Tu nawet nie trzeba bylo Demjana, a po prostu zdrowego Nowaka w porzadnej formie.Gdyby to w Bełchatowie grał Demjan, to myślę, że GKS byłby już nad kreską.
A swoja droga slyszalem, ze Dawid ma wrocic na Zaglebie. Przydaloby sie.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 maja 2013, 16:04
Tu nawet nie trzeba bylo Demjana, a po prostu zdrowego Nowaka w porzadnej formie.Gdyby to w Bełchatowie grał Demjan, to myślę, że GKS byłby już nad kreską.
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nirvana » 14 maja 2013, 16:05
http://ekstraklasa.net/reforma-ekstrakl ... 9140000000Reforma rozgrywek Ekstraklasy: Obradujący w Warszawie prezesi klubów ligowych przegłosowali podział punktów na pół po zakończeniu sezonu zasadniczeniu i podzieleniu drużyn na grupę mistrzowską i spadkową - dowiedzieli się nasi koledzy z Dziennika Zachodniego!
Nirvana
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 maja 2013, 16:08
emdżej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nirvana » 14 maja 2013, 19:27
Nirvana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 14 maja 2013, 22:23
lukas_k
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 maja 2013, 23:24
Odwrotnie. W pierwszej fazie sezonu można grać na 90% i odpuszczać, dopiero w ostatnich kolejkach rozpocznie się walka o mistrza i spadek. Fatalne posunięcie.lukas_k pisze:Jak dla mnie to właśnie lepiej, bo w każdym meczu trzeba grać na maxa i nie odpuszczać.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 15 maja 2013, 8:30
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 15 maja 2013, 10:51
Dla mnie też wszystko ok ale nurtuje mnie jedna rzecz. Powiedzmy pierwszy i drugi zespół dzieli jeden punkt, obie drużyny z racji tego grają w fazie mistrzowskiej cztery mecze u siebie ale mecz między nimi jest jeden i teraz co będzie decydować na jakim terenie zagrają to spotkanie ? Bo jak jakieś głupie losowanie to będzie dla mnie małe wypatrzenie mistrzostwa gdyż jedna z tych drużyn będzie miała małe handi w postaci własnego obiektuj1mmy pisze: Mi osobiście ta reforma się podoba jest dziwna ale jest dobrym rozwiązaniem w warunkach jakie Panują w polskiej piłce.
majer13
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 15 maja 2013, 11:21
j1mmy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Betoniara » 15 maja 2013, 12:11
Betoniara

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 15 maja 2013, 14:08
Dość sensowne rozwiązanie. Ja bym wolał jednak zmniejszenie ilości klubów do 14 i trzy rundy. Drużyna która miałaby lepszy bezpośredni bilans z drużyną przeciwną, grałaby wówczas w trzeciej rundzie u siebie. Mielibyśmy wówczas większy poziom (mniej przypadkowych i źle zorganizowanych klubów), a także w każdym meczu należałoby grać na 100%, bo teraz będzie można nawet koło 3-4 meczów ze spokojem przejść sobie obok, a strata do lidera i tak zostanie w jakimś stopniu zredukowanaj1mmy pisze:nie drużyna 1 podejmuje u siebie drużynę drugą , trzecuią i czwartą
majer13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 maja 2013, 15:37
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 15 maja 2013, 15:39
Czyli, że co? Jeżeli Śląsk i Górnik nie mogą grać w Pucharach to kto zagra? Następne drużyny z tabeli? Jeszcze Wisła się załapie, to dopiero byłby blamażDuch pisze:Tylko Polonia bez licencji, chociaż moim zdaniem Ruch też powinien być mocniej kopnięty w dupę niż tylko tymi finansowymi ograniczeniami.
Śląsk i Górnik bez licencji na grę w pucharach. Prewencyjne zapobieganie blamażom
Lisek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 15 maja 2013, 15:57
Górnik jak za dawnych lat - w europejskich pucharachKrzysztof Sachs: Koszty które ponosi klub są zdecydowanie wyższe niż przychody. Przyjęliśmy zasadę, że klub nie może dostać licencji na grę w pucharach bo miasto i spółka Wrocław przedstawiły warunkowy plan finansowania. Górnik nie dostał licencji tylko i wyłącznie ze względu na sytuację infrastrukturalną. Jeżeli zgłosi do europejskich pucharów grę na innym stadionie, nie będzie z tym problemu i będzie mógł w tych pucharach grać.
ddemon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 maja 2013, 15:59
Dr.Football1
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio