Kibicowanie w Polsce - mecz na zywo czy w TV ? - Strona 7

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy chodzisz na mecze swojej druzyny ??

Tak, regularnie, wlacznie z wyjazdami
9
16%
Tak, regularnie lecz tylko u siebie
19
34%
Tak, lecz niezbyt regularnie
11
20%
Nie chodze na mecze
17
30%
Ferdek:)
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Kibicowanie w Polsce - mecz na zywo czy w TV ?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ferdek:) » 27 sty 2010, 10:24

NoName1989 pisze:
Ferdek:) pisze:Oczywiście że na stadionie. Przed tv to nie to samo. Nie lubię oglądać meczów w tv. Na stadionie to kumple znajomi, można pokrzyczeć i wogóle już mam dosyć przerwy zimowej
Zacznij chodzić na inne sekcje sportowe w przerwach zimowych. Tydzień temu byłem na meczu koszykarek Widzewa i muszę powiedzieć, że była miazga na trybunach ;]

Co do powtórek to często oglądam powtórki, o ile takowe są, z meczy Widzewa na których jestem, bo z trybun nie wszystko idzie dojrzeć :D

Byłem tam:) Niezła jazda:) Przedni dopinng:) Znowu pokazaliśmy na co nas stać

Ferdek:)
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ferdek:) » 04 lut 2010, 15:08

Sobota - 6.02 hala anilany- ostatni trening gardeł przed ligowymi rozgrywkami. Będzie nas wielu - jak się bawi jak się bawi WIDZEW Łódź!!!

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 03 sie 2010, 10:35

Zimą dowiemy się kto od sezonu 2011/2012 przez okres 3 lat będzie miał prawo pokazywać rozgrywki naszej szarej,nudnej i bezpłciowej "ekstraklasy".Według wielu ekspertów,nowy kontrakt telewizyjny ma oscylować w granicach 450 mln zł. na trzy sezony.Obecny wynosi 360 mln zł.To dopiero parodia,żeby płacić takie pieniądze za ten gniot jaki co rok oglądamy.Ma to być wyjątkowo prestiżowy przetarg,bo chodzi o prawa do ligi rozgrywanej aż do czerwca 2014 roku,czyli tuż przed oraz po EURO 2012 i na nowych stadionach.Śmiać mi się chce,bo niby co to nagle zmieni.Będzie jeszcze większy szajs niż obecnie.Cyfra Plus,Cyfrowy Polsat,ITI,TVP-to główni gracze w walce o prawa do transmisji ze spotkań naszej ligowej piłki.Nie wiem kto wygra przetarg na rozgrywki ligowe na kolejne trzy lata.Nie wiem,czy do 2014 r.zmieni się coś od strony technicznej w relacjach z polskich boiska,ale wiem jedno,że nic nowy przetarg nie zmieni w kwestii pokazywania i działania polskiej piłki ligowej.Najbardziej mnie dziwi to,iż obecnie jeszcze Canal+ za prawa do transmisji płacą Ekstraklasie więcej niż w Rumunii,Szkocji,Austrii czy Belgii,choć tamtejsze ligi są-co widać rok rocznie w europejskich pucharach-zdecydowanie mocniejsze.Z roku na rok poziom polskiego futbolu systematycznie spada…chociażby ostatnia klapa w eliminacjach MŚ czy katastrofalne występny w europejskich pucharach dokładnie obrazują w jakim miejscu jesteśmy.I coś takiego ktoś chce pokazywać?Wiem,że zabrzmi to brutalnie,ale może jakby ŻADNA stacja nie wykupiła owego 3 letniego pakietu na pokazywanie tego co nazywa się u nas piłką nożną to naturalna śmierć ligowego marazmu tylko by oczyściła ten cały "ferment"który rozwala polską piłkę od środka.Obraz nędzy i rozpaczy naszej ligi tak naprawdę zaciera nam wizja Euro 2012.Tylko,że kibice przyjdą oglądać głównie Torresa,Robbena czy też C.Ronaldo,a nie pseudo polskich grajków.Czy po zakończeniu Mistrzostw równie chętnie przyjdą na stadion aby obejrzeć nędzne popisy naszych rodzimych graczy którym nie chce się biegać po boisku?Wątpliwe-ja na pewno nie mam zamiaru tego oglądać na oczy,gdyż szkoda mi na to czasu.Zresztą nie czuję się w tej kwestii osamotniony,gdyż coraz częściej słychać głosy niezadowolonych kibiców mówiący wprost..."PO CO WY GRACIE JAK WY AMBICJI NIE MACIE".

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 10 sie 2010, 10:17

Nadal w naszym kraju nie do pomyślenia jest sytuacja,w której na mecz piłkarski można wybrać się całą rodziną na obiekt piłkarski.Na stadionach niestety bez zmian od lat kipi agresja i ekscesy fundowane zwykłym kibicom przez pseudofanów rzucający wulgaryzmami w najlepszym wypadku.Jako pierwsi niewątpliwym problemem chuligaństwa na stadionach zajęli się Anglicy i właśnie na Wyspach Brytyjskich powstała idea urządzania sektorów rodzinnych.Dzięki temu hasło: "Z rodziną na stadion" dziś już nie brzmi jak utarty slogan,a jest faktem z życia wziętym.Pomysł ten szybko podchwycili działacze innych liczących się w Europie lig piłkarskich m.in.we Włoszech, Hiszpanii, Francji, Holandii i Niemczech.Szczególnie w kraju naszych zachodnich sąsiadów pomysł ten przyjął się bardzo dobrze.Np.na stadion Bayernu Monachium rodzina w składzie ojciec,matka i dwójka dzieci może wejść już za okazaniem biletu w cenie 15 euro.Podobnie sprawa wygląda na stadionach Borussii Dortmund i Schalke Gelsenkirchen.Tam rodziny mogą wejść na stadion za 20 euro,a w ramach biletu otrzymują drobny klubowy podarunek (szal, smycz, brelok itp.) i niema tam praktycznie tak niezbyt sympatycznych ekscesów jakie mają miejsce na naszych ligowych boiskach.Skąd to wiem?Bo często będąc służbowo w Niemczech, we Włoszech czy też w Anglii mam możliwość uczestniczyć w piłkarskim świętowaniu na trybunach.Fakt spora część naszych zespołów ligowych posiada owe sektory rodzinne,lecz w większości są to sektory rodzinne tylko z nazwy.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 10 sie 2010, 10:38

VADER pisze:Bo często będąc służbowo w Niemczech, we Włoszech czy też w Anglii mam możliwość uczestniczyć w piłkarskim świętowaniu na trybunach.
Jak to się objawia :?:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 sie 2010, 10:57

VADER pisze:Nadal w naszym kraju nie do pomyślenia jest sytuacja,w której na mecz piłkarski można wybrać się całą rodziną na obiekt piłkarski.Na stadionach niestety bez zmian od lat kipi agresja i ekscesy fundowane zwykłym kibicom przez pseudofanów rzucający wulgaryzmami w najlepszym wypadku
Posłuchaj sobie trybun w Anglii, bądź pooglądaj, co chwile jakieś wulgarne przyśpiewki, i nie to tyle dotyczące samych kibiców, co piłkarzy drużyn przeciwnych.

VADER pisze:Nadal w naszym kraju nie do pomyślenia jest sytuacja,w której na mecz piłkarski można wybrać się całą rodziną na obiekt piłkarski
Przejdź się koleś kiedyś na stadion, a nie pisz ciągle to samo.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 10 sie 2010, 11:09

wanking i foking w angielskim to prawie jak podstawowe wyrazy. :wink:

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 29 lip 2011, 1:24

Szkoda, że ludzie w naszym kraju, raczej starsi na czele z naszym kochanym premierem myślą stereotypami kibica z 80' 90'. Budowane są nowe stadiony, bardzo bezpieczne a my nadal tkwimy w przekonaniu, że jeśli pójdziemy na mecz to dostaniemy wpier**l, trochę szkoda.

A w nawiązaniu do dzisiejszych meczów polskich ekip w pucharach, to pod względem kibicowskim i Śląsk i Legia na plus.

Śląsk prowadził głośny doping przez cały mecz, ale nie podobało mi się to, że nie którzy, szczególnie po bokach młynu nie podłączają się do dopingu.

Tymczasem Legia zanotowała bardzo dobry wyjazd do dalekich zakątków Turcji, prowadziła doping na wysokim poziomie i opaliła kilkanaście rac, za którymi się trochę stęskniłem ;)

Obrazek

faficzny
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: faficzny » 08 paź 2011, 16:09

Ja na mecze Lecha Poznań chodzę od 8lat, zaliczyłem nawet paręnaście wyjazdów póki co Krajowych myślę, że nie długo zacznę jeździć na wyjazdy zagraniczne.
Od zawsze związany z młynem (nie zamienię młyna na żaden inny sektor) Jestem lokalnym patriotą w sumie :D, co do tematu aktualnei mecze Polskiej ligi oglądam w TV mam nadzieję, że wkrótce się to zmieni i będę już mógł normalnie dopingować Swoją Drużynę :))

KamAr
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KamAr » 15 paź 2011, 15:56

Nowe stadiony, nowe standardy, nowe zasady - to wszystko ma wpływ na polepszenie bezpieczeństwa na stadionach. Szczerze mówiąc dziwią mnie głosy,że na mecze polskich drużyn (przynajmniej tych, których stadiony są zmodernizowane) nie można pójść całą rodziną. Wydaje mi się, że większość osób, które wypowiadają te słowa po prostu nie chodzą na mecze - nie wiedzą jak dzisiaj to wygląda. Oczywiście, trzeba wiedzieć, że na sektorze tzw. "młyna" nie będziemy mogli spokojnie obejrzeć meczu - na te sektory kibice idą po to, aby pośpiewać, bawić się - sama gra piłkarzy jest na drugim planie.
Proponuję więc wszystkim sceptycznie nastawionym do oglądania meczów na stadionie w rodzinnym gronie o wybranie się choć raz na sektor rodzinny - z żoną/mężem/mamą/tatą/dziećmi - kim tylko chcecie :)

Rajsportowy_pl
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rajsportowy_pl » 19 cze 2012, 15:44

Zdecydowanie mecz na żywo! O wiele lepsze przeżycia i emocje. Co prawda nie zawsze mamy możliwość obejrzenia meczu na żywo. Wtedy atmosferkę trzeba stworzyć w domu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”