Kuchenkorz dziś bardzo słaby mecz i treneiro posrany.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 kwie 2023, 20:53
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 24 kwie 2023, 22:06
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 27 kwie 2023, 9:39
I dostal kare na 2 mecze
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 kwie 2023, 19:04
Komisja postanowiła nie przyznać klubowi Piast Gliwice:
- licencji upoważniającą Klub do uczestnictwa w rozgrywkach Ekstraklasy oraz rozgrywkach klubowych UEFA w sezonie 2023/2024 w związku z niespełnieniem kryterium F.04 Podręcznika Licencyjnego.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 28 kwie 2023, 19:20
Wiszą pajace Fornalikowi 500 tysięcy i jeszcze w komunikatach pyszczą, że Fornalikowi tylko na kasie zależy i że przez takich trenerów polska piłka nie będzie się rozwijaćcloner pisze: ↑28 kwie 2023, 19:04Komisja ds. Licencji Klubowych PZPN rozpatrzyła wnioski o przyznanie licencji na grę w PKO Ekstraklasie oraz rozgrywkach UEFA w sezonie 2023/24. Licencji na grę w PKO Ekstraklasie nie otrzymał Piast Gliwice.
![]()
Komisja postanowiła nie przyznać klubowi Piast Gliwice:
- licencji upoważniającą Klub do uczestnictwa w rozgrywkach Ekstraklasy oraz rozgrywkach klubowych UEFA w sezonie 2023/2024 w związku z niespełnieniem kryterium F.04 Podręcznika Licencyjnego.
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 kwie 2023, 19:36
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 28 kwie 2023, 19:51
Większej bzdury jeszcze na tym forum nie przeczytałem. Dlaczego nie powinno tak być? Bo po prostu tak uważasz, czy opierasz się na zapisach kontraktowych?cloner pisze: ↑28 kwie 2023, 19:36No doczytałem teraz. Ale w sumie... skoro miał dostać pensję do końca kontraktu to do końca umowy nie powinien pracować nigdzie indziej. Wypłacasz trenerowi odszkodowanie, bo nie może zarabiać w Piaście, a później podpisuje lepszy kontrakt gdzieś indzie i ciągnie kasę z dwóch klubów jednocześnie. No tak być nie powinno.
dias
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 kwie 2023, 20:13
Boromir
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 28 kwie 2023, 20:55
No i fajnie. Niech wszyscy pracują ku chwale ojczyzny i polskiej piłki, za darmo. Wtedy clooneropodobni działacze piłkarscy będą zadowoleni.
dias
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 28 kwie 2023, 21:14
https://weszlo.com/2023/04/28/wojciech- ... kstraklasaTo ja odwrócę: skoro pan jest ciągle dziesiąty, to znaczy, że się pan nie rozwija. Zatem nie chcę panu zabierać, ale czemu mam panu dokładać?
Bo dzisiaj jestem dziesiąty, jutro jestem dziesiąty, ale żeby trwać w Ekstraklasie i mieć szansę na rozwój, muszę mieć fundusze.
O to chodzi! „Trwać”! Pan nie ma trwać, pan ma się rozwijać!
Rozwój bywa powolny – czasem może zająć sezon, dwa, a czasem pięć i więcej. Poza tym klub rozwija się na wielu płaszczyznach, które często nie od razu mają odzwierciedlenie w wyniku w tabeli. Budowa akademii, rozwój technologiczny, struktura szkolenia, czasem inwestycja w siedzibę klubu, budowa boiska itd. To inwestycje, które mogą w przyszłości pomóc ruszyć wyżej niż wspomniane 10. miejsce. W świecie idealnym osiemnaście klubów byłoby doskonale zarządzanych, a i tak trzy musiałyby spaść. Ot, piłka nożna. Wracając więc – Ekstraklasa sprzedaje ligę, w której każdy stanowi jakąś wartość. I dzięki zmianie statutu dostaliśmy możliwość, by ten podział przedyskutować. Zresztą wszyscy podeszli do tego zdroworozsądkowo, bo nikt nie chciał rewolucji. Ledwie retuszu zasad.
matt_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 kwie 2023, 21:23
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 28 kwie 2023, 22:54
Gościu, ogarnij temat z linka, który Ci wkleiłem wcześniej i nie pierdol głupot. Nie wiem, rozrysuj sobie, czy co. Z mojej strony ignor, bo mi szkoda czasu na tłumaczenie podstawowych rzeczy.
Bo kluby, takie jak Piast, muszą mieć pieniądze, żeby płacić swoim działaczom, nie trenerom. Bandyckie działania. Zabrać lepszym, bo są lepsi.matt_ pisze: ↑28 kwie 2023, 21:14A co myślicie o propozycji nowego podziału pieniędzy w lidze? Chodzi przede wszystkim o zmniejszenie kwoty dla pucharowiczów (z 14% do 10,5$) i za ranking historyczny (20% na 17,5%). O ile to drugie się broni to nie rozumiem czemu nie nagradzać klubów, które walczą o najwyższe cele i reprezentują nas w Europie, na co trzeba funduszy.
dias
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio