R jak Rasiak - Strona 58

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy Rasiak powinien grać w reprezentacji Polski?

Tak
54
42%
Nie
74
58%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 paź 2006, 18:20

onet.pl pisze:W meczu 11. kolejki Championship (druga liga) asystę w meczu Leicester i Southampton zaliczył napastnik polskiej reprezentacji Grzegorz Rasiak.

"Święci" przegrali jednak na wyjeździe 2:3. W 90. minucie nasz napastnik został ukarany żółtą kartką za dyskusje z arbitrem.
:twisted:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 23 gru 2006, 18:36

Napastnik Southampton FC, Grzegorz Rasiak strzelił gola w zremisowanym wyjazdowym meczu 24. kolejki The Coca-Cola Football League Championship z Sheffield Wednesday 3-3 (2-1). Polak zaliczył także asystę przy trzecim trafieniu gości. Southampton zajmuje obecnie piąte miejsce z 40 punktami na koncie.

Sheffield Wednesday FC 3-3 Southampton FC
Glenn Whelan 28, 69, Mark Crossley 90 - Grzegorz Rasiak 14, Kenwyne Jones 25, Bradley Wright-Phillips 50

Na ławce rezerwowych gości cały mecz przesiedział Bartosz Białkowski.
Rasiak z piętnastoma golami na koncie jest wiceliderem klasyfikacji najskuteczniejszych strzelców rozgrywek. O jedną bramkę więcej zdobył Robert Earnshaw.

wojciuwl
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wojciuwl » 24 gru 2006, 20:44

smiejecie sie gdy nie strzela , a jak cos dobrze zrobi to chwalicie banda gburów

sugerowałbym posty o większej wartości merytorycznej // Babel

Awatar użytkownika
Qwertyzlle
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qwertyzlle » 24 gru 2006, 20:54

Napastnik Southampton FC, Grzegorz Rasiak strzelił gola w zremisowanym wyjazdowym meczu 24. kolejki The Coca-Cola Football League Championship z Sheffield Wednesday 3-3 (2-1). Polak zaliczył także asystę przy trzecim trafieniu gości. Southampton zajmuje obecnie piąte miejsce z 40 punktami na koncie.
Dla mnie to Grześ może dostać złotego buta, a ja i tak będę go mieć za drwala. Żadnym wyczynem jest błyszczenie w 2 lidze angielskiej, której poziom jest myśle równy poziomowi obecnej Orange Ekstraklasy. Rasiak pokazal jakim świetnym napastnikiem jest w meczu z Anglią, gdzie cały nasz atak miał opierać się na jego osobie jak i podczas występów w Tottenhamie Hotspur. Co tu dużo ukrywać, w obu sytuacjach sobie nie poradził. Możecie mi się sprzeciwiać mówiąc ,że przecież Grzesiek w Tottenhamie już w debiucie zdobył bramke ,której niewiadomo czemu sędzia nie uznał, a później nie grał ponieważ zawodnik kontuzjowany wtedy - bodajże Mido wrócił do treningów. Ja jednak uwazam, że Rasiak nie ma wystarczających umiejętości aby przebojem wedrzeć się do pierwszego składu, i nigdy nie będzie grał na wyższym poziomie niż gra teraz, chociaż może jego drużyna z CCC awansuje do Premiership. Pożyjemy, zobaczymy, ja jednak zdania nie zmieniam..

// Male stylistyczne poprawki.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 24 gru 2006, 22:17

Qwertyzlle pisze:
Dla mnie to Grześ może dostać złotego buta, a ja i tak będę go mieć za drwala. Żadnym wyczynem jest błyszczenie w 2 lidze angielskiej, której poziom jest myśle równy poziomowi obecnej Orange Ekstraklasy. Rasiak pokazal jakim świetnym napastnikiem jest w meczu z Anglią, gdzie cały nasz atak miał opierać się na jego osobie jak i podczas występów w Tottenhamie Hotspur. Co tu dużo ukrywać, w obu sytuacjach sobie nie poradził. Możecie mi się sprzeciwiać mówiąc ,że przecież Grzesiek w Tottenhamie już w debiucie zdobył bramke ,której niewiadomo czemu sędzia nie uznał, a później nie grał ponieważ zawodnik kontuzjowany wtedy - bodajże Mido wrócił do treningów. Ja jednak uwazam, że Rasiak nie ma wystarczających umiejętości aby przebojem wedrzeć się do pierwszego składu, i nigdy nie będzie grał na wyższym poziomie niż gra teraz, chociaż może jego drużyna z CCC awansuje do Premiership. Pożyjemy, zobaczymy, ja jednak zdania nie zmieniam..

// Male stylistyczne poprawki.
Czy ja wiem? Liga angielska jest najtwardszą ligą świata, grają non stop i np. Cracovia Kraków po rundzie jesiennej nie miała by kadry ze względu na kontuzje. Nasza liga nie jest przyzwyczajona do gry non stop co 3 dni, nie mówiąc o 5 miesięcznej przerwie w rozgrywkach. Wracając do Grześka uważam, że ta liga zdecydowanie mu "siedzi", co odwdzięcza strzelając mnóstwo bramek, nawet efektownych. Reprezentacja Polski raczej mu nie leży, ponieważ nie pasuje do koncepcji Beenhakkera. Rasiak typowy wysunięty napastnik, któremu gra się na "ścianę" lub dośrodkowania bo jest wysoki, to wszystkie jego atuty. Na 2 ligę angielsą wystarczy, ale kadrę Polski nie.

Awatar użytkownika
Qwertyzlle
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qwertyzlle » 24 gru 2006, 22:27

Czy ja wiem? Liga angielska jest najtwardszą ligą świata, grają non stop i np. Cracovia Kraków po rundzie jesiennej nie miała by kadry ze względu na kontuzje. Nasza liga nie jest przyzwyczajona do gry non stop co 3 dni, nie mówiąc o 5 miesięcznej przerwie w rozgrywkach. Wracając do Grześka uważam, że ta liga zdecydowanie mu "siedzi", co odwdzięcza strzelając mnóstwo bramek, nawet efektownych. Reprezentacja Polski raczej mu nie leży, ponieważ nie pasuje do koncepcji Beenhakkera. Rasiak typowy wysunięty napastnik, któremu gra się na "ścianę" lub dośrodkowania bo jest wysoki, to wszystkie jego atuty. Na 2 ligę angielsą wystarczy, ale kadrę Polski nie.
Ja będę jednak obstawał przy swoim zdaniu nadal (dziwne?). Praktycznie w CCC nie ma drużyn grających na poziomie Wisły Kraków, GKS-u BOT Bełchatów, Legii Warszawy, Zagłębia Lublin czy nawet Lecha Poznań. Uważam, że każda z tych drużyn bez problemu rozbiłaby wszystkie teamy z CCC. Oczywiscie, tak samo jak u nas u nich są też słabsze drużyny, które toczylyby zaciętą walkę, stąd twierdze, że poziom jest podobny.
Zresztą gdyby w Polsce wkładano tyle pieniedzy w rozwoj sportu co w angielskiej 1 lidze dzisiaj moglibysmy byc swiatowym potentatem, który już nie tylko jeździ na mistrzostwa świata, ale osiaga w nich jakies sukcesy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 gru 2006, 22:57

Qwertyzlle pisze:Praktycznie w CCC nie ma drużyn grających na poziomie Wisły Kraków, GKS-u BOT Bełchatów, Legii Warszawy, Zagłębia Lublin czy nawet Lecha Poznań. Uważam, że każda z tych drużyn bez problemu rozbiłaby wszystkie teamy z CCC
czy ja dobrze rozumiem ? Uważasz, że Zagłebie Lubin, czy np. Lech Poznań bez problemu poradziłyby sobie z druzynami Sunderlandu, czy Birmingham ?
Chyba nie mówisz poważnie ? :think:

Awatar użytkownika
Qwertyzlle
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qwertyzlle » 24 gru 2006, 23:01

Myśle, ze poradziliby sobie z tymi druzynami. Rozumiem, Birmingham, Sunderland - dobre druzyny, ale ja jednak wierze w poziom tych dwóch teamów. Myślisz, że czemu wymieniłem je na koncu? Uwazam ze mieliby problemy, jednak ostatecznie daliby rade - w obecnej formi oczywiscie, bo nie jestem w stanie przewidziec jak bedzie w nast. rundzie.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 24 gru 2006, 23:22

Wisła czy Legia po 3 miesiącach zmagań nie mięli by kadry. Nasi piłkarze po tygodniowym meczu są "przemęczeni" jak to mówią, więc jak widzisz naszych grajków w zmaganiach co 3 dni? Z Birmingham można powalczyć ale w UEFA, jak będzie pełna mobilizacja a nie co mecz z klasową angielską drużyną. Naszą ligę prędzej wolę porównać do Scottish Premiership, niż 2 liga angielska. Celtic i Rangers na pewno po za zasięgiem, ale reszta do ogrania.

Awatar użytkownika
Qwertyzlle
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qwertyzlle » 24 gru 2006, 23:23

Mozliwe, ale gdyby nie to tempo gry te ligi byłyby sobie równe.

Steve Randle
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Steve Randle » 25 gru 2006, 12:56

Myślę że Rasiak jest tego typu zawodnikiem który radzi sobie ze słabszymi rywalami (nie bez powodu nie dał sobie rady w Tottenhamie) w klubie jak i reprezentacji. W kadrze na 8 goli strzelił 2 bramki Izraelowi jak i Serbii i Czarnogórze.

Awatar użytkownika
Rangiz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rangiz » 25 gru 2006, 13:43

Steve Randle pisze:Myślę że Rasiak jest tego typu zawodnikiem który radzi sobie ze słabszymi rywalami (nie bez powodu nie dał sobie rady w Tottenhamie) w klubie jak i reprezentacji. W kadrze na 8 goli strzelił 2 bramki Izraelowi jak i Serbii i Czarnogórze.
A czy uwazasz ze druzyny z CCC sa słabe?? jestem pewien ze 75% druzyn deklasuje nasze z OE o klasę. Mimo ewwszystko nastrzelal juz kilkanascie bramek na zapleczu PL co nie swaidczy o tym ze stzrela gole tylko tym słabszym.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 25 gru 2006, 20:13

Najważniejsze, że strzela, skończyły się bezsensowne plotki, że miał farta itd. bo 15 bramek i kilka asyst ewidentnie pokazuje, że jest ograny i w tej dyspozycji na chwilę obecną widzę go w kadrze, może nie podstawa, ale powołanie się należy. To nie jest kadra Janasa, że Mila czy Kosowski nie grają w swoich klubach a w kadrze miejsce pewne. Grasz w lidze, grasz w kadrze...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 sty 2007, 11:24

Dzisiaj Grzegorz Rasiak obchodzi swoje ... 28 urodziny. Zatem wszystkiego najlepszego Greg. Szybkiego awansu ze "Swietymi" do Premiership. :!:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 21 sty 2007, 14:37

Siedemnasty gol Rasiaka

Grzegorz Rasiak, napastnik Southampton FC, strzelił dziś gola w wygranym 2-0 (0-0) meczu 29. kolejki The Coca-Cola Football League Championship z Queen's Park Rangers FC. Reprezentant Polski swoją siedemnastą ligową bramkę w tym sezonie strzelił w 80. minucie. Southampton zajmuje obecnie piąte miejsce w tabeli z 49 punktami na koncie.

20 stycznia 2007, 16:00 - Londyn
Queen's Park Rangers FC 0-2 Southampton FC
Grzegorz Rasiak 80, Bradley Wright-Phillips 90

Całe spotkanie na ławce rezerwowych gości przesiedział Bartosz Białkowski.

Rasiak wraz z Robertem Earnshawem przewodzi klasyfikacji najskuteczniejszych strzelców rozgrywek.

Mimo, że nie darzę sympatią tego zawodnika uważam, że w eliminacjach powinien zagrać w wyjściowym składzie. Jest to jedyny zawodnik, który regularnie strzela bramkę co mecz w silnej lidze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”