Polska kadra na Euro - Strona 6

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Polska kadra na Euro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 cze 2012, 14:41

Taki Idi Amin czuł się nawet niekoronowanym królem Szkocji, tylko czemu nie dostał od niej szansy? Szkoci też grali kiedyś na Euro, mógłby się wypromować, załatwić transfer do lepszego klubu... To dopiero był napastnik.
Zwykłe szkockie kołtuństwo.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 03 cze 2012, 14:53

KajoFC pisze:Jeśli ktoś się czuję Polakiem i czuje przynależność do naszego kraju to czemu miałby nie grać z tej całej ekipy to mi tylko Eugen nie pasuję, bo on woli Niemcy jak Polskę i tego nawet nie ukrywa.
myslisz, ze jakby obraniak czy perkis mieli skillsy, dzieki którym graliby w reprze francji to wybraliby polske? błagam

Awatar użytkownika
aQer
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aQer » 03 cze 2012, 15:03

Ciekawe jest bardzo, to że obce reprezentacje "wyławiały" naszych zawodników i przekonywały do gry dla ich państw to wszyty w Polsce psioczyli na PZPN, że nie próbują ich zatrzymywać, że dlaczego my nie staramy się szukać zawodników o polskich korzeniach. Gdy zaczęliśmy to robić to też jest źle bo "farbowane lisy". Ale z drugiej strony nie można popadać w skrajności i myślę że jeden "farbowany lis" no może dwóch w reprezentacji to jeszcze ok, ale żeby nie było ich tam za dużo.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 cze 2012, 15:15

aQer pisze:Ciekawe jest bardzo, to że obce reprezentacje "wyławiały" naszych zawodników i przekonywały do gry dla ich państw to wszyty w Polsce psioczyli na PZPN, że nie próbują ich zatrzymywać, że dlaczego my nie staramy się szukać zawodników o polskich korzeniach. Gdy zaczęliśmy to robić to też jest źle bo "farbowane lisy". Ale z drugiej strony nie można popadać w skrajności i myślę że jeden "farbowany lis" no może dwóch w reprezentacji to jeszcze ok, ale żeby nie było ich tam za dużo.
Ukraść stówę to okey, ale już ukraść tysiąc to źle?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 cze 2012, 15:17

cloner pisze:Ukraść stówę to okey, ale już ukraść tysiąc to źle?
wg. polskiego prawa to chyba jest rozróżnienie między wykroczeniem a przestępstwem nawet :lol: :wink:

Awatar użytkownika
aQer
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aQer » 03 cze 2012, 15:19

Chyba trochę mnie źle zrozumiałeś, a może to ja inaczej rozumuje. Moim zdaniem wyszukiwanie gdzieś za granicami kraju zawodników o Polskich korzeniach nie jest złe, ale nie można tylko na takich opierać reprezentacji, gdyż właśnie dużo osób nie będzie się chciało z nią utożsamiać. Takie jest moje zdanie na ten temat.

forresty
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forresty » 03 cze 2012, 15:21

myslisz, ze jakby obraniak czy perkis mieli skillsy, dzieki którym graliby w reprze francji to wybraliby polske? błagam
Nawet jakby mieli umiejętnosci to nie mieliby gwarancji że kiedyolwiek by w niej zagrali. Po prostu reprezentacja Francji obecnie składa sie głównie z zawodników czarnoskórych w większosci nie jest to przypadek tylko raczej reguła jako że czarnoskórzy mają większy potencjał motoryczny. Szybkościowo zwykle przewyższaja swoich białych klegów i ni ejest latwo z nimi rywalizować. U-21 Francji jest właściwie reprezentcją narodów Afryki. Taki jest futbol i trzeba się z tym pogodzić. PRzy porównywalnych umiejętnosciach czysto piłkarskich zostaje jeszcze bilogia i tu taki Obraniak który nie jest jakoś specjalnie szybki ani wysoki nie maiłaby szans chyba żeby by miał przegląd pola i technikę jak Zidane to mógłby biegać i do tyłu. Wybrali Polskę bo tylko tu mogli grać na wielkich imprezach (od czasu do czasu).
Boenisch z Polańskim to solidni piłkarze Bundesligi ale nie ukrywajmy... takich jest tam wielu.
Nie mam nic przeciw naturalizowaniu zawodników byle nie skończylo sie to tak jak z puereiro i olisadebe że po imprezach mistrzowskich słuch o nich ginął szybciej niż tusz na stemplu do podbijania wiz w paszporcie. Wszyscy nasi obecni auslanderzy mają jakieś polskie korzenie w odróznieniu od wcześniejszych nabytków i umieją po polsku (poza Obraniakiem i Perqisem). nie mam nic przeciw aby oni grali. Dramatem jest to że przecietny zawodnik bundesligi jest lepszy niż najlepszy ponoć lewy obrońca w polsce

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 cze 2012, 15:25

KajoFC pisze:Jeśli ktoś się czuję Polakiem i czuje przynależność do naszego kraju to czemu miałby nie grać z tej całej ekipy to mi tylko Eugen nie pasuję, bo on woli Niemcy jak Polskę i tego nawet nie ukrywa.
To że koleś lubi zrobić laskę, to nie znaczy, że już jest kobietą. Bliżej mu do pedała, niż do kobiety. Rozumiesz? Jak chcesz być strażakiem to idź do szkoły pożarniczej, postaraj się, kształć. Jak chcesz być Polakiem, to pokaż to. Ja nie rozumiem dlaczego Ci przebierańcy nie potrafią zidentyfikować się z krajem. To że wychodzi na murawę w koszulce z Orłem nie czyni go moim krajanem. To że Bienias nosi koszulke Barcy to nie znaczy, że jest Katalończykiem. A śmiem twierdzić, że zna po hiszpański (a może nawet po katalońsku) więcej słów niż Obraniak i Perquis. A u nas łatwiej dostać obywatelstwo niż pozwolenie na handel na terenie Warszawy. Totalna paranoja.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 cze 2012, 15:34

Przez wszystkie brednie wypisywanych tu ksenofobów, którzy żyją złudzeniem, że są lepszymi Polakami od Perquisa czy Polanskiego, doprowadzono do tego, że ja, zażarty wróg Smudy jako selekcjonera i całej tej kadry, zacząłem ściskać kciuki za tę reprezentację, by wbrew zdrowemu rozsądkowi i postawie w ostatnich miesiącach utarła nosa wszystkim przeciwnikom potomków emigrantów.
Gratulacje. :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 cze 2012, 15:38

Wilmore pisze:są lepszymi Polakami od Perquisa czy Polanskiego
To jest chyba oczywiste, tak samo Polanski czy Boenisch jest lepszym Niemcem ode mnie. Choć na upartego, paszport niemiecki sobie załatwić to nie taki dla mnie problem.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 cze 2012, 15:48

Wilmore, man, nawet CIę lubię, ale nie rób tego... I nie jestem ksenofobem. Po prostu nie dla mnie polskość nie jest przedmiotem handlu.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 03 cze 2012, 15:51

Wilmore nie piszę tego na poważnie. On po prostu chce was sprowokować.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 03 cze 2012, 15:53

Olisadebe był to było źle chociaż większość go lubiła, potem był "Perreiro" to też było źle, ale jak teraz są zawodnicy z polskimi korzeniami z polskim pochodzeniem to też jest źle. To nie ich wina, że rodzice wyjechali za lepszym życiem. Ciekawe czy Podolskiego też byście nazywali farbowanym lisem jakby dla Polski grał.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 cze 2012, 15:54

barbuks powtarzasz swoje ksenofobiczne herezje juz w 3 temacie po 15 razy w każdym, skończ. Jak cię to tak boli zrób coś z tym zamiast się żalić po raz milionowy jak to w naszej kadrze gra Obraniak

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 cze 2012, 15:58

KajoFC pisze:ale jak teraz są zawodnicy z polskimi korzeniami z polskim pochodzeniem to też jest źle. To nie ich wina, że rodzice wyjechali za lepszym życiem. Ciekawe czy Podolskiego też byście nazywali farbowanym lisem jakby dla Polski grał.
Perquis przypomniał sobie o Polsce niedługo przed euro. Polanski wybrał Niemcydawno, nawet miał im kibicować. A Boenisch to już inny temat, grał przecież dla niemieckiej młodzieżówki, później trochę kontuzji i się zorientował, że jednak do kadry Loewa jest za słaby, więc nagle pokochał Polskę. Obraniak to taki spryciarz, bo on najszybciej zainteresował się polskim paszportem, więc do niego niektórzy nawet nie mają "ale". :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”