Ostateczne kwoty składek poznamy 4 grudnia,ale jak na początku pierwszego posta idei na forum Górnika,że każdy 20 tysięcy kibiców przelewałby 20 zł miesięcznie dawałoby to kwotę 5 mln złotych...Czyli 240 zł rocznie dla fanatyka pewnie nie dużo,dla zwykłego kibica,kwota pewnie znacząca,lecz trzeba wziąć pod uwagę,że Górnik ma też kibiców zagranicą,Podolski swoich znajomych,a Ci znajomi swoich itd...Jeśli akcja ma wyjść na cały świat to naprawdę ma szansę powodzenia...Z drugiej strony jak w nią nie wierzyć to w co w takiej sytuacji
Celowo napisałem Podolskiego,bo nie wierzę,że nie pomoże ponoć sam przyciągnął sponsora(miasto go odrzuciło),czy nawet sam chciał wspomóc jakąś tam kwotą,ale brakuje jakiegoś potwierdzenia,więc przy akcji Socios powinno jakieś euro wpaść z jego konta,ma szansę udowodnić po raz kolejny jakim jest sympatykiem....Jeśli przeciętny Kowalski rzuciłby powiedzmy kwotą 100 zł rocznie to powiedzmy kwota 1000euro razy 4 zł od Łukasza znacząco ją przykryje...
Górnik wciąż ma żyjące legendy klubów jak Lubański,Oślisło,Gorgoń,Wałdoch oni mają swoich przyjaciół,którzy mogą pomóć...Jak napisałem wcześniej może człowiek się łudzi,ma nadzieję,ale co kibicowi Górnika pozostało
E:
Osobiście liczę,że Socios Górnik na początku przyciągnie taką kasę jak Kompania Węglowa czyli około 3 mln złotych...Potem zobaczymy,ale wydaje mi się,że to i tak będzie dobry wynik,każdy większa kwota będzie ogromnym,naprawdę ogromnym sukcem