PZPN - Strona 7

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: PZPN

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 paź 2008, 17:23

A PrOkuratura na to :arrow: http://sport.onet.pl/74318,1248685,1847 ... omosc.html

Tak jak mówiłem - niech zajmie się nimi prokuratura. Jakby teraz wybrali Kręcinę (nazwisko nieprzypadkowe jak widać i odpowiednio się kojarzące) to możemy mieć powtórkę z rozrywki czyli Kurator w PZPN cz. 4 (chyba nie przeoczyłem żadnego :lol: ). Nie jesteśmy Rosją żeby rząd osobiście kopnął ich w tyłek więc niech robi to rękami odpowiednich służb. Ciekawe czy i kto będzie następny :think: Jeszcze Boniek (jak to spekulowała prasa - faworyt Drzewieckiego) zostanie jedynym kandydatem :lol:

Awatar użytkownika
xavi_c
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xavi_c » 22 paź 2008, 10:20

dla mnie to tylko gdybanie. nie lubię jak rząd się wcina w piłkę. nie spinajmy się, poczekajmy co przyniosą wybory.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 22 paź 2008, 10:34

xavi_c pisze:dla mnie to tylko gdybanie. nie lubię jak rząd się wcina w piłkę. nie spinajmy się, poczekajmy co przyniosą wybory.
Myślisz że PZPN samo się oczyści? :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 paź 2008, 11:59

http://wiadomosci.onet.pl/1848617,11,item.html

:jupi: :mike: :jupi:

Oby tylko ich pozamykali i nie wyszło że mamy tylko szum medialny bo dowodów praktycznie nie ma a za tydzień taki Wójcik poprowadzi jakiś klub ekstraklasy a Kręcina wygra wybory :evil:

Jeszcze jeden :!: Jeszcze jeden :!:

A Koźmiński jest w wielkim szoku i nie może uwierzyć :roftl3: :rotfl2: On słyszy to co mówi?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 paź 2008, 15:33

Zdzisiek K. z 2 zarzutami o niegospodarność. 5 lat mu grozi.
Po wpłaceniu 50 tys. ma wyjść [a może już wyszedł] Podobno nawet ma zrezygnować z kandydowania.

gazeta.pl:
Mężczyzna miał przekazać ok. 350 tys. zł zajętych przez komornika na poczet klubu Widzew Łódź. Grozi mu do pięciu lat więzienia.
Yukasz pisze:A Koźmiński jest w wielkim szoku i nie może uwierzyć :roftl3: :rotfl2: On słyszy to co mówi?
w ogóle nawrzeszczał na jakąś dziennikarkę, że brudy wyciąga, że kreuje rzeczywistość i że Wójcik od dawna w piłce nie działa, wiec nie może być winny :lol2: ciekawe czy krawat założył :think:

rzecznik od siedmiu boleści.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 23 paź 2008, 21:06

Ze strony PZPNu to jest kpina. Powinni wszystkich wywalić, chociażby za sam fakt uczestnictwa w tej organizacji. W niedzielę, w cafe futbol będzie "debata prezydencka" z udziałem osób kandydujących na stołek zajmowany przez Listkiewicza. Wstydziłbym się ubiegać o ten fotel :lol:

Awatar użytkownika
xavi_c
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xavi_c » 24 paź 2008, 11:08

PubuśBubuś pisze:
xavi_c pisze:dla mnie to tylko gdybanie. nie lubię jak rząd się wcina w piłkę. nie spinajmy się, poczekajmy co przyniosą wybory.
Myślisz że PZPN samo się oczyści? :lol:
nie. ja myślę ,że nie ma w pzpn tak źle jak to opisują. wydaje mi się, że w ewentualne afery są zamieszani ludzie nie bezpośrednio związani, a wszystko to burza medialna.

pzdr.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 24 paź 2008, 11:30

I myślisz, że ludzie na stołkach nic o tym nie wiedzieli? PZPN to jedno wielkie bagno. Ręka rękę myje.

Awatar użytkownika
xavi_c
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xavi_c » 24 paź 2008, 15:33

ja nie polegam na opinii z mediów, bo one często robią z g***a problem. wolę opierać się na faktach,a one jednak przemawiają na korzyść PZPN, bo przecież oskarżenia można stawiać,ale nikt jeszcze nie został skazany.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 24 paź 2008, 15:50

No ale skazani zostali trenerzy klubów. Już sam fakt, że tego nie wykryli przemawia na ich niekorzyść.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 paź 2008, 15:55

To taki drobny fakt z ostatniej chwili. W poniedziałek fiskus wchodzi do PZPN, maja drobne 18,5 miliona zł zaległości podatkowych. No tak, ale przecież nie można wierzyć mediom robiącym z gówna problem. Mam nadzieję, że kiedyś zobaczę transparent pozdrowienia do więzienia dedykowany panom z PZPN-u.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 24 paź 2008, 16:28

http://www.tvn24.pl/-1,1570065,0,1,skar ... nda1001511
Zbigniew Koźmiński, rzecznik PZPN, odmówił komentarza w tej sprawie - Związek zbankrutuje i tak załatwimy tę sprawę - stwierdził w "Dzienniku" ważny polityk Platformy.
Zbychu pewnie znowu w szoku i nie może dojść do siebie :boruta:

PS Yanek Tomaszewski chyba szuka roboty bo zaoferował się do pomocy przy rozwalaniu i budowaniu nowego PZPNu :boruta: Ach ten Jasio :lol:

Awatar użytkownika
xavi_c
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xavi_c » 24 paź 2008, 17:35

http://www.futbol.pl/index_2501.php?a_2501=34251

dziwne prawda? po tym artykule mam wrażenie, że to już nie media i działania typu : "jak nie kijem go, to pałką" :/

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 paź 2008, 20:44

Ale przecież tu nie trzeba Albertem Einsteinem aby zauważyć, że rzad próbuje rozwalić PZPN wszelkimi możliwymi sposobami. To juz jest cel polityczny i po nieudanej akcji Drzewieckiego z kuratorem, aby nie wyjść źle w słupkach sondażowych musi kontynuowac proces wywalenia betonu ze związków. Nie sadze aby przyniosło to gorsze skutki niz to co jest na chwilę obecną. Nawet przyklasnął bym tej idei lecz jest jedno ale. Gdybym miał jedna gwarancję, że ewentualni nowi ludzie nie bedą takimi samymi lub większymi baranami od obecnych liderów, albo że beda dbali o interesy futbolu a nie partii rządzacej. Byc może za duża perspektywa i chodzi tylko o to, że minister Drzewiecki chce ich teraz trzymac w szachu.

Awatar użytkownika
xavi_c
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xavi_c » 25 paź 2008, 20:17

a ja widzę jeszcze jeden problem. już pomijając fakt tego, ze rząd bezczelnie się wpycha w piłkę , to nie widziałbym ewentualnego nowego zarządu. Tzw. "beton" (w który osobiście nie wierzę ) , czyli Listkiewicz, Boniek itd. znają się na piłce, mają wyrobiona renomę w świecie, co bardzo jest istotne choćby w kontekście euro 2012. według mnie mimo kilku wpadek to pzpn w gruncie rzeczy nie jest aż taki zły i będę czekał na rozwój sytuacji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”