Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 53

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 25 maja 2011, 22:15

guru pisze: Z tym, że jeżeli Cracovia przegra w Bełchatowie, a łatwo nie bedzie, to przy ewentualnym remisie Arki ze Śląskiem, to Gdynianie maja utrzymanie. :wink: Dlatego myslę, że będą walczyc do końca.

Znowu w przypadku Polonii, to muszą wygrać na Legii, ale to ich nie ratuje, poniewaz przy ewentualnym remisie, cracovii i zwycięstwie Polonii na Legii to i tak Cracovia lepiej wypada w meczach bezpośrednich.
Tak tylko że Bełchatów ostatnio mocno spuścił z tonu także wątpie aby stanowili jakiś upór nad rozpędzoną Cracovią :P
Polonia B. potrafi sprawić niespodzianki,lubi grywać z Legią ale czy są wstanie ograć tak grającą Legię...
Jak dla mnie 1-4 i 14-16 jest już raczej wszystko jasne ale ostatnio Korona dostała 4-0 z Jagą,Jaga dostała dziś 3 od Cracovii a Korona pokonała Górnika teraz więc mimo wszystko jest to możliwe :D

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 maja 2011, 22:21

Te ostatnie kolejki w ogóle są szalone, szczególnie dzisiejsza. No ja tam nadal wierze w wicemistrzostwo Legii. Szkoda, że się nieciekawie dzieje w Arce. Nie chodzi juz o wyniki, ale ogólnie atmosfera. Kibice ['] Arka ma jeszcze szanse się utrzymać, tylko wiadome, muszą wygrać. Zaś Śląsk np w dzisiejszym meczu to szału nie było... Ostatnio też przegrali, z Wami. :P

Dlatego do nastepnej kolejki podchodze z dystansem. Tu jeszcze nic nie ma pewnego. ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 maja 2011, 0:52

guru pisze:Szkoda, że się nieciekawie dzieje w Arce. Nie chodzi juz o wyniki, ale ogólnie atmosfera. Kibice [']
Co się działo?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 maja 2011, 5:13

Widac jakies niesnaski w klubie, Czyzniewskiego pilkarze musieli uspokajac i odciagac ale nie wiem dokladnie od kogo... odciagal go Ivanovic - od kibicow :think: sedziego :think: Ogolnie kibice wkur... na pilkarzy i strasza jakams interwencja czy straszli tak cos przeszlo kolo ucha
Co do utrzymania to te praktycznie ma Cracovia, ktora spedzila w strefie spadkowej 27kolejke :lol: :lol: Legia sie rozpedza i jest zmotywowana jakby walczyla o MP bo zarty sie skonczyly, teraz kazdy daje z siebie 200% bo taka posadke w Legii kazdy pilkarz by chcial a szykuja sie czystki, tak wiec Polonia jedzie na sciecie :!: Skorza wyjdzie z twarza i bedzie gadac, ze nie dano mu szansy :!: Zas wybiegajac w przyslzosc Weiss swietny fachowiec, chyba najwieksze nazwisko w naszej E :!:
Arka tez nic nie zdobedzie w Wrocku bo tam animozje oraz mozliwosc vicemistrzostwa :o

W pucharach jednak Jaga wyladuje, ew Lechia... dziwi mnie ze Polonia W nie wygrala - to jednak team przegranych...

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 26 maja 2011, 8:43

Niesamowita liga, kilka kolejek temu zastanawiałem się czy znowu nie będę musiał pisać w temacie "I Liga", a teraz? Walka o czołowe miejsca. Piotrek Grzelczak ma niesamowitą passę, a wydawało mi się, że z niego nic nie będzie, ale tak jak mówił Michniewicz po objęciu Grzelu nie jest skrzydłowym, tylko napastnikiem a Janas i Kretek właśnie na skrzydle go wystawiali. Za chwilę mecz z Górnikiem, z którym ostatnio mamy same dobre rezultaty, trzeba wygrać, Śląsk przegra z Arką i puchary ! :haha: Nie no tak poważnie to Widzew nie ma jeszcze ekipy na puchary, przed sezonem obstawiałem miejsca 8-12 chyba i jestem już zadowolony z tego co chłopaki osiągnęli.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 maja 2011, 10:31

Wygląda na to, że wreszcie Arce nie uda się utrzymać w lidze. Cieszy mnie to, bo klub z Gdyni tak naprawdę nic nie wnosił do Ekstraklasy, podobnie zresztą jak Polonia Bytom. Cracovia heroiczną walką zasłużyła sobie na to by w tej lidze pozostać. W ostatniej kolejce zarówno Polonię jak i Arkę czekając trudne wyjazdy. Bytomianie jadą na Legię, a ta pokazała wczoraj, że mimo zapewnienia sobie pucharów po zdobyciu PP wciąż walczy o podium i o to by jak najlepiej zaprezentować się nowemu trenerowi. Arka jedzie do Wrocławia, a przecież Śląsk nie może wypuścić z rąk takiej okazji do gry w pucharach nawet jeśli zagra bez Sebastiana Mili. W dodatku "Pasy" zagrają z chimerycznym Bełchatowem, który prawdę mówiąc również niewiele wnosi do tej ligi i jak dla mnie mógłby spaść, ale na to się w najbliższych latach niestety nie zanosi. Za wiele rzeczy można naszą ligę krytykować, ale trzeba przyznać, że przynosi wiele emocji do końca i może jestem dziwny, ale ją Ekstraklasę uwielbiam. :lol:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 26 maja 2011, 13:21

W Górniku wrze

Stachowiak przesunięty do ME :shock:
Rozumiem 2-3 miesiące temu byłoby to może rozsądne ale teraz? Hm..ciekawe,może jest to pokazanie że na sprzedaż i tym samym Skorupski od nowego sezonu nr 1..Albo coś zawinił bo przecież trudno go obarczać że karnego nie obronił :P

Adam Nawałka dziś jest umówiony na rozmowę z prezesem Górnika, Tomasz Młynarczykiem. Obaj panowie maja rozmawiać o planach i strategii klubu na kolejny sezon. Kontrakt trenera z klubem jest ważny jeszcze rok, jednak nie można wykluczyć, że w wypadku dużych zmian kadrowych strony się rozstaną. Tym bardziej, że szansa na puchary przepadła. Nie jest tajemnicą, że Legia jest zainteresowana Danielem Sikorskim i Robertem Jeżem, Zagłębie Lubin pyta o Adama Banasia, a Mariusz Magiera i Grzegorz Bonin nie mają jeszcze podpisanych kontraktów na nowy sezon. Ponoć trenera Nawałkę bardzo chętnie widzieliby od nowego sezonu działacze Jagiellonii Białystok.
Nawałka musi mieć jakieś oferty bo ostatnio zachowuje się jakby nie on :D Mówiło się o Koronie(na meczu był Janas) teraz mówi się o Jagiellonii cóż może nastąpi wymiana i Probierz będzie od nowego sezonu trenował Górnik nie mam nic przeciwko pod warunkiem że zostanie Jeż 8)
Dziś też osoby odpowiadające w klubie za finanse i prawna obsługę klubu, wybierają się do Warszawy. To już ostatnia wizyta związana z dostarczeniem do stolicy potrzebnych dokumentów do uzyskania licencji. - Mogę zapewnić, że wszystko o w pierwszym terminie wytknęła nam komisja licencyjna zostało poprawione. Jesteśmy dobrej myśli - powiedział Bartłomiej Laburda, prawnik Górnika.
Ciekawie jak widzą to w PZPN :P

Widzew przyjedzie do Zabrza podbudowany że mogą osiągnąć puchary,jak wspomniał No_Name grami z nimi kiepsko no ale Górnik w tym sezonie wielokrotnie przełamywał passy z Koroną się nie udało :P ale czas zakończyć udanie sezon 7 miejscem a przy odrobinie szczęścia może 5-6 :lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 maja 2011, 13:35

ddemon - wiele razy słyszałem o tym, że Stachowiak ma niewyparzony język. Nawałka mówi, że powody tej decyzji to wewnętrzna sprawa szatni. Wygląda więc na to, że Stachowiak coś nabroił, a trener Górnika nie jest osobą, która by wszelkie "gwiazdorskie" zachowania tolerowała.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 26 maja 2011, 16:23

emdżej

Pewnie tak bo co by innego...Chyba że został odsunięty bo nie postawił całemu sztabemu flaszki z wesela :lol:

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 27 maja 2011, 11:40

Ja również słyszałem plotkę, że Stachowiak psuł atmosferę w szatni.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 maja 2011, 15:19

Ja wywalilbym go dyscplinarnie z zespolu gdy zaplanowal sobie slub w czasie ligi... przeciez to sa jaja. Zarabia krocie a z pracy sobie jaja robi, pewnie gdyby nie pilka to by lopata machal bo widac, ze bystry to on nie jest...
Jakim geniuszem trzeba byc aby nie wiedziec ze w tym okresie gra sie mecz ligowy :brawo:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 maja 2011, 16:06

Sorry czeher nie obraź się ale bredzisz , ślub jest raz w życiu (dla takich normalnych ludzi) a praca to nie wszystko , no i jakby nie patrzeć ślub i wesele to sobota / niedziela , goście muszą przyjechać itp itd.
Normalna ludzka sprawa , jedna kolejka to nie wszystko nadto pracodawce informuje się o takiej imprezie z dużym wyprzedzeniem żeby wszystko zorganizować sobie zgodnie z planem :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 maja 2011, 16:16

nie cholera to nie jest ludzka sprawa... sam bredzisz... slub planuje sie z kilkumiesiecznym/kilkuletnim wyprzedzeniem jak sie jest zawodowym sportowcem to planuje sie slub na zime tudziez lato, czerwiec a nie do cholery w okresie gdzie gra sie zaledwie pol roku w pilke... w ciagu calego roku...
nawet nie gra 30weekendow w roku bo sa kolejki w tygodniu.... a jest 52... zgrupowan tez wiele nie ma a mozna dni1-2 opuscic.
Normalni profesjonali gracze biora sluby jak nalezy...

wypierdolic dyscyplinarnie :!:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 maja 2011, 17:00

W przypadku Stachowiaka nie chodziło o jego ślub.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 maja 2011, 17:03

Wilmore pisze:W przypadku Stachowiaka nie chodziło o jego ślub.
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Kto tu napisal, ze chodzilo o slub....?
To JA napisalem, ze zeslalbym go juz po tym jak zrobil sobie slub podczas sezonu/kolejki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”