Kibice, ultras, oprawa meczowa - Strona 7

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 17 gru 2006, 17:06

Lucas_OE pisze:
olek j pisze:Najslabszy punkt Ligi Polskiej :arrow: kIbIcE
I tu sie mylisz !! Dla Ciebie najslabszym punktem Polskiej ligi sa takie wspaniale kartoniady,race,stroboskopy,glosny dopinh itp. pokazywany w skali europejskiej przez takie ekpiy jak Legia,Lech,Widzew i jeszcze wiele wiele innych ?? Powiem Ci ze jest wielu ludzi ktorzy przychodza na mecze tych druzyn aby nie tylko ogladac mecze ale takze popatrzyc na wspaniale oprawy !!

Tak poza tym jest to pierwszy moj post na tym forum i POZDRO DLA WSZYSTKICH !!
Nie przeszadzaj, nie przychodzą tylko po to aby zobaczyć oprawę. :) ale wielu przychodzi nie dla samego widowiska sportowego, ale żeby się świetnie bawić na trybunach, wspierać swój zespół głośnym dopingiem i uczestniczyć w oprawach. Kilka lat temu jak jeździłem na mecze, to skupiałem się tylko na tym, co sie dzieje na boisku, teraz cały czas dopinguje, zdzieram gardło, czasem jak wróce do domu nawet nie pamiętam co się działo na boisku, ale pomimo tego jestem zachwycony z wypadu na mecz. A kibiców w Polsce mamy jednych z najlepszych na świecie, i mówie to całkiem poważnie. Może w oprawach nam jeszcze daleko np. do Boca Juniors, Crvenej Zvezdy itp. ale na nasze możliwości i tak mamy ekstra oprawy, mamy małe stadiony aby robić takie niezapomniane jak na Marakanie. Ale doping mamy świetny, w Holandii mój ulubiony Feyenoord ma najlepszy doping (Ajax porównywalny) ale pomimo wszystko np. z Widzewem czy Lechem wypada bladziutko. Doping non stop w innych krajach to jest to, czego kibice np. z Francji czy Hiszpanii mogą nam pozazdrościć. Ale dlaczego tak tam nie ma? Tam stadion jest już po prostu jak teatr, idzie się tam całymi rodzinami obejrzeć mecz. I jest drogo, dlatego niewielu fanatyków może obejrzeć, nie mówie że Barcelona czy Real mają złych kibiców, mają z pewnością wielu fanatyków ale niewielką część ich stać na wejściówke. Gdyby bilety tam były tańsze, być może na Camp Nou iusiadloby z 30 tys. prawdziwych kibiców, a nie tak jak teraz nie wiecej niż 2 tys. NAjgorsej jest już w Anglii, tam nie można wstawać z miejsca, chyba że jest jakaś ciekawa akcja albo bramka, jeśli nie tosteward każe ci usiaść, a gdy pada bramka jest puszczana jakaś idiotyczna muzyczka. W POlsce jest doping non stop i jestem z tego dumny.

Awatar użytkownika
SlaskWroclawFan
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SlaskWroclawFan » 18 gru 2006, 21:03

adingh pisze:Na meczach w Anglii np. na Old Trafford to nie ma mowy o jakichś Hooliganskich wybrykach :) Tam jest kultura :P
Omg :? Bo oni nie moga sobie pozwalic na to na stadionie :? A poza stadionem w Angli jest jeszcze gorzej niz w Polsce.

A tak od siebie to smiesza mnie te wypowiedzi ze (prawdziwi) kibice boja sie chodzic na mecze :? Gdyby tylko ci wasi prawdziwi kibice (czyli chyba chodzi o prezesow) chodzili na mecze to Slaska nie byloby w 2 lidze,Lechia by sie gdzies tam blakala po nizszych ligach.Prawdziwi kibice to sa ci co wkladaja cale serce w doping a nie jakies typy co przyjda by poklaskac co 30 minut i posadzic swoj zad na 90 minut.Pamietam raz na Slasku jak bural do mnie sie dziadzia ze stojac zaslaniam mu boisko a ja mu powiedzialem ze mlyn nie jest dla prezesow i nie ruszy dupe na 1 sektor.

W tv mowia tylko o jakis kibolach i :? ze na meczach sie nap... i tak dalej,gó... prawda!!!
Na polskich stadionach jest coraz lepsza atmosfera i to widac,oby tak dalej :)

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 18 gru 2006, 21:19

Pamietam raz na Slasku jak bural do mnie sie dziadzia ze stojac zaslaniam mu boisko a ja mu powiedzialem ze mlyn nie jest dla prezesow i nie ruszy dupe na 1 sektor.
super-prawdziwy z ciebie kibic..:)co tam kolesie którzy zapewne ogladali Śląsk jeszcze gdy ciebie na świecie nie było-a siedza na drętwych sektorach dla"prezesów"..nie drą ryja przez cały mecz przecież tylko przez 30 minut klaskają a następne 90 siedzą jak to zgrabnie całkiem napisałeś..jak rozumiem krzesełka u was są muczos wygodne skoro siedzi sie na nich nawet po zakończeniu spotkania przez tak długi czas... :/

jak dla mnie-to piłka nożna jest dla kibiców-wszystkich...nie tylko dla pijanych małolatów w dresach którzy na stadion przychodza tylko sobie pokrzyczec troszkę,potem cos rozpirzprzyc na miescie ewentualnie i czują sie hoolsami prawdziwymi...jak dla mnie to w polsce jest moze 10 ekip które naprawde mogą szczycic sie mianem konkretnych-to tak na marginesie...ja jestem za stadionem na którym jest miejsce dla wszystkich-i dla tych którzy przychodza spokojnie obejrzec mecz,i dla tych którzy chca bawic sie w oprawy i dla tych którzy dla swojego klubu potrafią zrobic...bardzo wiele-mowiac oglednie i nie wdajac sie w szczegoly...ale akcje ze jeden drugiemu przeszkadza w odbiorze sa jak dla mnie mocno z dupy wyjete...a szczycenie sie nimi na forum nie robi ci kolego jakiegos szczegolnego wejscia bo userem jestes swieżym niczym serek almette jak widze...

Awatar użytkownika
SlaskWroclawFan
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SlaskWroclawFan » 19 gru 2006, 14:58

jak dla mnie-to piłka nożna jest dla kibiców-wszystkich...nie tylko dla pijanych małolatów w dresach którzy na stadion przychodza tylko sobie pokrzyczec troszkę,potem cos rozpirzprzyc na miescie ewentualnie i czują sie hoolsami prawdziwymi...jak dla mnie to w polsce jest moze 10 ekip które naprawde mogą szczycic sie mianem konkretnych-to tak na marginesie...ja jestem za stadionem na którym jest miejsce dla wszystkich-i dla tych którzy przychodza spokojnie obejrzec mecz,i dla tych którzy chca bawic sie w oprawy i dla tych którzy dla swojego klubu potrafią zrobic...bardzo wiele-mowiac oglednie i nie wdajac sie w szczegoly...ale akcje ze jeden drugiemu przeszkadza w odbiorze sa jak dla mnie mocno z dupy wyjete...a szczycenie sie nimi na forum nie robi ci kolego jakiegos szczegolnego wejscia bo userem jestes swieżym niczym serek almette jak widze...[/quote]

No super tylko ci dla ciebie w dresach co nie bog wie rozwlaja przychodza na mecz i dopinguja druzyne z calego serca.Wiesz dlaczego na Slasku nie ma takiej oprawy jak chocby na Widzewie?Bo tam ze soba wspopracuja a u nas na mlyn przychodzi po 200 osob i co moza zrobic.Nawet jak grupa Ultras Slask'06 przygotuje flagi to innym nie chce im sie podniesc :?
Caly Stadion robi szkocje , i co kryta bola nogi ,by chocby raz wstali i zaklaskali razem.Nie gadaj mi o jakich maloletnich dresach bo mi sie smiac chce (oczywisce jest pare wyjatkow ale to rzadko).Ci malolaty robia oprawe na kazdy mecz Slaska,robia to super tylko szkoda ze ci prawdziwi kibice nie moga tego docenic :(

Jak taki madry to pochwal sie swoja wiedza o kibolach no prosze.Wymien tych 10 ekip.

Awatar użytkownika
Rangiz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rangiz » 19 gru 2006, 16:31

A na Koronie jest super atmosfera, bo jest bardzo liczny młyn odpowiedzialny za doping i oprawe. Widomo chuligani byli sa i beda - tego juz sie nie zmieni.

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 19 gru 2006, 16:46

A na Koronie jest super atmosfera, bo jest bardzo liczny młyn odpowiedzialny za doping i oprawe.
Byłeś kiedyś w Łodzi albo w Poznaniu? Korona nie ma może bardzo słabej ekipy, ale zobacz sobie co jeszcze było rok temu, na starym stadionie. Kiepskie frekwencje, zero fajnych opraw i doping bardzo rwany od czasu do czasu. A teraz co? Nagle nowy stadionik i dobry zespoł to wielu się przypomniało o Koronie...

A coś mówiłeś, że na Śląsku nie ma takiej oprawy jak na Widzewie. Fakt, chodzi tu głównie o organizacje, ale u nas są 4 sektory. Kryta (raczej dla tych o zasobnych portfelach, dla leni), Niciarka, Prosta i Zegar. Niciarka i Prosta też raczej dla pikników, co prawda caly stadion dopinguje ale nikt Ci nic nie zrobi, jeśli bedziesz tylko oglądać na prostej lub niciarce. Stamtąd też jest lepszy widok. A pod Zegarem idą po prostu najwierniejsi, a ci co nie krzyczą, stoją i lansują sie są wyrzucani z sektora. Na Śląsku są chyba tylko dwa sektory wiec też nie ma zbytniego wyboru dla pikników...

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 19 gru 2006, 17:16

Tomasz. pisze:dla leni,
Tomasz. pisze:dla pikników
Nie ma to jak szacunek dla kibiców po szalu :lol:

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 19 gru 2006, 19:12

Nie ma to jak szacunek dla kibiców po szalu
A co złego, jeśli kogoś nazwę leniem lub piknikiem? Co innego jakbym napisał np. "te h**e pier***e deb**e ktore nic nie robia na meczu tylko siedza" Po prostu dla mnie kibic leniwy bądź piknik to taki, który nie uczestniczy w dopingu.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 19 gru 2006, 20:32

Co złego? Słowa "leń" czy "piknik" mają pejoratywny wydźwięk i nazywanie w ten sposób ludzi, którzy podobnie jest ty kibicują temu samemu klubowi jest co najmniej niezręczne. Dla ciebie może to norma, dla mnie nie.

Awatar użytkownika
SlaskWroclawFan
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SlaskWroclawFan » 19 gru 2006, 20:48

Tomasz. pisze:
A na Koronie jest super atmosfera, bo jest bardzo liczny młyn odpowiedzialny za doping i oprawe.
Byłeś kiedyś w Łodzi albo w Poznaniu? Korona nie ma może bardzo słabej ekipy, ale zobacz sobie co jeszcze było rok temu, na starym stadionie. Kiepskie frekwencje, zero fajnych opraw i doping bardzo rwany od czasu do czasu. A teraz co? Nagle nowy stadionik i dobry zespoł to wielu się przypomniało o Koronie...

A coś mówiłeś, że na Śląsku nie ma takiej oprawy jak na Widzewie. Fakt, chodzi tu głównie o organizacje, ale u nas są 4 sektory. Kryta (raczej dla tych o zasobnych portfelach, dla leni), Niciarka, Prosta i Zegar. Niciarka i Prosta też raczej dla pikników, co prawda caly stadion dopinguje ale nikt Ci nic nie zrobi, jeśli bedziesz tylko oglądać na prostej lub niciarce. Stamtąd też jest lepszy widok. A pod Zegarem idą po prostu najwierniejsi, a ci co nie krzyczą, stoją i lansują sie są wyrzucani z sektora. Na Śląsku są chyba tylko dwa sektory wiec też nie ma zbytniego wyboru dla pikników...
Dokladnie w obu sprawach sie z toba zgadzam.A co do piknikow to u nas chodza na nakryta lub na boki sektorow :wink:

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 19 gru 2006, 21:37

Co złego? Słowa "leń" czy "piknik" mają pejoratywny wydźwięk i nazywanie w ten sposób ludzi, którzy podobnie jest ty kibicują temu samemu klubowi jest co najmniej niezręczne. Dla ciebie może to norma, dla mnie nie.
Po prostu dla kibiców takich jak ja, którzy dopingują przez całe 90 minut (jak nie więcej) tak się nazywa tych, którzy po prostu tylko golądają mecz. Nie tylko na Widzewie się tak mówi, w całej Polsce.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 19 gru 2006, 21:48

Tomasz. pisze:ale zobacz sobie co jeszcze było rok temu, na starym stadionie. Kiepskie frekwencje, zero fajnych opraw i doping bardzo rwany od czasu do czasu. A teraz co? Nagle nowy stadionik i dobry zespoł to wielu się przypomniało o Koronie...

W tamtym roku to był protest antymurzynowy :rotfl:

Oprawy były fajne w II lidze i wcześniej w III (no może nie tak fajne jak teraz),ale pewnie tego mogłeś nie wiedzieć . Doping tak samo jak oprawy był i wcale nie był rwany ;) oczywiście zdarzało sie , że za czasów dołowania Korony w tabeli 3 ligi w młynie było i 50 osób ale zazwyczaj doping był .

Śmieszy mnie to jak ktoś mówi , że Korona to kibice sukcesu ( na naszym nowym stadionie jest ich wielu , ale to nie jest kogoś wina , że nie trafił wcześniej na stadion bo nie miał np. kogoś znajomego kto chodził na wcześniej mecze , kogoś kto mógłby go zachęcić itp. )a np. Legia czy Widzew to co ?? Legia od wojny cały czas w I lidze co roku gra o najwyższą stawkę . Widzew ? mnóstwo sukcesów w futbolu to i kibice są .
Każdy się wywyższa bo to kim oni nie są ,jacy są super , a ciekawe czy byli by tacy wspaniali gdyby większość czasu spędzili w 3 lidze a największym sukcesem ich klubu w całej historii (do awansu do ekstraklasy ) było 5 miejsce w II lidze .

Korona Kielce (wtedy jeszcze 3 ligowa)- Legia Warszawa PP to był mecz :D

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 19 gru 2006, 21:58

Na GKS w 1 lidze przed spadkiem chodziło góra 3000 ludzi, gdy zdegradowali nas do 4 ligi jakaś nieziemska mobilizacja i średnia widownia wynosiła 6000 ludzi, z czego na baraże z BKS-em Bielsko Bielsko wpadło około.....12000 ludzi 8) Ewenement, czy ludzie sukcesu? :wink:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 19 gru 2006, 22:08

Fishbone pisze:Na GKS w 1 lidze przed spadkiem chodziło góra 3000 ludzi, gdy zdegradowali nas do 4 ligi jakaś nieziemska mobilizacja i średnia widownia wynosiła 6000 ludzi, z czego na baraże z BKS-em Bielsko Bielsko wpadło około.....12000 ludzi Cool Ewenement, czy ludzie sukcesu? Wink

Bilety tańsze to i więcej ludzi chodzi 8) :wink:

Ludzie , którzy pomału zapominali o GKS , w trudnych chwilach poczuli obowiązek pomóc klubowi . Ale trzeba przyznać że zrobili to dość efektownie . Takie liczby muszą budzić podziw .

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 19 gru 2006, 22:54

Bilety tańsze to i więcej ludzi chodzi
to nie do konca tak dziala-takie same akcje robiono przeciez w Plocku,w Wodzislawiu i co?nedza jak byla tak jest...jest pewna tradycja,sa pewne klimaty ktore pilce sprzyjaja...taki klimat na pewno jest w Kielcach,prezesa wam moze pozazdroscic doslownie kazdy klub i nie zdziwilbym sie gdyby mu tam za jakis czas w Scyzorykowni postawili pomnik jakiś czy cuś...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”