Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 cze 2012, 14:41
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 03 cze 2012, 14:53
myslisz, ze jakby obraniak czy perkis mieli skillsy, dzieki którym graliby w reprze francji to wybraliby polske? błagamKajoFC pisze:Jeśli ktoś się czuję Polakiem i czuje przynależność do naszego kraju to czemu miałby nie grać z tej całej ekipy to mi tylko Eugen nie pasuję, bo on woli Niemcy jak Polskę i tego nawet nie ukrywa.
rekinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: aQer » 03 cze 2012, 15:03
aQer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 cze 2012, 15:15
Ukraść stówę to okey, ale już ukraść tysiąc to źle?aQer pisze:Ciekawe jest bardzo, to że obce reprezentacje "wyławiały" naszych zawodników i przekonywały do gry dla ich państw to wszyty w Polsce psioczyli na PZPN, że nie próbują ich zatrzymywać, że dlaczego my nie staramy się szukać zawodników o polskich korzeniach. Gdy zaczęliśmy to robić to też jest źle bo "farbowane lisy". Ale z drugiej strony nie można popadać w skrajności i myślę że jeden "farbowany lis" no może dwóch w reprezentacji to jeszcze ok, ale żeby nie było ich tam za dużo.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 cze 2012, 15:17
wg. polskiego prawa to chyba jest rozróżnienie między wykroczeniem a przestępstwem nawetcloner pisze:Ukraść stówę to okey, ale już ukraść tysiąc to źle?
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: aQer » 03 cze 2012, 15:19
aQer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: forresty » 03 cze 2012, 15:21
Nawet jakby mieli umiejętnosci to nie mieliby gwarancji że kiedyolwiek by w niej zagrali. Po prostu reprezentacja Francji obecnie składa sie głównie z zawodników czarnoskórych w większosci nie jest to przypadek tylko raczej reguła jako że czarnoskórzy mają większy potencjał motoryczny. Szybkościowo zwykle przewyższaja swoich białych klegów i ni ejest latwo z nimi rywalizować. U-21 Francji jest właściwie reprezentcją narodów Afryki. Taki jest futbol i trzeba się z tym pogodzić. PRzy porównywalnych umiejętnosciach czysto piłkarskich zostaje jeszcze bilogia i tu taki Obraniak który nie jest jakoś specjalnie szybki ani wysoki nie maiłaby szans chyba żeby by miał przegląd pola i technikę jak Zidane to mógłby biegać i do tyłu. Wybrali Polskę bo tylko tu mogli grać na wielkich imprezach (od czasu do czasu).myslisz, ze jakby obraniak czy perkis mieli skillsy, dzieki którym graliby w reprze francji to wybraliby polske? błagam
forresty

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 cze 2012, 15:25
To że koleś lubi zrobić laskę, to nie znaczy, że już jest kobietą. Bliżej mu do pedała, niż do kobiety. Rozumiesz? Jak chcesz być strażakiem to idź do szkoły pożarniczej, postaraj się, kształć. Jak chcesz być Polakiem, to pokaż to. Ja nie rozumiem dlaczego Ci przebierańcy nie potrafią zidentyfikować się z krajem. To że wychodzi na murawę w koszulce z Orłem nie czyni go moim krajanem. To że Bienias nosi koszulke Barcy to nie znaczy, że jest Katalończykiem. A śmiem twierdzić, że zna po hiszpański (a może nawet po katalońsku) więcej słów niż Obraniak i Perquis. A u nas łatwiej dostać obywatelstwo niż pozwolenie na handel na terenie Warszawy. Totalna paranoja.KajoFC pisze:Jeśli ktoś się czuję Polakiem i czuje przynależność do naszego kraju to czemu miałby nie grać z tej całej ekipy to mi tylko Eugen nie pasuję, bo on woli Niemcy jak Polskę i tego nawet nie ukrywa.
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 cze 2012, 15:34
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 cze 2012, 15:38
To jest chyba oczywiste, tak samo Polanski czy Boenisch jest lepszym Niemcem ode mnie. Choć na upartego, paszport niemiecki sobie załatwić to nie taki dla mnie problem.Wilmore pisze:są lepszymi Polakami od Perquisa czy Polanskiego
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 cze 2012, 15:48
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 03 cze 2012, 15:51
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 03 cze 2012, 15:53
KajoFC
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 cze 2012, 15:54
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 cze 2012, 15:58
Perquis przypomniał sobie o Polsce niedługo przed euro. Polanski wybrał Niemcydawno, nawet miał im kibicować. A Boenisch to już inny temat, grał przecież dla niemieckiej młodzieżówki, później trochę kontuzji i się zorientował, że jednak do kadry Loewa jest za słaby, więc nagle pokochał Polskę. Obraniak to taki spryciarz, bo on najszybciej zainteresował się polskim paszportem, więc do niego niektórzy nawet nie mają "ale".KajoFC pisze:ale jak teraz są zawodnicy z polskimi korzeniami z polskim pochodzeniem to też jest źle. To nie ich wina, że rodzice wyjechali za lepszym życiem. Ciekawe czy Podolskiego też byście nazywali farbowanym lisem jakby dla Polski grał.
cloner
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio