Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 7

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
mrowa9
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrowa9 » 22 sie 2010, 14:59

co do ostatniego meczu Legii to Chinyama gral piach, same straty, nie umiał odegrać z klepki, Spahić ciagle go wyprzedzał i te zmarnowane sytuacje i to głównie przez niego legia tak się meczyla. na nastepny mecz lawka:)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 sie 2010, 21:12

Ponownie musi się odezwać mój kompleks Warszawy. Pytanie- kto stoi za tymi transferami w Legii, straszny szrot nakupił.
Ivica nawet zaczyna mnie przekonywać, ale reszta. :haha: Knezevic to porażka, nie wiem który raz o tym piszę, ale gościu robi wszystko, żebym to robił. Antolovic to podobno bramkarz na lata, jestem za. O Mezendze nie wiem co napisać, mam opinie o nim jak o Cabralu, co tu napisać jest na boisku i przez to, że jest czarny to utrudnia nawet rozpoznanie jego osoby.
Pisałem o Bakero, że wychodzi na Zagłębie z 3 defensywnymi pomocnikami. Skorża wychodzi z Borysiukiem, który nie wiem jakie ma zadania, obok Vrdoljak i na koniec niby rozgrywającym Iwańskim. Legia ma grać ofensywnie i ładnie dla oka-kim :?: Manu, który biega, biega i biega czy Rybusem, który się ukrywa i chyba łudzi, że wyjdzie mu akcja jak ze Śląskiem.
Bełchatów ciśnie gra dobrze, może się podobać Gol, co tam może- musi. Skrzydłowi także wiedzą o co chodzi z grą na skrzydłach. Żewłakow także świetnie się znajduje. Spokojnie powinno być wyżej dla GKS'u ale zawalili skuteczność. Mam nadzieję, że nie okażą się kolejną Crackovią czy Śląskiem i zleją Legię, bo drużyna z jednym porządnym obrońcą(Choto) na to zasługuje.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 sie 2010, 1:13

Ogladalismy mecz Legii w czasie przerw superpucharu i fajnie skomentowali prace sedziego moi kumple ktorzy Legii nie lubia. Mianowicie powtarzam w czasie kiedy ogladalismy to sedzie drukowal. Oczywiscie bramka z kontry po faulu na Manu, a potem mnostwo fauli za ktore Belchatow nie pokutowal np. Manu kwiawiacy jest tego idealnym przykladem. Na czas ogladania przez nas meczu to sedziowie w w ALSP z MZPN lepiej sedziuja :lol:

co do meczu to sie nie wypowiadam a wypowiedzi Jarzinho nie komentuje bo ten pewnie jeszcze zyje jak caly Poznan losowaniem i przekonaniem ze Juve pojedziemy a MC jest do ogrania 2 miejsce pewne :haha:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 sie 2010, 1:23

Bienias pisze:Ogladalismy mecz Legii w czasie przerw superpucharu i fajnie skomentowali prace sedziego moi kumple ktorzy Legii nie lubia. Mianowicie powtarzam w czasie kiedy ogladalismy to sedzie drukowal. Oczywiscie bramka z kontry po faulu na Manu, a potem mnostwo fauli za ktore Belchatow nie pokutowal np. Manu kwiawiacy jest tego idealnym przykladem. Na czas ogladania przez nas meczu to sedziowie w w ALSP z MZPN lepiej sedziuja :lol:

co do meczu to sie nie wypowiadam a wypowiedzi Jarzinho nie komentuje bo ten pewnie jeszcze zyje jak caly Poznan losowaniem i przekonaniem ze Juve pojedziemy a MC jest do ogrania 2 miejsce pewne
Jak poczytasz forum to się przekonasz o mojej opinii na temat szans Lecha.

Problem jest taki, że Manu i Vrdoljak przy każdym kontakcie leżą i chcą faule. Ivica powinien wylecieć, bo jego faule to już była oznaka nieporadności i chamstwa. Manu fakt dostał i aż dziw bierze, że liniowy kilka metrów od nich tego nie widział. Jednak to jest wina właśnie tego, ze wymusza faule, sędzia dawał dzisiaj grać i prawie żadnej sytuacji gdzie była męska walka nie gwizdał. Legioniści tego nie mogą zrozumieć bo mają drogie panienki, a nie Gola czy Barana w środku pola. Być może liczyli, że sędzia będzie liczył sekundy jak piłkę trzymał Sapela, niestety nie udało się im. Obejrzyj sobie jak masz taką możliwość całe spotkanie.
Legia co kolejkę nie będzie cudem uciekała spod topora, do 3 razy sztuka jak się okazało.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 sie 2010, 23:11

Nadal nie wiem co wielu widziało w Śląsku, że stawiali, że mogą namieszać i się liczyć. Tam nie ma w ogóle normalnych obrońców. Jeszcze Tarasiewicz i ten Ćwielong. Dostać z Lechią 2-0 to niezłe osiągnięcie(patrząc na to co prezentowali). Powodzenia dalej, bo Cracovia jest tylko jedna i frajerów będzie trzeba szukać bardzo mocno. Co do samej ekipy Ulatowskiego, to jest tam prawdziwy wysyp talentów w defensywie- Polczak, Wasiluk, Jarabica. W ostatnim spotkaniu Ulatowski pokazał zawodnika, którego z Leo powołał kiedyś do kadry Krzywickiego. Naprawdę, żeby tacy zawodnicy łapali się do 30 to już by było śmiesznie, a tu jeszcze grają.
Jutro Jaga gra z Lechem i zobaczymy czy są tak mocni jak o nich wielu piszę.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 sie 2010, 0:53

Polonia Bytom z nami cały czas, o ekstraklasie marzy każdy z nas, czekamy tyle lat, 21 lat, nadchodzi już najwyższy na nas czas :beer:

PS Wisła mało ludzi, niektóre przyśpiewki baaaaaaaardzo słaby doping, ogólnie wstyd i tragedia :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 sie 2010, 2:31

Polonia same bluzgi, poziom dna, jedna z najsłabszych ekip na Wiśle. Praktycznie niesłyszalni, dopóki Wisła nie dołaczyła się do wymiany uprzejmości, za co duży minus za nobilitowanie tej wiochy.

Sam mecz znowu fatalny, ale z tak wyrównaną kadrą muszą w końcu zaskoczyć, bo potencjał jest. Szkoda tylko, że dalej nie dotyczy to obrony. Ale przez lata miała Wisła świetną obronę, jak na Polskę, za to w ataku tylko Brożek. Najwyraźniej teraz musi być odwrotnie.

Notabene, wszyscy piali nad Polonią. Przypomina mi się sezon , w którym Legia pobiła swój rekord zwycięstw z rzędu i na początku ligi zaliczając 7-8 wygranych. Dziennikarze czekali na Ligę Mistrzów, ekstaza z Radoviciem, Edsonem, Rogerem. Bodajże był to ten sam sezon, kiedy pierwszy rok w Wiśle zaliczał Maciej Skorża i skończył go z 14-punktową nad ową Legią. Po czterech kolejkach sytuacja jest na tyle rozwojowa, że niewiele się da powiedzieć. Czy gdyby 4 wygrane z rzędu przykładowego Bełchatowa zdarzyły się w środku sezonu, miałoby to jakieś znaczenie?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 sie 2010, 9:45

ale jakie pianie nad polonia? z tego co pamietam to pare osob zwrocilo uwage na swietna gre mierzejewskiego, fajna wygrana z legia, zaznaczajac jednak, jak slaba ona jest. i jakby nie patrzec, z takim skladalem, polonia moze realnie wlaczyc sie do walki o mistrzostwo, ale to chyba zadne pianie. polonia na poczatku tego sezonu po prostu mogla sie podobac i czesc to zauwazyla.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 29 sie 2010, 10:52

Póki nie uda się żadnej ekipie odskoczyć na różnicę 2 - 3 meczów, nie ma co dywagować nad tym kto będzie mistrzem. A już na pewno nie wcześniej niż 10 kolejek przed końcem sezonu. Mimo że w PL do najkrótszych nie należy to jednak te kilkadziesiąt gier jest i wiele sytuacji do strat punktów. Dlatego pod kątem obecnej formy sens jest ale przez tyle meczów chyba nikt nie utrzymał jej przez cały okres a jeżeli nawet to wynikało to z potknięć rywali że nie wykorzystywali dołka w paru decydujących meczach aby odrobić stratę. Przed końcem tej rundy wyklaruje się 5-8 zespołów które będą walczyć o 1-wszą trójkę. Nie ma co analizować, samo się zrobi :)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 29 sie 2010, 11:05

cloner pisze:Polonia Bytom z nami cały czas, o ekstraklasie marzy każdy z nas, czekamy tyle lat, 21 lat, nadchodzi już najwyższy na nas czas :beer:

PS Wisła mało ludzi, niektóre przyśpiewki baaaaaaaardzo słaby doping, ogólnie wstyd i tragedia :wink:
Lubię cloner Twój bojowy nastrój, ale na meczu Polonia - Korona wasz doping był na mizernym poziomie. Ja rozumiem, że macie problemy techniczne z kartami kibica itd, ale bez przesady :D Zresztą na waszym forum po meczu został szybko usunięty temat o dopingu, bo pan moderator nie miał ochoty czytać narzekań na jakość dopingu. Autentyczne tłumaczenie. Trochę pokory drogi clonerze :!:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 sie 2010, 11:13

piwus pisze:Polonia same bluzgi, poziom dna, jedna z najsłabszych ekip na Wiśle. Praktycznie niesłyszalni, dopóki Wisła nie dołaczyła się do wymiany uprzejmości, za co duży minus za nobilitowanie tej wiochy.
A czemu Was tak mało? Z takim słabym dopingiem? Już dawno tak słabej ekipy u siebie nie widziałem.

U nas doping słabiutki, bo 90% najebanych :lol: :wink:

Oczywiście piłkarsko mecz przeciętny, Wisła nic nie pokazała, były nawet momenty, kiedy to Polonia stale atakowała, a gospodarze się bronili, no ale skończyło się 2-1, bo Juszczyk zrobił prezent swojemu ukochanemu klubowi.

Marco, ja doskonale wiem że u nas jest tragedia z dopingiem, lepiej jest na wyjazdach, akurat wczorajszy tego nie potwierdził, no ale %%% dało o sobie znać ;)

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 29 sie 2010, 11:18

Ja tam specem w tej kwestii nie jestem , ale z reguły chlanie na wyjezdie to strzał w stope , pisze to na podstawie kibicow Jagi .

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 sie 2010, 15:22

Oglądał ktoś może mecz Lechii ze Śląskiem? Ciekawi mnie jak w barwach gospodarzy zaprezentował się ten nowy piłkarz - Abdou Razack Traore.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sie 2010, 15:47

emdżej pisze:Oglądał ktoś może mecz Lechii ze Śląskiem? Ciekawi mnie jak w barwach gospodarzy zaprezentował się ten nowy piłkarz - Abdou Razack Traore.
Straszny symulant, mógł wylecieć za wymuszanie rzutów karnych. Jedna żółtka kartka to za mało. Oglądałem spotkanie częściowo, ale widać, że lubi mieć piłkę przy nodze, schodzić na skrzydło, partnerów także szuka do gry. Przy Buzale wygląda na zawodnika o podobnym profilu i nie dziwię się, że Lechia jeszcze szuka napastnika, bo często w polu karnym nie było żadnego, ale może to przez brak jeszcze dobrego zgrania.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 sie 2010, 15:47

Bienias pisze:Ogladalismy mecz Legii w czasie przerw superpucharu
Kibic Legii w trakcie meczu u siebie oglądający Superpuchar? :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”