Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 6

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
kiboool
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kiboool » 20 sie 2010, 13:43

http://ekstraklasa.net/news,33068,bedzi ... skiego.htm

A wiecie co z ta kara dla Ulatowskiego ??

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 20 sie 2010, 16:06

cloner pisze:Moim zdaniem sędzia postąpił bardzo dobrze. Ile raz to już byłem świadkiem, jak np. Polonia przegrywa bądź remisuje będąc faworytem (a zdarzało się), że rywal w 90 minucie robi wszystko, żeby ukraść te pół minuty i tylko się człowiek wkurwia na trybunach. Teraz może będą piłkarze grać w piłkę, a nie udawać.
Za to jak Polonia wygrywa 1-0, To w 90 minucie nie gra na czas. Yeah. Nagroda Fair Play na pewno trafi do Bytomia.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 sie 2010, 16:17

No_Name pisze:Nagroda Fair Play na pewno trafi do Bytomia.
Gdybyś się interesował trochę futbolem, to wiedziałbyś, że Polonia Bytom już otrzymała nagrodę fair play, za sezon 2009/2010.
http://ekstraklasa.org/ekstraklasa.org/ ... _Play.html

:wink:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 20 sie 2010, 17:04

cloner pisze:
No_Name pisze:Nagroda Fair Play na pewno trafi do Bytomia.
Gdybyś się interesował trochę futbolem, to wiedziałbyś, że Polonia Bytom już otrzymała nagrodę fair play, za sezon 2009/2010.
http://ekstraklasa.org/ekstraklasa.org/ ... _Play.html

:wink:
Futbolem się interesuje, ale na poziomie ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 sie 2010, 19:53

Polonia nadal wygrywa. Co by nie mówić to Wojciechowski trafił z tymi transferami. Sobiech gra, strzela i asystuje. Smolarek wchodzi - strzela, Bruno, Tosik czy Pietrasiak także swoje robią. Jeśli nie poniesie ich po kilku zwycięstwach to będą bardzo mocni, kadrowo wyglądają dobrze. Szkoda tylko, że Bakero wystawia na Zagłębie 3 defensywnych pomocników, podobnie było z Legią. Zdecydowanie jeden z nich powinien siedzieć na ławce a w jego miejsce albo drugi napastnik albo Marcelo. Przeszkadzają sobie, a do ofensywy nic nie wnoszą.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 20 sie 2010, 20:39

Bartczak trochę urwał :shock:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 20 sie 2010, 22:03

Oglądałem tylko drugą połowę Śląska z Legią i w sumie jestem zadowolony. Mecz względnie ciekawy, trochę sytuacji było. Gospodarze sami sobie winni, sytuacją Diaza, potem poprzeczka (wyjście Antolovicia :rotfl: ), a zachowanie obrońcy przy golu Legii przednie. Tak go pilnował, że ten biegnąc prosto miał idealne miejsce do strzału. Sędzia fajny, co kontakt to faul, a za wejście przy bocznej Komorowski nawet żółtej nie dostał.
Podoba mi się gra Fojuta i Kaźmierczaka, nie patyczkują się, atakują agresywnie i nie odstawiają nogi - widać pobyt na wyspach im się mocno przydał, więcej takich zawodników w lidze.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 sie 2010, 22:10

Trza dodac ze Legioa zasluzenie wygrala ten mecz. Slask gral z kontry i dobrze ze mu nie wyszlo. Z kazdym meczem Legia lepiej gra tylko ten napad:/

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 sie 2010, 22:46

Coś mi się wydaje, że Legia tak będzie punktować co kolejkę. Grają jak grali z Szalą czy Kumbevem, ale 3 oczka są 2 raz z rzędu w spotkaniu gdzie z całą pewnością nie zasłużyli na komplet, w poprzedniej nawet na jedno oczko. Śląsk gra tak jakby miał Tarasiewicza na ławce.
Jeśli komuś podoba się gra Kaźmierczaka to gratuluję poczucia humoru. Te jego strzały z dystansu przebijały wszystko co najgorsze było w tym spotkaniu. Co jeden to bliżej chorągiewki schodził. Może i defensywie się nie patyczkuje, ale co z tego skoro po jego interwencjach piłki lecą tam gdzie kamera nie obejmuje.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 20 sie 2010, 23:08

Nie chodzi o całokształt gry takiego Kaźmierczaka czy Fojuta, a o nieustępliwy sposób destrukcji który wynieśli z PL. Obaj grają agresywnie, nie boją się wejścia w zawodnika (mimo to w większości przypadków czysto), podczas gdy 3/4 graczy w lidze odstawia nogę czego osobiście nie cierpię.. To czy później z piłką coś zrobi to kompletnie inna sprawa. Zdecydowanie wolę tak fizycznie grającego zawodnika od kogoś kto na tej pozycji gra, a przechwytów zalicza niewiele.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 20 sie 2010, 23:34

tylko, ze dzis vrdoljak wrecz pożarl,zmiażdżył myślącego o reprezentacji każmierczaka...wygrał z nim wszystkie główki...wszytstkie..powtarzam
ponadto zdemolował środek pola.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 sie 2010, 12:41

Jarzinho czyzbys nalezal do grona poznaniakow z kompleksem Warszawy?

Przeciez Legia w tym meczu grala i utrzymywala sie przy pilce. Gdyby mieli w napadzie jakas dobra 9 to 3 by spokojnie strzelili.
Ponadto ogladam 4 mecz Legii i 3 w lidze i nawet laik widzi ze chlopaki robia postepy. Ostatnio cos o Manu mowiles, wczoraj biegal i celnie dosrodkowywal co pozwala juz o nim mowic jak na polska lige o duzym wzmocnieniu a mam przeczucie ze bedzie gwiazda naszej ligi.
Nie wiem czy widziecie ale na Legie wszyscy w tym sezonie ustawiaja sie defensywnie liczac na kontry. Wroci Astiz a najlepiej cala defensywa i Legia nie powinna juz przegrywac grajac na wczorajszym poziomie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 sie 2010, 12:48

cloner pisze:Wrócił czeher, już myślałem, że gdzieś przepadłeś :P Rozumiem, dwutygodniowe wakacje 8)
wrecz odwrotnie.... moglbym zadac pytanie ---> a co to wlasciwie sa wakacje, jednak mniejsza o to

Widac, ze poki co Polonia wyrasta na glownego kandydata do korony. Trudno bedzie przeszkodzic czarnym koszulom, widac ze Bakero zazebil maszyne, nowe nabytki przynosza wymierne efekty, poprostu splacaja sie - jednak tutaj troche czasu uplynie az w pelni zrekompensuja taki wydatek :P
Legia mnie rozczarowuje, myslalem ze beda grac duzo lepiej, bardziej sadzilem ze Legia bedzie grala jak Polonia a Polonia jak Legia :P znaczy legia wygrywac dosc przekonujaco a Polonia meczyc
Lecha nie widze zupelnie i az mnie dziwi, ze wygrali na ukrainie --- jak oni to zrobili :o- meczu nie ogladalem

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 21 sie 2010, 13:37

czeher pisze:Lecha nie widze zupelnie i az mnie dziwi, ze wygrali na ukrainie --- jak oni to zrobili :o- meczu nie ogladalem
Strzelili bramkę, a Dnipro nie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 sie 2010, 21:22

Bienias pisze:Jarzinho czyzbys nalezal do grona poznaniakow z kompleksem Warszawy?
Ja poznaniak - hm raczej nie. Kompleks Wawy- jak do tego doszedłeś- dzięki moim pochwałom dla Polonii. :lol:
Do mnie nie trafiają transfery Legii, co ważniejsze nie przekonuje mnie ich gra. Ani trochę. Nie widzę tutaj jej pozytywnego rozwoju w porównaniu do spotkania z Crackovią czy Polonią. Nie mam ku temu argumentów. Ivica w spotkaniu ze Śląskiem wyglądał dobrze- OK pierwszy raz w naszej lidze. Za spotkanie z ekipą Ulatowskiego chwalono bramkarza Legii, w piątek miał takie same problemy jak z Arsenalem czy Polonią. Knezevic przegrał rywalizację z Wawrzyniakiem- najgorszym środkowym obrońcą "chyba" w naszej lidze. O czym to świadczy. :?: Cabaral z Borysiukiem - zawodnikiem, który wczoraj spokojnie w pierwszej połowie mógł wylecieć i totalnie nic nie dającym swojej drużynie.
Składnych akcji Warszawiaków było w tym spotkaniu zero. Były dośrodkowania Manu, które akurat nieźle mu w tym spotkaniu wychodziły, były wejścia w środku Vrdoljaka, ale co pozytywnego można powiedzieć o reszcie(nie licząc rezerwowego Rybusa) :?: W poprzednim roku Legia Urbana nie grała gorzej, a niby miała takich gorszych wykonawców.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”