14:06

Też nie podobała mi się ta cała dziennikarska "plejada gwiazd". Mimo wszystko mam teraz nowe MF w rękach i... jestem w szoku. Może w końcu będzie coś dobrego na rynku, jeżeli podtrzymają ten poziom! Największy + za odważne pytania w wywiadach. Gorąco polecam. :beer:

marrecki14
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 28 kwie 2009, 15:02

No to jestem ciekaw zawartości "MF". Do tej pory przy cenie 4.90 wiele stron to były gołe reklamy, teraz cena idzie jakieś 70% w górę więc mam nadzieję, że więcej będzie artykułów, a jeśli tak to nie mam nic przeciwko podwyżce.
Kupiłem już nowy numer tej gazety i cena 7.90 zł jest faktycznie trochę odpychająca. Ale po przecztaniu kilku tekstów widać, że jej jakość znacznie wzrosła.
No i w środku jest lek łagodzący ból po podwyżce - preneumerata. W rocznej numer wychodzi po 5 złotych zamiast 7,90. Czyli wychodzi ok. 35 złotych taniej niż w kiosku. Czy jakoś tak. A oszędzona kasa to już ponad połowa ceny na za kolejny rok, bo roczna jest po 60 zł. Dlatego oceniam zmiany na duży plus i zamawia prenumerkę.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 kwie 2009, 16:44

http://www.weszlo.com/news/2885

Ciekawy wywiad. Jeśli Futbol news pójdzie w tą stronę to stanę się pewnie stałym czytelinkiem, a i nad zakupem miesięcznika pomyśle 8)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 maja 2009, 11:53

I Wolowski pisze juz dla Interii. Wielka szkoda bo portal sport.pl duzo na tym straci.

arti26
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arti26 » 06 maja 2009, 0:30

http://sport.onet.pl/74456,1248770,1963 ... omosc.html kolejna ciekawa rzecz z Magazynu Futbol. Choć w sumie z takim tempem w jakim Boruc kolejne numery wykręca (jak te dzisiejsze doniesienia, że zdradza kochankę), to może na stałe zagościć w Magazynie ;)

marrecki14
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 06 maja 2009, 0:47

Ten artykuł to chyba z 10 stron ma! Nie powiem, nie powiem - fachowo. Ale niech Artur juz sie lepiej uspokoi, żeby nie było monotematycznie, bo juz nie raz narzekalismy, ze nie chcemy tego samego w każdym numerze :P Poza tym jego boiskowe wyczyny ciekawsze, nie?
Ja tam wierze , że chłopaki z MF mocno pójdą do przodu. Niektóre teksty z nowego numeru są tego zapowiedzią, chociaż i minusy się znajdą. Słaba, bo niezbyt piłkarska, jest krzyzowka. Artykuł "zostań sędzią" też średnio, chociaz to pewnie kwestia gustu. Podobnie tak jest z niektórymi felietonami
Za to tekst o ITI i Walterze może się podobać. Nie wiedziałem, że właściciel Legii jest także kibicem Wisły i Górnika :) buahaha. No i Hurkowski powraca na łamy z tekstami historycznymi. wiecej plusow niz minusow moim zdaniem

arti26
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arti26 » 06 maja 2009, 12:21

"zostań sędzią" też średnio, chociaz to pewnie kwestia gustu. Podobnie tak jest z niektórymi felietonami

no ja tam wole takie felietony niz to co w PN jest. nie jest takie dretwe, a jak dla mnie to niektorzy trafiaja w sedno (Stanowski czy Ryczel nawet).

fajnie tez ze o MLS pisza, bo o tej lidze w Polsce info jest jak na lekarstwo

marrecki14
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 06 maja 2009, 12:33

no ja tam wole takie felietony niz to co w PN jest. nie jest takie dretwe, a jak dla mnie to niektorzy trafiaja w sedno (Stanowski czy Ryczel nawet).
Nie no. to racja jest. Bo te z piłki nożnej to są żenujące. Ale felieton Basałaja np. niczym nie błysnąl. Stanowski i Ryczel ok.
fajnie tez ze o MLS pisza, bo o tej lidze w Polsce info jest jak na lekarstwo
Portal Futbol.pl chyba ma tą lige u siebie, ale zgodze sie - 6 stron na temat MLS w polskim magazynie to rzeczy niespotykana. Mam nadzieje, ze o innych ligach tez takz bedzie. Odkrywanie mało znanych lig to fajna sprawa.

arti26
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arti26 » 07 maja 2009, 17:40

zapowiada się, że może być. czytałeś artykuł o bałkańskich piłkarzach? Fajnie zrobione, kilku najlepszych opisali bardziej niz jak np. w PN, gdzie miejsca starcza na to, żeby wymienić na jakiej pozycji grają i jakie mają statystyki z sezonu

marrecki14
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 07 maja 2009, 20:30

Ano czytałem. I masz rację, że jest to głębiej opisane niż w PN. Piłka bałkańska faktycznie mocno się rozwija, więc dobrze się o niej czegoś więcej dowiedzieć. Ale tytuł mnie drażni - "Gdzie gra drugi Stilić?". Jak już się media czegoś uczepią, to potem ciągle to stosują. Najpierw szaleli z "polskim Mourinho", teraz zaś każdy bałkański gracz musi być jak Stilić. Chore. Ale poza tym cenne info są w tym artykule

arti26
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arti26 » 07 maja 2009, 23:22

akurat większość tych piłkarzy, którzy są opisani to są środkowi pomocnicy, rozgrywający, więc tutaj to porównanie akurat nie powinno tak drażnić jeżeli się wgryziesz w tekst. A ze teraz wszyscy szukają nowego Stilicia? zaraz przestaną, bo forma ostatnio trochę spadła i już nie jest taki rewelacyjny.

polski Mourinho - to rzeczywiście już doszło do granic absurdu. Teraz tylko prześmiewczo już występuje. Ale cóż - jaki kraj, taki Mourinho możnaby powiedzieć.

marrecki14
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 09 maja 2009, 22:38

A propos polskiego Mourinho. Nie jestem ani jego fanem, ani przeciwnikiem. Ale po przeczytania wywiadu z nim w "MF", przyznaje, że całkiem mądrze mówił. W Arce skończyło się ptasie mleczko, to gra nie mogła być dobra. Proste. Chociaż w Bytomiu wyglądała ona już znacznie lepiej niż we wcześniejszych meczach.

arti26
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arti26 » 10 maja 2009, 13:56

Arka jest na najlepszej drodze do I ligi. jakoś mam przeczucie, że Górnik i Cracovia wezmą się jeszcze w garść i zdobędą kilka punktów.

a z bardziej ciekawych tematów to Leo ma ponoć nie pojawić się na meczu Wisła - Legia. Jeżeli tak się stanie, to przez prasę przetoczy się niezła nawałnica przeciwko niemu.

marrecki14
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 12 maja 2009, 23:50

Arka jest na najlepszej drodze do I ligi. jakoś mam przeczucie, że Górnik i Cracovia wezmą się jeszcze w garść i zdobędą kilka punktów
Sam już nie wiem co myśleć. Górnik nieźle zagrał z Lechią, żenująco w Łodzi. Cracovia miała pecha w Wodzisławiu. A Arka zagrała dobrze w Bytomiu, ale przegrała mecz w 3 minuty. Nie wiem w jakiej konfiguracji, ale chyba ta trojka podzieli sie trzema ostatnimi miejscami w lidze.Ewentualnie Lechia ich pogodzi.
a z bardziej ciekawych tematów to Leo ma ponoć nie pojawić się na meczu Wisła - Legia. Jeżeli tak się stanie, to przez prasę przetoczy się niezła nawałnica przeciwko niemu.
Ja się dziwię, że mediom chce się po nim jeździć. Leo przegiął z tym hitem. Na takich meczach trzeba być! No ale moze zobaczył w kablowce razem z małpą http://www.futbol.pl/artykul/51896.html ;) Leo wygląda na zmęczonego. Zmęczony w wywiadach, zmęczony na zdjęciach w gazetach. Ale w sumie też mu się nie dziwie. Miał racje mowiac ze sie go traktuje, albo jak boga, albo jak kawał gów**. Po prostu zglupiał w naszym kraju. Był idolem, teraz antybohaterem. A tak poza tym nie ma wyników i tyle. Sa rozne koncepcje czemu nie powinien pracowac z kadra. Wiele na temat juz napisano i powiedziano, ale najwazniejsze jest to, że nie jest lepiej niz było wczesniej.... Ewentualnie tylko troche. Moze za duzo sie spodziewalismy...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”