Polska - Białoruś

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Polska - Białoruś

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 12 lut 2005, 9:45

Czytając wszystkie wasze wypowiedzi w innych toppicach zauważa się podział na tych co mówią, że kadra zagrała dobrze i na tych co twierdzą że źle. I ja się zaliczam do tych drugich. Nie uważam, że Polacy występują w gorszych klubach niż sąsiedzi ze wschodu. Skoro kluby są lepsze, to i większe winny być umiejętności, no, chyba że coś się zmieniło w piłce nożnej i ja o tym nie wiem.
Zarówno Artur Boruc jak i Jerzy Dudek zagrali przeciętny mecz, w którym wykazać się nijak nie mogli. Polska pomoc wyglądała jak Stańczycy. Szczerzyli zęby do wszystkich, ale nie umieli patrzeć pod nogi, ażeby zagrać jakiejś porządnej piłki. Jedynie Krzynówek zauważył, że w piłkę się kopie ażeby ta leciała, a nie trzyma przy nodze i biegnie z okrzykiem ,, Za Polskę!!!".
Napastnicy kadry, oprócz Żurawskiego nie zaimponowali dosłownie niczym. Nie oddali trudnego strzału na bramkę, nie umieli poradzić sobie z przeciętnymi obrońcami. Frankowski położył się raz w polu karnym i myślał, że sędzia jest tak samo miłosierny jak i Janas, no ale widać, pomylił się.
Rasiak zagrał na przyzwoitym jak dla siebie poziomie - nie potrafił uderzyć na bramkę, podziwiał rosnącą trawę, no i 2 razy miał szansę udowodnić, że z metra potrafi strzelić gola. Pierwszym razem - jak wszedł na boisko, nie minęło kilka sekund a już uderzył w stronę bramki, no z takim skutkiem, iż piłka trafiła w ichniego obrońcę ( w rękę ). No ale szanowny pan gwiżdżący karniaka nie podyktował, bo i po co. Przypominam tylko, że za podobne wykroczenie w meczu Portugalia Francja Abel Xavier spowodował rzut karny i tym samym odpadnięcie Portugalii z Mistrzostw. Druga akcja, to strzał na pustą bramkę. Wystarczyło dołożyć głowę, ale nasz Rasialdo widać nie tylko z przezwiska jest wspaniały. On probował mieć nogi wyżej głowy, tylko zapomniał, że działa sila grawitacji. No ale cóż, może nie uczęszczał na lekcje fizyki.
Formacja defensywna, to nic innego jak formacja nieżywych schabów. Ich umiejętności były fantastyczne - mogli pójć lepiej w Ringo pograć, czy w bierkie na czas przez telefon. Skutek byłby podobny. Jak można tak lekceważąca traktować przeciwnika? Zawodnicy nie potrafili wykopać piłki z własnego pola karnego. Zamiast kryć napastników, to napastnicy ich kryli. Śmieszy mnie to, że potężny Kłos nie potrafił zatrzymać wątłego Gleba.
No a skutek tego? Viacheslaw strzela sobie w najlepsze bramkę, wykładając się na naszym twardym dywaniku, jakby miał zamiar zasnąć.
Ale wiarę w kadrę mieć trzeba. Może nasz piekarz Janas zauważy, że mąka z której zrobił ciasto na Mistrzostwa Świata jest chyba z Tesco. No, chyba że nauki pobierał od cukiernika Bońka, który piec nie umiał ciasta, a makaron z słodkościami. No ale to inna para kaloszy i nie czas na bajdolenie.
Mistrzostwa Świata drapią Janasa po twarzy jak tępa golarka Wilkinsona. Widać, ma gruby zarost i nie czuje nacisku. No ale nie każdy może być doskonały. Ciupaga w górę i ,, jeszcze Polska nie zginęła, póki trzymam laskę " !!

Awatar użytkownika
Vicas
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vicas » 12 lut 2005, 10:55

Co do obrony, to chyba Zewlakow zagral tylko na jakims poziomie. Reszta czekala na zawodnika i zamiast zabrac pilke, biegala na okolo niego. Pomoc, w szczegolnosci ta defensywna zagrala beznadziejnie. Tak jak napisales, tylko Krzynowkowi chcialo sie grac. No a atak... Zurawski nie gral zle, a Rasiak, ktory wszedl w drugiej polowie nie zaimponowal, jak zwykle niczym (nigdy go nie lubilem). Moze gralismy tak zle, poniewaz to byl sparing (mam taka nadzieje), chlopaki zlekcewazyli rywala i nie chcialo im sie grac. Mam tez nadzieje, ze jak dojdzie do eliminacji nie przyniosa Polsce wstydu.

Awatar użytkownika
MiNoO
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MiNoO » 12 lut 2005, 14:59

Co do tego meczu to nie mam żadnych pytań . Jak reprezentacja która ma walczyc o start w mistrzostwach świata nie moze sobie poradzic z reprezentacja gdzie praktycznie grał tylko jeden zawodnik hleb i wkrecał naszych zawodników w ziemie . Janas opiera sie tylko na zawonikcha wisły i starych kadrowiczach , to ja nie rozumiem co w kadrze robi ( kałużny , franek , hajto itd... .

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 12 lut 2005, 15:09

i znow pojawia sie po meczu reprezentacji problem z ich gra, :roll: :?

oceniajac to co pokazali na boisku powiem to co mnie najbardziej draznilo:
dudek szczerze jego winy nie bylo w meczu w ogole przy obronie grajacej na galaktycznie niskim poziomie !!! moze i zewlakow zagral najlepiej z defensorow ale i tak zaden z nich z taka gra nie powinien nawet pukac do kadry, niech sie lepiej za siebie wezme bo graja jak ostatnie patalachy, bialorusiny przechodzily przez jak przez sity, a podanie w nasze pole karne wchodzily jak w maslo, szkoda po prostu gadac !! lepiej poszukajmy swiezej krwi na obrone i zostawmy jednego weterana, zewlakow, rzasa i hajto mimo kilku dobrych meczy sa juz za starzy na gre na wysokim poziomie, ci pilkarze sa juz spaleni, w ich miejsce dudka, rzezniczak itp !! jezeli o pomoc, kaluzny i radomski - ich wystep skwituje jednym slowem : PORAZKA !!! jezeli mamy defensywnych pomocnikow na ich poziomie to lepiej grajmy bez defensywnego pomocnika !!! mila - to jest szypiorek delikatny jak male dziecko, jak on ma grac w kadrze ?? jak sie ciagle potyka i pilke gubi, co prawda sa jeszcze filigranowi ludzie jak on na jego pozycji jak np robinho ale brazylijczyk choc technike ma bajeczna, mila to sie nawet tym nie moze popisac, szczerze to nawet w austrii z niego ludzi zrobia :( :roll: krzynowek kosa, jezeli chodzi o nich to ja zarzutow nie mam, moim zdaniem grac powinni zawsze i nie wazne w jakiej sa forme bo moga w kazdym momencie sie przepudzic i rostrzygnac mecz, gorawski nie przepadam za nim ale jako rezerwa dla kosy na prawej stronie to on sie nadaje, zuraw :D bez komentarza - po prostu the besciak i pomyslec ze jezscze nie jest w pelni formy 8) franek no tez w pelni formy nie jest ale jego zla postawa moze byc brakiem formy tlumaczona, brakowalo mu iskry jeszcze ale to przyjdzie niedlugo :D rasiak buahahahahahaha tyle powiem reszte niech sobie kazdy sam dospiewa ten gosc to jest naprawde czyste nieskazone drewno, jezeli chodzi o gre :( :?

to jezeli chodzi o mecz

a jezeli chodzi o kadre to moj pomysl jest taki by zmienic system gry na 3 - 5 - 2, gdzie gralo by trzech stoperow (np. dudka,rzezniczak, wisio) boczni pomocnicy (wiadomo kosa i krzynek) srodkowi ofensywni pomocnicy (zurawski i giza) srodkowy pomocnik ale na boga nie defensywny tylko srodkowy pomocnik ktorego rola byloby kierowanie gry, cos w rodzaju gutiego w realu (szymek), no i atak frankowski ,brozek

oles_boss
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: oles_boss » 12 lut 2005, 23:33

3-1 w plecy strzelają nam jacyś piekarze i jak tu się nie denerwować

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 13 lut 2005, 21:02

To tylko nic nie znaczący mecz towarzyski.Słuzył on jedynie sprawdzeniu aktualnego przygotowania naszych zawodników do dobrej gry .Przypomnę porażkę 1-5 z Danią-a potem tryumfalny marsz w eliminacjach Mistzrostw Świata.JAk na razie jako jedyni mamy na koncie same zwyciestwa na wyjazdach.Także pan Janas wie co robi-jest on bardzo dobrym fachowcem.

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 14 lut 2005, 20:23

dajcie spokuj lepiej sie nie przyznawac ze sie jest polakiem co za wstyd

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 14 lut 2005, 20:29

:shock: :shock: :shock:
Niewiem jak ty ale ja nigdy niewyrzekne sie Polskości

mathiasek12

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 14 lut 2005, 21:41

t_JB pisze:
:shock: :shock: :shock:
Niewiem jak ty ale ja nigdy niewyrzekne sie Polskości
ja tez nie tylko ty mnie chyba zle zrozumiales chodzi mi o to ze grali tak beznadziejnie ze az mi za nich wstyd

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 lut 2005, 22:02

Pamietajcie, że nasz PZPN olewa polską reprezentację. Kazali im nagrywać reklame dla Ery w zimnie i nie dbali o to czy ktoś się przeziębi czy będzie zdrowy. Ostatnio niektórzy zawodnicy przechodzą stres w swoich klubach i to tez sie odbija. Jeszcze jednym dosyć ważnym problemem jest przygotowanie murawy. Była poprostu kiepska...

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 15 lut 2005, 16:28

Tomusmc pisze:Pamietajcie, że nasz PZPN olewa polską reprezentację. Kazali im nagrywać reklame dla Ery w zimnie i nie dbali o to czy ktoś się przeziębi czy będzie zdrowy. Ostatnio niektórzy zawodnicy przechodzą stres w swoich klubach i to tez sie odbija. Jeszcze jednym dosyć ważnym problemem jest przygotowanie murawy. Była poprostu kiepska...
Doprawdy, masz rację. Ale nie zmienia to faktu, że piłkarz jest zawodowcem i to leży w jego kompetencji ażeby grać na najwyższym poziomie. Nawet tak mało efektowne mecze towarzyskie są często obsadzane przez wysłańców poszczególnych klubów.
Murawa istotnie była paskudna, ale widać Białorusini są do tego przyzwyczajeni. Polacy natomiast nie i to jest dziwne. Dlaczego? A no dlatego, iż murawy boisk polskiej ekstraklasy wysoko odbiegają od przeciętności i rutyną jest używanie ich.
PZPN olewa naszą kadrę? Ale to nie od dziś wiadomo. Pociągają za sznurki Ci, ktorzy dostają w kieszeń i kończynę górną. Niedługo dojdzie jeszcze do kuriozalnej sytuacji, jak w latac 70 - tych na Haiti. Piłkarze przegrają, to nie mają po co do kraju wracać. Śmieszne?
Juszczenko niegdyś powiedział swoim piłkarzom - albo wygracie, albo nie macie po co wracać. Był to chyba mecz z polską młodzieżówką. Efekt? Zwycięstwo.

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 15 lut 2005, 16:31

ja tez nie tylko ty mnie chyba zle zrozumiales chodzi mi o to ze grali tak beznadziejnie ze az mi za nich wstyd
to że grali beznadziejnie to chyba niejest powód do tego żeby sie nieprzyznawac ze jest sie Polakiem :roll: kończe.nara

mathiasek12

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 15 lut 2005, 16:32

t_JB pisze:
to że grali beznadziejnie to chyba niejest powód do tego żeby sie nieprzyznawac ze jest sie Polakiem :roll: kończe.nara
czy ty chlopie wiesz co to jest prznośnia?bo widze że NIE

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 15 lut 2005, 16:41

czy ty chlopie wiesz co to jest prznośnia?bo widze że NIE
To następnie niewyskakuj z takimi tekstami. Bo niewiadomo co masz na myśli przy tak szybkim nabijaniu :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Matiz117
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matiz117 » 19 lut 2005, 22:39

SAMA KICHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i o tym wszyscy wiedza

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”